*ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Εξώδικος κλήσις μετ' επεφυλάξεως δικαιωμάτων
Καραγκιόζη Καραγκιοζόπουλου, κατοίκου Αθηνών, έναντι Παλαιού Σεραγιού.
ΠΡΟΣ
ΕΜΜ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας.
.
Μετ' εκπλήξεως και οργής επληροφορήθην, δια του τύπου και της τηλεοράσεως, ότι αναφέρατε το όνομά μου με δυσμενή έννοιαν προκειμένου να χαρακτηρίσετε τους πολιτικάντηδες και τους δημοσιογράφους συλλήβδην, ως «καραγκιόζηδες».
Σας πληροφορώ, ότι η προσομοίωσίς μου, με τους πολιτικάντηδες κυνοβουλευτικούς είναι εξόχως προσβλητική δι' εμέ, καθόσον οι συνάδελφοί σας έχουν αποκληθή επανειλημμένως, υπό του τύπου με τους ακόλουθους χαρακτηρισμούς:
Καταχραστές συκοφάντες (Ελ.Τύπος 25-11-92), αναξιόπιστοι, θρασείς (Ελ.Τύπος 27-5-94), κατάδικοι, λωποδύτες, άπιστοι, πλαστογράφοι (Ελ.Τύπος), γελοίοι (Ελευθεροτυπία 5-8-93), νταήδες (Καθημερινή 20-9-94), βολευτές (Καθημερινή 29-11-92), ράκη παλαιοκομματισμού (Καθημερινή 11-10-92), λασπολόγοι (Ελ.Τύπος 5-12-92), μικράνθρωποι τιποτένιοι, ελεεινά υποκείμενα (Νέα 5-2-91) ψεύτες, μασκαράδες (Ελ.Τύπος 6-11-92), πολιτικοί απατεώνες (Νέα 5-2-94), κοιμισμένοι (Στόχος 18-5-89), αυνανιζόμενοι (Αδέσμευτος 8-10-96), χοντρόπετσοι (Ελευθεροτυπία 20-6-96), δειλοί, ανάξιοι, χυδαίοι ψεύτες (Αδέσμευτος 3-3-96), ποταποί, τρελλοί, χαμένοι (Αδέσμευτος 16-5-98), οικογενειοκράτες (Τύπος Κυριακής 14-5-97), τσαμπουκάδες (Ελευθεροτυπία 28-3-95), επίορκοι, αλήτες, καθάρματα, καραγκιόζηδες (Ελ.Τύπος 26-8-93) διεφθαρμένοι (ΕΛ.Τύπος 2-11-93), πολιτικάντηδες (Αυριανή 12-3-95), πίθηκοι (Βήμα 9-10-94), πτυελοδοχεία (Ελευθεροτυπία 14-2-98), χεσμένοι (Αδέσμευτος 2-3-96), κομπιναδόροι, μιζαδόροι, δωροδοκούμενοι (Αδέσμευτος 23-9-95) υποκριταί, κακοδιαχειρισταί (Ελευθεροτυπία 13-11-95), αχρείοι. Φαύλοι, τσιμπούρια, πολιτικά παράσιτα (Αδέσμευτος 25-1-98) παράδειγμα προς αποφυγήν (Ελευθεροτυπία 13-11-95), σιχαμένοι (Αυριανή 2-2-95) πολιτικοί αεριτζήδες (Αδέσμευτος 4-6-95), ανεπάγγελτοι (Αδέσμευτος 11-3-99), παρηκμασμένοι διεφθαρμένοι (Αδέσμευτος 26-1-97), ανώριμοι (Βήμα 25-15-98) κτλ και όλους αυτούς τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς οι συνάδελφοί σας τους ηνέχθησαν αδιαμαρτυρήτως, διότι προφανώς αναγνωρίζουν εις εκείνους τους εαυτούς των. Φυσικά, εγώ ο Καραγκιόζης είμαι συμπαθέστατος στον Ελληνικόν Λαόν, ενώ σεις οι πολιτικάντηδες έρχεσθε τελευταίοι στην εμπιστοσύνη του Λαού συμφώνως, προς τας επισήμους στατιστικάς του «Ευρωβαρομέτρου» (2004,2005,2006) και «τους πολιτικούς θεωρούν πιο διεφθαρμένους οι Έλληνες πολίτες» («Αδέσμευτος» 11-2-2005).
