-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.Ναι, αλλιώς δεν θα τα ξεκαθάριζες
Να με συγχωρέσεις για το πιθανώς αυθαίρετο συμπερασμά μου αλλά ούτε και εσύ γνώριζες αρχικά το κατά πόσο κυκλοφορώ με το 30 ετών αυτοκίνητο μου και 'ξερνάω τον καρκίνο' ενώ δήθεν με έπιασαν οι οικλογικές μου ευαισθησίες για τα κινητά.
Φυσικά, ούτε εσύ με γνωρίζεις στο ελάχιστο κι όμως βιάζεσαι να καταλήξεις στο ο,τι είμαι πολέμιος της τεχνολογίας και υπερσυντηρητικός. Από την άλλη, φροντίζεις με την παραμικρη ευκαιρία να διαφημίζεις περίφανα την 'πολυτεχνική σου παιδεία' ως το κλειδί για τον 'διαφορετικο' τρόπο σκέψης σου, ακόμα και εκεί που ενδεχομένως δεν έχει και πολύ νόημα.
Για την ιστορία απέχεις πολύ από την πραγματικότητα.ναι, πολύ διαφήμιση, μέχρι και links για το πολυτεχνείο υπάρχουν. Μου αρκεί που κυκλοφορούν κι αφήνοντας έξω τους ρύπους (πόσο να ανιστοιχεί άραγε ένα αρχαίο χιλιόμετρο με ένα σύγχρονο; ) Με το παλιό εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τρακάρεις κι εύχομαι να μην γίνει ποτέ για το δυστυχή που μπορεί -φταίει δεν φταίει- να έχει πολύ περισσότερες συνέπειες σε αντίθεση με σύγκρουση δύο σύγχρονων αυτοκινήτων. Οι πεζοί έτσι κι αλλιώς ελάχιστες πιθανότητες έχουν και με τα δύο.
Τα προσωπικά βέβαια καλά κρατούν
To 1600ρι Golf III με τα 100 άλογα ήταν στην εποχή του μια χαρά αυτοκίνητο. Για τον εξοπλισμό σου είπα: τα ηλεκτρομαγνητικά πιτσιλιστήρια σήμερα είναι φτηνότερα, καμία αντίρρηση. Βέβαια, αυτό που λες είναι η μισή ιστορία: από τα 16Κ, όταν το πούλησες μετά από 5 χρόνια πήρες τα 11 πίσω, ενώ τώρα από τα 20Κ πάλι 11 θα πάρεις σε 5 χρόνια (αν καταφέρεις να το πουλήσεις μετά τη λήξη της εγγύησης) για τον απλούστατο λόγο ότι το σύγχρονο μπορεί να είναι πολύ καλύτερο σε επιδόσεις και 'ασφάλεια' αλλά είναι σχεδιασμένο για να είναι μιας χρήσης.
Δηλαδή τώρα ένα TSI ή έστω ένα 1.600άρι 115 ίππων -μιας και πιάσαμε το Golf- δεν είναι μια χαρά αυτοκίνητο; ή απλώς επειδή είναι καινούριο αυτόματα χάνει τη 'χάρη'; που υστερεί; Μιας χρήσης είναι; κοίτα να δεις τι μαθαίνουμε
Πολύ σίγουρο σε βρίσκω για τις τιμές μεταχειρισμένων στο ελλάντα και πόσα θα πάρεις μετά από 5 χρόνια.
Υπήρχαν και Ευρωπαίοι που δεν πουλούσαν στα 3 χρόνια το αυτοκίνητό τους. Το ερώτημα, ωστόσο, αφορούσε στο αν το σύγχρονο είναι πραγματικά φτηνότερο ή όχι από το παλαιότερο.
Το σύγχρονο είναι πιο φτηνό για αυτά που προσφέρει, ακόμα και σε απόλυτες τιμές, χωρίς να υπολογίσεις το κόστος χρήματος. Κοίτα το παραπάνω μήνυμα Εκτός κι αν πιστεύεις πως 20.000 ευρώ σήμερα είχαν ίδια αξία με τα 20.000 ευρώ πριν 10 χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει νόημα συζήτησης.
