-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Η επίσημη αιτία του πολέμου στο Ιράκ ήταν τα όπλα μαζικής καταστροφής που υποτίθεται ότι κατείχε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, και αν δεν κάνω λάθος υπερασπιζόσουν με ζήλο εκείνη την περίοδο την πολιτική αυτή της Ουάσινγκτον στο φόρουμ. Ουδέποτε είχε αναφερθεί το Ιράν στις αιτίες του πολέμου, απλά στην περίφημη ομιλία του ο πρόεδρος Bush το είχε κατατάξει στον 'άξονα του κακού' μαζί με Ιράκ και Β. Κορέα, χωρίς όμως κάποιες προειδοποιήσεις στους Ιρανούς για ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
Για την ακρίβεια, ακόμα και σήμερα, με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να έχει κάνει άλματα σε σχέση με το 2002 (όπου πραγματοποιήθηκε η ομιλία) και την Β. Κορέα να πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή (αρκετές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν τα όσα δηλώνουν οι Βορειοκρεάτες υπάρχουν, σίγουρα όμως όχι αποδείξεις), οι Αμερικανοί περιορίζονται απλώς σε δηλώσεις και πρωτοβουλίες για την επιβολή κυρώσεων μέσω του... ΟΗΕ. Τον ίδιο οργανισμό δηλαδή που περιφρονούσαν το 2003 ξεκινώντας την επιχείρηση 'Ιρακινή Ελευθερία'. Καμία σχέση δηλαδή με την περίπτωση του Ιράκ, όπου ήταν σαφές για πάνω από ένα χρόνο πριν την εισβολή για το που όδευε η κατάσταση.
Έχεις κάποιες πηγές για τον ισχυρισμό αυτό, ή αποτελεί απλά την δική σου εκτίμηση; Όσο και αν έψαξα πάντως στο διαδίκτυο δεν κατάφερα να διασταυρώσω τα λεγόμενά σου.
.ΟΚ, ενα ποστ αξιο σοβαρης απαντησης.
Ο λογος για την εισβολη στο Ιρακ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ που ξαφνικα ολοι ξεχασαν και πολυ βολικα by the way, κανεις δεν μιλαει για τα χιλια δυο καλα που εκαναν τα κολω αμερικανακανια στο Αφγανισταν, απο τα δικα μου λεφτα ολα αυτα...but anyway, ηταν η αρχη της αλλαγης του στατους κουο της Ισλμαμιστικης καταστασης, συγκεκριμενα με τον εξτρεμισμο που πολλαπλασιαζοταν και ακομη πολλαπλασιαζεται ανελεητα, χωρις αυτες οι κηβερνησεις να εχουν την πολιτικη βουληση να σταματησουν και να κοντρολλαρουν. Κατα την ιδια στιγμη, οι κυβερνησεις αυτες (του Ιραν, του Ιρακ, της Συριας και αλλων) ΕΝΕΡΓΑ πρσοπαθουσαν να βαλουν λαδι στην φωτια οσον αφορα τον εξτρεμισμο. Ο Σανταμ π.χ. εδινε 5 χιλιαδες δολλαρια σε καθε Παλαιστινιακη οικογενεια που εστελνε εναν suicide bomber γιο ή κορη εναντι των Ισραηλινων! Το Ιραν κανει χειροτερα σημερα και βλεπουμε τα αποτελεσματα στο Ιρακ. Το 70% των suicide bombers στο Ιρακ σημερα ειναι ητε χρηματοδοτημενο απο το Ιραν ή εχει εκπεδευτει στο Ιρακ.
Ξανα, κατα την ιδια στιγμη, εχεις αυτες τις κυβερνησεις που promote terror, openly! να εχουν την πιθανοτητα για οπλων μαζικης καταστροφης. Στην περιπτωση του Ιραν, δεν ειναι τιποτε κρυφο, οπως στην περιπτωση με το Ιρακ. Το Ιρακ το ξερουμε οτι ΕΙΧΕ ΟΜΚ, διοτι απλα ο Σανταμ τα χρισημοποιησε εναντι του ιδιου του λαου του. Το Ιραν ξερουμε ακριβως τι εχει και ποτε θα εχει τα μελλοντικα που δεν προκειτε αλλα αλλη συζητηση αυτη. Ειναι απλα θεμα χρονου πριν πανε αυτα τα ΟΜΚ και σε αλλες κυβερνησεις με ασταθες και Ναζιστικα καθεστωτα οπως π.χ. αυτα της Βενεζουελας και Συριας. Και ισως και χειροτερα.
