-
Ο χρήστης skye έγραψε:
oι αρχαιοι ελληνες ραψωδοι δεν κανανε επικληση στον απολλωνα αλλα στις μουσεςΥπάρχει και η εκδοχή που αναφέρει ότι το 'ΥΟ' προέρχεται από σύντμηση της επίκλησης του ονόματος της ΚαλλΙΟπης, μούσας της επικής ποίησης, αλλά ορισμένοι μελετητές το αμφισβητούν.
(έσσεται ήμαρ και τα σχετικά)
-
Ρε σείς.Το σουβλατζίδικο σας πέφτει μακρυά;
-
νομιζω υπαρχει μια παρεξηγηση.
εγω δεν ειπα οτι το ραπ εχει σχεση με την αρχαια ελλαδαειπα μια μορφη ραψωδιας ειναι και το ραπ και επειδη ο γαβριηλ μιλησε για ριμες ειπα οτι σαφεστατα δεν περιμεναν τους αμερικανους για να δημιουργηθουν καθως υπαρχουν αιωνες τωρα
ειπα μαλιστα επι λεξη: η ραπ μουσικη γεννηθηκε απο τα παρτι των τζαμαικανων.
το Υο γεννηθηκε και εχρησιμοποιειτο στη βρετανια και απο εκει βρεθηκε στις ΗΠΑ. δεν γεννηθηκε στις ΗΠΑ. ανοιξτε μια τιμημενη εγκυκλοπαιδεια να το διαβασετε, δεν το λεω εγωελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα
εδιτ: γιατι χαντερ, θα χαλασουμε το θεμα;
αυτα που εχουν γραφτει ειναι ατυα που γραφονται 3 χρονια τωρα σε καθε θεμα που εχει σχεση με τις ηπα, αμεσα ή εμμεσα ή εστω με τη συμμετοχη του γαβριηλ κ εχουν ειπωθει ενα σωρο μαλακιες προσωπικες επιθεσεις και τα σχετικα
αυτο σας πειραξε; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
νομιζω υπαρχει μια παρεξηγηση.Καμία. Κατάλαβα τι λες, απλά χαλάω το θέμα, διότι:
αυτα που εχουν γραφτει ειναι ατυα που γραφονται 3 χρονια τωρα σε καθε θεμα που εχει σχεση με τις ηπα, αμεσα ή εμμεσα ή εστω με τη συμμετοχη του γαβριηλ κ εχουν ειπωθει ενα σωρο μαλακιες προσωπικες επιθεσεις και τα σχετικα
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Φυσικα και νομιζεις το αντιθετο. Αναρωτηθηκες ποτε πως ενας τετοιος ηλιθιος μπορεσε και εγινε Προεδρος των ΗΠΑ, της ισχυροτερης χωρας στον κοσμο σε οτιδηποτε ειναι σοβαρο σημερα στον πλανητη, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ?
Τοσο μυαλο θελει για να τουλαχιστον να το αναρωτηθεις?
Κατσε να προλαβω τον Κριεζα και τους φιλους του: 'οι εκλογες ηταν φτιαχτες και δεν γινοντε με δημοκρατικο τροπο στις ΗΠΑ'.
Σωστα?
ΛΑΘΟΣ!!!!
Βγηκε γιατι αυτοι που τον ψηφιζουν (οι ΗΠΑμερικανοι δηλαδη ) ειναι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ πιο ΗΛΙΘΙΟΙ απο αυτον .
Μαντεψα σωστα Γαβριηλ??
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Γαβρίλη θα στο γράψω με όσο μεγαλύτερα γράμματα μπορώ (βου και α, βα, όπως τα παιδικά αναγνωστικά)Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟ 1944!!!
Πάρτο χαμπάρι δε 'σώσατε' τίποτε και δε 'σώζεσαι' με ΤΙΠΟΤΕ!
Γαβριλο διαβασε για να λες και κατι σωστο.
Ο Τσορτσιλ στις 9 Οκτωβριου 1944 παει με δικη του πρωτοβουλια στη Μοσχα και συνομιλει με τον Σταλιν.Απο τα πρακτικα των συνομιλιων που εγιναν εκει εχουμε μια πληρη εικονα για το πως διαμορφωθηκαν οι σφαιρες επιρροης στα Βαλκανια.Για τη Γιουγκοσλαβια συμφωνηθηκε επιρροη 50%-50%.Για τη Ρουμανια,90% ρωσικη και 10% αγγλικη.Για τη Βουλγαρια και την Ουγγαρια,80% ρωσικη και 20% αγγλικη.
