-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μην πιάσουμε τους πεζούς, γιατί εκεί ο οδηγός δεν βρίσκει άκρη. Κατηγορείται και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία 99% θα τον βγάλουν ότι φταίει (μόνο σε Ε.Ο. έχω ακούσει ότι μπορεί και να την γλυτώσεις). Εκεί εκτός από ποινικό, προβλέπονται και αποζημιώσεις στον παθών... και σε συμφέρει να φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο γιατί διαφορετικά θα τον πληρώνεις μια ζωη...
Αρα αμα δεν τον καθαρισεις, ξαναπερνα απο πανω του. Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι.
Ναι στον παθοντα προβλεπονται αποζημιωσεις, οπως και σε οποιονδηποτε τραυματισεις/σκοτωσεις σε τροχαιο που φταις. Τις οποιες πληρωνει η ασφαλιστικη σου.
Η ασφαλιστικη πληρωνει το ποσο που αναγραφει το συμβολαιο......
Αν το δικαστηριο επιδηκασει τα διπλασια απο το ποσο του συμβολαιου....
Μαντεψε ποιος τα πληρωνει.....Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί οδηγοί διτρόχων κινούνται πάνω στη διαγράμμιση ακόμα και όταν οι δύο λωρίδες (αριστερά-δεξιά) είναι άδειες . Προφανώς, είναι θέμα συνήθειας. Όμως, εγώ που θέλω να χρησιμοποιήσω την αριστερή λωρίδα για να τους προσπεράσω, δε νοιώθω 'άνετα' προσπερνώντας με +30/40χαώ μηχανάκια/μηχανές στα 20-30εκ. Καλώς ή κακώς αυτούς δεν τους ενοχλεί το αντίθετο σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος. Εμένα, όμως, με ενοχλεί!
Εγω παλι, φιλερ. Κραταω και μια πισινη βεβαια...
Αλλο δεν καταλαβαινω ρε πστ μου. Σε συνθηκες κανονικης εως αδειας κινησης κατεβαινω αριστερη σβελτα και μηχανακια που ειναι στην μεσαια ξεκινουν να ερθουν αριστερη χωρις να κοιταζουν αν ερχεται κανενας απο αριστερα. Και οταν τους περναω παλι σβελτα φωναζουν και απο πανω. Καλα ρε τριμοσχαρε, ποιος σου ειπε οτι μπορεις να αλλαζεις λωριδα οποτε σου την δωσει και ολοι οι αλλοι πρεπει να σε αφησουν να περασεις? ΗΛΙΘΙΕ.
ΥΓ Και πιο πολυ φωναζουν αυτοι που εχουν βγαλει τους καθρεπτες, λεγοντας ακριβως οτι 'πως να σε δω ρε μεγαλε, δεν βλεπεις οτι δεν εχω καθρεπτες'...
Και τον πληρωνεις για ανθρωπο.....
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
εγώ βγάζω φλας για να δείξω ... θέλω ... κάνω ... βγάζω ... σβήνω ... ανάβω ... θέλω ... νομίζω ...τέλος, εγώ νομίζω ...
Φίλε Γιώργο, ο ΚΟΚ υπάρχει για να μην κάνω αυτά που νομίζω εγώ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
, οπότε συνεχίζω αριστερά για 2-3 αυτοκίνητα ακόμα με σχεδόν 150 και αριστερό φλας αναμμένο.
νομίζω, χωρίς να είμαι και σίγουρος, ότι θα έπρεπε να ανάψεις το δεξί φλας, γιατί απ'όσο καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου, ήθελες να επιστρέψεις σε δεξιότερη λωρίδα...
Ναι αλλά εκείνη τη στιγμή συνέχιζα το προσπέρασμα, οπότε αριστερό φλας (ή τίποτα (*)). Εβγαλα δεξί φλας με το που ήμουν 1 αυτοκίνητο πριν το κενό στη μεσαία (όταν με είχε ήδη περάσει ο Fiesta-ς).
(*) Η δική μου αντίληψη για το αριστερό φλας κατά την προσπέραση λέει: 'αυτή τη στιγμή προσπερνάω, σε έχω δει και θα κάνω δεξιά όταν μπορέσω' και τότε θα βγάλω δεξί φλας. Επίσης το αριστερό φλας έχει το καλό ότι καταλαβαίνει την πρόθεσή σου και αυτός που τον προσπερνάς. Εχει τύχει να προσπερνάω στην αριστερή, να βλέπω κάποιο γρηγορότερο να με πλησιάζει και εκείνη τη στιγμή να βγάζω αριστερό φλας για να καταλάβει ότι τον είδα αλλά εκείνη τη στιγμή δεν μπορώ. Συνήθως αυτό δουλεύει, αλλά ο τύπος ήταν αληθινά βιαστικός
EDIT: με πρόλαβε ο ililias -και γρηγορότερος και λακωνικότερος
+1
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
εγώ βγάζω φλας για να δείξω ... θέλω ... κάνω ... βγάζω ... σβήνω ... ανάβω ... θέλω ... νομίζω ...