Αρα μην πας και κολλας σε αυτα που διαβαζεια απο τα ΜΜΕ στην Ελλαδα κτλ και λες 'Ο Μπους ειπε αυτο και οχι εκεινο και δεν χρισημοποιησε αυτον τον ορο αλλα εκεινο και εβαλε οξυα εκει....'. Χρισημοποιησε το δικο σου μυαλο οταν βλεπεις τον Αχμαντινετζαντ να λεει αυτα που λεει που ΠΟΤΕ ειμαι σιγουρος δεν εδειξαν στην Ελλαδα διοτι δηθεν εχετε fair and balanced ΜΜΕ στην Ελλαδα. Ο κυριος θελει την καταστροφη του Ισραηλ και μετα ειναι η σειρα των ΗΠΑ και της ΜΒας εχει πει και το εννοει. Ντε ζα βου Χιτλερ. Ποιο carbon copy δεν γινετε να ειναι η περιπτωση. Αλλα που να βρεθει η κριση για αποδοχη απο καποιους σαν και εσας για τετοια ξαστερα θεματα. Εδω ο Σανταμ καταδικαστηκε μετα απο δικη 100% λογο των Αμερικανων και παλι βρηκατε τροπο να τον βγαλετε μαρτυρ και ηρωα. Τοσο το μισος σας για τις ΗΠΑ που δηθεν τοσα κοινα εχουμε και ειμαστε και συμμαχοι. Τοσο για θλιψη εισαστε στην Ευρωπη. You deserve a lot worse than what you have αλλα ευτυχως για εσας οι ΗΠΑ σας θελει υγιεις διοτι ειναι και συμφερον της. Αλλιως...
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία απλά προστάτευαν τα συμφέροντά τους. Δεν έκαναν χάρη στην Ελλάδα.
Ε δεν παμε καλα.
Ναι ρε συ μαστορα, διοτι οι ΗΠΑ ευχαριστω και λεφτα σου ζητησαν βλεπεις και γιαυτο αξιζουνε να παρουν την παραπανω απαντηση απο εσου.
Ανθρωπε καλε του Θεου, δεν σου ζητησηε κανεις τιποτε, απλα αναγνωριση των facts για τον ιδρωτα του αλλου για σενα. Ναι ηταν στο συμφερον των ΗΠΑ, φυσικα. ΟΛΕΣ τις χωρες οι ΗΠΑ ηθελαν 'δυτικες', αλλα δεν γινοταν τοτε. Και? Αλλαζει αυτο το οτι λογω των ΗΠΑ σημερα δεν κυβερναει ο Σταλιν στην Ελλαδα και ειστε/ειμαστε χειροτερα και απο Βουλγαρια?
Τοσο αχαρηστια δηλαδη? Ντροπη!
Πεστο. Ναι ρε συ μαγκα, εμεις τοτε δεν μπορουσαμε και αλλοι μας 'εσωσαν' και το ευγνομωνουμε αυτο. Δεν θα τσιμπησει, ισα ισα θα σε κανει να φανεις ανωτερος! Θυμωμενε ε θυμωμενε!
Επίσης το ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο Δυτική σφαίρα επιρροής (κατά τη γνώμη μου ευτυχώς) έχει να κάνει και με το ότι οι Σοβιετικοί το δέχτηκαν.
Ναι ε? Αρα αυτοι ηταν που σας/μας εκαναν την χαρη ετσι? Μηπως να λεμε ευχαριστω στην ΕΣΣΔ που μας αφησαν να πεσουμε προς δυσμας?
Τι λες ρε συ φιλε...τι παραμυθια της Χαλυμας ειναι αυτα?
Για αυτό το λόγο άλλωστε τα σοβιετικά στρατεύματα σταμάτησαν στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας. Η προέλαση τους μάλιστα στα Βαλκάνια είχε ήδη προκαλέσει την αποχώρηση αρκετών μονάδων του γερμανικού στρατού, από τον κίνδυνο της διακοπής των γραμμών ανεφοδιασμού των. Τεχνικά δηλαδή ήταν η σοβιετική αντεπίθεση που προκάλεσε την αποχώρηση των Γερμανών από τα ελληνικά εδάφη (και γενικότερα από την Βαλκανική) και όχι η μικρές συμμαχικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκείνη την περίοδο εδώ.
Μπορείς να το ελέγξεις αυτό εάν θέλεις, και σε περίπτωση που συναντήσεις κάτι διαφορετικό θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μοιραστείς μαζί μας.Ε ναι. Κανει 100% νοημα. Οι ΕΣΣΔ μας απελευθερωσαν απο τους Ναζι ομως για καποιο λογο τοσο φιλοτιμοι που ηταν μας 'εδωσαν' στα κολω αμερικανακια τα καθηκια αυτα. And for that, we are so much worse now, it should have been the other way around. Ακου να δεις κριση... Σημερα. Στην Ελλαδα του 'ρυμες και yo! και Ralph Lauren και καλα Κορβετ θελω παρακαλω'.
