-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Τι μουσικη ακους?
Ε τα κλασικά ακούει:
Δω στα λιανοχορταρούδια
Τούτο το καλοκαίρι
Φύσα μαϊστρο δροσερέκαι τέτοια.
Eμ γι αυτο το παει ρελαντι το μηχανημα,που να ξεμπουκωσει το ηχειο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Κατω απ το 1/4 της εντασης?
Εχει φαει κατι μπουνιδια ο δικος μου σε σημειο να ψηνεις σουβλακια
Η γειτονια μαζευει υπογραφες να με διωξει
Ασε μη μου τα θυμιζεις κι εμενα γιατι κι εγω τα B&W ζαχαρωνα και τελικα πηρα αυτα που εχω τωρα.
Απ το cd εισαι ευχαριστημενος?
Τι μουσικη ακους?Ω ναι! 91db ευαισθησία και 12τμ χώρος σε πολυκατοικία.
Απ' το cd είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης, οπότε δεν έχει βάρος η άποψή μου. Το χα πάρει στα τυφλά για να χω σίγουρο matchάρισμα (ακουστικό και αισθητικό), ήταν φτηνό και είχα βαρεθεί να ψάχνω.
Μουσική: ροκοειδή ακούσματα και ολίγην από jazz. (στα dali που είχα βάλει κάτι βάρβαρο και με τρελό ρυθμό, μπέρδευαν απίστευτα! τα JmLab δεν είχαν ποτέ τέτοιο πρόβλημα)
-
Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν εγγραφές από πανηγύρια, που όμως δεν είναι καθόλου ΓΙΑ τα πανηγύρια. Ξεφτιλίζουν πολλά μηχανήματα 'περιοπής'.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν εγγραφές από πανηγύρια, που όμως δεν είναι καθόλου ΓΙΑ τα πανηγύρια. Ξεφτιλίζουν πολλά μηχανήματα 'περιοπής'.δηλ τι θες να πεις?
να με βαλεις στο λουκι να ακουω γυστικα και τσιφτετελια?
Βρε δε με παρατας λεω γω -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Κατω απ το 1/4 της εντασης?
Εχει φαει κατι μπουνιδια ο δικος μου σε σημειο να ψηνεις σουβλακια
Η γειτονια μαζευει υπογραφες να με διωξει
Ασε μη μου τα θυμιζεις κι εμενα γιατι κι εγω τα B&W ζαχαρωνα και τελικα πηρα αυτα που εχω τωρα.
Απ το cd εισαι ευχαριστημενος?
Τι μουσικη ακους?Ω ναι! 91db ευαισθησία και 12τμ χώρος σε πολυκατοικία.
Απ' το cd είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν έχω μέτρο σύγκρισης, οπότε δεν έχει βάρος η άποψή μου. Το χα πάρει στα τυφλά για να χω σίγουρο matchάρισμα (ακουστικό και αισθητικό), ήταν φτηνό και είχα βαρεθεί να ψάχνω.
Μουσική: ροκοειδή ακούσματα και ολίγην από jazz. (στα dali που είχα βάλει κάτι βάρβαρο και με τρελό ρυθμό, μπέρδευαν απίστευτα! τα JmLab δεν είχαν ποτέ τέτοιο πρόβλημα)
Τελικα (θα μας πει κι ο Νικος γι αυτο) τα ηχεια ολα δεν μπορουν να ανταπεξελθουν σε ολα μουσικα ακουσματα.
Θεωρητικα ισως,κι αυτος ειναι ο λογος υπαρξης τους φυσικα αλλα πρακτικα συμβαινει το αντιθετο,εγω τουλαχιστο αυτο εχω καταλαβει.
Τα δικα μου παιζουν πολυ καλα σε ηλεκτρονικη,dance pop αλλα οταν βαλεις κλασσικη εκει ειναι το χαος.
Ακομα κι οταν παιζω δυνατα η μουσικη......πως να το πω ρε γμτ......την αισθανεσαι ρηχη,δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.
Γι αυτο και αργορα θελω να δω τι θα κανω απο ηχεια και πολυ αργοτερα μαλλον ο υπαρχον ενισχυτης θα δουλεψει ως προ -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τελικα (θα μας πει κι ο Νικος γι αυτο) τα ηχεια ολα δεν μπορουν να ανταπεξελθουν σε ολα μουσικα ακουσματα.
Θεωρητικα ισως,κι αυτος ειναι ο λογος υπαρξης τους φυσικα αλλα πρακτικα συμβαινει το αντιθετο,εγω τουλαχιστο αυτο εχω καταλαβει.
Τα δικα μου παιζουν πολυ καλα σε ηλεκτρονικη,dance pop αλλα οταν βαλεις κλασσικη εκει ειναι το χαος.
