Ω ρε πίκρααα...
-
Καλημέρα,
από εκεί που τελειώνει ο διπλός τώρα (Λογγός) θα έχει 2-3 γεφιρεσ και 2 τουνελ και θα βγαίνει στον περιφερειακό των Καμμένων Βούρλων !!!
Νομίζω ότι θα έχει και ένα κόμβο πάνω από το λεβέντη πριν το πρώτο τούνελ
-
οι μαγαζατορες του αγ. κωνσταντινου και κ Βουρλων ειναι αντιθετοι σε οποιαδηποτε παρακαμψη κλπ διοτι....κρατηθειτε!!!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
απολυτα 'λογικο' μου ακουγεται
-
Ο χρήστης medos έγραψε:
οι μαγαζατορες του αγ. κωνσταντινου και κ Βουρλων ειναι αντιθετοι σε οποιαδηποτε παρακαμψη κλπ διοτι....κρατηθειτε!!!!ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
απολυτα 'λογικο' μου ακουγεται
δεν πιστεύω να εννοείς ότι τόσο καιρό καθυστερούν τα έργα;
και στην Κόρινθο το ίδιο έγινε
-
Παιδιά, αυτό είναι ΑΔΙΚΙΑ!!
Γιατί δηλαδή οι μαγαζάτορες της Λαμίας και της Στυλίδας να συνεχίσουν να δουλεύουν (αφού ματαιώθηκε η ζεύξη) ενώ οι συνάδελφοί τους να πεθάνουν της πείνας οι καημένοι...Υπάρχει δίκαιη λύση:
ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΗΡΑΓΓΑ!!
Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για 'κράτος δικαίου'.
-
Στον Αγιο Κων/νο με αυτες τις παπαριες στον δρομο που εχουν κανει !!! εχει πεσει η κινηση στα μαγαζια παρα πολυ !!! Ισα ισα η παρακαμψη του Αγιου ειναι παγιο αιτημα ολων των κατοικων για ετσι θα αναπτυχθει η παραλιακη ζωνη !!!
και θα σταματησουμε να φοβομαστε να παμε στην θαλασσα !!!
Τωρα για τα καμμενα βουρλα δεν ξερω να σας πω !!! - topic:timeago_later,3 months
-
Σε κλειστό αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών μετατρέπεται το Πέταλο του Μαλιακού
*Σε έναν «κλειστό, ασφαλή αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών» μετατρέπεται, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά μετά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο Σκάρφεια-Θερμοπύλες του άξονα ΠΑΘΕ, το φονικό Πέταλο του Μαλιακού.
«Ένα από τα χειρότερα κομμάτια του εθνικού οδικού δικτύου, το λεγόμενο 'φονικό Πέταλο του Μαλιακού', γίνεται ένας κλειστός ασφαλής αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών» σχολίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
Και συμπλήρωσε: «Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου Σκάρφεια-Θερμοπύλες γίνονται πλέον τέσσερις οι εκτελούμενες εργολαβίες στο Πέταλο του Μαλιακού. Με αυτό το έργο, συνολικά στο Μαλιακό υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ και κατασκευάζουμε 54,4 χιλιόμετρα κλειστού αυτοκινητόδρομου».
»Ένα ευρύ μέτωπο έργων, που καλύπτει το μεγαλύτερο και -κυρίως- το πιο επικίνδυνο για τους οδηγούς τμήμα του Πετάλου: από τον Αγιο Κωνσταντίνο μέχρι τη Στυλίδα. Έργα που, δυστυχώς, καθυστερούσαν επί δεκαετίες με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, επιτέλους έχουν πάρει σειρά και υλοποιούνται το ένα μετά το άλλο, για να ολοκληρωθούν ως το 2008».
Στο έργο Σκάρφεια-Θερμοπύλες περιλαμβάνονται:
- Η πλήρης κατασκευή αυτοκινητοδρόμου μήκους 17,4 χλμ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση. Η πλήρης κατασκευή περιλαμβάνει: χωματουργικές εργασίες, οδοστρωσία - ασφαλτόστρωση, κατασκευή μικρών και μεγάλων τεχνικών έργων, σήμανση και ασφάλιση, ηλεκτροφωτισμό, υποδομή τηλεφωνοδότησης, έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης, άρδευση και φύτευση, καθώς και εκτέλεση έργων περιβάλλοντος.