Καθε χρονο που ερχομαι ειστε ενα βημα πιο κοντα στον ΗΠΑμερικανικο τροπο ζωης. Αχαρηστια και υποκρησια. Κατα τα αλλα ο Μπους ειναι ο διαβολος.
Τι ακριβώς εννοείς γράφοντας πως είναι θέμα πρίσματος; Όπως είναι γραμμένο φαίνεται σαν να δηλώνεις πως ανάλογα από ποια οπτική γωνία εξετάζεις τα όσα αναφέρει ο manosk, καταλήγεις κάθε φορά σε διαφορετικό υπεύθυνο.
Ειναι θεμα πρισματος διοτι ειναι θεμα κρισης. Οπως π.χ. το παραδειγμα της διαφορας κρισης μεταξυ εμου και εσου. Got it?
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Εγω λεω οτι η ιστορια θα λεει οτι ο Προεδρος Μπους ηταν απο τους πιο ικανους και σημαντικοτατους Προεδρους ολων των εποχων. Οπως του Λινκολν και αλλων.
Σου είναι εύκολο να εξηγήσεις γιατί το πιστεύεις αυτό;
Η εικόνα που έχω από την Αμερική μέσα από τα ΜΜΕ και τα φόρουμ (αμερικάνικα, προσανατολισμένα στην τεχνολογία ως επί το πλείστον), αλλά και το κλίμα που μου μεταφέρεται από τους Αμερικανούς φίλους μου (τόσο οι προσωπικές τους απόψεις όσο και η κυρίαρχη γνώμη όπως την αντιλαμβάνονται στον κοινωνικό τους περίγυρο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα γενικότερα) υποδηλώνουν ακριβώς τα αντίθετα.Φυσικα και νομιζεις το αντιθετο. Αναρωτηθηκες ποτε πως ενας τετοιος ηλιθιος μπορεσε και εγινε Προεδρος των ΗΠΑ, της ισχυροτερης χωρας στον κοσμο σε οτιδηποτε ειναι σοβαρο σημερα στον πλανητη, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ?
Τοσο μυαλο θελει για να τουλαχιστον να το αναρωτηθεις?
Κατσε να προλαβω τον Κριεζα και τους φιλους του: 'οι εκλογες ηταν φτιαχτες και δεν γινοντε με δημοκρατικο τροπο στις ΗΠΑ'.
Σωστα?
Πισω στην ερωτηση σου. Για να σου εξηγησω εγω γιατι ο George W. Bush θα μηνει στην ιστορια ως ενας απο τους πιο σημαντικους Προεδρους στην ιστορια των ΗΠΑ, και για να καταλαβεις αυτα που θα εγραφα, πρεπει πρωτα να καταλαβεις την ΗΠΑμερικανικη κουλτουρα τουλαχιστον οσο καλα την καταλαβαινω εγω. Και επηδει κατι τετοιο ειναι φανερα οχι the case, δεν μπορω να σου εξηγησω. Just take my word for it. By that time we may be living, maybe not though and i am sure you would have forgotten about me, so...
Να σημειώσω εδώ, πως τα παραπάνω δεν αποτελούν επίθεση προς το πρόσωπό σου ή την Αμερική.
Επιθεση προς το προσωπο μου? Μην ανυσηχεις, I can take it ακομη και εαν ηταν.
Ορισμένοι από τους καλύτερους μου φίλους είναι Αμερικανοί, σε πολλά σημεία ζηλεύω αυτή τη χώρα
I bet you do.
και για ένα διάστημα ήταν και πιθανός προορισμός για την συνέχιση των σπουδών μου.
I bet it was.
Τα όσα γράφονται από την δική μου πλευρά σκοπό έχουν μόνο την ανταλλαγή απόψεων.
Φυσικα.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
- Δεν θελω να λεγομαι Ελλην, ειμαι Ελλην. Επηδει εχω αλλα πιστευω απο εσενα αυτο δεν σημενει οτι δεν μπορω να αποκαλουμε Ελληνας φτωχε.
Άμα θέλις να λαίγαισε έλινας, να μάθις να γράφοις κε σοστά ελινικά πτοχέ...
Ελληνικα ηξερα να γραφω καποτε. Η ορθογραφια μου ηταν απο τα ατου μου, φαντασου.
