-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Βρε ότι και λέμε, ότι θέλουν μας κάνουν.
Πρατήρια ίδιας εταιρείας έχουν διαφορά τιμής μεταξύ τους περίπου 10 λεπτά ανά λίτρο. Το ένα από το άλλο έχουν απόσταση λιγότερη από 5 χιλιόμετρα. Με πια 'λογική' βγάζουν τη τιμή πώλησης σε αυτά τα δύο;Συνεννόηση μεταξύ των εταιρειών και δημιουργία τιμολογιακών ζωνών. Μόνο αυτό γίνεται.
Μάνο
Το οτι 2 πρατηρια εχουν ιδια σηματα δεν σημαινει οτι:
1)Αγοραζουν την αμολυβδη στην ιδια τιμη.. Αλλος μπορεις να εχει αρκετα μπονους απο την εταιρεια (για διαφορους λογους!) και να μπορει να ριξει την τιμη αρκετα πιο χαμηλα απο τον αλλο χωρις να χανει σε κερδος πολυ!2)Εχουν τα ιδια λειτουργικα εξοδα τα 2 πρατηρια... Μπορει το ενα να ειναι νοικιασμενο ενω το αλλο ιδιοκτητο πραγμα που σημαινει οτι στην πρωτη περιπτωση το ενοικιο πρεπει να προστεθει στην τιμη ανα λιτρο!
3)Οι 2 επιχειρηματιες ακολουθουν τον ιδιο τροπο για να βγαλουν το κερδος τους.. Αλλος επιλεγει χαμηλες τιμες και μεγαλη πελατεια, αλλο υχηλοτερες τιμες και σταθερη πελατεια!
Λάθος διατύπωση στο αρχικό μου ποστ.
Τα πρατήρια είναι ιδιόκτητα από την ίδια εταιρεία.Τα υπόλοιπα που λες τα γνωρίζω. Ειδικά στην περιοχή της εργασίας μου , η 'σφαγή' για τις πωλήσεις και οι επιδότηση από τις εταιρείες προκειμένου να έχουν το φθηνότερο πρατήριο στην περιοχή έχει γίνει 'παράδοση'.
(Κι όλα αυτά για να 'πετάξουν' από τη πρώτη θέση έναν πρατηριούχο που παλαιότερα έχει συλληφθεί να κλέβει και η 'τιμωρία' του ήταν να του πάρουν την άδεια από την περιοχή που ήταν και να του δώσουν σε άλλη περιοχή. ) -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επομένως ο ένας είναι καλύτερος επιχειρηματίας ή πιο τυχερός/ευνοημένος από τον άλλο.
Γιατί λοιπόν να επιβαρύνεται ο καταναλωτής, στον οποίο μετακυλίεται το παραπάνω κόστος; Αν κάποιος πουλάει ένα ζευγάρια αθλητικά παπούτσια 50 ευρώ και ένας άλλος 70 ευρώ, γιατί να προτιμήσουμε τον δεύτερο; Επειδή έχει περισσότερα έξοδα; Το ορθό θα ήταν να επιβαρυνθεί με το κόστος ο βενζινοπώλης έχοντας μικρότερο κέρδος, όχι να επιβαρύνει τον καταναλωτή.Αυτο που λες παραπανω λεγεται 'ερευνα αγορας' και ειναι επιβεβλημενη απο τους πελατες που ψαχνουν να βαλουν βενζινη...
Βεβαια εγω θα προτιμουσα να δωσω και 3-4 παραπανω λεπτα του ευρω αν ηξερα οτι τα καυσιμα που βαζω ειναι καθαρα! Στα 50 λιτρα θα εδινα μολις 2 -
Eπί της Μεσογείων υπάρχει ένα πρατήριο που μένει ανοικτό 24/7 και έχει τιμές 10-12 λεπτά κάτω από τα υπόλοιπα πρατήρια.