- Η κατασκευή δύο ανισόπεδων ημικόμβων (Σκάρφειας και Θερμοπυλών).
- Η κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου (Μώλου).
- Η αποκατάσταση του εγκάρσιου και πλευρικού δικτύου τοπικών οδών.
- Η κατασκευή παράπλευρων οδών, όπου απαιτούνται.
Αναλυτικά, οι τέσσερις εργολαβίες που εκτελούνται στο Πέταλο του Μαλιακού είναι οι εξής:
- Παράκαμψη Αγίου Κωνσταντίνου: Η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται το β' εξάμηνο του 2007.
- Παράκαμψη Καμένων Βούρλων: Η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται το β' εξάμηνο του 2007.
- Ανισόπεδος κόμβος Θερμοπυλών - νέα κοίτη Σπερχειού και ανισόπεδος Κόμβος Ροδίτσας - ανισόπεδος κόμβος Αγίας Μαρίνας Στυλίδας: Η κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται το β' εξάμηνο του 2008.
- Σκάρφεια-Θερμοπύλες: Το έργο υπεγράφη την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2008.
Τα παραπάνω έργα καλύπτουν το συντριπτικά μεγαλύτερο και το πλέον επικίνδυνο μέρος του Πετάλου του Μαλιακού Πέρα από αυτές τις τέσσερις εργολαβίες, απομένει μόνο ένα μικρό τμήμα του Πετάλου, το έργο νέα κοίτη Σπερχειού - ανισόπεδος κόμβος Ροδίτσας, το οποίο δημοπρατείται εντός του Μαρτίου.
Για την παράκαμψη της Στυλίδας, που βρίσκεται μετά το Πέταλο του Μαλιακού, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, ώστε να δημοπρατηθεί εντός του 2006.
*http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα παραπάνω έργα καλύπτουν το συντριπτικά μεγαλύτερο και το πλέον επικίνδυνο μέρος του Πετάλου του Μαλιακού Πέρα από αυτές τις τέσσερις εργολαβίες, απομένει μόνο **ένα μικρό τμήμα **του Πετάλου, το έργο νέα κοίτη Σπερχειού - ανισόπεδος κόμβος Ροδίτσας, το οποίο δημοπρατείται εντός του Μαρτίου.Για οσους δεν ξερουν το πεταλο ειναι 80κατι χιλιομετρακια, αρα το μικρο τμημα ειναι μολις 25 μικρα μικρα χιλιομετρακιααααα
- topic:timeago_later,24 days
-
Ο χρήστης agstamy έγραψε:
Καλημέρα,από εκεί που τελειώνει ο διπλός τώρα (Λογγός) θα έχει 2-3 γεφιρεσ και 2 τουνελ και θα βγαίνει στον περιφερειακό των Καμμένων Βούρλων !!!
Νομίζω ότι θα έχει και ένα κόμβο πάνω από το λεβέντη πριν το πρώτο τούνελ
Οι γέφυρες και η παράκαμψη που αναφερεισ αρχισαν ηδη να φαινονται (μολις μπαίνεις στο πέταλο, αριστερά..).
Αϊντε να δουμε.....
- topic:timeago_later,12 days
-
http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/116943.html
Εκτός από τις κάμερες στο πέταλο και τη μεγαλύτερη αστυνόμευση (πάλι καλά), τί άλλο έγινε και ποιος ασχολήθηκε με το θέμα; Οι ρεπόρτερ της αρπαχτής ή οι συγκοινωνιολόγοι του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Μεταφορών μελετούν τον δακτύλιο, τα πάρκινγκ και την τιμή της αμόλυβδης.
- topic:timeago_later,9 months
-
ΟΛΕ!
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N14&aa=1
Είναι ένας τρόπος κι αυτός να μην έχουμε τροχαία
-
Να τους δένουμε όλους μεταξύ τους με σταθερές ρεμούλκες για ακόμα μεγαλύτερ5η σιγουριά. Θα εξανεμιστούν και οι διαφορές μεταξύ γρήγορων και αργών αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να τους δένουμε όλους μεταξύ τους με σταθερές ρεμούλκες για ακόμα μεγαλύτερ5η σιγουριά. Θα εξανεμιστούν και οι διαφορές μεταξύ γρήγορων και αργών αυτοκινήτων.Μην τους δινεις ιδεες λεμεεεε!
