-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λοιπόν, μου ήρθε η ανανέωση του κινητού από την cosmote και μου δίνουν 100 Ε. Συγκεκριμένα μου προτείνουν ένα από τα LG L343i και Samsung Z320i.Υποθέτω ότι αν δώσω κάτι παραπάνω, παίρνω και κάτι ανάλογο. Το κινητό το θέλω αυστηρά για 2ο, εξάλλου έχω το Κ750 για κύριο. Οπότε κάμερες, MP3 κτλ δεν μου είναι και τόσο απαραίτητα, μου αρκεί να μιλάω, να στέλνω μηνύματα, να έχει αξιοπρεπές σήμα και αυτονομία και οπωσδήποτε μπλε δόντι. Σκέφτηκα και για κανα φθηνό Έρικσον, ίσως το Κ310 ή 320, δε θυμάμαι τώρα πώς λέγεται.Καμία γνώμη?
Nokia 6021.
Bluetooth, irda, e-mail κ.λ.π (όχι κάμερα). Αυτονομία περίπου μια εβδομάδα με τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα ομιλία και κόστος 110 ευρώ. -
ποιά η γνώμη σας για το Νokia E61...;
το βρίσκω 200 ευρώ... -
Το Ε61 είναι πάρα πολύ καλό. Εχει τις ίδιες δυνατότητες με το Ε60 μου, αλλά με πλήρες qwerty πληκτρολόγιο. Εγώ ΔΕΝ το επέλεξα (παρόλο που ήταν και ετοιμοπαράδοτο, ενώ για το Ε60 έπρεπε να περιμένω - 2 ημέρες ) επειδή είναι αρκετά φαρδύ και δε με βολεύει, και δεύτερον επειδή η οθόνη του έχει την ίδια ανάλυση με του Ε60 αλλά μεγαλύτερο μέγεθος, άρα χειρότερη ποιότητα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εννοείται ότι αρκεί και απλή φωτοτυπία.....
επαναλαμβάνω...εάν την χάσω...χάνω και την εγγύηση; Says who...? ..η SE?
Αν δεν φαίνεται στο IMEI & αν δεν υπάρχεις στα αρχεία τους, ΝΑΙ την χάνεις.
δεν υπάρχω στα αρχεία τους;
αφού το αγοράζω με απόδειξη ...και την χάνω. Τι λες δεν με έχουν στα αρχεία τους;Άμα το αγοράσεις από την Vodafone τι σχέση έχει η SE που θα το πας για service?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
αφού το αγοράζω με απόδειξη ...και την χάνω. Τι λες δεν με έχουν στα αρχεία τους;Άμα το αγοράσεις από την Vodafone τι σχέση έχει η SE που θα το πας για service?
ποιά Vodafone;
το αγόρασα από το Πλαίσιο. Εχασα την απόδειξη και πήγα σε ένα σέρβις της SE. Είδαν το ΙΜΕΙ και μου το επισκεύασαν. Aπλά και λιτά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποιά Vodafone;
το αγόρασα από το Πλαίσιο. Εχασα την απόδειξη και πήγα σε ένα σέρβις της SE. Είδαν το ΙΜΕΙ και μου το επισκεύασαν. Aπλά και λιτά.
Άρα προφανώς είχε ημερομηνία κατασκευής λιγότερο από 1 χρόνο πριν από την μέρα που το πήγες για service. Αυτό λέω τόση ώρα.
Η Vodafone ήταν παράδειγμα μεταπωλητή, όπου Vodafone βάλε Πλαίσιο/Tim/Cosmote/Γερμανό/κλπ.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
To K800 ειναι (ακομα) πολυ ακριβο...