Ακομα κι οταν παιζω δυνατα η μουσικη......πως να το πω ρε γμτ......την αισθανεσαι ρηχη,δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.
Γι αυτο και αργορα θελω να δω τι θα κανω απο ηχεια και πολυ αργοτερα μαλλον ο υπαρχον ενισχυτης θα δουλεψει ως προAυτό είναι σίγουρο! Εξαρτάται από την συχνοτική απόδοση κάθε ηχείου, τη σκηνική 'προβολή' που έχει κλπ,κλπ. Οπότε προσπαθείς να πάρεις το ηχείο που αποδίδει καλύτερα στην μουσική που ακούς περισσότερο. Πχ στην ροκ θες καλή απόδοση στις χαμηλες και μεσαίες συχνότητες και καλή ρυθμικότητα. Στην κλασσική δίνεις μεγαλύτερο βάρος και στις υψηλές (διορθώστε αν τα λέω λάθος).
Έχω ακούσει τα ηλεκτροστατικά Quad-κάτι και έπαθα πλάκα. Μου ρθε να βάλω τα κλάμματα. ΚΑΜΙΑ σχέση με ο,τιδήποτε άλλο. Ήταν τις μέρες που άκουγα/έψαχνα ηχεία και άφησαν ψυχικά τραύματα. Εξαιρετικά 'αέρινα' και 'φυσικά'...
Edit: ποιός είναι ο 'Νίκος';
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Θεωρητικα ισως,κι αυτος ειναι ο λογος υπαρξης τους φυσικα αλλα πρακτικα συμβαινει το αντιθετο,εγω τουλαχιστο αυτο εχω καταλαβει.Αν ο Νίκος είμαι εγώ (πόσες φορές θα σας γράψω ρε να με λέτε Νικόλα ) τότε θα συμφωνήσω αλλά ΚΑΙ θα διαφωνήσω.
Συμφωνώ καθώς κάθε εταιρεία δημιουργεί προϊόντα - ηχεία, σε αυτή την περίπτωση, αλλά μπορεί να επεκταθεί σε καθετί που γίνεται αντικείμενο αγοραπωλησίας - με βάση ένα συγκεκριμένο target group. Υπό αυτή τη σκέψη, είναι λογικό κάποια ηχεία να 'παίζουν' καλύτερα συγκεκριμένα ακούσματα.
Από την άλλη όμως διαφωνώ, καθώς ένα σωστά σχεδιασμένο ηχείο πρέπει να είναι σε θέση να παίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σωστά. Οπου το 'σωστά' είναι 'όσο πιο κοντά στο πρωτότυπο γίνεται'. Αυτό εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε όταν πρόκειται για ηλεκτρονική μουσική - γι'αυτό και λέμε, όπως κι εσύ Μάκη, ότι τα περισσότερα ηχεία παίζουν 'καλά' σε τέτοιου είδους μουσική - καθώς δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιον ήχο άκουγε ο μουσικός και ο ηχολήπτης κατά την ηχογράφηση.
Μπορείς να πεις ότι τα ηχεία σου παίζουν πχ τους Morcheeba ή και τους Depeche Mode όπως ακριβώς 'πρέπει'? Οχι, μπορείς να πεις ότι αυτό που ακούς από τα ηχεία σου αρέσει, κι εκεί σταματάς.
Αντίθετα, σε μουσικές παραγωγές που βασίζονται σε φυσικά όργανα, όπως πνευστά, έγχορδα, κρουστά κλπ, είναι πιο εύκολο - και εκεί υπό προϋποθέσεις - να καταλάβεις αν ένα ηχείο - ένα σύστημα, γενικότερα - παίζει σωστά ή όχι.
Αυτά όσον αφορά αποκλειστικά και μόνο τη χροιά και τα δυναμικά. Αν βάλουμε στην εξίσωση και παράγοντες όπως στερεοφωνική εικόνα, βάθος, πλάτος σκηνής, διαφάνεια κλπ, τότε χάνουμε εντελώς το παιχνίδι γιατί εκεί έχουμε να κάνουμε με το χώρο και την τοποθέτηση των ηχείων σε αυτόν.
Και αντίθετα από αυτό που πιστεύει ο πολύς κόσμος, τις περισσότερες φορές η τοποθέτηση παίζει σημαντικότερο ρόλο από τα εργαλεία αυτά καθεαυτά.
Είπα και ελάλησα.
