-
Ο χρήστης skye έγραψε:
το να μετρησεις ομως και να συγκρινεις: το προσδοκιμον ζωης, τις κοινωνικες υπηρεσιες, τα ποσοστα παιδικης θνησιμοτητας, το ΑΕΠ, την τεχνολογικη και ιατρικη προοδο κ.α. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οχι απλως γινεται αλλα επιβαλλεται..Η τεχνολογική πρόοδος με ποιά μονάδα μετράται, ώστε να καταλήξεις, μέσω στατιστικής, στο συμπέρασμα ότι τα τεχνολογικά επιτεύγματα του 2003 ήταν 4,5% καλύτερα από εκείνα του 2002;
Άλλωστε δεν είναι αξιωματικό το γεγονός ότι υπάρχει οπωσδήποτε τεχνολογική πρόοδος με την ροή του χρόνου. (βλ. ημιάκαμπτο στο νέο Civic hatchback )Θα έλεγες ποτέ ότι η εγκληματικότητα των ετών 1565-1575 στην Αγγλία, σημείωσε κάμψη, διότι ο αριθμός των αποκεφαλισμών μειώθηκε κατά 37,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα των ετών 1540-1550;
Αυτό, που ήθελα να τονίσω, είναι το ότι η πραγματικότητα είναι πολύ συνθετότερη από ορισμένα νούμερα στατιστικής, τα οποία ασφαλώς μπορούν να μας οδηγήσουν στη διεξαγωγή επιμέρους συμπερασμάτων, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση τους, προκειμένου να μην οδηγήσουν σε παρανοήσεις.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
το να μετρησεις ομως και να συγκρινεις: το προσδοκιμον ζωης, τις κοινωνικες υπηρεσιες, τα ποσοστα παιδικης θνησιμοτητας, το ΑΕΠ, την τεχνολογικη και ιατρικη προοδο κ.α. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οχι απλως γινεται αλλα επιβαλλεται..
Η τεχνολογική πρόοδος με ποιά μονάδα μετράται, ώστε να καταλήξεις, μέσω στατιστικής, στο συμπέρασμα ότι τα τεχνολογικά επιτεύγματα του 2003 ήταν 4,5% καλύτερα από εκείνα του 2002;
ρε αφου καταλαβαινεις τι εννοω μην το κουραζεις..
(αμα διαφωνεις οτι η τεχνολογια, η φαρμακευτικη και η ιατρικη εχουν προοδευσει απο τη δεκαετια του 60 πες το απλα για να τελειωσει η κουβεντα να μη συζηταμε τσαμπα γιατι προφανως υπαρχει τεραστια διασταση αποψεων η οποια ειναι μη διαπραγματευσιμη..)***ισως δεν εχεις καταλαβει οτι μιλαμε συγκεκριμενα για 2 περιοδους: την πριν 40 χρονια με το σημερα.
Άλλωστε δεν είναι αξιωματικό το γεγονός ότι υπάρχει οπωσδήποτε τεχνολογική πρόοδος με την ροή του χρόνου. (βλ. ημιάκαμπτο στο νέο Civic hatchback )
αξιωματικο δεν ξερω αν ειναι, μπορει να'ναι λοχιας.. ελα ρε αγγελε.. βρηκες και'συ παραδειγμα το σαπιο το σιβικ..
εγω μιλαω συγκεκριμενα οτι υπηρξε προοδος απο τη δεκαετια του 60 στην ελλαδα στο συνολο και εσυ μου μιλας γενικα και φερνεις παραδειγματα ξεμπαρκα.. αφου επικοινωνουμε γιατι μου λες @@διες; θες να φερω τον ΙΚΕ να σε πλακωσει στις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ;Θα έλεγες ποτέ ότι η εγκληματικότητα των ετών 1565-1575 στην Αγγλία, σημείωσε κάμψη, διότι ο αριθμός των αποκεφαλισμών μειώθηκε κατά 37,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα των ετών 1540-1550;
δε θα το ελεγα επειδη δεν το γνωριζω. αλλα το παραδειγμα σου ειναι λαθος. η εγκληματικοτητα στην αγγλια δε μετριεται με τους αποκεφαλισμους αλλα καπως ετσι: http://www.crimestatistics.org.uk/tool/
και απ'οσο ειδα απο τη διαμονη μου στη μ.βρεττανια απο το σεπτεμβρη ειμαι βεβαιος οτι τα στοιχεια ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα.Αυτό, που ήθελα να τονίσω, είναι το ότι η πραγματικότητα είναι πολύ συνθετότερη από ορισμένα νούμερα στατιστικής, τα οποία ασφαλώς μπορούν να μας οδηγήσουν στη διεξαγωγή επιμέρους συμπερασμάτων, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη χρήση τους, προκειμένου να μην οδηγήσουν σε παρανοήσεις.