** Για την Ελλαδα 90% αγγλικη επιρροη, 10% ρωσικη.'Συμφωνω να εχετε τον πρωτο λογο στην Ελλαδα' ειπε ο Σταλιν.**Πηγη:Public Record Office PREM (Prime Minister) no 3/434 - 'The Moskow Talks'
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
....** Για την Ελλαδα 90% αγγλικη επιρροη, 10% ρωσικη.'Συμφωνω να εχετε τον πρωτο λογο στην Ελλαδα' ειπε ο Σταλιν.**Πηγη:Public Record Office PREM (Prime Minister) no 3/434 - 'The Moskow Talks'
Αυτος ο Πρίμε Μίνιστερ , τα αρχεια του οποιου επικαλεισαι, μαλλον χιππης ήταν, συμπαθων τους κομμουνιστας, αγαπητε DAP.
Kαι μη προσπαθεις να μιλησεις για Iστορια σε ανθρωπους που το μονο που γνωριζουν απο Ιστορια ειναι το History Channel.... -
Eιστε ολοι χιππηδες και θελετε να καταστρεψετε το περηφανο κρατος των ΗΠΑ
-
Mια ερωτηση να κανω. Ο Γαβριλης εφαγε ban?
-
Ντροπή σας ρε, πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Που να χτυπάς τον πισινό σου κάτω, τον πόλεμο τον ΕΧΑΣΕ.
Ή αν το προτιμάς διαφορετικά, οι ΗΠΑ και ο στρατάρχης Dubya έχασαν τον πόλεμο στο Ιράκ και εξακολουθούν να χάνουν όλο και περισσότερο.
Διοτι κατι ακουσα για δικη και καταδικη του Σανταμ λεει, ξερω γω ομως μπορει να εχεις και δικιο.
**Τώρα θα πάει ο Μπουσάκος να γλύψει τα παπούτσια της Πελόζι για να τον αφήσει να στείλει κι άλλο στρατό μπας και καταφέρει κάτι. **Όμως ΕΧΑΣΕ, όπως έχασε και το Ισραήλ στο Λίβανο ενώ είχε όλα τα καλά χαρτιά στο χέρι του.
Περαστικά σας.-
Ειναι Πελοσι. Οχι Πελοζι.
-
Επηδει δεν καταλαβαινεις καν τα βασικα των νομων των ΗΠΑ, να σε διαφωτησω λιγο με ενα απο αυτα. The Commander in Chief ειναι αυτος που περνει τις αποφασεις και δινει εντολη για deployment στρατευματων. Οχι η Πελοσι, or the Speaker of the House! Το αναποδο γινετε. Η Πελοσι ειναι αυτη που παιζει το πολιτικο παιχνιδι για το 2008 απο τωρα, ξαστερα πραγματα ακομη και για αυτους που εχουν κουκουτσι μυαλο.
Ομως εσυ συνχωρησε διοτι εκει που ζεις και με τα ΜΜΕ που εχεις διαθεσιμα διστυχως τι να πεις και τι να γραψεις. Οτι ακους, λες.
-
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Γαβρίλη θα στο γράψω με όσο μεγαλύτερα γράμματα μπορώ (βου και α, βα, όπως τα παιδικά αναγνωστικά)Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟ 1944!!!
Ναι ε? Αγαλμα τον κανατε τοτε? Οταν ειμουν Ελλαδα τον Σεπτ. δεν το ειδα παντως.
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Αγαπητέ gavriil1, διαβάζοντας την απάντησή σου, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι πως τα ελληνικά σου δεν σε βοηθούν να κατανοήσεις αυτά που γράφω.Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία απλά προστάτευαν τα συμφέροντά τους. Δεν έκαναν χάρη στην Ελλάδα.
Ε δεν παμε καλα.
Ναι ρε συ μαστορα, διοτι οι ΗΠΑ ευχαριστω και λεφτα σου ζητησαν βλεπεις και γιαυτο αξιζουνε να παρουν την παραπανω απαντηση απο εσου.
