-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τι να πώ ρε συ, τελικά μποερίς να ζήσεις με 400 άνετα στα Γιάννενα που είνα ικαι τσάμπα το φαι, αν δεν καπνίζεις την βγάζεις και με 300
Πίστεψε με, έχω φίλους που την βγάζουν με 300
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Τι να πώ ρε συ, τελικά μποερίς να ζήσεις με 400 άνετα στα Γιάννενα που είνα ικαι τσάμπα το φαι, αν δεν καπνίζεις την βγάζεις και με 300
Πίστεψε με, έχω φίλους που την βγάζουν με 300
-
ο χρόνος είναι χρημα; Για τους φοιτητές ρε;
Α και το μπραβο δεν το ειχα οταν ημουν στην πατρα.Λεωφορείο όπως όλοι οι νορμάλ-μη λεφταδες φοιτητής...όχι σαν το 19χρονο στη διπλανη μου πολυκατοικία που εσκαγε στη σχολη με το 350Ζ... -
Βασικά δεν ήταν λεφτάς, του είπε ο πατέρας του αγόρι μου θα πας στην Πάτρα που την βγάζουν με 50 € το μήνα, ή θα πας Αγγλία που θέλουμε 6.000 € το μήνα? Ο πιτσηρικάς του είπε θα πάω αλλά τα μισά απο τα 6000 που θα γλυτώσουμε τα θέλω για αμάξι και σπίτι, έτσι και έγινε λοιπόν, του πήρε το 350 Ζ και μόλις τελείωνε του χρωστούσε και μια μεζονέτα!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Α και το μπραβο δεν το ειχα οταν ημουν στην πατρα.Λεωφορείο όπως όλοι οι νορμάλ-μη λεφταδες φοιτητής...όχι σαν το 19χρονο στη διπλανη μου πολυκατοικία που εσκαγε στη σχολη με το 350Ζ...φαντασου σε τι γειτονιες εμενες για να'χεις τετοιους γειτονες..
παλιοκαπιταλα -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Α και το μπραβο δεν το ειχα οταν ημουν στην πατρα.Λεωφορείο όπως όλοι οι νορμάλ-μη λεφταδες φοιτητής...όχι σαν το 19χρονο στη διπλανη μου πολυκατοικία που εσκαγε στη σχολη με το 350Ζ...φαντασου σε τι γειτονιες εμενες για να'χεις τετοιους γειτονες..
παλιοκαπιταλαΝαι ναι ειναι κι αυτο... Νταξει ρε,πλέον σε πόλεις όπως η πατρα υπάρχουν περιοχές αποκλειστικά με γκαρσονιέρες και αποκλειστικά για φοιτητές.. Επομένως είναι ευκολο να βρεις περιοχές με σχετικά καινούριες γκαρσονιέρες που δε θεωρούνται και πανάκριβες..ντάξει;το μαζεψα κάπως;;
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Αγγλία ρε, καλύτερα να μου φάνε τα λεφτά οι σκατόπουστες, παρά να τα δίνω στο κάθε κωλοχώρι στην Ελλάδα, για να κάνει φοιτιτική ζωή του κώλου, ρε δεν πάτε καλά. Αν θέλει το κράτος να ενισχύσει την περιφέρεια να βρεί άλλους τρόπους!
+1
Στο καλό, κι η παναγιά μαζί σας...
Eυχαριστώ. Aν και πρόκειται για τα παιδιά μας, άρα η παναγιά μαζί τους.
Eμείς (εγώ τουλάχιστον) ξεκίνησα να πληρώνω από πέρσι, το ετήσιο κονδύλι είναι συγκρίσιμο με αυτό που κοστίζουν οι συμμαθητές της κόρης μου από το λύκειο που είχαν την 'τύχη' να περάσουν μακριά από το σπίτι, και πάντως πολύύύ κάτω από τα 30.000E που γράφτηκε στις προηγούμενες σελίδες. (Kαι δεν μιλάω για Bουλγαρία, αλλά για AEI δυτικοευρωπαικής παλαιοκαπιταλιστικής μεγαλούπολης με παράδοση στο αντικείμενο σπουδών). Aν βάλεις και τα έξοδα φροντιστηρίου που δώσανε οι συμμαθητές μάλλον κερδισμένη βγαίνει η τσέπη μου.