-
Δυστυχώς έχω κι εγώ την ατυχία να χρησιμοποιώ την 'Εθνική Οδό' Αθηνών Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς δεν ήμουν μέσα στους δυστυχείς εκδρομείς του περασμένου Σαββάτου, αλλά είχα πολλούς απελπισμένους φίλους και συγγενείς που μου τηλεφωνούσαν με απόγνωση. 4 ώρες μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, 7 ώρες μέχρι την Καρδίτσα!
Φυσικά η κίνηση έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι για το πρόβλημα στον Άγιο Κωνσταντίνο ευθύνονται οι παρεμβάσεις που έγιναν πριν 3 χρόνια, όταν τοποθετήθηκε κεντρικό στηθαίο και έμεινε αυστηρά μία στενή λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Χρεώνω στους εμπνευστές αυτής της παρέμβασης πολλές χαμένες ώρες από την ζωή μου και όλη την ψυχολογική ταλαιπωρία που τις συνοδεύει!
Επίσης όσο κι αν αυτό φαίνεται παράδοξο έχω παρατηρήσει ότι οι μονοδρομήσεις της τροχαίας επιδεινώνουν το πρόβλημα, δεν το εκτονώνουν. Κι αυτό γιατί τα 5-10 λεπτά που αναγκαστικά θα κόψει το ρεύμα για Θεσσαλονίκη για να περάσουν και οι ερχόμενοι προς Αθήνα, είναι ικανά να δημιουργήσουν ουρά 10 χιλιομέτρων η οποία δεν απορροφάται από την επόμενη μονοδρόμηση. Όσες φορές δεν υπήρχε τροχαία να παρεμβαίνει έχω περάσει πολύ πιο εύκολα
Είναι περίπου όπως όταν υπάρχει τροχονόμος στο τρίγωνο των Αμπελοκήπων. Όσοι κατεβαίνουν την Μεσογείων το καταλαβαίνουν από την Αγία Παρασκευή!
-
Το Σάββατο 23/12 φάγαμε περίπου 1 ώρα καθυστέρηση. Άλλοι φίλοι που έφυγαν αργότερα από την Αθήνα εμεινάν εκεί 3 ώρες !!!
Στην επιστροφή γυρίσαμε μέσω Μπράλλου, κανένα πρόβλημα εκεί
-
Εγω εφαγα κανενα 2ωρο στο πεταλο την Παρασκευη 22/12...
Γμτ τις εθνικες(κατ'ονομα μονο) που εχουμε...
-
Ναι σύμφωνοι αλλά εδώ το πρόβλημα διογκώνεται λόγω συγκεκριμένων παρεμβάσεων είτε μόνιμων (στηθαίο), είτε περιστασιακών (μονοδρόμηση). Και πριν τρία χρόνια είχε κίνηση αλλά ποτέ δεν κολλούσε ο Αγιος Κωνσταντίνος. Η τροχαία δεν βλέπει επιτέλους αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι; ότι δηλαδή εάν δεν έχει τη δυνατότητα να διοχετεύσει μόνιμα το αντίθετο ρεύμα σε άλλο δρόμο, η διακοπτόμενη μονοδρόμηση χειροτερεύει την κατάσταση;
Η κατασκευή της εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης έχει αισίως συμπληρώσει 20 χρόνια. Το 1/4 της ζωής μας. Έλεος πια. Κι αν τελειώσει κάποτε θα έχει ήδη παλιώσει και δεν θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.
-
Εδώ εδώ!!!! (Ενας από τους μαλάκες που μετρήσαν ποντο ποντο την άσφαλτο του πέταλου το περασμένο Σάββατο)
-
Ω ρε πίκρααα...
-
Το εχω ξαναγραψει: για την αθλιοτητα του Αγ. Κωνσταντινου οσο και για το γεγονος οτι ποτε δεν εγινε η ζευξη υπαρχουν υπευθυνοι σε συγκεκριμενη πολη της περιοχης με συμμετοχους στην προηγουμενη κυβερνηση. Δε φταιει η τροχαια, δε φταιει γενικα καποιος σημερα. Εναλλακτικος δρομος δεν υπαρχει οποτε η περιοδικη μονοδρομηση ειναι η μονη εφικτη πρακτικη χωρις ομως να μπορει να περισωσει την κατασταση.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Το εχω ξαναγραψει:link?