Ανθρωπε καλε του Θεου, δεν σου ζητησηε κανεις τιποτε, απλα αναγνωριση των facts για τον ιδρωτα του αλλου για σενα. Ναι ηταν στο συμφερον των ΗΠΑ, φυσικα. ΟΛΕΣ τις χωρες οι ΗΠΑ ηθελαν 'δυτικες', αλλα δεν γινοταν τοτε. Και? Αλλαζει αυτο το οτι λογω των ΗΠΑ σημερα δεν κυβερναει ο Σταλιν στην Ελλαδα και ειστε/ειμαστε χειροτερα και απο Βουλγαρια?
Τοσο αχαρηστια δηλαδη? Ντροπη!
Πεστο. Ναι ρε συ μαγκα, εμεις τοτε δεν μπορουσαμε και αλλοι μας 'εσωσαν' και το ευγνομωνουμε αυτο. Δεν θα τσιμπησει, ισα ισα θα σε κανει να φανεις ανωτερος! Θυμωμενε ε θυμωμενε!
Ποια αχαριστία; Έχω γράψει λίγο πιο κάτω:
Επίσης το ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο Δυτική σφαίρα επιρροής (κατά τη γνώμη μου ευτυχώς) έχει να κάνει και με το ότι οι Σοβιετικοί το δέχτηκαν.
Ναι ε? Αρα αυτοι ηταν που σας/μας εκαναν την χαρη ετσι? Μηπως να λεμε ευχαριστω στην ΕΣΣΔ που μας αφησαν να πεσουμε προς δυσμας?
Τι λες ρε συ φιλε...τι παραμυθια της Χαλυμας ειναι αυτα?
Πρόσεξε επίσης σε παρακαλώ ότι έχω τονίσει το 'και' στην παραπάνω πρόταση μου. Επιπλέον θα σου πρότεινα, να ανατρέξεις στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα στην Διάσκεψη της Μάλτας. Πότε έγινε (είναι πολύ σημαντικό), ποιοι συμμετείχαν και τι αποφάσεις πάρθηκαν εκεί. Η απάντησή σου μου δείχνει ότι έχεις επιφανειακή γνώση, αν όχι εντελώς λανθασμένη εικόνα για το τι συνέβη όταν ο πολέμος τελείωνε.
Αν δεν έχεις το χρόνο ή την όρεξη να αναζητήσεις την σχετική βιβλιογραφία, θα ήταν χαρά μου να σου προτείνω ορισμένα βιβλία ή/και πηγές στο διαδίκτυο. Για να προλάβω απάντηση σχετικά με το πόσο προκατειλημμένα είναι τα ελληνικά βιβλία (τα περισσότερα είναι), σχεδόν όλες οι πηγές μου είναι Αμερικανικής ή Βρετανικής προεύλεσεως. Δηλαδή θα σου είναι πολύ εύκολο να τα βρεις σε κάποια από τις δημόσιες βιβλιοθήκες, που είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν στον τόπο κατοικίας σου.
Θα τα ανέφερα τώρα, αλλά δεν γράφω από το σπίτι και δεν μου είναι πρόχειρα.Blah blah δυο σελιδες χωρις νοημα. Ειπα 'και' και δεν ειπα 'κου' και εβαλα κομμα εκει. Επισης ο 100000ος που μου συνιστα να διαβασω βιβλια διοτι ειμαι αιστορητος ομως δεν εχει την ικανοτητα να γραψει το ζουμι της υποθεσης μεσα σε μια σειρα.
ΠΟΙΟΣ ειναι υπευθηνος για τον σωστο (δυτικο) δρομο της Ελλαδος μεταπολεμικα για σενα φιλε μου? Με μια λεξη ή αντε προταση μπορεις να δωσεις απαντηση?
Let me guess, εισαι και εσυ σαν τους Ιταλο-Γερμανο-Ιαπωνεζους μηχανολογους που θα βγαλεις 600 αλογα απο 3 λιτρα αλλα ο κινητηρας θα κοστιζει 1 δις δολλαρια και θα απαρτιζεται απο 3 τρισεκατομυρια parts.
To the point sir!
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Αγαπητέ gavriil1, διαβάζοντας την απάντησή σου, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι πως τα ελληνικά σου δεν σε βοηθούν να κατανοήσεις αυτά που γράφω.Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία απλά προστάτευαν τα συμφέροντά τους. Δεν έκαναν χάρη στην Ελλάδα.