συμφωνω
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Άλλωστε δεν είναι αξιωματικό το γεγονός ότι υπάρχει οπωσδήποτε τεχνολογική πρόοδος με την ροή του χρόνου. (βλ. ημιάκαμπτο στο νέο Civic hatchback )
θες να φερω τον ΙΚΕ να σε πλακωσει στις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ;
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
ο τραμπουκισμος του ΙΚΕ Δεν θα περασειΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΡΟΜ...εεε ΦΟΡΟΥΜ
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
+1
BAN
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
+1
BAN
+1
-
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
+1
BAN
+1
+1.
-
Υλικά είμαστε καλύτερα.
Από πλευράς πνευματικής ισορροπίας χειρότερα.Μπορεί οι πατεράδες μας να μην είχαν 2 αυτοκίνητα - ούτε μισό πολλές φορές - όμως έβγαιναν για μεζεδάκι ακόμα και 7 φορές τη βδομάδα αν το επιθυμούσαν. Τώρα για να βρεθούν 2 φίλοι ή φιλικές οικογένειες ή η ίδια η οικογένεια όλη μαζί πρέπει να φτιαχτούν προγράμματα 10 μέρες πριν και πάντα υπό το φάσμα του 'έκτακτου' που θα τα ακυρώσει όλα.
Μπορεί οι νέοι να μην είχαν ρόδα, όμως μπορούσαν να χωρέσουν 10 σε ένα μίνι και να περάσουν τέλεια στο πάρτυ του κολλητού με μπλουζ ή ροκιές.
Μπορεί να υπήρχε κρέας 1 φορά τη βδομάδα στο τραπέζι, όμως ήταν νόστιμο και καθαρό. Τα σαλατικά και τα λαχανικά μύριζαν κήπο, όχι ψυγείο.
Μπορεί να δούλευαν 6 μέρες, όμως ήταν πιο ήρεμοι και ξεκούραστοι από εμάς που δουλεύουμε πενθήμερο. Μέχρι που προλάβαιναν να κοιμηθούν τα μεσημέρια πολλοί, πράγμα για διάφορους λόγους αδιανόητο σήμερα για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους.
Μπορεί να υπήρχε αστυνομικό κράτος για πολιτικούς λόγους, ειδικά στην Ελλάδα του μεσοπολέμου ως και τη χούντα, όμως μια γυναίκα μπορούσε να βγει στις 12 τα μεσάνυχτα και να πάει με τα πόδια στην αδελφή της που έμενε στο Παγκράτι ή το Μοσχάτο χωρίς να την ενοχλήσει κανείς και χωρίς να αισθάνεται ότι κάποιος θα την ενοχλήσει.
---και αρκετά ακόμα---
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί να υπήρχε αστυνομικό κράτος για πολιτικούς λόγους, ειδικά στην Ελλάδα του μεσοπολέμου ως και τη χούντα, όμως μια γυναίκα μπορούσε να βγει στις 12 τα μεσάνυχτα και να πάει με τα πόδια στην αδελφή της που έμενε στο Παγκράτι ή το Μοσχάτο χωρίς να την ενοχλήσει κανείς και χωρίς να αισθάνεται ότι κάποιος θα την ενοχλήσει.
---και αρκετά ακόμα---
τωρα στην αθηνα ειναι καπως ετσι
to allaksa το βιντεο, αυτο ειναι καλυτερο
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
το να μετρησεις ομως και να συγκρινεις: το προσδοκιμον ζωης, τις κοινωνικες υπηρεσιες, τα ποσοστα παιδικης θνησιμοτητας, το ΑΕΠ, την τεχνολογικη και ιατρικη προοδο κ.α. ειμαι σχεδον σιγουρος οτι οχι απλως γινεται αλλα επιβαλλεται..
Η τεχνολογική πρόοδος με ποιά μονάδα μετράται, ώστε να καταλήξεις, μέσω στατιστικής, στο συμπέρασμα ότι τα τεχνολογικά επιτεύγματα του 2003 ήταν 4,5% καλύτερα από εκείνα του 2002;
ρε αφου καταλαβαινεις τι εννοω μην το κουραζεις..