Στο επόμενό σου, όμως, σε κανένα χρόνο, δε θα απενεργοποιείται! Να δω τότε τι θα πεις.
Δεν έχω κανένα σκοπό να πάρω Mercedes που ήδη δεν απενεργοποιείται
Ούτε με αλαζονικούς αλαλαγμούς ούτε με ύπουλες ειρωνείες και μπηχτές, όπως βλέπουμε και τα δυο στην παραπάνω παράγραφό σου εν προκειμένω.
Αυτοί οι χαρακτηρισμοί σε πείραξαν. Δεν είδα όμως να ενοχλείσαι όταν αναφέρονται(σαι) σε σύγχρονα κουτιά και ψυγεία
Αντίθετα με τη δική μου, η συμπεριφορά σου ήδη έχει στοιχίσει στο φόρουμ μερικούς αξιόλογους ανθρώπους.
Να τα τα προσωπικά -πάλι-. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ;;;; ΟΥΣΤ ΡΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ
Ευτυχώς που δεν κατάγομαι από Αγρίνιο πάντως γιατί με τη συμπεριφορά ορισμένων άλλων και τις επιθέσεις/απειλές/βρισίματα μάλλον θα πρέπε να τους έχω στείλει αλλού
Το 'δυστυχής' κόλλαγε στην αναζήτησή σου για οδηγική ευχαρίστηση στο σύγχρονο αυτοκίνητο και όχι στην ψυχολογία σου. Στον υπερσυντηρητισμό που πρεσβεύει η σύγχρονη αυτοκίνηση:
Μακάριοι οι σύγχρονοι κι οι υπερσυντηρητικοί δυστυχείς...
ναι, το tsi έχει 140 ίππους και θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα αλλά είναι και 1400 κιλά γιατί φοβόμαστε ότι θα την κάνουμε τη λεβεντιά με αυτά ενώ το 1600άρι golf III ήταν 1065.
1.250-1.300 είναι το TSI, 1.400 φτάνει το GTI -με 200 ίππους- και φυσικά εκτός από τις επιταχύνσεις -που και πάλι καμία σχέση δεν έχουν- πιστεύεις ότι φρενάρουν και στην ίδια απόσταση; Θεωρείς το ABS άχρηστο στην ελληνική άσφαλτο; ξεκάθαρη ερώτηση
Σίγουρα.
Και κάτι τελευταίο. Μιας και χρησιμοποιείς συνέχεια τον όρο 'τεχνολογία': Ως βιομηχανικό προϊόν το αυτοκίνητο θέτει ως βασικό στόχο τη βελτιστοποίηση σε συνάρτηση με το κόστος παραγωγής. Αυτό και μόνο επιβάλλει απίστευτους τεχνολογικούς περιορισμούς.Το αυτοκίνητο από μόνο του είναι συνδυασμός περιορισμών/συμβιβασμών
Φοβάμαι ότι πέφτεις στην παγίδα της σύγχισης της τεχνολογίας με τα 'γκατζετάκια'.
καμία σχέση, είμαι εναντίον του εσωτερικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού Τεχνολογία είναι τα υβριδικά συστήματα, οι σύγχρονοι diesel, ο TSI, ο Twin Turbo της BMW, το ABS, -και κατ' επέκταση το ESP- Gadgets είναι τα NAVI, τα συστήματα αυτόματου παρκαρίσματος κλπ που τα θεωρώ ανούσια.
Αν θέλεις, λοιπόν, να μιλήσουμε για τεχνολογία καλύτερα να βρούμε ένα διαφορετικό πεδίο συζήτησης από το βιομηχανικό προϊον που λέγεται αυτοκίνητο. Και μην εκπλαγείς, τελικά, αν ακόμα και εσύ χρειαστεί να διαβάσεις αρκετά...
και κανένα πεδίο συζήτησης θα ταν καλύτερα μαζί σου
Δε θα δευτερολογήσω και ζητώ συγγνώμη για την απασχόληση του thread. Από εδώ και πέρα υπάρχουν μόνο τα pm (από την πλευρά μου τουλάχιστον).