**Το Κ750 πρεπει να ειναι το Φοκους των κινητων **:lol:+1000. Θα πρόσθετα αναλογικά και πολύ καλύερο του Focus. Εδώ σε λεκάνη WC έπεσε το δικό μου Κ750 και δουλεύει άψογα...SE rules
-
Το απόγευμα είχαμε την κουβέντα αυτή σχετικά με την εγγύηση. Αργότερα μου λέει ο πατέρας μου να πάμε μέχρι τη vodafone, γιατί έχει επιδότηση, όπου κάνουμε ένα οικογενειακό τελικά, και μαζί με τις επιδοτήσεις που είχε, μας δίνουν σύνολο 400 ευρώ, και πήραμε ένα K800 ακόμα, και ένα φτηνό ΝΟΚΙΑ. Ανοίγω στο σπίτι το κουτάκι του Κ800, και πάνω πάνω βρήκα ένα ωραίο χαρτάκι που έρχεται να λύσει όλες τις απορίες μας. Τουλάχιστον για τη Sony Ericsson... Διαβάστε τι γράφει μετά τον αριθμό 5.....
-
Τελικά πήρα το Κ320 με +15 Ε από την επιδότηση. Κοίταξα και το Ζ530 που πρότεινε ο ποπολάρος, αλλά δε με βόλευε το πληκτρολόγιο, έχω χοντρά δάκτυλα και πάταγα δυο-δυο τα κουμπιά. κοίταξα και τα υπόλοιπα που προτείνατε, αλλά αφ' ενός με έχουν βολέψει αφάνταστα τα Έρικσον, αφ' εταίρου το είδα και πιο πρακτικά, ότι δλδ, τώρα έχω και καβάτζα φορτιστή και καλώδιο. Σας ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Το απόγευμα είχαμε την κουβέντα αυτή σχετικά με την εγγύηση. Αργότερα μου λέει ο πατέρας μου να πάμε μέχρι τη vodafone, γιατί έχει επιδότηση, όπου κάνουμε ένα οικογενειακό τελικά, και μαζί με τις επιδοτήσεις που είχε, μας δίνουν σύνολο 400 ευρώ, και πήραμε ένα K800 ακόμα, και ένα φτηνό ΝΟΚΙΑ. Ανοίγω στο σπίτι το κουτάκι του Κ800, και πάνω πάνω βρήκα ένα ωραίο χαρτάκι που έρχεται να λύσει όλες τις απορίες μας. Τουλάχιστον για τη Sony Ericsson... Διαβάστε τι γράφει μετά τον αριθμό 5.....Πριν από έναν μήνα πήγα το Κ750 χωρίς απόδειξη και το έφτιαξαν χαλαρά.
-
Είναι καινούριο το τηλέφωνο? Ίσως να ήσουν τυχερός, και να έπεσες και σε άτομα με καλή θέληση για να σε εξυπηρετήοουνε...
-
Έχει πάρει κανείς το το ΝΟΚΙΑ Ν95?
Εντυπώσεις? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το απόγευμα είχαμε την κουβέντα αυτή σχετικά με την εγγύηση. Αργότερα μου λέει ο πατέρας μου να πάμε μέχρι τη vodafone, γιατί έχει επιδότηση, όπου κάνουμε ένα οικογενειακό τελικά, και μαζί με τις επιδοτήσεις που είχε, μας δίνουν σύνολο 400 ευρώ, και πήραμε ένα K800 ακόμα, και ένα φτηνό ΝΟΚΙΑ. Ανοίγω στο σπίτι το κουτάκι του Κ800, και πάνω πάνω βρήκα ένα ωραίο χαρτάκι που έρχεται να λύσει όλες τις απορίες μας. Τουλάχιστον για τη Sony Ericsson... Διαβάστε τι γράφει μετά τον αριθμό 5.....
Πριν από έναν μήνα πήγα το Κ750 χωρίς απόδειξη και το έφτιαξαν χαλαρά.
+1
τέτοιο χαρτί δεν μου δόθηκε. Την συσκευή την αγόρασα μετρητοίς και όχι μέσω επιδότησης. Οπως προείπα ας μου έλεγαν ότι δεν το παίρνουν και θα μας άκουγαν...όχι γραφειοκρατεία εκεί που τους συμφέρει. Θα ψάξω να βρω τι λένε και οι νόμοι περι εγγυήσεως...