Τωρα στα γεραματα...ασε.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ώρες-ώρες, έχω την εντύπωση ότι ο gavriil1 είναι ένα πρόγραμμα, σαν αυτά που στέλνουν spam μηνύματα, ρυθμισμένο να απαντάει αυτόματα με quote σε όσους ανέφεραν το όνομά του, χωρίς να παίρνει χαμπάρι τι γίνεται γύρω του... -
Ο πρόεδρος που έχασε ένα πόλεμο ποτέ δεν έμεινε στην ιστορία ως σπουδαίος. Ο Μπους έχει ήδη χάσει τον πόλεμο και εξακολουθεί να στηρίζει τις απώλειες με περισσότερο κρέας. ΟΚ, είναι γνωστό ότι από αυτό το κρέας κάποιοι βγάζουν χρήματα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι ο πόλεμος χάθηκε. Αυτή η στάμπα θα του μείνει, μαζί με τη στάμπα της βλακείας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο πρόεδρος που έχασε ένα πόλεμο ποτέ δεν έμεινε στην ιστορία ως σπουδαίος. Ο Μπους έχει ήδη χάσει τον πόλεμο και εξακολουθεί να στηρίζει τις απώλειες με περισσότερο κρέας. ΟΚ, είναι γνωστό ότι από αυτό το κρέας κάποιοι βγάζουν χρήματα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι ο πόλεμος χάθηκε. Αυτή η στάμπα θα του μείνει, μαζί με τη στάμπα της βλακείας.Αα...συγνωμη, ποιον ακριβως πολεμο εχασε ο Μπους?
Αυτον of the land of Oz εννοεις?
-
Που να χτυπάς τον πισινό σου κάτω, τον πόλεμο τον ΕΧΑΣΕ.
Ή αν το προτιμάς διαφορετικά, οι ΗΠΑ και ο στρατάρχης Dubya έχασαν τον πόλεμο στο Ιράκ και εξακολουθούν να χάνουν όλο και περισσότερο.
Τώρα θα πάει ο Μπουσάκος να γλύψει τα παπούτσια της Πελόζι για να τον αφήσει να στείλει κι άλλο στρατό μπας και καταφέρει κάτι. Όμως ΕΧΑΣΕ, όπως έχασε και το Ισραήλ στο Λίβανο ενώ είχε όλα τα καλά χαρτιά στο χέρι του.
Περαστικά σας. -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ο λογος για την εισβολη στο Ιρακ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ που ξαφνικα ολοι ξεχασαν και πολυ βολικα by the way, κανεις δεν μιλαει για τα χιλια δυο καλα που εκαναν τα κολω αμερικανακανια στο Αφγανισταν, απο τα δικα μου λεφτα ολα αυτα...but anyway, ηταν η αρχη της αλλαγης του στατους κουο της Ισλμαμιστικης καταστασης, συγκεκριμενα με τον εξτρεμισμο που πολλαπλασιαζοταν και ακομη πολλαπλασιαζεται ανελεητα, χωρις αυτες οι κηβερνησεις να εχουν την πολιτικη βουληση να σταματησουν και να κοντρολλαρουν. Κατα την ιδια στιγμη, οι κυβερνησεις αυτες (του Ιραν, του Ιρακ, της Συριας και αλλων) ΕΝΕΡΓΑ πρσοπαθουσαν να βαλουν λαδι στην φωτια οσον αφορα τον εξτρεμισμο. Ο Σανταμ π.χ. εδινε 5 χιλιαδες δολλαρια σε καθε Παλαιστινιακη οικογενεια που εστελνε εναν suicide bomber γιο ή κορη εναντι των Ισραηλινων! Το Ιραν κανει χειροτερα σημερα και βλεπουμε τα αποτελεσματα στο Ιρακ. Το 70% των suicide bombers στο Ιρακ σημερα ειναι ητε χρηματοδοτημενο απο το Ιραν ή εχει εκπεδευτει στο Ιρακ.
ωραια αναλυση, ο προεδρος στην εστειλε με email????
-
Γαβρίλη θα στο γράψω με όσο μεγαλύτερα γράμματα μπορώ (βου και α, βα, όπως τα παιδικά αναγνωστικά)
Ο ΣΤΑΛΙΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟ 1944!!!
Πάρτο χαμπάρι δε 'σώσατε' τίποτε και δε 'σώζεσαι' με ΤΙΠΟΤΕ!
-
Εγω λεω οτι η ιστορια θα λεει οτι ο Προεδρος Μπους ηταν απο τους πιο ικανους και σημαντικοτατους Προεδρους ολων των εποχων. Οπως του Λινκολν και αλλων.