Kαι κατά τη γνώμη μου υπάρχουν 3 ακόμα πλεονεκτήματα που δεν έχουν πολυαναφερθεί στο θέμα αυτό:- Διεθνές περιβάλλον. Nα ζεις και να μαθαίνεις ανάμεσα σε φοιτητές από όλο τον κόσμο.
- Kοινωνία και γλώσσα. Nα γνωρίσεις τη νοοτροπία, τρόπο ζωής, συνήθειες και τη γλώσσα (σε βάθος εννοώ) ενός άλλου λαού.
- Συνθήκες σπουδών. Nα σπουδάζεις AYTO που επέλεξες και όχι αυτό που σου χάρισαν οι πανελλήνιες, σε περιβάλλον (εργαστήρια, τρόπος διδασκαλίας και εξετάσεων, παρουσίες κλπ) που δεν συγκρίνεται με τις περισσότερες σχολές των ελληνικών AEI - TEI.
-
Άσε μας αδερφάκι μου πρωί πρωί, κουλτούρα και ιστορίες, είδαμε και τον skye που τον έχουμε σπουδάσει στην μισή Ευρώπη ενώ ο Πάσχος ας πούμε, έχει κάτι το Αρχοντικό βρε παιδάκι μου, Πάτρα ήταν αυτή όπως και να το κάνεις. Απο την Αγγλία τι να κερδίσεις? Θα λένε όλοι αυτός έστειλε τον γιο του να σπουδάσει ομίχλη!
Εδώ να τη φέρεις πίσω την κόρη σου, να γίνει ενεργή Ελληνίδα πολίτης, να χωθεί στα πασπ, δαπνδφκ, κνε και δεν συμαζεύεται, να πάει να δώσει εξεταστική, και επειδεί κάπιοι το αποφάσισαν να της λένε ΑΚΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ στην επομενηήήή! κλπ κλπ, για αυτό σου λέω μη μας περνάς για μ@λ@κες εδω, δεν υπάρχουν άλλα χρώμματα ή μαύρο ή άσπρο!
-
ωραια rantaplan καταλαβαμε..... δεν ειναι αναγκη να γεμισουμε το θεμα με τετοιες δημοσιευσεις
-
Όχι ρε φίλε να καταλάβουμε όλοι, εδώ ακούμε ότι ζει κάποιος σε επαρχιακή πόλη με 300 € πληρώνοντας και νοίκη με αυτά τα λεφτά, επίσης ότι τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό χαρίζουν πτυχία, και ότι εδώ το ότι θα γράψεις μάθημα αν και όποτε καβλώσει σε καθηγητές και μελλοντικούς πολιτικάντιδες το κάνουμε γαργάρα!
Επίσης βγάλαμε πόρισμα ότι τα ΙΕΚ θα γίνουν ιδιωτικά ΑΕΙ, νταξ αυτό και αν είναι ασχολίαστο!
-
Συνέχισε να εκτίθεσαι
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Όχι ρε φίλε να καταλάβουμε όλοι, εδώ ακούμε ότι ζει κάποιος σε επαρχιακή πόλη με 300 € πληρώνοντας και νοίκη με αυτά τα λεφτά, επίσης ότι τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό χαρίζουν πτυχία, και ότι εδώ το ότι θα γράψεις μάθημα αν και όποτε καβλώσει σε καθηγητές και μελλοντικούς πολιτικάντιδες το κάνουμε γαργάρα!Επίσης βγάλαμε πόρισμα ότι τα ΙΕΚ θα γίνουν ιδιωτικά ΑΕΙ, νταξ αυτό και αν είναι ασχολίαστο!
Αν νομίζεις ότι με αυτά που έγραψα παραπάνω εκτίθεμαι, πες μου που κάνω λάθος γιατί πραγματικά εγώ μέσες άκρες αυτά έχω ακούσει εδω μέσα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Επειδη μαλλον δεν εχεις γνωση των πραγματων, τα ΚΠΣ εχουν συγκεκριμενες δρασεις. Η ερευνα δεν υπηρχε, τωρα θα μπει.