-
Λοιπόν, παραθέτω ένα απόσπασμα από τις σημειώσεις που πήραμε στο μάθημα στοιχεία δικαίου στη σχολή. Θα αναφερθώ μόνο στο άρθρο που μας ενδιαφέρει :
Με το νόμο 3043/21-08-02 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α' 192/21-08-02 προσαρμόζεται η Ελληνική νομοθεσία στην Κοινοτική Οδηγία 99/44 (ΕΚ 'σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών').
Η προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην οδηγία 99/44/ΕΚ επήλθε α)με την τροποποίηση των άρθρων 534-561 του Α.Κ. και β) με τροποποίηση και συμπλήρωση του άρθρου 5 του ν. 2251/94 'προστασία των καταναλωτών', ο οποίος ρυθμίζει αποκλειστικά τις σχέσεις του προμηθευτή-καταναλωτή, με σκοπό τη βελτίωση της προστασίας των καταναλωτών σε ένα τομέα που αποτελεί σοβαρή αιτία παραπόνων των καταναλωτών.
Συγκεκριμένα :(παραλείπω τα όλα τα άρθρα εκτός από αυτό που μας ενδιαφέρει)
Άρθρο 559
Παροχή εγγύησης
Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει προσφέρει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει, έναντι του εγγυητή, τα δικαιώματα που απορρέουν από τη δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που παρέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση, χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματα που πηγάζουν από το νόμο.Δηλαδή ισχύει ότι αναγράφεται στην δήλωση της εγγύησης, μέσα στο manual του τηλεφώνου. Να λοιπόν τη γράφει στο manual του δικού μου Κ800 :
-
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Εαν από τον αριθμό ΙΜΕΙ φαίνεται ότι η ημερομηνία κατασκευής του τηλεφώνου είναι εντός της εγγύησης το πιθανότερο είναι να το δεχτούν χωρίς την απόδειξη αγοράς. Εαν όμως από τον αριθμό ΙΜΕΙ φαίνεται ότι η ημερομηνία κατασκευής είναι εκτός εγγύησης και δεν προσκομίσεις την απόδειξη που να δείχνει ότι η ημρομηνία αγοράς είναι εντός της εγγύησης το πιθανότερο είναι να μην τον δεχτούν όσο και να χτυπιέσαι....
-
Ακριβώς!
-
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Εαν από τον αριθμό ΙΜΕΙ φαίνεται ότι η ημερομηνία κατασκευής του τηλεφώνου είναι εντός της εγγύησης το πιθανότερο είναι να το δεχτούν χωρίς την απόδειξη αγοράς. Εαν όμως από τον αριθμό ΙΜΕΙ φαίνεται ότι η ημερομηνία κατασκευής είναι εκτός εγγύησης και δεν προσκομίσεις την απόδειξη που να δείχνει ότι η ημρομηνία αγοράς είναι εντός της εγγύησης το πιθανότερο είναι να μην τον δεχτούν όσο και να χτυπιέσαι....Αυτό λέω και γω τόση ώρα αλλά πέρα βρέχει..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Εαν από τον αριθμό ΙΜΕΙ φαίνεται ότι η ημερομηνία κατασκευής του τηλεφώνου είναι εντός της εγγύησης το πιθανότερο είναι να το δεχτούν χωρίς την απόδειξη αγοράς. Εαν όμως από τον αριθμό ΙΜΕΙ φαίνεται ότι η ημερομηνία κατασκευής είναι εκτός εγγύησης και δεν προσκομίσεις την απόδειξη που να δείχνει ότι η ημρομηνία αγοράς είναι εντός της εγγύησης το πιθανότερο είναι να μην τον δεχτούν όσο και να χτυπιέσαι....
Αυτό λέω και γω τόση ώρα αλλά πέρα βρέχει..
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ο νοών νωείτο...
:: Περί κινητών τηλεφώνων :: [#2]