Αυτό που προσπαθώ να σου πω, είναι ότι η τεχνολογική και η ιατρική πρόοδος δεν κρίνονται βάσει στατιστικής μόνο.
Και οι δύο αυτοί τομείς εξελλίσσονται βάσει μίας συσσωρευμένης γνώσης, στην οποία διαρκώς προστίθενται νέα στοιχεία, αλλά αυτή είναι η μία όψη του πράγματος.
Η άλλη όψη είναι ότι και οι δύο τομείς είναι αναπόσπαστοι με τα αντικείμενα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.Η πρόοδος της ιατρικής δεν κρίνεται μόνο σε σχέση με το έτος 1967 (από το οποίο και μετά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει προοδεύσει, προφανώς), κρίνεται και σε σχέση με τις νέες μολυσματικές ασθένειες, τις επιδημικές νόσους, και σε τελική ανάλυση με την αποτελεσματική δράση της εναντίον τους.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την τεχνολογική πρόοδο.
Θα κριθεί και σε σχέση με τα προβλήματα, που καλείται να λύσει σήμερα.Υπό αυτή την οπτική γωνία, είναι απόλυτα λογικό να πεις ότι το 1742 με τον Φραγκλίνο και τον ηλεκτρισμό, ήταν έτος κατά το οποίο σημειώθηκε σημαντικότερη επιστημονική πρόοδος από ότι 100 χρόνια αργότερα π.χ. εφόσον η τεχνολογία κάλυψε μία τόσο σημαντική ανθρώπινη ανάγκη.
Ή ότι το έτος 372.000 χ.πριν που ανακαλύφθηκε η φωτιά ήταν σημαντικότερο από τεχνολογικής απόψεως, από το έτος 289.000, κατά το οποίο καμία σημαντική ανακάλυψη δεν σημειώθηκε.Η τεχνολογική πρόοδος δηλαδή, δεν είναι μόνο το νέο MP3 και το νέο Ipod.
Είναι η συνεισφορά της τεχνολογίας στις ανθρώπινες ανάγκες και στα προβλήματα του πλανήτη.
Επομένως δεν θα εξετάσεις την καμπύλη της πρόοδου της, μόνο σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά και την συσσώρευση τεχνογνωσίας πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα, θα πρέπει να δεις και την αποτελεσματικότητά της σε σχέση με τα προβλήματα που ανακύπτουν διαρκώς.Και, φυσικά, αν θες οπωσδήποτε να κάνεις αυτή την τόσο γενική σύγκριση μεταξύ του 'σήμερα και του 40 χρόνια πριν' (ως σήμερα τι εννοείς; τη σημερινή μέρα; τον πρώτο μήνα του 2007; τη διετία 2005-2007;), θα πρέπει να εξετάσεις πέραν της τεχνολογικής και ιατρικής πρόοδου, ποιά πρόοδος έχει επιτελεστεί στην εξέλιξη του πολιτικού γίγνεσθαι σε αντιστοιχία με τα ατομικά δικαίωματα και ελευθερίες.
Και σε αυτό το σημείο, η στατιστική μπορεί να μας βοηθήσει μέχρι ενός σημείου μόνο.
Χρειάζεται σαφώς συστηματικότερη μελέτη και ανάλυση, για να φτάσεις σε επιστημονικά συμπεράσματα, κάτι το οποίο απαιτεί χρόνο.Αν και όπως σου είπα και στην αρχή, είμαι αντίθετος στη σύγκριση αυτή, διότι πρώτον το πλαίσιο της είναι πολύ ασαφές, και δεύτερον διότι συγκρίνεις κάτι το οποίο ζεις, μια 'μεταβαλλόμενη και ρευστή πραγματικότητα' με κάτι το οποίο έχει εν πολλοίς αποκρυσταλλωθεί...
Μην τυχόν και φέρεις αντίρρηση σε αυτά που λέω, γιατί θα προτείνω την εξορία σου στο Ω (=3459) του Ken-Tαύρου.
-
Θα ήθελα να πω ότι δεν είμαι ούτε λάτρης του παρελθόντος, ούτε αμφισβητώ ότι σε πολλούς τομείς έχουν υπάρξει βελτιώσεις.