Τι εννοείς οτι τα ΚΠΣ έχουν συγκεκριμένες δράσεις; Επειδή κάπου παραπάνω ανέφερες οτι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ερευνητικά κονδύλια από την Ε.Ε., εγώ αναρωτιέμαι: 'αφού τα ιδιωτικά παν/μια που θα ιδρυθούν θα είναι εξ'ορισμού της πλάκας -άρα και δεν θα έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό ερευνητικό έργο- τι ακριβώς έχουν να φοβηθούν τα δημόσια πανεπιστήμια;'
Το αν τώρα από κει μέσα βγαίνουν και άσχετοι, συγγνώμη αλλά και πολλοί άσχετοι βγαίνουν και από τα δημόσια παν/μια και, τελοσπάντων, ας αφήσουμε την 'αγορά' να κρίνει και να αξιολογήσει τους πτυχιούχους.
Ποια ειναι τελικα αυτη η 'αγορα' που την εχετε κανει ολοι θεο; Ποιο προβλημα ελυσε που δεν ειχε δημιουργησει η ιδια;
Με τον όρο 'αγορά' εννοώ το πεδίο που θα κληθεί ο καθένας από εμάς να εφαρμόσει τις γνώσεις του. Εκεί θα κριθεί τελικά το ποιος είναι επαρκής και το ποιος όχι. Δεν είπα οτι πρέπει να κόψουμε και να ράψουμε το πρόγραμμα σπουδών των παν/μίων μας ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς και των εταιριών. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι κακό το να υπάρχει σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας! Αυτό το τελευταίο έχω παρατηρήσει οτι το 'διαφημίζουν' πολλά κορυφαία αμερικανικά παν/μια. Δεν ξέρω, τόσο βλάκες είναι αυτοί;
-
Ο χρήστης VIRSS έγραψε:
Δεν είπα οτι πρέπει να κόψουμε και να ράψουμε το πρόγραμμα σπουδών των παν/μίων μας ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς και των εταιριών. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι κακό το να υπάρχει σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας! Αυτό το τελευταίο έχω παρατηρήσει οτι το 'διαφημίζουν' πολλά κορυφαία αμερικανικά παν/μια. Δεν ξέρω, τόσο βλάκες είναι αυτοί;αν μιλαμε για πολυτεχνικες σχολες κυριως, οχι μονο δεν ειναι κακο, αλλα ειναι απαραιτητο!!!
ειναι δυνατον σε σχολες να διδασκονται ακομη basic & fortran???
οι σπουδες επιβαλλεται να ειναι συγχρονες με τις παρουσες τεχνολογιες και απαιτησεις.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Όλοι εδώ μέσα αναφερόμαστε στα ξένα κολλέγια στην Ελλάδα πολύ απαξιωτικά. Μα ρε παιδιά, ο ρόλος των διαφόρων Deree, BCA, ABS, ESP κτλ. δεν είναι η προαγωγή της επιστήμης. Τα κολλέγια αυτά απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να μάθουν 3 πρακτικά πράγματα και να τα εφαρμόσουν στην αγορά εργασίας. Μάλιστα πιστεύω οτι τα κολλέγια αυτά 'αφουγκράζονται' πολύ καλύτερα τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Δεν ξέρω αν από κει μέσα βγαίνουν επιστήμονες (και γιατί να βγούν, τι τους νοιάζει;)
Άρα αφού δεν τους ενδιαφέρει η προαγωγή της επιστήμης και της γνώσης γιατί να γίνουν πανεπιστήμια;
Μα τα διάφορα Deree ΔΕΝ είναι πανεπιστήμια! Αυτά που ίσως κάποτε ιδρυθούν θα πρέπει σίγουρα να αξιολογηθούν όσον αφορά το πρόγραμμα σπουδών τους κτλ. για να δούμε αν τελικά πληρούν τις προϋποθέσεις να χαρακτηριστούν πανεπιστήμια, κάτι όμως που θα πρέπει να γίνει και για τα εγχώρια πανεπιστήμια.