Σου είναι εύκολο να εξηγήσεις γιατί το πιστεύεις αυτό;
Η εικόνα που έχω από την Αμερική μέσα από τα ΜΜΕ και τα φόρουμ (αμερικάνικα, προσανατολισμένα στην τεχνολογία ως επί το πλείστον), αλλά και το κλίμα που μου μεταφέρεται από τους Αμερικανούς φίλους μου (τόσο οι προσωπικές τους απόψεις όσο και η κυρίαρχη γνώμη όπως την αντιλαμβάνονται στον κοινωνικό τους περίγυρο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα γενικότερα) υποδηλώνουν ακριβώς τα αντίθετα.Φυσικα και νομιζεις το αντιθετο. Αναρωτηθηκες ποτε πως ενας τετοιος ηλιθιος μπορεσε και εγινε Προεδρος των ΗΠΑ, της ισχυροτερης χωρας στον κοσμο σε οτιδηποτε ειναι σοβαρο σημερα στον πλανητη, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ?
Ναι, ικανότατος. Η στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με ακρίβεια. Μετά όμως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο και η κατάσταση εξελίχθηκε στη σημερινή (ή μήπως ΑΥΤΟ ήταν το σχέδιο?).
Το θέμα είναι ότι ο GW κατάφερε (με τον ένα ή άλλο τρόπο) να γεμίζει τα ταμεία των εταιρειών πετρελαίου με δεκάδες δισ. δολάρια κάθε χρόνο, αδιαφορώντας για τα επιπλέον χρήματα που πληρώνει ο αμερικανός πολίτης και οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη.
-
ΟΚ, ενα ποστ αξιο σοβαρης απαντησης.
εν αντιθέσει με τα δικά σου που δεν είναι...
-
Αγαπητέ gavriil1, διαβάζοντας την απάντησή σου, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι πως τα ελληνικά σου δεν σε βοηθούν να κατανοήσεις αυτά που γράφω.
Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία απλά προστάτευαν τα συμφέροντά τους. Δεν έκαναν χάρη στην Ελλάδα.
Ε δεν παμε καλα.
Ναι ρε συ μαστορα, διοτι οι ΗΠΑ ευχαριστω και λεφτα σου ζητησαν βλεπεις και γιαυτο αξιζουνε να παρουν την παραπανω απαντηση απο εσου.
Ανθρωπε καλε του Θεου, δεν σου ζητησηε κανεις τιποτε, απλα αναγνωριση των facts για τον ιδρωτα του αλλου για σενα. Ναι ηταν στο συμφερον των ΗΠΑ, φυσικα. ΟΛΕΣ τις χωρες οι ΗΠΑ ηθελαν 'δυτικες', αλλα δεν γινοταν τοτε. Και? Αλλαζει αυτο το οτι λογω των ΗΠΑ σημερα δεν κυβερναει ο Σταλιν στην Ελλαδα και ειστε/ειμαστε χειροτερα και απο Βουλγαρια?
Τοσο αχαρηστια δηλαδη? Ντροπη!
Πεστο. Ναι ρε συ μαγκα, εμεις τοτε δεν μπορουσαμε και αλλοι μας 'εσωσαν' και το ευγνομωνουμε αυτο. Δεν θα τσιμπησει, ισα ισα θα σε κανει να φανεις ανωτερος! Θυμωμενε ε θυμωμενε!
Ποια αχαριστία; Έχω γράψει λίγο πιο κάτω:
Επίσης το ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο Δυτική σφαίρα επιρροής (κατά τη γνώμη μου ευτυχώς) έχει να κάνει και με το ότι οι Σοβιετικοί το δέχτηκαν.
Ναι ε? Αρα αυτοι ηταν που σας/μας εκαναν την χαρη ετσι? Μηπως να λεμε ευχαριστω στην ΕΣΣΔ που μας αφησαν να πεσουμε προς δυσμας?
Πρόσεξε επίσης σε παρακαλώ ότι έχω τονίσει το 'και' στην παραπάνω πρόταση μου. Επιπλέον θα σου πρότεινα, να ανατρέξεις στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ειδικότερα στην Διάσκεψη της Μάλτας. Πότε έγινε (είναι πολύ σημαντικό), ποιοι συμμετείχαν και τι αποφάσεις πάρθηκαν εκεί. Η απάντησή σου μου δείχνει ότι έχεις επιφανειακή γνώση, αν όχι εντελώς λανθασμένη εικόνα για το τι συνέβη όταν ο πολέμος τελείωνε.