Αυτό που ήθελα να πω εγώ εξαρχής είναι ότι μπορούσαμε και μπορούμε να τα πάμε καλύτερα. Ότι πριν 30 χρόνια υπήρχε μία μεγάλη δυναμική προόδου που αφέθηκε να ξεφουσκώσει.
Ότι τα τελευταία χρόνια χάνουμε ακόμα περισσότερο τον δρόμο της προόδου και ξαναμασάμε ή μικροβελτιώνουμε ήδη υπάρχοντα πράγματα. Ότι δεν κάνουμε την βέλτιστη διαχείριση πόρων που έχουμε και την αναλώνουμε σε χαζομάρες.
Ότι βλέπουμε κοντόφθαλμα και όχι μακροπρόθεσμα. Πολλοί από τους παράγοντες που αναφέρθηκαν έχουν μερίδιο ευθύνης σε αυτά.Δεν πιστεύω ότι ολοκληρώσαμε την έρευνα και ότι ήταν να ανακαλυφθεί έχει ήδη ανακαλυφθεί. Ωστόσο, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις ήδη υπάρχουσες θεωρίες και να κινηθούμε μέσα στα πλαίσιά τους χωρίς να προτείνεται (ή όταν προτείνεται να κατακρίνεται) κάτι επαναστατικά νέο. Μπορεί να είναι λάθος η νέα θεωρία, αλλά η προσκόλληση στα αδιέξοδα του σημερινού στάτους είναι εξίσου λάθος κατά την γνώμη μου.
Για παράδειγμα, με την ισχύουσα θεωρία ταξίδι με ταχύτητες μεγαλύτερες του φωτός είναι αδύνατο. Αυτό μας περιορίζει σε ελάχιστα άστρα που μπορούμε να επισκεφθούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε κάθε προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας θεωρίας που θα λύνει το πρόβλημα; Κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μία τέτοια θεωρία, με την λογική του κέρδους που αναφέρθηκε, ποιο κράτος ή εταιρία θα χρηματοδοτήσει την πειραματική έρευνα που θα αποδείξει κάτι που με τις παρούσες συνθήκες φαντάζει ουτοπικό;
Και με την ανθρώπινη εργασία; Είμαστε πραγματικά υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε 8-10 ώρες την ημέρα; Όσο πριν 80 χρόνια; Όσοι το θέλουν , έχουν φυσικά το δικαίωμα, αλλά υποχρεωτικό οκτάωρο μετά από τόση εξέλιξη; Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή; Γιατί σε αυτόν τον τομέα δεν υπήρξαν βελτιώσεις;
Ανέφεραν κάποιοι φίλοι ότι με την νανοτεχνολογία και την γενετική και οι ασθένειες φτάνουν στο τέλος τους. ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ λέω εγώ. Είδατε τι έγινε με την φραπελιά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους αποφάσισαν να εγκατέλειψουν την σωτήρια ιατρική και το γύρισαν στα ματζούνια; Σημαίνει ότι πεθαίνουν και δοκιμάζουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι ψάχνοντας απεγνωσμένα ελπίδα. Αυτό σημαίνει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Υλικά είμαστε καλύτερα.
Από πλευράς πνευματικής ισορροπίας χειρότερα.Μπορεί οι πατεράδες μας να μην είχαν 2 αυτοκίνητα - ούτε μισό πολλές φορές - όμως έβγαιναν για μεζεδάκι ακόμα και 7 φορές τη βδομάδα αν το επιθυμούσαν. Τώρα για να βρεθούν 2 φίλοι ή φιλικές οικογένειες ή η ίδια η οικογένεια όλη μαζί πρέπει να φτιαχτούν προγράμματα 10 μέρες πριν και πάντα υπό το φάσμα του 'έκτακτου' που θα τα ακυρώσει όλα.
Μπορεί οι νέοι να μην είχαν ρόδα, όμως μπορούσαν να χωρέσουν 10 σε ένα μίνι και να περάσουν τέλεια στο πάρτυ του κολλητού με μπλουζ ή ροκιές.
Μπορεί να υπήρχε κρέας 1 φορά τη βδομάδα στο τραπέζι, όμως ήταν νόστιμο και καθαρό. Τα σαλατικά και τα λαχανικά μύριζαν κήπο, όχι ψυγείο.