έχεις 'τριτολογήσει' ήδη και καλό θα ήταν να μάθουμε τους αξιόλογους διωχθέντες χρήστες. Είμαι πολύ περίεργος
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
υπάρχουν και όρια
Τα οποία κι εσύ τα έχεις περάσει κάποιες φορές αλλά δεν σου επιτέθηκε κανείς.
ε όταν διαβάζει αυτά και εσύ στην θέση του θα τα παιρνες στην κράνα.
Αντίθετα με τη δική μου, η συμπεριφορά σου ήδη έχει στοιχίσει στο φόρουμ μερικούς αξιόλογους ανθρώπους.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
υπάρχουν και όρια
και τα ξεπερνάω χωρίς λόγο δηλαδή; χωρίς επίθεση; μάλιστα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπάρχουν και όρια
Κύριε κύριε ο Νικολάκης με χτύπησε πρώτος.
Κρίμα. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπάρχουν και όρια
Πολλές φορές, ναι! Είμαστε πολλά χρόνια εδώ...η πολλή πολλές φορές εκνευρίζει lkar.
Δεν μπορούμε να βάλουμε τίποτα στην ζυγαριά, αλλά πρέπει να δέχεσαι την άλλη άποψη. Συνήθως θεωρείς ότι αυτό που λες είναι το μόνο σωστό και από εκει και πέρα οδηγείς την συζήτηση σε αδιέξοδα.
Όπως τώρα.
Το θέμα είναι τα παλιά αυτοκίνητα. Και ξεκινάς απο την ανάλυση καυσαερίων για να καταλήξεις στο 'ποιούς χρήστες έχω διώξει'!Υπάρχουν πάντα 2 πλευρές. Εσυ βλέπεις την άλλη?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
υπάρχουν και όρια
ε όταν διαβάζει αυτά και εσύ στην θέση του θα τα παιρνες στην κράνα.
Στο αρχικό post μου δεν αναφέρθηκα πουθενά στον lkar.
Για κάποιο λόγο άρχισε να μου λέει για τα 30χρονα που ξερνάνε καρκίνους και για υπερσυντηρητικούς που κλειδώνουν τα παιδιά τους στο κελάρι.
Ποιός επιτέθηκε σε ποιόν δεν κατάλαβα...(λες και άλλη δουλειά δεν είχα να 'τη λέω' στον lkar). -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πολλές φορές, ναι! Είμαστε πολλά χρόνια εδώ...η πολλή πολλές φορές εκνευρίζει lkar.
Γιατί άραγε εκνευρίζει; όχι γιατί κρύβει πολλά πάντως...
Δεν μπορούμε να βάλουμε τίποτα στην ζυγαριά, αλλά πρέπει να δέχεσαι την άλλη άποψη. Συνήθως θεωρείς ότι αυτό που λες είναι το μόνο σωστό και από εκει και πέρα οδηγείς την συζήτηση σε αδιέξοδα.
Μάλιστα, δεν δέχομαι άλλες απόψεις. Τουλάχιστον όταν γράφω κάτι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο το αποδεικνύω κι όχι 'άκουσα' 'είδα' είναι Χ μάρκα, άρα de facto είναι γρήγορο.
Όπως τώρα.
Το θέμα είναι τα παλιά αυτοκίνητα. Και ξεκινάς απο την ανάλυση καυσαερίων για να καταλήξεις στο 'ποιούς χρήστες έχω διώξει'!και συνεχίζουμε... διάβασε -ξανά- ποιο είναι το θέμα, τι απόψεις εκφράστηκαν -σιγά μην πάρουμε στο 20χρονο BMW ή καινούριο αυτοκίνητο, λες και υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος!- και θα γράφες τα ίδια;
ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΧΩ ΔΙΩΞΕΙ;;; όταν από το ΠΟΥΘΕΝΑ μαθαίνω ότι έχω 'έχω διώξει χρήστες';;;; μήπως τους ξέρεις εσύ;
Υπάρχουν πάντα 2 πλευρές. Εσυ βλέπεις την άλλη?
Θεωρείς ότι δεν βλέπω την άλλη; μήπως να φύγω για να επιστρέψουν οι αξιόλογοι χρήστες -είδα τι γίνεται κι όταν λείπω -
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Για κάποιο λόγο άρχισε να μου λέει για τα 30χρονα που ξερνάνε καρκίνους και για υπερσυντηρητικούς που κλειδώνουν τα παιδιά τους στο κελάρι.