Γνωρίζει (ή υποθέτει) κανείς το καθεστός λειτουργίας του?
Είναι AVIN, βρίσκεται στο ρεύμα προς Αθήνα περνώντας από επάνω τον Κόμβο με την Κατεχάκη (επί της Μεσογείων πάντα).
Περιττό να πω ότι γίνεται σχεδόν πάντα χαμός ενώ και οι ταξιτζίδες φαίνεται να το προτιμούν!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τazio εισαι σιγουρος οτι τα πρατηρια ειναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ απο τις εταιρειες διακινησης των καυσιμων... Μου φαινεται πολυ παραξενο να εχει μια εταιρια 2 πρατηρια στην ιδια περιοχη!Εμενα μου φαινεται πολυ λογικο, γιατι ετσι ρυθμιζει η εταιρεια μονη της την τιμη της βενζινης σε εκεινη την περιοχη.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Περιττό να πω ότι γίνεται σχεδόν πάντα χαμός ενώ και οι ταξιτζίδες φαίνεται να το προτιμούν!
Οι ταξιτζήδες προτιμουν παντα το φτηνοτερο.
Ο λογος ειναι οτι ο φτηνος δεχεται πολυ περισσοτερους ελεγχους απο καποιον με τιμη κοντα στο ΜΟ ή καποιον ακριβό,ετσι ειναι ταυτοχρονα και φτηνός και καλός. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βρε ότι και λέμε, ότι θέλουν μας κάνουν.
Πρατήρια ίδιας εταιρείας έχουν διαφορά τιμής μεταξύ τους περίπου 10 λεπτά ανά λίτρο. Το ένα από το άλλο έχουν απόσταση λιγότερη από 5 χιλιόμετρα. Με πια 'λογική' βγάζουν τη τιμή πώλησης σε αυτά τα δύο;Συνεννόηση μεταξύ των εταιρειών και δημιουργία τιμολογιακών ζωνών. Μόνο αυτό γίνεται.
Μάνο
Αυτό που επιδιώκουν όλοι οι έμποροι είναι η μεγιστοποίηση των κερδών και αυτό επιτυγχάνεται πουλώντας στην πιό ακριβή τιμή που μπορεί να αντέξει η αγορά.
Επομένως το φθηνότερο πρατήριο είτε δέν είναι σε 'πέρασμα' οπότε μόνο με χαμηλή τιμή μπορεί να πουλήσει, είτε έχει άλλα πρατήρια κοντά του που πουλάνε χαμηλότερα και αναγκάζεται να ρίξει τις τιμές. Αυτά είναι δύο απο τα βασικά, παίζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες ρόλο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι ταξιτζήδες προτιμουν παντα το φτηνοτερο.
Ο λογος ειναι οτι ο φτηνος δεχεται πολυ περισσοτερους ελεγχους απο καποιον με τιμη κοντα στο ΜΟ ή καποιον ακριβό,ετσι ειναι ταυτοχρονα και φτηνός και καλός.Aν ισχύει αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι ο μόνος, πιστεύω, λόγος που δεν πάμε όλοι στο φτηνότερο είναι ο φόβος της νοθείας, πειραγμένης αντλίας κλπ.
Το ότι πηγαίνουν ταξιτζίδες εμένα μου δίνει το μήνυμα πως μάλλον έχει καλό πετρέλαιο, αν ισχύουν όσα λένε για την ευαισθησία των σύγχρονων πετρελαιοκινητήρων υπολογίζοντας και τα χιλιόμετρα που κάνουν κάθε χρόνο τα ταξί.
Απορία το έχω όμως τι καθεστώς λειτουργίας έχει που του επιτρέπει να είναι μονίμως ανοικτός...
Ο.τι και να είναι μπράβο του γιατί έχει τη φτηνότερη βενζίνη και είναι ΠΑΝΤΑ ανοικτός!