Επειδή λοιπόν η καθ' οιονδήποτε τρόπον συσχέτισίς μου, με τους πολιτικάντηδες αποτελεί βαρύτατην ύβριν εις βάρος της προσωπικότητός μου, διότι ως γνωστόν δεν είμαι εγώ ο Καραγκιόζης, που έκλεψα τας οικονομίας των Ελλήνων στο χρηματιστήριο, που φωνάζω το προδοτικό «δεν διεκδικούμε» που έφερα την Ελληνική νεολαία πρώτη στον κοσμούν εις θανάτους από ναρκωτικά, που κατεχρέωσα το κράτος, που ωδήγησα το 20% των Ελλήνων κάτω από τα όρια της πτώχειας, που επήρα αποτυχημένους βουλευτάς και τους έκανα προέδρους δημοκρατίας, που χθες υπεσχέθην να συντρίψω την διαπλοκήν και σήμερα την υποστηρίζω, που ηύξησα την εγκληματικότητα, που κατέστησα την κοινωνίαν ανασφαλή, που δέχομαι την μαζική ξενική εισβολή, που αλλοιώνει την εθνολογική σύνθεσι του πληθυσμού της χώρας, που εμείωσα τας στρατιωτικάς μονάδας, που επέβαλα οικογενειοκρατία στην πολιτικήν, που ενομιμοποίησα 411.000 εκτρώσεις ετησίως, που υπέλθαψα την υπογεννητικότητα, που καθιέρωσα τους ομοφυλόφιλους στην δημόσια ζωή, που διέλυσα την γεωργία, κτηνοτροφία και αλιεία της Ελλάδος, που εχρεωκόπησα όλους τους οργανισμούς κοινής ωφελείας, που γλείφω Αμερικανούς και Ευρωπαίους, που πολεμώ την θρησκεία, που επιδιώκω την διάλυσι του οικογενειακού θεσμού και χίλια δυο άλλα αντεθνικά, αντικοινωνικά, ανήθικα και βλαπτικά, τα οποία σεις οι πολιτικάντηδες με την βοήθεια των δημοσιογράφων και των τηλεοράσεων κάνετε κι όχι εγώ ο Καραγκιόζης Καραγκιοζόπουλος, ο οποίος ουδέποτε ουδένα έβλαψα.
Σας πληροφορώ επίσης, ότι ο ανεπίτρεπτος χαρακτηρισμός των πολιτικάντηδων ως «καραγκιόζηδων» προεκάλεσε την αγανάκτησιν φιλικών και συγγενικών μου προσώπων όπως του Μπάρμπα Γιώργου, Χατζηαβάτη, Σταύρακα κ.α.
Κατόπιν των ανωτέρω σας καλώ του λοιπού να απόσχητε πάσης αναμίξεως του ονόματός μου, με την κομματικήν αλητείαν, που λυμαίνεται την Πατρίδα και να μην αποκαλήτε τους πολιτικάντηδες «Καραγκιόζηδες» διότι τέτοια τιμή δεν τους αξίζει.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδοτώ νομίμως την παρούσαν προς ον αυτή απευθύνεται προς γνώσιν και δια τας νομίμους συνέπειας αντιγράφων δ' άμα ταύτην εν όλω εν τη εκθέσει επιδόσεως.
Εν Αθήναις τη 9-5-2006
Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος
Κωνσταντίνος Πλεύρης*