Ποιός επιτέθηκε σε ποιόν δεν κατάλαβα...(λες και άλλη δουλειά δεν είχα να 'τη λέω' στον lkar).στο αρχικό σου ποστ έκανες quote σε μένα
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=60
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ποιός επιτέθηκε σε ποιόν δεν κατάλαβα...(λες και άλλη δουλειά δεν είχα να 'τη λέω' στον lkar).στο αρχικό σου ποστ έκανες quote σε μένα
Δε βλέπω κανένα quote (άσε που συμφωνούσα μαζί σου δλδ...).
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Δε βλέπω κανένα quote (άσε που συμφωνούσα μαζί σου δλδ...).
ε τώρα χρειάζεται...
-
-
Ο lkar (όλως τυχαίως ) μπλεγμένος (ξανά) σε 'καβγά'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ο lkar (όλως τυχαίως ) μπλεγμένος (ξανά) σε 'καβγά'.+1
-
Ο lkar (όλως τυχαίως ) μπλεγμένος (ξανά) σε 'καβγά'.έχω χάσει πολλά επεισόδια ... για να παρακολουθώ πιο συχνά
-
Ο lkar (όλως τυχαίως ) μπλεγμένος (ξανά) σε 'καβγά'.ναι, όλα τυχαία γίνονται
ακόμα περιμένω τους διωχθέντες χρήστες
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Εμείς είχαμε αγοράσει το '93 ένα rover 1400cc με 100 άλογα, αν θυμάμαι καλά 4.500.000 δρχ. Πρόπερσι πήραμε ένα 307 1600cc 110 άλογα με 18.500 ευρώ (6.200.000 δρχ)Επίσης το '93 πήραμε και το ibiza 1200cc με 75 άλογα, 2.500.000 δρχ. Τώρα ένα ibiza στα 1200 αν δεν απατώμαι πηγαίνει στα 11.000 ευρώ; (3.700.000 δρχ)
Ίδια κατηγορία... Απορώ ποιος πιστεύει ότι τώρα είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις αυτοκίνητο; Μήπως είναι οι κλεφτο-δόσεις;
[quote='elteo']με 5% πληθωρισμό ετησίως (και λίγα βάζω για εκείνα τα χρόνια) έχουμε:
τα 4.500.000 του Rover τότε σήμερα είναι 7.425.000 ή 21.774
-
Για να δούμε αν κάτι είναι ακριβό ή φθηνό πρέπει να το αναγώγουμε στον μέσο μισθό.
Δλδ με πόσους μισθους έπερνες αυτοκίνητο συγκεκριμένης κατηγορίας το 1980, το 1990 , το 2000 και σήμερα. Α κάποιος έχει κάποια στοιχεία ας μας διαφωτίσει.
Ο πληθωρισμός δίνει μια εικόνα, αλλά έχει και 'ντομάτες' μέσα
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Για να δούμε αν κάτι είναι ακριβό ή φθηνό πρέπει να το αναγώγουμε στον μέσο μισθό.Δλδ με πόσους μισθους έπερνες αυτοκίνητο συγκεκριμένης κατηγορίας το 1980, το 1990 , το 2000 και σήμερα. Α κάποιος έχει κάποια στοιχεία ας μας διαφωτίσει.
Ο πληθωρισμός δίνει μια εικόνα, αλλά έχει και 'ντομάτες' μέσα
σωστό κ αυτό!
-
Ο αμερικανος θελει το 1/2 των ετησιων μισθων του για να παρει αυτοκινητο.Ο Ελλην θελει το 1 +1/2
-
Τελικά είναι ανάμεσα στη BMW 116 και στο Golf 1,4 TSI.
-
την μπεμπα προτεινω εγω. μαρεσει πιο πολυ, ειναι πισωκινητη (αν και μαλλον δεν τον ενδιαφερει αυτο - ακομα)
το γκολφ ειναι και πιο συνηθησμενο και ως 18χρονων ισως να του αρεσει να ξεχωριζει
ας αποφασησει ο ιδιος να μην το μετανιωσει κιολας
1o αμάξι...