τέλος, εγώ νομίζω ...
Ορθώς και ο ΚΟΚ δεν λέει ότι πρέπει να έχουμε το φλας αναμμένο σε όλη τη διάρκεια της προσπέρασης. Μόνο όταν πρόκειται να αλλάξεις λωρίδα κυκλοφορίας ή πορεία ( να στρίψεις κτλ ).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Και ο από πίσω με το Fiesta ST (γλήγορος) αντί να περιμένει να περάσω, με προσπερνά ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πατώντας και στο αριστερό έρεισμα της ΑΟ δίπλα στο New JerseyΝτροπή και αίσχος!
Αν κάποιος κακόμοιρος είχε χάσει την έξοδό του, και είχε κάνει αναστροφή και γύριζε από εκείνο ακριβώς το μέρος, τι θα γινόταν; Μετωπική;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ντροπή και αίσχος!Αν κάποιος κακόμοιρος είχε χάσει την έξοδό του, και είχε κάνει αναστροφή και γύριζε από εκείνο ακριβώς το μέρος, τι θα γινόταν; Μετωπική;
γι' αυτό να κινείσαι στη μεσαία στις ΕΟ/ΑΟ γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις στην αριστερή
-
Επιτέλους, έμαθες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Επιτέλους, έμαθες.είναι τελείως διαφορετικό να το βλέπεις στο βίντεο και να το βλέπεις live
-
Το ξέρω lkar, το έχω ζήσει και εγώ, με land rover defender.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε συνθηκες κανονικης εως αδειας κινησης κατεβαινω αριστερη σβελτα και μηχανακια που ειναι στην μεσαια ξεκινουν να ερθουν αριστερη χωρις να κοιταζουν αν ερχεται κανενας απο αριστερα. Και οταν τους περναω παλι σβελτα φωναζουν και απο πανω. Καλα ρε τριμοσχαρε, ποιος σου ειπε οτι μπορεις να αλλαζεις λωριδα οποτε σου την δωσει και ολοι οι αλλοι πρεπει να σε αφησουν να περασεις? ΗΛΙΘΙΕ.
ΥΓ Και πιο πολυ φωναζουν αυτοι που εχουν βγαλει τους καθρεπτες, λεγοντας ακριβως οτι 'πως να σε δω ρε μεγαλε, δεν βλεπεις οτι δεν εχω καθρεπτες'...
Είμαι σήμερα ΑΟ στη μεσαία με τη μηχανή και ~140, πάω να προσπεράσω, τσεκάρω (εννοείται 2 φορές) πίσω, βλέπω κάποιον να πλησιάζει σβέλτα αλλά προλαβαίνω, βγάζω φλας και ξεκινώ προσπέρασμα αλλά εκείνη τη στιγμή αυτός που ήταν στη δεξιά μπαίνει στο κενό που σκόπευα να χωθώ μετά την προσπέραση, οπότε συνεχίζω αριστερά για 2-3 αυτοκίνητα ακόμα με σχεδόν 150 και αριστερό φλας αναμμένο.
Και ο από πίσω με το Fiesta ST (γλήγορος) αντί να περιμένει να περάσω, με προσπερνά ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πατώντας και στο αριστερό έρεισμα της ΑΟ δίπλα στο New Jersey
Οπως βλέπεις, τα ζώα είναι παντού.
δεν διαφωνω
Δεν μου λέτε. Την έπεσε κάποιος στην μάνα μου επειδή του άναψε φώτα που την έκλεισε. Σταμάτησε, και ανέβηκε πάνω στο καπό του 406, έκανε βαθούλωμα, και μετά πήγε να ανοίξει την πόρτα. Επειδή είχε κλειδώσει, πήγε να σπάσει το τζάμι, αλλά δδν μπορούσε.
Τι να έκανε η μάνα μου;
Αν ξεκινούσε και τον πατούσε, τι θα γινόταν;Tελίκά σήμερα είδα το 406...
Στο μπροστινό μέρος του καπό αρκετές λακουβίτσες, και ένα εξόγκωμα σαν σπυρί, μάλλον από το στρεσάρισμα της λαμαρίνας.
Μάλλον δύσκολο να φτιχατεί, γιατί από κάτω έχει τις ενισχύσεις.
