-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στα βιβλία του Έλρου αποδίδεται εξαιρετικά το 'γκρίζο' χρώμα της ανθρώπινης φύσης. Το άσπρο-μαύρο (Καλό και Κακό) το αφήνει για τα Χόμπιτ του Τόλκιν...
Αυτο να το πεις σε μερικους συμφορουμιτες
Γι' αυτο τον γουσταρω, αγαπητε 800 σελιδες βιαιο ψυχογραφημα και βγαινεις απο μεσα πιο μπερδεμενος απ' οσο μπηκες....Eμένα μ' αρέσει και ο Τόλκιν, πάντως!
Έκαστος στο είδος του! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έκαστος στο είδος του!Καλα, εσενα μπορει να σ' αρεσει κι ο Χαρι Ποτερ
(πιθανον η μεγαλυτερη μ@λ@κια που διαβασα ever...)Ο Τολκιν μ' αρεσει κι εμενα, αλλα μου κανει λιγο ρατσιστης
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Έκαστος στο είδος του!
Καλα, εσενα μπορει να σ' αρεσει κι ο Χαρι Ποτερ
(πιθανον η μεγαλυτερη μ@λ@κια που διαβασα ever...)Ο Τολκιν μ' αρεσει κι εμενα, αλλα μου κανει λιγο ρατσιστης
Δεν έχω διαβάσει ποτέ! Αλλά σε μια ταινία με πήγαν (με το ζόρι) και υπέφερα!
Είναι ρατσιστής προς τα Ορκς; Εκτός και αν προσπαθείς να βρεις την αλληγορική σημασία της ιστορίας. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, νομίζω.
-
Εκτός και αν προσπαθείς να βρεις την αλληγορική σημασία της ιστορίας. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, νομίζω.Μα το αλληγορικο ψαχνω, εννοειται
Ορκς=Μαυρη φυλη, Ξωτικα=Αρεια φυλη, Χομπιτ=Οι περι της Μεσογειου (Μεση Γη ) κλπ.
Δεν ξερω τι εχει δηλωσει ο ιδιος, αλλα δε σε βαζουν σε σκεψεις τοσες συμπτωσεις; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εκτός και αν προσπαθείς να βρεις την αλληγορική σημασία της ιστορίας. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, νομίζω.
Μα το αλληγορικο ψαχνω, εννοειται
Ορκς=Μαυρη φυλη, Ξωτικα=Αρεια φυλη, Χομπιτ=Οι περι της Μεσογειου (Μεση Γη ) κλπ.
Δεν ξερω τι εχει δηλωσει ο ιδιος, αλλα δε σε βαζουν σε σκεψεις τοσες συμπτωσεις;Επίσης προωθεί τον θεσμό της βασιλείας, μη το ξεχνάμε!
Όχι! Δεν με απασχολεί, απλά κάθομαι και απολαμβάνω την ιστορία. Πολλά βιβλία/ταινίες/μουσικές δεν προσπαθώ να τα καταλάβω, απλά απολαμβάνω ό,τι έχουν να πουν.
Μου θυμίζεις αυτούς που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον Κάφκα!
(έχω ένα απόσπασμα του Έσσε περί του θέματος) -
(έχω ένα απόσπασμα του Έσσε περί του θέματος)Ρε βλασφημε
Το ιδιο ειναι τα παραμυθακια του Τολκιν με τον Καφκα;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
(έχω ένα απόσπασμα του Έσσε περί του θέματος)Ρε βλασφημε
Το ιδιο ειναι τα παραμυθακια του Τολκιν με τον Καφκα;
Όλοι ξέρουμε πως ο Τόλκιν είναι καλύτερος! Πουλάει περισσότερο! (όπως θα λεγε και Η Φωνή της Αμερικής)
Ο Κάφκα ήταν παράδειγμα για την αποτυχία της ερμηνείας, τίποτε παραπάνω. Τραβηγμένο απ' τα μαλλιά, το παραδέχομαι - και ο Τόλκιν δεν αποκλείεται να ήταν ρατσιστής (μ΄αρέσει να κανω τον δικηγόρο του διαβόλου).
Πάντως αν σκεφτείς πόση δουλειά κρύβουν από πίσω τους τα έργα του Τόλκιν, μάλλον δεν είναι ακριβώς 'παραμυθάκια'.