-
Eπί της Μεσογείων υπάρχει ένα πρατήριο που μένει ανοικτό 24/7 και έχει τιμές 10-12 λεπτά κάτω από τα υπόλοιπα πρατήρια.Γνωρίζει (ή υποθέτει) κανείς το καθεστός λειτουργίας του?
Είναι AVIN, βρίσκεται στο ρεύμα προς Αθήνα περνώντας από επάνω τον Κόμβο με την Κατεχάκη (επί της Μεσογείων πάντα).
καμια φτηνη jetoil να φάμε τα κουπονια του AMS?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Eπί της Μεσογείων υπάρχει ένα πρατήριο που μένει ανοικτό 24/7 και έχει τιμές 10-12 λεπτά κάτω από τα υπόλοιπα πρατήρια.
;όσα και να φας δεν χορταίνεις εσυ...λυπάμαι...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ρε μπας και μειωσω το κόστος μου
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σου τελείωσε?
ΟΧΙ αλλο ΚΑΡΒΟΥΝΟ
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σου τελείωσε?
ΟΧΙ αλλο ΚΑΡΒΟΥΝΟ
καλά ρε με κοροιδεύετε..... σνιφ......
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
σου τελείωσε?
ΟΧΙ αλλο ΚΑΡΒΟΥΝΟ
καλά ρε με κοροιδεύετε..... σνιφ......
κοιτούσα τις καταναλώσεις σου...έχεις όντως 7.000χλμ μόνο?
-
ναι, γιατι θέλεις να το αγοράσεις?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
ναι, γιατι θέλεις να το αγοράσεις?ναι να το βάλω στην συλλογή μου με τα άλλα τάπερ και τις κουτάλες...
ερώτηση κάναμε ρε αδερφέ...δεν είμαστε τόσο τύχεροι να αγοράσουμε κάτι τόσο οικονομικό στην κατανάλωση...
-
Eπί της Μεσογείων υπάρχει ένα πρατήριο που μένει ανοικτό 24/7 και έχει τιμές 10-12 λεπτά κάτω από τα υπόλοιπα πρατήρια.Γνωρίζει (ή υποθέτει) κανείς το καθεστός λειτουργίας του?
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 143?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ναι να το βάλω στην συλλογή μου με τα άλλα τάπερ και τις κουτάλες...
ερώτηση κάναμε ρε αδερφέ...δεν είμαστε τόσο τύχεροι να αγοράσουμε κάτι τόσο οικονομικό στην κατανάλωση...
οικονομικό είναι, μέσα στην πόλη τα άλλα καίνε περισσότερο? Για φέρε ένα να πάμε μία βόλτα να δουμε τι καίει
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
οικονομικό είναι, μέσα στην πόλη τα άλλα καίνε περισσότερο? Για φέρε ένα να πάμε μία βόλτα να δουμε τι καίει
εσύ γράφεις αλήθειες τουλάχιστον...έχουν διαβάσει τα μάτια μας από άλλους...λες και τα δικά τους καίνε αέρα κοπανιστό...άσε που περιμένουν να τους πιστέψεις κιόλας
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...πως φαίνεται ο...νοικοκύρης άνθρωπος...έχει έτοιμη την...προίκα του
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
εσύ γράφεις αλήθειες τουλάχιστον...έχουν διαβάσει τα μάτια μας από άλλους...λες και τα δικά τους καίνε αέρα κοπανιστό...άσε που περιμένουν να τους πιστέψεις κιόλας
ρε παιδιά τι να γράψε, ο φίλος μου προχτές με το 206 GT στα εξάρχεια εγραφε 18 λίτρα το computer, Τι είναι υβριδικά.... άλογα είναι κανονικά και με το νόμο.
Στην εθνική βλέπεις πέφτει.
Απλώς εγώ γεμίζω όταν μπαίνω και όταν βγαίνω γι αυτό και οι καταναλώσεις μου έχουν αυτή την διαφορά μεταξύ τους
Βενζίνη ώρα μηδέν!