Του εύχομαι του μπάσταρδου να τα βρει από κάποιον άλλον.
Και καλύτερα που δεν ξέρω ποιός είναι.
Σκεφτηκα καλυτερο. Να μην τον παταγε. Αλλα οταν ηταν πανω στο καπω, καρφωνει μια οπισθεν και φευγει πισω, σκαει κατω σαν καρπουζι (και μαλιστα με το κεφαλι αν ολα πανε καλα), και ετσι ουτε τον εχει χτυπησει εκεινη.
Ή αμα δεν εχει προβλημα να τον χτυπησει εκεινη (αλλα να μην τον πατησει εντελως), λιγο μπροστα να χασει την ισοροπια του και να σκασει με το σαγονι στο παρμπριζ...
Η ασφαλιστικη πληρωνει το ποσο που αναγραφει το συμβολαιο......
Αν το δικαστηριο επιδηκασει τα διπλασια απο το ποσο του συμβολαιου....
Μαντεψε ποιος τα πληρωνει.....λες να μην ξερω ακριβως ποιος πληρωνει τι? Αλλα αμα βρεθει δικαστηριο να πει οτι αξιζει περισσοτερο απο μισο μυριο ευρω η ζωη του παναχρηστου μαλακα που αποφασισε να περασει την Συγγρου πεζος βραδιατικα, τοτε ας ερθει να μου τα παρει κιολας...
-
εγώ βγάζω φλας για να δείξω ... θέλω ... κάνω ... βγάζω ... σβήνω ... ανάβω ... θέλω ... νομίζω ...
τέλος, εγώ νομίζω ...
είπα κάτι αντίθετο με τον κοκ;
αυτά που είπα ακολουθούν τον κοκ κατά γράμμα. δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου.
τέλος, με τον τρόπο που έγραψες μου φαίνεται πως υποννοείς πως στο δρόμο κάνω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι χωρίς να αντιλαμβάνομαι τις συνέπειες.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
λες να μην ξερω ακριβως ποιος πληρωνει τι? Αλλα αμα βρεθει δικαστηριο να πει οτι αξιζει περισσοτερο απο μισο μυριο ευρω η ζωη του παναχρηστου μαλακα που αποφασισε να περασει την Συγγρου πεζος βραδιατικα, τοτε ας ερθει να μου τα παρει κιολας...
ENDO INE ELLADA!!!
Εχω γνωστο που πατησε μια μαυροφορεμενη γρια στην Συγγρου, στο Δελτα Φαληρου, σε σημειο που φωτισμος ΔΕΝ υπηρχε και η διαβαση ηταν 5 μετρα ποιο πανω......
Ε το σοϊ ζηταγε οτι ηθελε και σε καθε αποφαση που εβγαινε υπερ του, εκαναν εφεση!
Ακομα ταϊζει δικηγορους! -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ορθώς και ο ΚΟΚ δεν λέει ότι πρέπει να έχουμε το φλας αναμμένο σε όλη τη διάρκεια της προσπέρασης. Μόνο όταν πρόκειται να αλλάξεις λωρίδα κυκλοφορίας ή πορεία ( να στρίψεις κτλ ).πχ,
http://www.drivingschool.gr/kok11.htm
ΑΡΘΡΟ 17:
*3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:α) Όταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθεται να προσπεράσει άρχισε ήδη το προσπέρασμα.
β) **Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον. ***
Όταν λέει 'δώσει σήμα', τι λες να εννοεί;
Δεν λέει επί λέξει 'ο nass πρέπει να έχει αναμμένο συνεχώς το φλας του σε όλη τη διάρκεια της προσπέρασης', αλλά το πνεύμα (ή η ουσία) είναι αυτό. -
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
τέλος, εγώ νομίζω ...
είπα κάτι αντίθετο με τον κοκ;
αυτά που είπα ακολουθούν τον κοκ κατά γράμμα. δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου.
τέλος, με τον τρόπο που έγραψες μου φαίνεται πως υποννοείς πως στο δρόμο κάνω ό,τι μου κατέβει στο κεφάλι χωρίς να αντιλαμβάνομαι τις συνέπειες.
Στην ειπε;;;;
Γιατι δεν το βλεπω πουθενα. -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Στην ειπε;;;;Όχι.
Με παρεξήγησε. -
Στην ειπε;;;;
Όχι.
Με παρεξήγησε.Πλακα εκανα
-
Κι εγώ, ρε συ.
Πάντως, πράγματι δεν υποννοούσα τπτ για τον τρόπο οδήγησης του gtsiros.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
τη νοοτροπία πρόσεξε με εσύ και άσε με εμένα να κάνω την μ@λ@κία μου κτλ.Σε μια φράση όλο το 'ζουμί'.