-
Πάντως αν σκεφτείς πόση δουλειά κρύβουν από πίσω τους τα έργα του Τόλκιν, μάλλον δεν είναι ακριβώς 'παραμυθάκια'.A, η δουλεια στην λογοτεχνια δε σημαινει τιποτα
Αλλα πραγματα μετρανε (που, ναι, το παραδεχομαι, υπαρχουν στο εργο του Τολκιν)
Τεσπα, οι ενστασεις μου ειναι καθαρα ιδεολογικες κι οχι επι της ουσιας -
Eπίκαιρο μιας και πολύς κόσος ανακάλυψε την μάχη στις Θερμοπύλες λόγω της επερχόμενης ταινίας '300': 'Οι πύλες της φωτιάς', Στίβεν Πρέσφιλντ. Είναι η ιστορία απο τα μάτια ενός σκλάβου - βοηθού. Εκτός απο την μάχη αυτή καθ αυτή έχει πολλές λεπτομέρεις για τη ζωή των Σπαρτιατών.
-
'Παρείγγειλα' και 'έλαβα' το 300 σε pdf. Αν και σκοτεινό και υποχθόνιο, ακολουθεί9 αρκετά πιστά την πραγματική ιστορία όπως τουλάχιστον την έχουμε διδαχθεί. Από ότι είδα στο trailer η ταινία είναι πιστή μεταφορά του κόμικ οπότε ίσως και να δούμε κάτι καλό. Το ύφος δεν μου αρέσει και τόσο, αλλά είναι το γενικό στύλ του Miller, όπως και στο Dark City.
-
Ημιάσχετο: ο Τολκιν φοβόταν την βιομηχανική επανάσταση και το χωρίο των χόμπιτ συμβόλιζε το δικό χωρίο στο οποίο φοβόταν μήπως και έρθουν οι βιομηχανίες. Για αυτό βάζει και τα δέντρα να κερδίζουν τα ορκ...
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
'Παρείγγειλα' και 'έλαβα' το 300 σε pdf. Αν και σκοτεινό και υποχθόνιο, ακολουθεί9 αρκετά πιστά την πραγματική ιστορία όπως τουλάχιστον την έχουμε διδαχθεί. Από ότι είδα στο trailer η ταινία είναι πιστή μεταφορά του κόμικ οπότε ίσως και να δούμε κάτι καλό. Το ύφος δεν μου αρέσει και τόσο, αλλά είναι το γενικό στύλ του Miller, όπως και στο Dark City.15 ευρα κανει (στην Πρωτοπορια, 17 αλλου) ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ να παρεις αυτο το αριστουργημα σε pdf
-
Επειδή το έχω διαβάσει πολλές φορές αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω (να αντιληφθώ) την ποιότητά του που αναφέρεται επανειλλημένως.
Εντάξει, δεν έχω και καμμιά τεράστια εμπειρία σε τέχνη, αλλά εμένα μου φαίνονται απλά σκίτσα.
Το περιεχόμενο με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από ότι το στύλ. Και σαν διάλογοι, το 300 έχει ελαχιστότατους ('we march', 'we march', 'we march', τέλος η σελίδα, πάμε στην επόμενη).
Αισθάνομαι ότι με κλέβουν (και ότι γεμίζουν σελίδες χωρίς ουσία - κάτι σαν τα πλάνα του Αγγελόπουλου ας πούμε):oops:Πιο πολύ μου αρέσουν κάποια κόμικς που είχα διαβάσει παλαιότερα (από παραπέντε νομίζω) που είχαν κατεβατά για κείμενο σε κάθε καρεδάκι. Και ας ήταν το σκίτσο πιο απλοικό...
Γούστα είναι αυτά μάλλον...
-
dpurpler, συνεχιζω εδω που ειναι και το καταλληλο θεμα
-
Αγορασα σημερα (χθες δηλαδη..) το Τι ωραιο πλιατσικο του Τζοναθαν Κόου..
20Ε απο Ελευθερουδακη (σα πολυ δε μου πηγε; )
Για να δουμε τι εχει να πει, δεν τον ξερω τον κυριο..
Εχω να διαβασω λογοτεχνικο βιβλιο πανω απο χρονο..
Και να φανταστειτε οταν ημουν στο σχολειο μου ειχαν απαγορευσει την εισοδο στη βιβλιοθηκη λογω του οτι διαβαζα παρα πολλα βιβλια και δεν διαβαζα για τα μαθηματα μου..
Το ποσες φορες με ειχανε πιασει με λογοτεχνικο βιβλιο κατω απο το θρανιο την ωρα του μαθηματος...
Παει χαλασα..
Εχω να προτεινω Τομ Ρομπινς..
