-
Και εγώ ο μαλ@κας θα δώσω 370 για 195/65/15; Τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή έχει η διάσταση αυτή;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ ο μαλ@κας θα δώσω 370 για 195/65/15; Τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή έχει η διάσταση αυτή;Δεν είπαμε να ρωτήσεις και για τα 60άρια;
Τα 50 με τα 55 έχουν 100 διαφορά (μπορεί και παραπάνω). -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ ο μαλ@κας θα δώσω 370 για 195/65/15; Τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή έχει η διάσταση αυτή;΄
Φοράω την ίδια διάσταση ελαστικών. Είχα πάνω στο αυτοκίνητο Pilot Exalto 1 και ήμουν καταευχαριστημένος. Δυστυχώς όπως αναφέρθηκε δεν βγαίνουν τα Exalto 2 σε αυτή τη διάσταση. Για να έμενα σε 15 ζάντα και να μην αλλάξω πολύ τη διάσταση ελαστικών μπορούσα να πάω μόνο σε 205/60/15. Οποιαδήποτε άλλη διάσταση θεωρήθηκε λάθος απο 3 ανεξάρτητους λαστιχάδες. Έβαλα λοιπόν τα Avon ZV3 σε μαμά διάσταση 195/65/15 αλλά μετά μια περίοδο που ήταν μια χαρά μου φαίνεται ότι αρχίζουν και γλιστρούν παραπάνω από ότι θα ήθελα. Ίσως είναι και οι δρόμοι που κινούμαι (χαλάνδρι-μαρούσι) αλλά μου φαίνεται ότι έπεσαν σε απόδοση κάπως άπότομα. Πήρα τα 5 λάστιχα 370 Ευρώ τιμή πολύ καλή.
Αλλά σε 2 χρόνια σκέφτομαι να ανέβω σε 16 ζάντα και να έχω περισσότερες επιλογές. Το αυτοκίνητο είναι Audi Α4 1.6 μοντέλο 1995. Αν σκεφτείς ότι τα περισσότερα 1600άρι πλέον φορούν 205/55/16 μάλλον αυτό θα έπρεπε να κάνω εξαρχής.
Τέσπα σκέψου και τα avon πάντως. Αρκετά καλά όχι σαν τα exalto όμως. Τουλάχιστον για το δικό μου αυτοκίνητο.
Καλή ψαριά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και εγώ ο μαλ@κας θα δώσω 370 για 195/65/15; Τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή έχει η διάσταση αυτή;Ο πατέρας μου έβαλε τα Continental PremiumContact 2 σε διάσταση 195/60-15 με 380 ευρώ, άρα δε νομίζω ότι είναι τόσο πολλά τα 370... αν και δεν κατάλαβα σε τι τύπο ελαστικών αναφέρεσαι. Στην ίδια διάσταση του έδιναν τα TOYO PROXES CF 1 με 360 ευρώ.
Τα 50 με τα 55 έχουν 100 διαφορά (μπορεί και παραπάνω).
Μια αντίστοιχη διαφορά έχουν και τα 55άρια με τα 60άρια (εξαιρούνται τα Exalto II, τα οποία σε διάσταση 185/60-14 είναι πανάκριβα).
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και εγώ ο μαλ@κας θα δώσω 370 για 195/65/15; Τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή έχει η διάσταση αυτή;
Ο πατέρας μου έβαλε τα Continental PremiumContact 2 σε διάσταση 195/60-15 με 380 ευρώ, άρα δε νομίζω ότι είναι τόσο πολλά τα 370... αν και δεν κατάλαβα σε τι τύπο ελαστικών αναφέρεσαι. Στην ίδια διάσταση του έδιναν τα TOYO PROXES CF 1 με 360 ευρώ.
Τα 50 με τα 55 έχουν 100 διαφορά (μπορεί και παραπάνω).