Αν δεν έχεις το χρόνο ή την όρεξη να αναζητήσεις την σχετική βιβλιογραφία, θα ήταν χαρά μου να σου προτείνω ορισμένα βιβλία ή/και πηγές στο διαδίκτυο. Για να προλάβω απάντηση σχετικά με το πόσο προκατειλημμένα είναι τα ελληνικά βιβλία (τα περισσότερα είναι), σχεδόν όλες οι πηγές μου είναι Αμερικανικής ή Βρετανικής προεύλεσεως. Δηλαδή θα σου είναι πολύ εύκολο να τα βρεις σε κάποια από τις δημόσιες βιβλιοθήκες, που είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν στον τόπο κατοικίας σου.
Θα τα ανέφερα τώρα, αλλά δεν γράφω από το σπίτι και δεν μου είναι πρόχειρα.Για αυτό το λόγο άλλωστε τα σοβιετικά στρατεύματα σταμάτησαν στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας. Η προέλαση τους μάλιστα στα Βαλκάνια είχε ήδη προκαλέσει την αποχώρηση αρκετών μονάδων του γερμανικού στρατού, από τον κίνδυνο της διακοπής των γραμμών ανεφοδιασμού των. Τεχνικά δηλαδή ήταν η σοβιετική αντεπίθεση που προκάλεσε την αποχώρηση των Γερμανών από τα ελληνικά εδάφη (και γενικότερα από την Βαλκανική) και όχι η μικρές συμμαχικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκείνη την περίοδο εδώ.
Μπορείς να το ελέγξεις αυτό εάν θέλεις, και σε περίπτωση που συναντήσεις κάτι διαφορετικό θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μοιραστείς μαζί μας.Ε ναι. Κανει 100% νοημα. Οι ΕΣΣΔ μας απελευθερωσαν απο τους Ναζι ομως για καποιο λογο τοσο φιλοτιμοι που ηταν μας 'εδωσαν' στα κολω αμερικανακια τα καθηκια αυτα. And for that, we are so much worse now, it should have been the other way around. Ακου να δεις κριση... Σημερα. Στην Ελλαδα του 'ρυμες και yo! και Ralph Lauren και καλα Κορβετ θελω παρακαλω'.
Καθε χρονο που ερχομαι ειστε ενα βημα πιο κοντα στον ΗΠΑμερικανικο τροπο ζωης. Αχαρηστια και υποκρησια. Κατα τα αλλα ο Μπους ειναι ο διαβολος.
Δεν γράφω ότι τα Σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Γράφω πως η Σοβιετική αντεπίθεση προκάλεσε την αποχώρηση της Βέρμαχτ από την Βαλκανική χερσόνησο. Δηλαδή οι Γερμανοί έφυγαν, δεν τους έδιωξε κανείς. Σου πρότεινα μάλιστα να το ελέγξεις αυτό και να παραθέσεις τις όποιες πηγές αναφέρουν κάτι διαφορετικό.
Είμαι σίγουρος πως οπουδήποτε και να ανατρέξεις, θα διαπιστώσεις πως ο ισχυρισμός μου ισχύει.Ε ναι. Κανει 100% νοημα. Οι ΕΣΣΔ μας απελευθερωσαν απο τους Ναζι ομως για καποιο λογο τοσο φιλοτιμοι που ηταν μας 'εδωσαν' στα κολω αμερικανακια τα καθηκια αυτα. And for that, we are so much worse now, it should have been the other way around.
Επίσης το ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο Δυτική σφαίρα επιρροής (κατά τη γνώμη μου ευτυχώς)
WTF? Λυπάμαι, αλλά με δηλώσεις σαν και τις παραπάνω το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκτίθεσαι και σαν αναπόφευκτη συνέπεια να μειώνεις το κύρος σου σαν συνομιλητής. Από ολόκληρη την απάντηση σου αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αφού απαντάς σε πράγματα που δεν έχω γράψει, απλά σε αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα έντονο.
Τι ακριβώς εννοείς γράφοντας πως είναι θέμα πρίσματος; Όπως είναι γραμμένο φαίνεται σαν να δηλώνεις πως ανάλογα από ποια οπτική γωνία εξετάζεις τα όσα αναφέρει ο manosk, καταλήγεις κάθε φορά σε διαφορετικό υπεύθυνο.
Ειναι θεμα πρισματος διοτι ειναι θεμα κρισης. Οπως π.χ. το παραδειγμα της διαφορας κρισης μεταξυ εμου και εσου. Got it?
Όχι. Ένα πρόχειρο παράδειγμα: Η Αμερικανική επανάσταση για κάποιους ήταν ένας απελευθερωτικός αγώνας (Αμερικανούς) και για κάποιους άλλους προδοσία απέναντι στο Στέμμα (Βρετανούς). Το πως το αντιμετωπίζουμε, εξαρτάται από το πρίσμα μέσα από το οποίο εξετάζουμε το γεγονός αυτό.