Ξεκινησα με το 'Οργισμενοι αναπηροι επιστρεφουν απο καυτα κλιματα'
(τιτλος ε; ) και περασα σε αρκετα αλλα..
Πολυ γελιο. Δε μιλαμε μονο για χαμογελο η χασκογελο.
Μιλαμε για να γελας μονος σου με αυτα που γραφει.
Οι ιστοριες του ειναι πολυ περιεργες αλλα ειναι πολυ ενδιαφερουσες.
Δεν βοηθησα πολυ, το ξερω, αλλα πραγματικα, δεν ξερω κανεναν που να μη του αρεσε.. -
Δυστυχώς τα πολλά βιβλία είναι πανάκριβα. Βλέπω κάτι 22άρια και ζαλίζομαι.
Για το συγκεκριμένο όμως, αξίζουν και με το παραπάνω!Από Ρόμπινς έχω διαβάσει το Άρωμα του Ονείρου και τον Τρυποκάρυδο. Πολύ καλά και τα 2, το πρώτο μ' αρεσε περισσότερο. Έξυπνο χιούμορ και ξεχωριστό γράψιμο!
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αγορασα σημερα (χθες δηλαδη..) το Τι ωραιο πλιατσικο του Τζοναθαν Κόου..
**20Ε απο Ελευθερουδακη (σα πολυ δε μου πηγε; )**Για να δουμε τι εχει να πει, δεν τον ξερω τον κυριο..
Εχω να διαβασω λογοτεχνικο βιβλιο πανω απο χρονο..
Και να φανταστειτε οταν ημουν στο σχολειο μου ειχαν απαγορευσει την εισοδο στη βιβλιοθηκη λογω του οτι διαβαζα παρα πολλα βιβλια και δεν διαβαζα για τα μαθηματα μου..
Το ποσες φορες με ειχανε πιασει με λογοτεχνικο βιβλιο κατω απο το θρανιο την ωρα του μαθηματος...
Παει χαλασα..
Εχω να προτεινω Τομ Ρομπινς..
Ξεκινησα με το 'Οργισμενοι αναπηροι επιστρεφουν απο καυτα κλιματα'
(τιτλος ε; ) και περασα σε αρκετα αλλα..
Πολυ γελιο. Δε μιλαμε μονο για χαμογελο η χασκογελο.
Μιλαμε για να γελας μονος σου με αυτα που γραφει.
Οι ιστοριες του ειναι πολυ περιεργες αλλα ειναι πολυ ενδιαφερουσες.
Δεν βοηθησα πολυ, το ξερω, αλλα πραγματικα, δεν ξερω κανεναν που να μη του αρεσε..Γενικώς από βιβλιοπωλεία μάλλον να προτιμάς την 'Πολιτεία'...Πριν 2-3 χρόνια που είχα κάνει μια σύγκριση δεν θυμάμαι να είχα βρει πουθενά χαμηλότερες τιμές από την 'Πολιτεία' για όποιο βιβλίο και αν κοίταξα (και κοίταγα πολλά)...Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα...Δεν το ξανακάνω
Το 'What a carve up' λογικά θα σου πει πολλά
PS
Α να πω ότι η μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου είναι πολύ καλή και μιας και τη θυμήθηκα να συστήσω και το μυθιστόρημά της 'Το εργοστάσιο των μολυβιών'... -
Δυστυχώς τα πολλά βιβλία είναι πανάκριβα. Βλέπω κάτι 22άρια και ζαλίζομαι.
Για το συγκεκριμένο όμως, αξίζουν και με το παραπάνω!Από Ρόμπινς έχω διαβάσει το Άρωμα του Ονείρου και τον Τρυποκάρυδο. Πολύ καλά και τα 2, το πρώτο μ' αρεσε περισσότερο. Έξυπνο χιούμορ και ξεχωριστό γράψιμο!
Ρομπινς τα εχω διαβασει/λιστα αναμονης ολα, ξεκινησα απο το χωρο των εφτα πεπλων και μετα εγινα φαν.
Γενικα προτιμω να περνω τις αγγλικες εκδοσεις γιατι και πρωτοτυπα ειναι και φθηνοτερα κατα πολυ ειναι.
Ελευθερουδακης
Μου προτεινει ενας φιλος μου απο αμερικη ενα βιβλιο, πηγαινω στην ιστοσελιδα του ελευθερουδακη το εχουνε καταχωρημενο αλλα δεν υπαρχει στο αποθεμα.Τους παιρνω τηλεφωνο μου λενε αφηστε τα στοιχεια σας και το βιβλιο που θελετε και θα σας καλεσουμε.