Μπορεί να δούλευαν 6 μέρες, όμως ήταν πιο ήρεμοι και ξεκούραστοι από εμάς που δουλεύουμε πενθήμερο. Μέχρι που προλάβαιναν να κοιμηθούν τα μεσημέρια πολλοί, πράγμα για διάφορους λόγους αδιανόητο σήμερα για όλους σχεδόν τους εργαζόμενους.
---και αρκετά ακόμα---
Εξαρταται ειναι Ιατρικη γνωματευση;
Ε τι να κανουμε που τωρα και εμεις και οι γυναικες μας δουλευουν και τα παιδια εχουν σχολειο και μετα εξωσχολικες απασχολησεις (η κορη μου πχ εχει κατι να κανει μετα το σχολειο καθε μερα. Δυσκολο να βγει ο κοινος ελευθερος χρονος/
Τι στην ευχη καθε μερα κρεας τρωτε; Εγω ακομα το τρωω 2-3 φορες την βδομαδα και αυτο παντα κοτοπουλο και με χαμηλα λιπαρα.
Και καλα δεν εχετε λαικη; Τα φρουτα και τα λαχανικα ακομα ειναι κηπισια. Αλλα και αυτα που ερχονται στο ψυγειο δεν μυριζουν τιποτα. Ειναι μια χαρα και παντανοστιμα.
Ασε ρε συ δουλευαν οι παπουδες μας στα χωραφια 10-12 ωρες απο το χαραμα μεχρι τη δυση. Ναι βεβαια σταματαγαν το μεσημερι και επαιρναν και ενα υπνακο αλλα ακομα σκλαβια ηταν.
Εμ ελα ντε που δεν μας αρεσε το στυνομικο κρατος γιναμε ξυπνιοι και θελαμε δημοκρατια και δικαιωματα και θελουμε να τα δωσουμε και σε αλλους τρομαρα μας και να μαγκευουν και αυτοι.
Σκεψου ποσο ησυχη ηταν η Αφρικη με τους Αγγλους αποικοιοκρατες και ποσο ησυχοι οι της μεσης ανατολης και της Ινδιας και του Πακισταν. Φτωχοι αλλα ησυχοι ουτε σφαζοντουσαν ουτε μας κατηγορουσαν οτι τους περνουμε τα παντα.
Βεβαια δεν υπηρχε η πληροφορηση και κανενας δεν ακουγε/μαθαινε τιποτα οποτε ισως ολα να γινοντουσαν σε λιγωτερο βαθμο.
Το συμπερασμα που βγαζω εγω ειναι οτι τοτε ηταν ετσι τωρα ειναι αλλοιως. Και στο μελλον θα ειναι πιο διαφορετικα. Το να προσπαθουμε να συγκρινουμε τι γινοταν το 60 κατι και τι γινεται το 2000 κατι απλως αναδυκνυει ποσο εχουν αλλαξει τα πραγματα. Το να ονειρευομαστε οτι μπορουμε να φερουμε την κατασταση οπωε ηταν τοτε ειναι εκοτς πραγματικοτητας. Πρεπει να ζουμε το παρον να θυμωμαστε το παρελθον αλλα να προσβλεπουμε στο μελλον.
Nikos
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
...ο μεσος ελληνας ζει καλυτερα σημερα απ'οτι το 60...
Ορίσατε το 'καλύτερα'
καλυτερη ιατρικη περιθαλψη
αν έχεις χρήμα. Αν όχι, την πούτσισες.
ευκολοτερη προσβαση σε πηγες γνωσης (βλ. ιντερνετ)
σε όποιον έχει πρόσβαση σε τέτοιες πηγές. Και παλιά, όποιος έμενε απέναντι σε βιβλιοθήκη είχε πρόσβαση σε πηγές γνώσης.
υψηλοτεροι δεικτες μορφωσης
και χαμηλότεροι γνώσης και σοφίας. Ρε συ, αμόρφωτοι ήσαν αυτοί που μας έφεραν εδώ;;;
μικρα ποσοστα παιδικης εργασιας και ακομα μικροτερα παιδικης θνησιμοτητας
Σωστός! Αλλά χαμηλότεροι δείκτες γεννήσεων σε ΟΛΕΣ τις ανεπτυγμένες χώρες. Οι πληθυσμοί γερνούν, δεν έτυχε να το προσέξεις;
ευκολοτεροι τροποι επικοινωνιας
και πολύ λίγα να μοιραστείς. Αν έχεις γράψει και λάβει γράμμα, καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
ο ελληνας ζει περισσοτερα χρονια
Ναι, με τρία by pass, μια τσάντα φάρμακα το μήνα και πενταπλάσιο χρόνο μέσα σε νοσοκομεία μέσο όρο. Α - και 10πλάσια και βάλε ανάγκη ψυχιάτρου. Α - και πολλαπλάσια ποσοστά εθισμένων σε παραισθησιογόνα. Α - και τη μοναξιά στα κόκκινα.το μονο μειονεκτημα που μπορω να βρω ειναι το επιβαρυμενο περιβαλλον στις μεγαλουπολεις σχετικα με πριν 45 χρονια.