Όταν γράφεις πως το ποιος ευθύνεται για το κατέβασμα της Γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολη από τους Γλέζο, Σάντα, ή για την ανατίναξη της γέφυρας στο Γοργοπόταμο είναι θέμα πρίσματος, ουσιαστικά εννοείς πως ανάλογα από ποια πλευρά το εξετάζει κανείς το ζήτημα, καταλήγει σε διαφορετικό υπαίτιο διάπραξης.Θα ήθελα εδώ να αναφέρω όσο πιο σύντομα μπορώ, πως το σημαντικότερο πλήγμα ενάντια στο Ναζιστικό καθεστώς, τουλάχιστον στο Ευρωπαϊκό μέτωπο, δόθηκε από τους Σοβιετικούς. Η αρχή του τέλους για τον Χίτλερ ξεκίνησε με την επιχείρηση 'Μπαρπαρόσα'. Δεν υποτιμώ την, επίσης πολυ σημαντική, Αμερικανική συνεισφορά ή ακόμα και την συνεισφορά κάθε σύμμαχου κράτους, απλά ακολουθώ αυτό που εσύ προτείνεις:
Ανθρωπε καλε του Θεου, δεν σου ζητησηε κανεις τιποτε, απλα αναγνωριση των facts για τον ιδρωτα του αλλου για σενα
Μπορούμε να το συζητάμε για χρόνια, αλλά θα ήταν πολύ πιο παραγωγικό να ανατρέξεις στην βιβλιογραφία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Αυτη ειναι μιας απο τις σουπερ αποδηξεις για το ποσο σημαντικο ειναι αυτο που υπογραμιζω εδω και χρονια ως, it does not matter if one knows history, what matters if one can interpret history.
Τα γραπτά σου, επαναλαμβάνω, δείχνουν άγνοια της ιστορίας, οπότε και αδυναμία ερμήνευσης αυτής και δυσκολία κατανόησης της Ελληνικής γλώσσας ή πρόχειρη ανάγνωση των όσα ανέφερα.
Είμαστε δυστυχώς εκτός θέματος, οπότε δεν θα απαντήσω ξανά για θέμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να συνεχίσουμε σε κάποιο πιο κατάλληλο θέμα ή μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Για την ακρίβεια μπορείς να μου απαντήσεις και εκεί αν θέλεις (θα ήθελα πολύ να δω τις πηγές σου). Αν επιπλέον σου είναι ευκολότερο, μπορούμε να συνεχίσουμε και στα Αγγλικά. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί το γράφω αυτό.
Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω με μειωτική διάθεση, απλά με αφόρητη ειλικρίνεια και ευθύτητα (είναι κάτι που οι φίλοι μου από την Αμερική με έμαθαν).Δεν έχω περισσότερο χρόνο για τα περί Ιράκ και Ισλαμικού εξτρεμισμού αυτή τη στιγμή, αλλά δεσμεύομαι να απαντήσω το συντομότερο δυνατό.
-
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
WTF? Λυπάμαι, αλλά με δηλώσεις σαν και τις παραπάνω το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκτίθεσαι και σαν αναπόφευκτη συνέπεια να μειώνεις το κύρος σου σαν συνομιλητής.
Παλιά του τέχνη κόσκινο.
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως...
-
για αλλη μια φορα εξαιρετικος!
δε χρειαζεται να γραψεις τιποτε στα Αγγλικα, ετσι και αλλιως και αυτα στο ντουκου θα τα περασει.
συνεχισε ομως να γραφεις να μαθαινουμε και εμεις.
-
Στην Ελλαδα του 'ρυμες και yo!
μια παρενθεση σ'αυτα που λετε, οι ριμες δεν ειναι αμερικανικης ανακαλυψης προφανως (υπαρχουν εδω και κατι χιλιετιες και ηδη απο τα χρονια της αρχαιας ελλαδας υπηρχε ενα ειδος ραπ μουσικης (ραψωδιας) που συνοδευοταν απο ενα χτυπημα οργανου σε σταθερο χρονο (το σημερινο beat) και ενα αντιστοιχο bassline ('λουπα')
επισης το Υο δεν ειναι αμερικανικο αλλα βρεττανικο (απο τον 14ο αιωνα)
ανεξαρτητα αν αυτα χρησιμοποιουνται ή γνωρισαν ανθιση στις ηπα, σε καμια περιπτωση αυτο δεν τα κανει αμερικανικα
αλλωστε και η ραπ μουσικη η ιδια δημιουργηθηκε απο τα παρανομα παρτι των τζαμαικανωνφυσικα ανεξαρτητα απ'ολα αυτα, που θα ηταν το κακο να σου αρεσει κατι αμερικανικο δεν εχω καταλαβει ανεξαρτητα απο την πολιτικη της χωρας ή τις κοινωνικες δομες
εγω ας πουμε απεχθανομαι την πολιτικη της βρετανιας επι θατσερ αλλα αναγνωριζω τα μουσικα ταλεντα που εβγαλε η χωρα τη συγκεκριμενη περιοδο.. δε βλεπω το κακο σ'αυτο -
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Είμαστε δυστυχώς εκτός θέματος, οπότε δεν θα απαντήσω ξανά για θέμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να συνεχίσουμε σε κάποιο πιο κατάλληλο θέμα ή μέσω προσωπικών μηνυμάτων.....Και καλύτερα οχι μέσω pm, γιατι καλό είναι να διαβάζουμε κι εμείς που ξέρουμε λιγότερα....