Με παιρνουν τηλεφωνο και μου λενε να τους στειλω φαχ με καρτες ταυτοτητες και τα λοιπα.
Κατα τυχη εκεινη την εποχη ανοιξε και ελευθερουδακης στον Πειραια και πηγα απο εκει να κανω την παραγγελια. Δεν βρισκανε το βιβλιο...., μετα τους πηρα τηλεφωνο και αφου το βρηκανε μου ειπανε οτι ειναι πιο ευκολο να το κανω μονος που απο την σελιδα τους, αντε καλα, παω αλλα δεν παιρνανε αμερικαν εξπρες
Πηγα στο αμαζον και μεσα σε μια εβδομαδα (μεσα στα χριστουγεννα) ειχα το βιβλιο με κοστος 1ε ακριβοτερο.
παντως μεσα σε ενα βιβλιοπωλειο ξεχνιεμαι
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γενικώς από βιβλιοπωλεία μάλλον να προτιμάς την 'Πολιτεία'...Πριν 2-3 χρόνια που είχα κάνει μια σύγκριση δεν θυμάμαι να είχα βρει πουθενά χαμηλότερες τιμές από την 'Πολιτεία' για όποιο βιβλίο και αν κοίταξα (και κοίταγα πολλά)...Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα...Δεν το ξανακάνω
Το 'What a carve up' λογικά θα σου πει πολλά
PS
Α να πω ότι η μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου είναι πολύ καλή και μιας και τη θυμήθηκα να συστήσω και το μυθιστόρημά της 'Το εργοστάσιο των μολυβιών'...Αν δεν αλλαξε προσφατα κατι στο καθεστως, σ’ ολα τα βιβλιοπωλεια της χωρας την ιδια τιμη θα βρει, λογω της «ενιαιας τιμης βιβλιου». Επ’ αυτης εχουν δικαιωμα να κανουν μεχρι 10% εκπτωση. Η «Πολιτεια» και μερικοι αλλοι την εκπτωση την εφαρμοζουν σ’ ολους τους πελατες, οι περισσοτεροι ομως δουλευουν την εκπτωση με το συστημα της καρτας μελους (πχ «Ελευθερουδακης» ή ο βιβλιοπωλης της γειτονιας μου ) Εξαιρεσεις στο καθεστως ειναι ειδικες μικρης διαρκειας προσφορες τυπου «bazaar» βιβλιων (οπως πχ αυτο που εκανε τα χριστουγεννα το ΕΛΙΑ για ολες τις εκδοσεις του στη μιση τιμη)
Προσωπικα, λογω δουλειας, σπανια αγοραζω βιβλια απο βιβλιοπωλεια (συνηθως μονο για δωρο), οποτε δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι στη λιανικη, που δεν το νομιζω... Θεωρω επισης, εχοντας μια σχετικη εμπειρια, οτι τα βιβλια (σε αντιθεση με τα CD πχ) στην Ελλαδα δεν ειναι ακριβα, αν λαβει κανεις υπ’ οψη οτι μια διαφημιστικη φυλλαδα με γκομενακια τυπου MAX, ΜΑΧΙΜ, για κοτες τυπου COSMOPOLITAN ή Αστρα κι Οραμα, για αποχαυνωμενους τυπου ΝΙΤΡΟ ή για καγκουρες τυπου ΜΑΧ POWER κανει 3-5 ευρω το λιγοτερο. Μιλαμε παντα για τη λογοτεχνια. Εξειδικευμενα επιστημονικα βιβλια μπορει να ειναι ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ...
Το «Πλιατσικο» ειναι, οπως ξανασυζητησαμε κι οπως σωστα λες, ενα αριστουργημα κι η Σωτη Τριανταφυλλου εκανε αξιοπρεπεστατη δουλεια... (αν και κατα τα λοιπα ειναι μαλλον υπερεκτιμημενη)
Καλη αναγνωση!!!
-
**H.P.Lovecraft **''Η Περιπτωση του Τσαρλς Ντεξτερ Γουορντ''
Το εχει διαβασει κανεις?
Ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια ever!
Το προτεινω ανεπιφυλακτα σε οσους αρερσκονται σε φανταστικη-τρομου λογοτεχνια.Εχει γυριστει και σε ταινια (οχι τοσο καλη φυσικα οσο το βιβλιο) μηπως την εχει δει κανεις και θυμαται τον τιτλο?
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...