-
Γι αυτο και αργορα θελω να δω τι θα κανω απο ηχεια και πολυ αργοτερα μαλλον ο υπαρχον ενισχυτης θα δουλεψει ως προAυτό είναι σίγουρο! Εξαρτάται από την συχνοτική απόδοση κάθε ηχείου, τη σκηνική 'προβολή' που έχει κλπ,κλπ. Οπότε προσπαθείς να πάρεις το ηχείο που αποδίδει καλύτερα στην μουσική που ακούς περισσότερο. Πχ στην ροκ θες καλή απόδοση στις χαμηλες και μεσαίες συχνότητες και καλή ρυθμικότητα. Στην κλασσική δίνεις μεγαλύτερο βάρος και στις υψηλές (διορθώστε αν τα λέω λάθος).
Έχω ακούσει τα ηλεκτροστατικά Quad-κάτι και έπαθα πλάκα. Μου ρθε να βάλω τα κλάμματα. ΚΑΜΙΑ σχέση με ο,τιδήποτε άλλο. Ήταν τις μέρες που άκουγα/έψαχνα ηχεία και άφησαν ψυχικά τραύματα. Εξαιρετικά 'αέρινα' και 'φυσικά'...
Edit: ποιός είναι ο 'Νίκος';
Ayτος που ακομα παιρνει τηλεφωνο
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τελικα (θα μας πει κι ο Νικος γι αυτο) τα ηχεια ολα δεν μπορουν να ανταπεξελθουν σε ολα μουσικα ακουσματα.Σίγουρα τα ηχεία έχουν μουσικές προτιμήσεις αλλά μη ξεχνάς το χώρο και πως είναι τοποθετημένα - μεγάλη διαφορά. Φίλος μου έχει κάτι B&W σειρά 6** κάτι. Οι κιθάρες ψόφιες, τα μπάσα χαλαρά κλπ. Όταν μετακόμισε, στο νέο σπίτι τα ηχεία μεταμορφώθηκαν, πολύ καλός έλεγχος στα μπάσα σαν μόνιτορ ακουγόντουσαν.
Τα ηλεκτροστατικά σε ροκ ακούγονται άθλια, ακόμα και με sub.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σίγουρα τα ηχεία έχουν μουσικές προτιμήσεις αλλά μη ξεχνάς το χώρο και πως είναι τοποθετημένα - μεγάλη διαφορά. Φίλος μου έχει κάτι B&W σειρά 6** κάτι. Οι κιθάρες ψόφιες, τα μπάσα χαλαρά κλπ. Όταν μετακόμισε, στο νέο σπίτι τα ηχεία μεταμορφώθηκαν, πολύ καλός έλεγχος στα μπάσα σαν μόνιτορ ακουγόντουσαν.
Τα ηλεκτροστατικά σε ροκ ακούγονται άθλια, ακόμα και με sub.
Eδώ έχει διαφορά αν χρησιμοποιείς τα ποδαράκια ή όχι, τι να λέμε τώρα...
Τα ηλεκτροστατικά τα άκουσα με jazzοπράματα, γι' αυτό εντυπωσιάστηκα απ' την φυσικότητα της απόδοσης των οργάνων.
-
Τα ηλεκτροστατικά τα άκουσα με jazzοπράματα, γι' αυτό εντυπωσιάστηκα απ' την φυσικότητα της απόδοσης των οργάνων.Ναι, οι φωνές είναι εντελώς πραγματικές, αέρινα, ακούς τα πάντα στο χώρο αλλά εμένα δεν μου αρέσουν - με πολύ ακριβά συνοδά μηχανήματα, cd από αυτά που δεν έχουν καμιά ευκολία, προ άδειο (παθητικό) και 2 μονοφωνικούς Α ενισχυτές. Με 3 χιλιάρικα παίρνεις ένα sub και 2 μόνιτορ και χρειάζεται να βάλεις δίπλα ηχεία που στοιχίζουν 8-10 χιλιάρικα για να ακούγονται καλύτερα.
-
Η προσωπική μου άποψη, από την εμπειρία που έχω μέχρι τώρα, είναι πως η ακρίβεια που μπορούν να δώσουν τα ηλεκτροδυναμικά ηχεία (τα κοινά κουτιά, που θα έλεγε ο φίλος μας από Σουηδία, γεια σου Σπίρο) των οργάνων στο χώρο, δεν μπορούν να τη φτάσουν ούτε οι μεμβράνες ούτε (μακράν) οι κόρνες. Αυτό και μόνο αρκεί για να απορρίψω τις τεχνολογίες αυτές.
Σαφώς έχουν τα πλεονεκτήματά τους, και σαφώς υπάρχει κόσμος που λατρεύει τα αντίστοιχα μηχανήματα. Ομως τα μειονεκτήματα που βλέπω εγώ επάνω τους έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τα πλεονεκτήματα.
