-
Παιδιά τη βοήθεια σας ζητώ.
Σκέπτομαι να αγοράσω νέο οικογενειακό αυτοκίνητο. Τελευταία έχω επικεντρωθεί στο Jetta tsi και το Corolla sedan 1.6. Προσωπικά μου αρέσουν εξ ισου και σε γενικές γραμμές και τα δύο.
Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι καλύτερο ποιό θα επιλέγατε εσείς και γιατί?
Ευχαριστώ πολύ.
-
Σκέπτομαι να αγοράσω νέο οικογενειακό αυτοκίνητο. Τελευταία έχω επικεντρωθεί στο Jetta tsi και το Corolla sedan 1.6. Προσωπικά μου αρέσουν εξ ισου και σε γενικές γραμμές και τα δύο.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Ευχαριστώ πολύ.
-
Το corolla το καινούριο;
-
Εγώ θα επέλεγα το corolla. Θεωρώ ότι:
- είναι πιο όμορφο και μοντέρο και εσωτερικά και εξωτερικα,
- είναι σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστο,
- έχει μικρότερη κατανάλωση και άλογα που για καθημερινή χρήση αρκούν,
- έχει πιο φθηνή συντήρηση (service κτλ).
Μάλιστα, σκέφτομαι σύντομα να το αγοράσω
-
Πως ξέρεις από τώρα την κατανάλωσή του κι ότι θα είναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο οικονομικό; Ούτε το ένα κυκλοφόρησε, ούτε το άλλο!
χωρίς ν' αμφισβητώ την αξιοπιστία της Toyota, πως ξέρεις επίσης ότι θα είναι 'σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστο' Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα!!!!
Βέβαια σε σχέση με τον TSI που θα σπάσει κάθε 10.000 ε ναι θα ναι πιο αξιόπιστο
πως έχει πιο φτηνή συντήρηση, ξέρεις πόσο ΘΑ κοστίζουν τα σέρβις; ακόμα δεν πάτησε άσφαλτο!
-
Κι εγω ψαχνω για οικογενειακο αυτοκινητο. Και τα δυο αυτοκινητα ειναι πολυ ενδιαφεροντα, αλλα για μενα εχουν ενα βασικο μειονεκτημα: ειναι σενταν.
Προσωπικα, θεωρω την πεμπτη πορτα τρομερα βολικη. Προς το παρων εχω ενα ιμπιζα, στο οποιο κατα καιρους εχω φορτωσει απιστευτα πραγματα, που ουτε κατα διανοια δεν θα χωρουσαν στο τζετα ή το κορολα, παρολο που ειναι μια κατηγορια πανω.
Θα σου πω που εχω καταληξει προς το παρων (αν και θα παρω αυτοκινητο αργοτερα και μπορει να αλλαξω γνωμη).
-Αν δεν σε πειραζει το μεγαλο μηκος, mazda 6, πενταπορτο.
-Αν θελεις κατι πιο μαζεμενο, golf plus tsi.Και τα δυο ειναι περιπου στην ιδια τιμη με αυτα που προανεφερες. Αν μιλαμε αυστηρα για τα δυο, θα περιμενα λιγο καιρο για να δω πιθανες παιδικες ασθενειες, και μετα θα επερνα το τζετα.
-
Μα το Jetta κυκλοφορεί πάνω από χρόνο στην αγορά. οπότε ότι παιδικές ασθένειες ήταν να βγάλει, τις έβγαλε..
-
Καλύτερο αυτοκίνητο αν το δεις ψυχρά είναι το Jetta. Εχει πιο σύγχρονες αναρτήσεις, μοτέρ, 6άρι σασμάν (μπορεί να έχει και το Corolla, δεν το γνωρίζω...), καλό πλαίσιο και τεράστιο χώρο αποσκευων... Δεν νομίζω ότι υπερτερεί κάπου το Corolla πλην του πιο φρέσκου σχήματος και της 6αετούς εγγύησης... Το τελευταίο λύνεται αν αγοράσεις τα 2 επιπλέον χρόνια στο VW και τα κάνεις 4...
Οι τιμές τους με τον ίδιο εξοπλισμό είναι αντίστοιχες, αλλά το Jetta δεν έχει βασικές εκδόσεις σε αντίθεση με το Corolla...
-Το σημαντικότερο για μένα: ΜΟΤΕΡ! Ο TSI σου επιτρέπει να οδηγείς χαλαρά λόγω της τεράστιας ροπής του, που μεταφράζεται και σε ξεκούραστο ταξίδι, αλλά και οικονομικό συνάμα... Επίσης αυτό σου προσφέρει και σημαντική ενεργητική ασφάλεια.... Δεν είναι μόνον οι 140 ίπποι, δες και την ροπή στρέψης του VW...Η διαφορά χαώδης!
Αν επέλεγα εγώ και μπορούσα, θα έπαιρνα και το αυτόματο DSG... Αλλη κλάση!
Σημαντικό: οδήγησε και τα δύο! Και κρίνε μόνος σου... Οι προδιαγραφές ή οι απόψεις άλλων που οδήγησαν κάτι, ίσως και να μην λένε τίποτε μπροστά στη δική σου γνώμη... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μα το Jetta κυκλοφορεί πάνω από χρόνο στην αγορά. οπότε ότι παιδικές ασθένειες ήταν να βγάλει, τις έβγαλε..για τον tsi μιλαω
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Μα το Jetta κυκλοφορεί πάνω από χρόνο στην αγορά. οπότε ότι παιδικές ασθένειες ήταν να βγάλει, τις έβγαλε..