Ε δεν παμε καλα.
Ναι ρε συ μαστορα, διοτι οι ΗΠΑ ευχαριστω και λεφτα σου ζητησαν βλεπεις και γιαυτο αξιζουνε να παρουν την παραπανω απαντηση απο εσου.
Ανθρωπε καλε του Θεου, δεν σου ζητησηε κανεις τιποτε, απλα αναγνωριση των facts για τον ιδρωτα του αλλου για σενα. Ναι ηταν στο συμφερον των ΗΠΑ, φυσικα. ΟΛΕΣ τις χωρες οι ΗΠΑ ηθελαν 'δυτικες', αλλα δεν γινοταν τοτε. Και? Αλλαζει αυτο το οτι λογω των ΗΠΑ σημερα δεν κυβερναει ο Σταλιν στην Ελλαδα και ειστε/ειμαστε χειροτερα και απο Βουλγαρια?
Τοσο αχαρηστια δηλαδη? Ντροπη!
Πεστο. Ναι ρε συ μαγκα, εμεις τοτε δεν μπορουσαμε και αλλοι μας 'εσωσαν' και το ευγνομωνουμε αυτο. Δεν θα τσιμπησει, ισα ισα θα σε κανει να φανεις ανωτερος! Θυμωμενε ε θυμωμενε!
Ποια αχαριστία; Έχω γράψει λίγο πιο κάτω:
Επίσης το ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο Δυτική σφαίρα επιρροής (κατά τη γνώμη μου ευτυχώς) έχει να κάνει και με το ότι οι Σοβιετικοί το δέχτηκαν.
Τι ποια αχαρηστια ρε συ φιλε. Που ειναι το ευχαριστω στου στις ΗΠΑ ή τουλαχιστον η αποδοχη σου οτι (αντε) ΚΑΙ αυτες ειναι υπευθηνες που η Ελλαδα δεν ειναι Βουλγαρια τα τελευταια 70 χρονια? Για τους Σοβιετικους μιλας. Δεν εχεις τα κοτσια να πεις κατι θετικο για τα κολω αμερικανακια ετσι? Αλα Κριεζα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Στην Ελλαδα του 'ρυμες και yo!
μια παρενθεση σ'αυτα που λετε, οι ριμες δεν ειναι αμερικανικης ανακαλυψης προφανως (υπαρχουν εδω και κατι χιλιετιες και ηδη απο τα χρονια της αρχαιας ελλαδας υπηρχε ενα ειδος ραπ μουσικης (ραψωδιας) που συνοδευοταν απο ενα χτυπημα οργανου σε σταθερο χρονο (το σημερινο beat) και ενα αντιστοιχο bassline ('λουπα')
Ε ναι και τις ριμες οι Αρχαιοι Ελληνες τις ανακαλυψαν.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Στην Ελλαδα του 'ρυμες και yo!
μια παρενθεση σ'αυτα που λετε, οι ριμες δεν ειναι αμερικανικης ανακαλυψης προφανως (υπαρχουν εδω και κατι χιλιετιες και ηδη απο τα χρονια της αρχαιας ελλαδας υπηρχε ενα ειδος ραπ μουσικης (ραψωδιας) που συνοδευοταν απο ενα χτυπημα οργανου σε σταθερο χρονο (το σημερινο beat) και ενα αντιστοιχο bassline ('λουπα')
επισης το Υο δεν ειναι αμερικανικο αλλα βρεττανικο (απο τον 14ο αιωνα)
ανεξαρτητα αν αυτα χρησιμοποιουνται ή γνωρισαν ανθιση στις ηπα, σε καμια περιπτωση αυτο δεν τα κανει αμερικανικα
αλλωστε και η ραπ μουσικη η ιδια δημιουργηθηκε απο τα παρανομα παρτι των τζαμαικανωνΜια παρένθεση στην παρένθεση που ανοίξατε, για την ακρίβεια η ραπ είναι καθαρά αρχαιοελληνικής προέλευσης, ακόμα και το όνομα 'ραπ' είναι σύντμηση του 'ραψωδία' (ραψωδία -> rhapsody -> rap), μια που ως γνωστό οι αμερικάνοι μπερδεύονται με λέξεις που έχουν πάνω από 2 συλλαβές.