Συμβουλή: προτού αποφασίσετε να αλλάξετε setup, δοκιμάστε αλλαγές στην τοποθέτηση των ηχείων και των επίπλων στο χώρο (αν μπορείτε). Θα εκπλαγείτε. Ακόμα και μικρομετρικές αλλαγές έχουν τεράστια διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα.
-
Ta ηχεια ειναι αυτα
Νικολα η καποιος αλλος τα εχει ακουσει να μας πει εντυπωσεις και να δουμε εν τελη μεσα απ τα μηχανηματα μας κατα ποσο συγκλινουμε? -
εγω παντως ειχα τα Β&W DM 603 s2 τα οποια ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος αλλα τελικα μετα απο 8 χρονια ηρθε ο καιρος για αναβα8μιση.
ψαχνομουν για ηλεκτροστατικο γιατι μου αρεσει παρα πολυ που αποδιδουν τα φυσικα οργανα τις φωνες και γενικα τη μαγευτικη μεσαια περιοχη με διαφορετικο τροπο απο τα κουτια.
πηρα τα martin logan aerius i τα οποια σε σχεση με τα 603 ειναι διαστημικη η διαφορα αναμενομενο αλλωστε τελειως διαφορετικος ηχος.αυτο που μου λειπει ειναι μια καλη πηγη γιαυτο και ρωτησα αν εχει κανεις το 370 ωστε να κανω ενα τεστ.
-
Ο χρήστης fabiawrc έγραψε:
εγω παντως ειχα τα Β&W DM 603 s2 τα οποια ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος αλλα τελικα μετα απο 8 χρονια ηρθε ο καιρος για αναβα8μιση.ψαχνομουν για ηλεκτροστατικο γιατι μου αρεσει παρα πολυ που αποδιδουν τα φυσικα οργανα τις φωνες και γενικα τη μαγευτικη μεσαια περιοχη με διαφορετικο τροπο απο τα κουτια.
πηρα τα martin logan aerius i τα οποια σε σχεση με τα 603 ειναι διαστημικη η διαφορα αναμενομενο αλλωστε τελειως διαφορετικος ηχος.αυτο που μου λειπει ειναι μια καλη πηγη γιαυτο και ρωτησα αν εχει κανεις το 370 ωστε να κανω ενα τεστ.
Me ton idio ενισχυτη που επαιζες τα B&W παιζεις και τα artin logan?
Apo xαμηλο? -
ναι ξεκινησα με ενα yamaha 595a και μετα πηρα τα 603.αργοτερα πηρα τον cav a8 σε πολυ καλη τιμη. και επιτελους ακουσα ηχο.ε μετα βρηκα τα martin logan σε εξαιρετικη τιμη και τα πηρα.
ο cav τα οδηγει ανετα εχει αρκετο ρευμα(2χ150 80.000μf)ειναι συνδεμενα με καλωδια supra 4χ2.5 διπλοκαλωδιοση.αλλα δεν εχω μια σοβαρη πηγη παρα μονο ενα pioneer που παιζει dvd-audio sacd.
απο χαμηλο τα ηχεια φορανε 2 8ιντσα κατεβαινουν μεχρι τους 40 κυκλους και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
το ηχειο ειναι αυτο
και ο ενισχυτης
-
Πολύ καλός ο A8. Κράτησα για λίγο έναν 1086 και ήμουν πολύ ευχαριστημένος (υπάρχουν και φωτό του κάπου στο φόρουμ).
Ο Α8 είναι ακόμη ανώτερος βέβαια.
-
ναι οντως.στην αρχη ειχα μεγαλη αμφιβολια.διαλυθηκε ομως καθε μου φοβια οταν τον ακουσα με theta digital tranport και dac παρεα με τον ερμη της audio spectrum.
και επισης με ενα αλλο συστημα με mission . τον ακουσα και με σοβαρο πικαπ καθως και τον δικαναλο με λαμπατη προενισχυση τον α10.
για μενα με εχει βολεψει παρα πολυ καθως συνδυαζει και 5.1 χωρις τα 10000 dsp και ενα καρο αχρηστα πραγματα που εχουν ολοι οι ενισχυτες home cinema.ενα dts ενα dolby digital και ολα καλα.
-
O eισχυτης ειναι Γαλλικος classe?
Πω πω τι πραγμα ειναι αυτο
Σε τι τιμες περιπου κυμαινονται? -
οχι καμια σχεση...ο clase δεν εχει τετοια σχεδιαση!ο ενισχυτης ειναι κινεζικος γιαυτο και η χαμηλη τιμη του και οι αμφιβολιες που ειχα στην αρχη.αυτος κανει τα 1/5 στην τιμη...
Home Hi-Fi