-
Καταλήξαμε να συζητάμε για τους υπερφάρους γνώσης τυρί κ άλμπα.
-
Αλλη μια γνωμη απο ενα φοιτητη...
-
Το 1ο που πρεπει να γινει για να ερθουμε λιγο σε καλυτερη κατασταση ειναι να κλεισουν σχολες που υπαρχουν για να υπαρχουν και να μειωθουν οι θεσεις σε παν/μια για σχολες που δεν 'τραβανε' στην αγορα πλεον.
-
Αξιολογηση των σχολων απο διεθνεις οργανισμους (αν δεχτει κανενα παν/μιο, να με χεσετε!)
Και καποια που προεκυψαν απο τη συζητηση:
ι) τα ιδιωτικα σχολεια δεν ειναι ολα καλα! Τα περισσοτερα ειναι για να περνανε οι στοκοι! πχ. εχω συγγενη!
ιι) Φοιτητης για να ζησει 'κανονικα' χρειαζεται μινιμουμ 600 ευρω το μηνα. Πολλοι ξεχνατε τον παραγοντα σουπερ μαρκετ! Δεν ψωνιζετε για το σπιτι σας? Οι φοιτητες τι ειναι? Δεν τρωνε?
Λοιπα εξοδα: κοινοχρηστα, τηλεφωνο, ιντερνετ? (πολλες φορες απαραιτητο), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ...
Δεν θα πας και καμμια βολτα?
Λεσχες κλπ δεν ισχυουν παντου! Σε πολλες μαλιστα το φαγητο δεν τρωγεται!
Τελος γιατι πανε οι περισσοτεροι Ελληνες να σπουδασουν εξω???
Γιατρος => Ρουμανια
Αρχιτεκτονας, πολ.μηχανικος => Ιταλια
Σχετικα με pc => Αγγλια
κλπ???Γιατι εκει ειναι τα παντα καλυτερα?
Το εμποριο πτυχιων ειναι πολυ προσοδοφορο και αυτο θα εφαρμοστει και στην Ελλαδα...
-
-
- Το 1ο που πρεπει να γινει για να ερθουμε λιγο σε καλυτερη κατασταση ειναι να κλεισουν σχολες που υπαρχουν για να υπαρχουν και να μειωθουν οι θεσεις σε παν/μια για σχολες που δεν 'τραβανε' στην αγορα πλεον.
Καποτε χειροκροτουσαμε που ανοιγαν και μπαινανε τα καμαρια ολου του κοσμακη στη ανωτερη/τατη εκπαιδευση
- Αξιολογηση των σχολων απο διεθνεις οργανισμους (αν δεχτει κανενα παν/μιο, να με χεσετε!)
Ε και?Αν δεν συνοδευτει και με αναλογη παραμετροποιηση της διαθεσης κονδυλιων τοτε δεν ιδρωνει το αυτι κανενος
τα ιδιωτικα σχολεια δεν ειναι ολα καλα! Τα περισσοτερα ειναι για να περνανε οι στοκοι! πχ. εχω συγγενη!
Ναι! Το γραφουν και στα διαφημιστικα φυλλαδια:'Εδω μονον στοκοι'
-Μηπως εννοεις ιδιωτικα πανεπιστημια?ιι) Φοιτητης για να ζησει 'κανονικα' χρειαζεται μινιμουμ 600 ευρω το μηνα. Πολλοι ξεχνατε τον παραγοντα σουπερ μαρκετ! Δεν ψωνιζετε για το σπιτι σας? Οι φοιτητες τι ειναι? Δεν τρωνε?
Λοιπα εξοδα: κοινοχρηστα, τηλεφωνο, ιντερνετ? (πολλες φορες απαραιτητο), ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ...
Δεν θα πας και καμμια βολτα?
Εχω ζησει και με 300 και με 1000.Λογω οικονομικης καταστασης δεν χρειαστηκε να εργαστω αλλα ειναι κι αυτο μια λυση.Τροποι να περισταλλουν τα εξοδα υπαρχουν.Τωρα αμα λες για τις βενζινες...