Το δε 'ΥΟ' δεν είναι βρεττανικό, αλλά αρχαιοελληνικό. Είναι μια επίκληση του ραψωδού στον ΥΙΟ του Δια, τον Απόλλωνα, θεό της μουσικής.
Ολα τα ανακαλυψαν οι Αρχαιοι Ελληνες. Και στο φεγγαρι πηγαν πρωτοι.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
oι αρχαιοι ελληνες ραψωδοι δεν κανανε επικληση στον απολλωνα αλλα στις μουσες
Υπάρχει και η εκδοχή που αναφέρει ότι το 'ΥΟ' προέρχεται από σύντμηση της επίκλησης του ονόματος της ΚαλλΙΟπης, μούσας της επικής ποίησης, αλλά ορισμένοι μελετητές το αμφισβητούν.
(έσσεται ήμαρ και τα σχετικά)
Διοτι δεν υπαρχει περιπτωστη το Yo να εχει να κανει τιποτε με την λεξη You πχ. Η οποια, let me guess, ειναι Ελληνικης προελευσης.
Μηπως ειχαν και Κορβετ στην Αρχαια Ελλαδα το 500 π.χ.?
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Φυσικα και νομιζεις το αντιθετο. Αναρωτηθηκες ποτε πως ενας τετοιος ηλιθιος μπορεσε και εγινε Προεδρος των ΗΠΑ, της ισχυροτερης χωρας στον κοσμο σε οτιδηποτε ειναι σοβαρο σημερα στον πλανητη, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ?
Τοσο μυαλο θελει για να τουλαχιστον να το αναρωτηθεις?
Κατσε να προλαβω τον Κριεζα και τους φιλους του: 'οι εκλογες ηταν φτιαχτες και δεν γινοντε με δημοκρατικο τροπο στις ΗΠΑ'.
Σωστα?
ΛΑΘΟΣ!!!!
Βγηκε γιατι αυτοι που τον ψηφιζουν (οι ΗΠΑμερικανοι δηλαδη ) ειναι ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ πιο ΗΛΙΘΙΟΙ απο αυτον .
Μαντεψα σωστα Γαβριηλ??
Α ναι! Το ξεχασα και αυτο. Σωστοτατα Κριεζα!
Also let me guess, οι εξυπνοτεροι στον πλανητη ειναι οι Ελληνες ετσι? Μαλλον οι ΝΕΟ Ελληνες. Σωστα?
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Γαβρίλη θα στο γράψω με όσο μεγαλύτερα γράμματα μπορώ (βου και α, βα, όπως τα παιδικά αναγνωστικά)
Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟ 1944!!!
Γαβριλο διαβασε για να λες και κατι σωστο.
Ο Τσορτσιλ στις 9 Οκτωβριου 1944 παει με δικη του πρωτοβουλια στη Μοσχα και συνομιλει με τον Σταλιν.Απο τα πρακτικα των συνομιλιων που εγιναν εκει εχουμε μια πληρη εικονα για το πως διαμορφωθηκαν οι σφαιρες επιρροης στα Βαλκανια.Για τη Γιουγκοσλαβια συμφωνηθηκε επιρροη 50%-50%.Για τη Ρουμανια,90% ρωσικη και 10% αγγλικη.Για τη Βουλγαρια και την Ουγγαρια,80% ρωσικη και 20% αγγλικη.
** Για την Ελλαδα 90% αγγλικη επιρροη, 10% ρωσικη.'Συμφωνω να εχετε τον πρωτο λογο στην Ελλαδα' ειπε ο Σταλιν.**Πηγη:Public Record Office PREM (Prime Minister) no 3/434 - 'The Moskow Talks'
Και πως αλλαζει το νοημα μου με τα παραπανω, δεν εχω ιδεα.
Γιατι μου τα λες αυτα? Τι αλλαξε απο αυτο που προσπαθω να πω?
Ελληνικη επιρροη ποσο εχει μεσα το παραπανω? ΜΗΔΕΝ! That's my point ξευτερια!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ολα τα ανακαλυψαν οι Αρχαιοι Ελληνες. Και στο φεγγαρι πηγαν πρωτοι.Οι αρχαίοι Αμερικάνοι τι ανακάλυψαν?
Εκτέλεση του Σαντάμ... [Διάσπαση]