εντιτ: βρηκα κ αλλο ενα: οι δημοσιογραφοι δεν ηταν τοσο πρηξ@@δες..Έτσι. Όσο ψάχνεις, θα βρίσκεις.
Δεν προσπαθώ να συγκρίνω απόλυτα μεγέθη, αντίθετα, φοβάμαι, από σένα. Προσπαθώ να συγκρίνω τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας που υπάρχει μ' εκείνη που θα ήθελα ή, αν θέλεις, θα έπρεπε να υπάρχει. -
ililia εγω που συζηταω προσωπικα στο internet πιστεψε με εχω πολλα να πω κ να μου πουν.
-
**FlowerPower **δεν αμφιβάλλω, αλλά εσύ είσαι ιδιαίτερη περίπτωση.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
**FlowerPower **δεν αμφιβάλλω, αλλά εσύ είσαι ιδιαίτερη περίπτωση.νομιζω οτι εσυ εισαι
-
νομιζω οτι κι εσυ εισαι
Έτσι εξηγείται πως ταιριάζουμε.
-
νομιζω οτι κι εσυ εισαι
Έτσι εξηγείται πως ταιριάζουμε.
αν το νομιζεις εισαι γελασμενος
-
-
Προσπαθώ να συγκρίνω τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας που υπάρχει μ' εκείνη που θα ήθελα ή, αν θέλεις, θα έπρεπε να υπάρχει.στα αλλα που λες διαφωνω αλλα δε θα μπω στη διαδικασια να τα σχολιασω γιατι δεν εχει νοημα. αλλωστε, πιστευω οτι ολοι εχουν καταλαβει τις θεσεις μου οπως και τις δικες σου. δεν εχει νοημα να επαναλαμβανουμε τα ιδια και τα ιδια..
αυτο ομως το τελευταιο που ειπες και κρατησα ηταν κατι με το οποιο συμφωνω σε γενικες γραμμες, αν και θα μου αρεσε να ησουν πιο συγκεκριμενος:
πως πιστευεις οτι θα επρεπε να ειναι η ζωη σου/μας;
για ποιο λογο πιστευεις πως δεν ειναι και ποιος φταιει γι'αυτο;
και τι εκανες εσυ προσωπικα για να ειναι, αν δεν ειναι;
ευχαριστω. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
πιστευω οτι ολοι εχουν καταλαβει τις θεσεις μου οπως και τις δικες σου.Μην ορκίζεσαι κιόλας.
πως πιστευεις οτι θα επρεπε να ειναι η ζωη σου/μας;
για ποιο λογο πιστευεις πως δεν ειναι και ποιος φταιει γι'αυτο;
και τι εκανες εσυ προσωπικα για να ειναι, αν δεν ειναι;
Εγώ προσωπικά, τι να κάνω; Αφού δεν μου αναγνωρίζουν εκείνοι οι άλλοι οι κακοί την αξία μου, να με βάλουν να διοικήσω τη Γη, να δεις ωραία που θα την κάνω;
Σε αυτό συνοψίζω την απάντησή μου και στα άλλα σου ερωτήματα. Ελπίζω να με κατάλαβες και να μην το περάσεις μέσα από το ίδιο κόσκινο με το οποίο κοσκινίζεις όλες μου τις δημοσιεύσεις.
Εγώ προσωπικά, ποτέ δεν προσπάθησα να με κρίνω. Θα ήμουν υπερβολικά υποκειμενικός. Επίσης, προσωπικά, αποφεύγω να κρίνω και τους άλλους. Συζητώ, μήπως και δεν έχω καταλάβει κάτι καλά. Άρα, στα σοβαρά, το τελευταίο σου ερώτημα δεν είναι αντάξιό σου.
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ή Τι απέγινε το μέλλον;