Μια αντίστοιχη διαφορά έχουν και τα 55άρια με τα 60άρια (εξαιρούνται τα Exalto II, τα οποία σε διάσταση 185/60-14 είναι πανάκριβα).
Απλά η διάσταση 195/50/15 είναι η φθηνότερη από οποιαδήποτε άλλη στις 15' και άνω! Ευτυχώς που το Υ φορούσε από την μαμά αυτήν και η Xsara τη φοράει...πλέον! Τα 195/55/15 έκαναν 440
-
Γνωρίζει κανείς κόστος (περίπου) για ελαστικά 225/45-17?
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Γνωρίζει κανείς κόστος (περίπου) για ελαστικά 225/45-17?Bridgestone POTENZA RE040 820 ευρώ
Bridgestone POTENZA RE050 780 ευρώ
Continental Conti SportContact 720 με 760 ευρώ
Continental SportContact3 720 ευρώ
Michelin PILOT EXALTO PE2 692 ευρώ
Michelin PILOT SPORT PS2 744 ευρώ
Pirelli PZERO ROSSO ASIMM. 780 ευρώενδεικτικά χωρίς να ξέρω τον δείκτη ταχύτητας σου
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γνωρίζει κανείς κόστος (περίπου) για ελαστικά 225/45-17?
Bridgestone POTENZA RE040 820 ευρώ
Bridgestone POTENZA RE050 780 ευρώ
Continental Conti SportContact 720 με 760 ευρώ
Continental SportContact3 720 ευρώ
Michelin PILOT EXALTO PE2 692 ευρώ
Michelin PILOT SPORT PS2 744 ευρώ
Pirelli PZERO ROSSO ASIMM. 780 ευρώενδεικτικά χωρίς να ξέρω τον δείκτη ταχύτητας σου
γρήγορος και κατατοπιστικός
Έυχαριστώ.... -
[quote='HighFidelity']Απλά η διάσταση 195/50/15 είναι η φθηνότερη από οποιαδήποτε άλλη στις 15' και άνω! Ευτυχώς που το Υ φορούσε από την μαμά αυτήν και η Xsara τη φοράει...πλέον! Τα 195/55/15 έκαναν 440
-
[quote='Hammer_'][quote='HighFidelity']Απλά η διάσταση 195/50/15 είναι η φθηνότερη από οποιαδήποτε άλλη στις 15' και άνω! Ευτυχώς που το Υ φορούσε από την μαμά αυτήν και η Xsara τη φοράει...πλέον! Τα 195/55/15 έκαναν 440
-
Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση, HighFidelity! Ούτε εμείς σκοπεύουμε να πουλήσουμε την Xsara σύντομα, και γι'αυτό δεν μας απασχολεί τι θα γράφει το κοντέρ, ειδικά όταν μιλάμε για 3% απόκλιση που είναι μικρή. Εφόσον δεν μπαίνει θέμα άνεσης, θα κάνουμε ένα οικογενειακό συμβούλιο (αφού η Xsara είναι του πατέρα μου) και θα αποφασίσουμε!
-
Δημήτρη, δες εδώ για διαφορές στις διαστάσεις: [url]http://www.miata.net/garage/tirecalc.html[/url]
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Δημήτρη, δες εδώ για διαφορές στις διαστάσεις: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html'Έφτιαξα' λίγο τη διεύθυνση που έδωσες, αλλά επίσης παραθέτω και μια ελληνική, μ' αρκετές πληροφορίες (clicky)
-
παιδια για δωστε καμια γνωμη....
για διασταση 195/45/15
μου εχουν προτεινει....
PIRELLI P7
MICHELIN PILOT EXALTO 2
GOODYEAR F1
YOKOHAMA SDRIVE
τι λετε? -
Ο χρήστης saxakias13 έγραψε:
για διασταση 195/45/15
μου εχουν προτεινει....
PIRELLI P7
MICHELIN PILOT EXALTO 2
GOODYEAR F1
YOKOHAMA SDRIVE
τι λετε?Εγώ λέω....195/50/15...