Το εμποριο πτυχιων ειναι πολυ προσοδοφορο και αυτο θα εφαρμοστει και στην Ελλαδα...
Οπως εφαρμοζεται και το εμποριο εισαγωγης στα πανεπιστημια.Δεν ειδα ομως κανεναν στους δρομους να διαμαρτυρεται για τα φροντιστηρια.Το πολυ πολυ η οικονομικη επιβαρυνση να μεταφερθει απο το λυκειο στο πανεπιτημιο.
Περιμενε και κατι γιατρους απο** Βουλγαρια **τωρα -
**Οι ξύπνιοι και τα αμερικανάκια
**
Του ΝΙΚΟΛΑ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤ: ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΤο αισιόδοξο σενάριο όσον αφορά την επόμενη μέρα από την αναθεώρηση του άρθρου 16 προβλέπει το εξής: ξένα πανεπιστήμια, από χώρες με υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, θα ιδρύσουν τμήματα στη χώρα μας. Για να εγγυηθούν το επίπεδο σπουδών, θα παρακολουθούν στενά το ελληνικό παράρτημα...
Σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχει μόνον ένα ξένο πανεπιστήμιο που να ελέγχει πλήρως το ελληνικό του «κάμπους»: το Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με σχετικά καλή φήμη στις ΗΠΑ. Το αθηναϊκό παράρτημα, στο οποίο σπουδάζουν γύρω στους 500 φοιτητές, θεωρείται εδώ από τα καλύτερα «Κέντρα Ελεύθερων Σπουδών». Αλλά στην Αμερική, δεν συμφωνούν όλοι με αυτό...
*Τον περασμένο Δεκέμβριο, το «Chronicle of Higher Education», έγκυρο έντυπο για την ανώτατη εκπαίδευση, δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ της Σάρα Χίμπελ που επέκρινε το αθηναϊκό Indianapolis για «κυνήγι δολαρίων». Με δηλώσεις τους στην «Κ.Ε.», ορισμένοι καθηγητές και φοιτητές ισχυρίζονται ότι η λειτουργία του πανεπιστημίου σκιάζεται από σειρά ακαδημαϊκών και ηθικών προβλημάτων. Και ότι το παράρτημα της Αθήνας επί χρόνια εξέδιδε παράτυπες βεβαιώσεις για τους φοιτητές του με σκοπό την αναβολή στράτευσης. Αυτές τις κατηγορίες η διοίκηση του Indianapolis τις απορρίπτει ως συκοφαντικές, απειλεί μάλιστα πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
*Ο Μάικ Επιτρόπουλος, κοινωνιολόγος, και ο Νικ Χόνδρος, αρχιτέκτων, είναι Ελληνοαμερικανοί που επέστρεψαν στην πατρίδα τους για να διδάξουν. Ο Επιτρόπουλος, που άφησε την καριέρα του στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, λέει για το διάστημα που πέρασε στο «Ινδιανάπολις»: «Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, ούτε ως φοιτητής ούτε ως καθηγητής».
Ο Επιτρόπουλος παραιτήθηκε ύστερα από 6 μήνες, τον Φεβρουάριο του 2006 και διδάσκει στο ΤΕΙ Πειραιά. «Οι συνθήκες και το επίπεδο των φοιτητών είναι πολύ καλύτερα». Ο Χόνδρος απολύθηκε για λόγους «συμπεριφοράς» τον Ιούνιο του 2006.
*Ο chancellor (ανώτατη θέση) στην Αθήνα και αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου στην Ιντιάνα, Βασίλης Μποτόπουλος, αμφισβητεί την αξιοπιστία και των δύο: «Είμαι υπεύθυνος για ακαδημαϊκά θέματα εδώ και 8 χρόνια, και ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό. Μας επικρίνουν δύο καθηγητές ανάμεσα σε δεκάδες και μερικοί φοιτητές ανάμεσα σε χιλιάδες».