για τον tsi μιλαω
Ε και ο TSI κοντεύει να κλείσει χρόνο, οπότε και για τον κινητήρα πιστεύω ότι δεν έχει άλλες παιδικές ασθένειες να βγάλει..
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Κι εγω ψαχνω για οικογενειακο αυτοκινητο. Και τα δυο αυτοκινητα ειναι πολυ ενδιαφεροντα, αλλα για μενα εχουν ενα βασικο μειονεκτημα: ειναι σενταν. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
για τον tsi μιλαω
Ε και ο TSI κοντεύει να κλείσει χρόνο, οπότε και για τον κινητήρα πιστεύω ότι δεν έχει άλλες παιδικές ασθένειες να βγάλει..
Δεν ειμαι καθολου απ αυτους που λενε οτι ειναι πουσαρισμενος και θα σπασει, αλλα σε ενα χρονο (μεσο ορο 15000χλμ) δεν προλαβαινεις να δεις πολλα σε ενα κινητηρα.
Προσωπικα, παρακαλαω να βγει σκυλι... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κι εγω ψαχνω για οικογενειακο αυτοκινητο. Και τα δυο αυτοκινητα ειναι πολυ ενδιαφεροντα, αλλα για μενα εχουν ενα βασικο μειονεκτημα: ειναι σενταν.
Τι θελει να πει ο ποιητης;
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τίποτα, ο lkar ζει στον κόσμο του, μην του δίνεις σημασία.
(εσωτερικό αστείο, μην ενοχλείσαι )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καλύτερο αυτοκίνητο αν το δεις ψυχρά είναι το Jetta. Εχει πιο σύγχρονες αναρτήσεις, μοτέρ, 6άρι σασμάν (μπορεί να έχει και το Corolla, δεν το γνωρίζω...), καλό πλαίσιο και τεράστιο χώρο αποσκευων... Δεν νομίζω ότι υπερτερεί κάπου το Corolla πλην του πιο φρέσκου σχήματος και της 6αετούς εγγύησης... Το τελευταίο λύνεται αν αγοράσεις τα 2 επιπλέον χρόνια στο VW και τα κάνεις 4...
Οι τιμές τους με τον ίδιο εξοπλισμό είναι αντίστοιχες, αλλά το Jetta δεν έχει βασικές εκδόσεις σε αντίθεση με το Corolla...
-Το σημαντικότερο για μένα: ΜΟΤΕΡ! Ο TSI σου επιτρέπει να οδηγείς χαλαρά λόγω της τεράστιας ροπής του, που μεταφράζεται και σε ξεκούραστο ταξίδι, αλλά και οικονομικό συνάμα... Επίσης αυτό σου προσφέρει και σημαντική ενεργητική ασφάλεια.... Δεν είναι μόνον οι 140 ίπποι, δες και την ροπή στρέψης του VW...Η διαφορά χαώδης!
Αν επέλεγα εγώ και μπορούσα, θα έπαιρνα και το αυτόματο DSG... Αλλη κλάση!
Σημαντικό: οδήγησε και τα δύο! Και κρίνε μόνος σου... Οι προδιαγραφές ή οι απόψεις άλλων που οδήγησαν κάτι, ίσως και να μην λένε τίποτε μπροστά στη δική σου γνώμη...+1
-
Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Το DSG πως λειτουργει ομως? Οι αλλαγες γινονται με χειριστήρια από το τιμόνι η η είναι κλασσικο αυτόματο η και τα δυο?
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Το DSG πως λειτουργει ομως? Οι αλλαγες γινονται με χειριστήρια από το τιμόνι η η είναι κλασσικο αυτόματο η και τα δυο?Εχει paddles από όσο έχω διαβάσει, δεν το έχω δει, οπότε ρώτησέ το. Μπορείς να το έχεις πλήρως αυτόματο ή σειριακό χειροκίνητο, οι αλλαγές που κάνει είναι ταχύτατες γιατί έχει δύο συμπλέκτες (τεχνολογία που θα δούμε κι από άλλους στο μέλλον...) και σε αντίθεση με συμβατικά αυτόματα το αυτοκίνητο είναι ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ από το χειροκίνητο! Η επιβάρυνση στην κατανάλωση είναι μικρή (νομίζω κάτω από 1λίτρο/100χιλ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ψάξτο κι αυτό!) , αλλά η ευκολία, τεράστια!
Αντίστοιχα και η Corolla έχει αυτόματο κιβώτιο με paddles, αλλά δεν φτάνει το DSG, είναι ένα χειροκίνητο με ηλεκτρουδραυλικό μηχανισμό για να αλλάζει είτε μόνο του, είτε με paddles. Μοιαζει λογικά με το Dualogic ή το Selespeed της Fiat / AlfaRomeo. Υποθέτω (μόνον αυτό μπορώ να κάνω, δεν το έχω οδηγήσει) πως θ'αργεί στις αλλαγές και θα μοιάζει λες κι αλλάζεις ταχύτητα με το...πάσο σου για παράδειγμα!Ζήτησε να οδηγήσεις πάντως οπωσδήποτε κάποιο αυτοκίνητο με DSG κι ας μην έχουν απαραίτητα Jetta, η λειτουργία του θα είναι αντίστοιχη... Είναι κρίμα, αν μπορείς να το έχεις, να μην το βάλεις στο αυτοκίνητό σου! Είναι απίστευτη η ευκολία και η άνεση, ειδικά όταν μιλάμε για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
υπάρχει μία διαφωνία εδώ
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 665#801665
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντησεις. Το DSG πως λειτουργει ομως? Οι αλλαγες γινονται με χειριστήρια από το τιμόνι η η είναι κλασσικο αυτόματο η και τα δυο?και με τους δύο τρόπους
JETTA TSI - COROLLA