Κι αγοράζεις το καλύτερο αφού γλιτώνεις τόσα χρήματα... -
ναι αλλα φιλε η διασταση του αυτοκινητου ειναι αυτη...
δεν ειναι και οτι καλυτερο να αλλαζεις το προφιλ απο αυτο που φοραει το αμαξι...
μετα αρχιζουν αλλα προβληματα
ποιο ειναι το καλυτερο ανεξαρτητου χρηματων απο αυτα εδω? -
Ο χρήστης saxakias13 έγραψε:
για διασταση 195/45/15
μου εχουν προτεινει....
PIRELLI P7
MICHELIN PILOT EXALTO 2
GOODYEAR F1
YOKOHAMA SDRIVE
τι λετε?Θα σου πρωτινα MICHELIN PILOT EXALTO 2 τα φορα σε διασταση 195/50 R15 πανω σε Xsara 1.4 3μηνες και ειμαι ευχαριστημενος, οπου το εχω πιεσει δουλευουν μια χαρα (φυσικα ειναι και καινιουργια) αλλα δεν εχουν καμια σχεση με τα RE-720 & SP-01.
Επισης καλο λαστιχο ειναι και το GOODYEAR F1 με λιγο ποιο σκληρη γομα απο το MICHELIN. -
Κύριοι ήρθε ο καιρος να αλλάξω ελαστικά στο αυτοκινητο μου αφου τα Pilot sport 2 δεν αντεξαν ουτε 7000 χλμ ή 6 μηνες.
Το αυτοκινητο χρησιμοποιείται καθημερινα και τα σαββατοκύριακα στροφαρει είτε στο σουνιο είτε επιδαυρο ή στην πίστα των μεγαρων ως εκ τουτου τα λαστιχα τελειωσαν νωρις σχετικα.
το αυτοκινητο μου ειναι leon 20vt με γυρω στα 300 αλογα ιπποδύναμης αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι αν τα bridgestone RE070 σε διασταση 225/45/17 ειναι καλα για την περίπτωση μου.
Παραλληλα να προσθέσω πως αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν τα προαναφερθεντα ελαστικά ειναι ικανα στην καθημερινη μετακινηση γιατι απο πολλους με STI (πρωτη επιλογη) εχει ακουστει πως αργουν να ζεσταθουν και σε γλιστερους δρόμους φοβούνται μην πέσουν πισω απο κανα ταξι.
Την γνώμη σας παρακαλώ
-
Γιατί δεν βλέπεις τα RE 050 ή Sport Contact3?
-
Ο χρήστης Paris20vt έγραψε:
Κύριοι ήρθε ο καιρος να αλλάξω ελαστικά στο αυτοκινητο μου αφου τα Pilot sport 2 δεν αντεξαν ουτε 7000 χλμ ή 6 μηνες.Το αυτοκινητο χρησιμοποιείται καθημερινα και τα σαββατοκύριακα στροφαρει είτε στο σουνιο είτε επιδαυρο ή στην πίστα των μεγαρων ως εκ τουτου τα λαστιχα τελειωσαν νωρις σχετικα.
το αυτοκινητο μου ειναι leon 20vt με γυρω στα 300 αλογα ιπποδύναμης αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι αν τα bridgestone RE070 σε διασταση 225/45/17 ειναι καλα για την περίπτωση μου.
Παραλληλα να προσθέσω πως αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν τα προαναφερθεντα ελαστικά ειναι ικανα στην καθημερινη μετακινηση γιατι απο πολλους με STI (πρωτη επιλογη) εχει ακουστει πως αργουν να ζεσταθουν και σε γλιστερους δρόμους φοβούνται μην πέσουν πισω απο κανα ταξι.
Την γνώμη σας παρακαλώ
Οτι και να βάλεις με τον τρόπο που oδηγάς θα τελειώνει γρήγορα.
Δεν φταίει το Michelin.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....