Δεν υποστηρίζω τις όποιες κάφρικες συμπεριφορές, αλλά πιστεύω ότι με λίγη θέληση μπορούμε να βολευτούμε όλοι μας.
Όταν η θέληση είναι μονόπλευρη και η φράση που έγραψε ο ginogsm είναι η άλλη πλευρά, τότε μάλλον κάπου υπάρχει λάθος.
........... (κι αυτα που λεω ΕΧΟΥΝ γινει μπροστα μου)...
Το αυτό, κι από την αντίθετη πλευρά.
Δε με ενοχλεί όμως αυτή καθαυτή η κίνηση να μπει μπροστά με σφήνα. Αλλά με ενοχλεί η 'απαίτηση' να τον προσέξω ενώ κάνει λάθος. -
β) **Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, δώσει σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον. **[/i]
Όταν λέει 'δώσει σήμα', τι λες να εννοεί;
Δεν λέει επί λέξει 'ο nass πρέπει να έχει αναμμένο συνεχώς το φλας του σε όλη τη διάρκεια της προσπέρασης', αλλά το πνεύμα (ή η ουσία) είναι αυτό.λάθος το κατάλαβες.
είναι λάθος να έχεις αναμμένο το φλας όταν κινείσαι στην αριστερή λωρίδα και κινείσαι ταχύτερα από αυτοκίνητα που κινούνται στην μεσαία.
δεν αναφέρεται σε αυτή την περίπτωση, το 'β' παραπάνω. όταν ο οδηγός που προπορεύεται, δηλώνει την πρόθεσή του με το φλας να προσπεράσει τον μπροστά του... το 'να προσπεράσει' δεν σημαίνει 'κινούμαι ταχύτερα από τους άλλους στη δεξιότερη λωρίδα'. Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε κάθε φορά που, κινούμενος στην αριστερή λωρίδα, 'περνάς' (όχι 'προσπέραση') βραδύτερα αυτοκίνητα στη μεσαία, να ανάβεις το φλας.
το φλάς το ανάβεις μια φορά πριν ξεκινήσεις την προσπέραση, το σβήνεις όταν πιά έχεις ξεκινήσει την προσπέραση (διότι την δουλειά που ήταν να κάνει το φλας την έκανε 'δίνω σήμα ότι προτίθεμαι να προσπεράσω άλλον') και το ανάβεις όταν τελειώνεις την προσπέραση και 'δίνεις σήμα' ότι 'τελείωσα την προσπέραση προτίθεμαι να επιστρέψω στη δεξιότερη λωρίδα'.
στον αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο με >=2 λωρίδες ανα κατεύθυνση, δεν έχει νόημα η 'προσπέραση'. ανάβεις το φλας για να δείξεις ότι προτίθεσαι να αλλάξεις λωρίδα, σβήνεις το φλας αφού έχεις αλλάξει λωρίδα (γιατί αυτο για το οποίο έδωσες σήμα, έγινε). κινείσαι στη λωρίδα όσο θες, αν θελήσεις κάποια στιγμή να αλλάξεις λωρίδα, ανάβεις το φλας για να ενημερώσεις για το τι θέλεις να κάνεις και όταν βρεις κατάλληλη στιγμή, το κάνεις. (ή βρίσκεις την κατάλληλη στιγμή, ανάβεις το φλας, επιβεβαιώνεις ότι είναι η ώρα να το κάνεις και αλλάζεις.)
-
Γειά σας,
Σήμερα το είδα και αυτό.
Κινούμενος από Λ. Βουλιαγμένης προς Βάρη και μετά προς Βάρης-Κορωπίου, ο οδηγός ενός ασημί Touran οδηγούσε κρατώντας με το δεξί χέρι το τιμόνι και με το αριστερό ...έπαιζε το κομπολόϊ του !! (όχι δεν το κρατούσε μόνο, το ...έπαιζε!!).
Βρέθηκα 3-4 φορές δίπλα του και μετά τον ακολούθησα από περιέργια.
Ήταν και βιαστικός αφού σε δύο περιπτώσεις ...'χώθηκε' από αριστερά (στην λουρίδα που είναι για να στρίψεις αριστερά και ήταν κενή) για να βγεί μπροστά, πρώτος, στο φανάρι. Μετά τον έχασα.
Ίσως, νάναι από αυτούς, που έχουν πέσει μέσα στο ...καζάνι με την μαγκιά, από μικροί ...!!Φιλικά
Μάξιμος
Ζώα ζώα ζώα [#4]