Οι δύο πρώην καθηγητές ισχυρίζονται ότι όταν εξέφραζαν τις διαφωνίες τους, ο Μποτόπουλος τους έλεγε: «Ελα ρε, amerikanaki, γίνε λίγο Ελληνας». Ο κ. Χόνδρος δίνει ένα παράδειγμα: «Στο μάθημα 'Προχωρημένου Σχεδίου', έγιναν δεκτοί φοιτητές που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Ο Μποτόπουλος μου είπε: 'Δεν είμαστε εδώ για να φτιάξουμε καλλιτέχνες. Αν μπορούν να τραβήξουν μια γραμμή, πάρ' τους στην τάξη'».
Ας συνοψίσουμε τις κατηγορίες: «Οι υποψήφιοι, γίνονται αδιακρίτως δεκτοί, αρκεί να έχουν τελειώσει το λύκειο. Πολλοί φοιτούν με πολύ χαμηλό επίπεδο αγγλικών. Φοιτητές αντιγράφουν υπό την ανοχή της διοίκησης. Υπήρξε φοιτητής που εντάχθηκε σε πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων, μία εβδομάδα πριν το τέλος!» λέει ο Επιτρόπουλος.
*Για όλες τις κατηγορίες, ο Μποτόπουλος έχει και από μία απάντηση: «Οσους δεν ξέρουν αγγλικά τους βοηθάμε με εντατικά μαθήματα. Αργές εντάξεις στα προγράμματα δεν υπάρχουν. Εφαρμόζουμε ένα σύστημα αναλυτικής βαθμολογίας που καθιστά αδύνατη κάθε παρέμβαση στο βαθμό. Δεν ανεχόμαστε την αντιγραφή. Οσοι φοιτητές έχουν χαμηλό μέσο όρο, τοποθετούνται υπό επιτήρηση και, αν δεν βελτιωθούν, αποβάλλονται».
«Αντί για διδασκαλία, κάναμε... telemarketing!» λέει ο Μάικ Επιτρόπουλος. Ισχυρίζεται πως ο Μποτόπουλος του πρότεινε να παίρνει «προμήθεια» για κάθε νέο φοιτητή που βρίσκει. Ο κ. Μποτόπουλος απορρίπτει ως ψευδέστατο τον ισχυρισμό περί προμήθειας. «Πάντως», προσθέτει, «σε όλον τον κόσμο, η προσέλκυση και η επιλογή φοιτητών είναι ανάμεσα στα καθήκοντα των διευθυντών τμημάτων».
Βεβαιώσεις για αναβολή στράτευσης
Τις απόψεις του Επιτρόπουλου συμμερίζονται ορισμένοι ξένοι φοιτητές, που έρχονται από την Αμερική για ένα ή δύο εξάμηνα. Η Κασσάνδρα Ντενζλ, που φοίτησε τη χρονιά 2005-06, λέει πως «στις εξετάσεις εμφανίστηκαν φοιτητές που δεν τους είχαμε ξαναδεί». Η Ρέιτσελ Κανζ ήρθε από το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αθήνα για ένα χρόνο. Εγραψε τον Ιούλιο 2006 στην εφημερίδα «Baltimore Sun»: «Δυστυχώς, η εκπαίδευση δεν ήταν η αναμενόμενη». Πάντως, σε γενικές γραμμές οι έλληνες φοιτητές εκφράζονται θετικά για το επίπεδο σπουδών.
*Το πανεπιστήμιο κατηγορείται, επίσης, πως εξέδιδε παραπλανητικές βεβαιώσεις ώστε οι φοιτητές του να εξασφαλίζουν αναβολή στράτευσης, κάτι το οποίο δεν δικαιούντο, καθώς το αθηναϊκό παράρτημα είναι Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών. Επί 15 χρόνια, οι φοιτητές έπαιρναν βεβαιώσεις ότι φοιτούν στο University of Indianapolis χωρίς να αναγράφεται αν σπουδάζουν στην Ελλάδα ή στις ΗΠΑ... Ο κ. Μποτόπουλος ισχυρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν παραβιάστηκε ο νόμος, αφού το πανεπιστήμιο εξέδιδε τις βεβαιώσεις για γενική χρήση και δεν ήξερε πως είχαν σκοπό την αναβολή.