Και μια λεπτομέρεια που αν και off topic είναι ενδεικτική της συμπεριφοράς του κ.Γαβριήλ... Δείτε πώς απαντάει σε εναν ανθρωπο που είναι κόσμιος κι ευπρεπής στις εκφράσεις του, σε αντίθεση με μας τουλάχιστο 'που τον βαράμε αλύπητα κι αυτός αντέχει'.....
Ε δεν παμε καλα.
Πεστο. Ναι ρε συ μαγκα, εμεις τοτε δεν μπορουσαμε και αλλοι μας 'εσωσαν' και το ευγνομωνουμε αυτο. Δεν θα τσιμπησει, ισα ισα θα σε κανει να φανεις ανωτερος!
Ο άλλος τον έχει στα 'Αγαπητέ Γαβριήλ.....' κι αυτός το παίζει και ....μαγκίτης!!! (ατσσσσ.....).
'Δεν έχεις μυαλό' ρε e-avgo, τι το παλεύεις ??? -
Ο χρήστης skye έγραψε:
μια παρενθεση σ'αυτα που λετε, οι ριμες δεν ειναι αμερικανικης ανακαλυψης προφανως (υπαρχουν εδω και κατι χιλιετιες και ηδη απο τα χρονια της αρχαιας ελλαδας υπηρχε ενα ειδος ραπ μουσικης (ραψωδιας) που συνοδευοταν απο ενα χτυπημα οργανου σε σταθερο χρονο (το σημερινο beat) και ενα αντιστοιχο bassline ('λουπα')
ανεξαρτητα αν αυτα χρησιμοποιουνται ή γνωρισαν ανθιση στις ηπα, σε καμια περιπτωση αυτο δεν τα κανει αμερικανικα
αλλωστε και η ραπ μουσικη η ιδια δημιουργηθηκε απο τα παρανομα παρτι των τζαμαικανωνΜια παρένθεση στην παρένθεση που ανοίξατε, για την ακρίβεια η ραπ είναι καθαρά αρχαιοελληνικής προέλευσης, ακόμα και το όνομα 'ραπ' είναι σύντμηση του 'ραψωδία' (ραψωδία -> rhapsody -> rap), μια που ως γνωστό οι αμερικάνοι μπερδεύονται με λέξεις που έχουν πάνω από 2 συλλαβές.
Το δε 'ΥΟ' δεν είναι βρεττανικό, αλλά αρχαιοελληνικό. Είναι μια επίκληση του ραψωδού στον ΥΙΟ του Δια, τον Απόλλωνα, θεό της μουσικής.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
αλλωστε και η ραπ μουσικη η ιδια δημιουργηθηκε απο τα παρανομα παρτι των τζαμαικανωνΜια παρένθεση στην παρένθεση που ανοίξατε, για την ακρίβεια η ραπ είναι καθαρά αρχαιοελληνικής προέλευσης, ακόμα και το όνομα 'ραπ' είναι σύντμηση του 'ραψωδία' (ραψωδία -> rhapsody -> rap), μια που ως γνωστό οι αμερικάνοι μπερδεύονται με λέξεις που έχουν πάνω από 2 συλλαβές.
Το δε 'ΥΟ' δεν είναι βρεττανικό, αλλά αρχαιοελληνικό. Είναι μια επίκληση του ραψωδού στον ΥΙΟ του Δια, τον Απόλλωνα, θεό της μουσικής.
oι αρχαιοι ελληνες ραψωδοι δεν κανανε επικληση στον απολλωνα αλλα στις μουσες
-
Εγώ τα έγραφα αυτά πριν λίγο καιρό και έπεσαν 2-3 να με φάνε οτι και καλά ακούω πολύ TXC κτλ...
Εκτέλεση του Σαντάμ... [Διάσπαση]