*Ομως, το ζήτημα δεν είναι τι κάνει το κάθε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη χώρα μας, αλλά ποιος το εποπτεύει. Θεωρητικά το Indianapolis ελέγχουν:
-Το ελληνικό κράτος -που όμως δεν έχει καμία εποπτεία στα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.
-Το μητρικό πανεπιστήμιο -αλλά η «Chronicle» αναρωτιέται: «Πώς μπορεί να ελέγχεται ένα παράρτημα από απόσταση 5.400 μιλίων;» «Τα τελευταία δύο χρόνια μας επισκέφθηκαν 25 καθηγητές από την Ιντιάνα», απαντά ο κ. Μποτόπουλος.
-Ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός αξιολόγησης -που όμως επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Αθήνα το 1997. Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Μποτόπουλο, ο οργανισμός ACBSP χαρακτήρισε το 2005 το παράρτημα της Αθήνας ως «ένα από τα καλύτερα του κόσμου».
*Απαντώντας στο δημοσίευμα του «Chronicle», 55 μέλη του αθηναϊκού παραρτήματος έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας. Τρεις από τους καθηγητές που υπέγραψαν την επιστολή, η Βίβιαν Γκέιλ, η Θεομένη Καραμάνη και ο Στάνλεϊ Σφήκας, μας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις καταγγελίες.
**Πόσο αυθόρμητο ήταν το κείμενο των 55; **
Ενας από τους καθηγητές που το υπέγραψαν, λέει, υπό τον όρο της ανωνυμίας: «Μου ζήτησαν να υπογράψω και ήξερα ότι αν δεν το έκανα ίσως έχανα τη δουλειά μου. Λυπάμαι που θα το πω: Σχεδόν όλες οι κατηγορίες είναι αληθινές...».
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 14/01/2007
-
Τις απόψεις του Επιτρόπουλου συμμερίζονται ορισμένοι ξένοι φοιτητές, που έρχονται από την Αμερική για ένα ή δύο εξάμηνα. Η Κασσάνδρα Ντενζλ, που φοίτησε τη χρονιά 2005-06, λέει πως «στις εξετάσεις εμφανίστηκαν φοιτητές που δεν τους είχαμε ξαναδεί».
ενω στα ελληνικα δημοσια πανεπιστημια σε ολες τις παραδοσεις ειναι γεματα τα αμφιθεατρα απο φοιτητες διψασμενους για γνωση, που μετα απο καθημερινο αγωνα στη βιοπαλη και στο νυχτοκαματο φαινονται αποφασισμενοι για οποιαδηποτε θυσια προκειμενου να παρακολουθησουν το μαθημα τους
*Το πανεπιστήμιο κατηγορείται, επίσης, πως εξέδιδε παραπλανητικές βεβαιώσεις ώστε οι φοιτητές του να εξασφαλίζουν αναβολή στράτευσης, κάτι το οποίο δεν δικαιούντο, καθώς το αθηναϊκό παράρτημα είναι Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών. Επί 15 χρόνια, οι φοιτητές έπαιρναν βεβαιώσεις ότι φοιτούν στο University of Indianapolis χωρίς να αναγράφεται αν σπουδάζουν στην Ελλάδα ή στις ΗΠΑ... Ο κ. Μποτόπουλος ισχυρίζεται ότι σε καμία περίπτωση δεν παραβιάστηκε ο νόμος, αφού το πανεπιστήμιο εξέδιδε τις βεβαιώσεις για γενική χρήση και δεν ήξερε πως είχαν σκοπό την αναβολή.
καλα αυτο το κανουν τα περισσοτερα του ειδους (χωρις να ειμαι σιγουρος 1000% )
κλασσικα ελληνικα παραθυρακια ειν'αυτα νταξ...το ντιρι δε μπορει να δικαιολογησει αναβολη και παιρνουν αναβολη αυτοι που εχουν περασει σε καποια σχολη στην ελλαδα και απλα δεν πανε..
για μενα βλακεια ειναι ο νομος και θα επρεπε να δικαιολογει η φοιτηση στο ντιρι (και στα αλλα ιδιωτικα κολλεγια παραρτηματα ιεκ ή ο,τι αλλο ειναι τελοσπαντων) αναβολη.
ΑΡΘΡΟ 16