-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αν δεν απατώμαι, προχθές έγιναν τα εγκαίνια της Παράκαμψης Ασπροβάλτας, οπότε το βασικό σημείο έφυγε.Από Ξάνθη και πέρα είσαι τέλειος, με εξαίρεση το κομμάτι Σάπες-Μεσημβρίας (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση χωρίς στηθαίο).
Στο Καβάλα-Ξάνθη, το πιο επικίνδυνο στατιστικά σημείο είναι το 31-39km (τώρα θα σε γελάσω που ακριβώς πέφτει αυτό...) Από την Καρβάλη και μετά η κίνηση πέφτει στην Παλιά Εθνική (και να μην ξανακούσω κακή κουβέντα για την Κορίνθου-Πατρών μετά από αυτό). Δεν ξέρω να έχει αλλάξει κάτι.
Κανένας με νέα για το τμήμα Θεσσαλονίκη-Καβάλα; Συμφέρει από βόρεια η Βόλβη; Έτοιμάστηκε η Εγνατία εκεί, ή σε ρίχνουν πάλι στους επαρχιακούς δρόμους.
Ερχομενος απο Θεσσαλονικη μολις τελειωσει η λιμνη ,τελειωνει και η Εγνατια,σε βαζουν στη στεναδουρα στα Μακεδονικα Τεμπη και μετα (η πριν ?) την Ασπροβαλτα ξαναμπαινεις στο δρομο του θεου.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν δεν απατώμαι, προχθές έγιναν τα εγκαίνια της Παράκαμψης Ασπροβάλτας, οπότε το βασικό σημείο έφυγε.
Από Ξάνθη και πέρα είσαι τέλειος, με εξαίρεση το κομμάτι Σάπες-Μεσημβρίας (2 λωρίδες ανά κατεύθυνση χωρίς στηθαίο).
Στο Καβάλα-Ξάνθη, το πιο επικίνδυνο στατιστικά σημείο είναι το 31-39km (τώρα θα σε γελάσω που ακριβώς πέφτει αυτό...) Από την Καρβάλη και μετά η κίνηση πέφτει στην Παλιά Εθνική (και να μην ξανακούσω κακή κουβέντα για την Κορίνθου-Πατρών μετά από αυτό). Δεν ξέρω να έχει αλλάξει κάτι.
Κανένας με νέα για το τμήμα Θεσσαλονίκη-Καβάλα; Συμφέρει από βόρεια η Βόλβη; Έτοιμάστηκε η Εγνατία εκεί, ή σε ρίχνουν πάλι στους επαρχιακούς δρόμους.
Ερχομενος απο Θεσσαλονικη μολις τελειωσει η λιμνη ,τελειωνει και η Εγνατια,σε βαζουν στη στεναδουρα στα Μακεδονικα Τεμπη και μετα (η πριν ?) την Ασπροβαλτα ξαναμπαινεις στο δρομο του θεου.
Μεγάλη προσοχή στο σημείο που η εγνατία γίνεται δρόμος μίας λωρίδας.Πολύ μεγάλη!Μη παρασυρθείτε γιατί η στροφή είναι κάπως περίεργη και το στηθαίο πολύ κοντά.Ειδικά προς Θεσ/νίκη υπάρχει και ένα διαγώνιο 'χαντάκι' ακριβώς πάνω στη στροφή,στο οπόο 'ακούει' το τιμόνι...Θα δείτε και πολλά σημάδια στο διαχωριστικό και στις μπαριέρες.
Επίσης θέλει προσοχή η εγνατία στο κομμάτι Ξάνθη-Κομμοτηνή,αν είστε κουρασμένοι,καθώς κινδυνεύετε να κοιμηθήτε.Ελάχιστη κίνηση και καθόλου στροφές μπορούν να σας κάνουν να χαλαρώσετε υπερβολικά...
Αν θέλετε να κάνετε στάση υπάρχει καινούριος σταθμός,πολύ περιποιημένος και καθαρός,Χρυσανθίδης λέγεται,στο μέσον της διαδρομής Αλεξ/πολη-Θεσ/νίκη (βολεύει όταν πηγαίνετε ΠΡΟΣ Θεσ/νίκη,αλλιώς πρέπει να περάσετε απέναντι,κάτι που λόγω κίνησης δεν συνιστάται)
Οτιδήποτε άλλο θέλετε,εδώ είμαστε...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αν θέλετε να κάνετε στάση υπάρχει καινούριος σταθμός,πολύ περιποιημένος και καθαρός, Χρυσανθίδης λέγεται,στο μέσον της διαδρομής Αλεξ/πολη-Θεσ/νίκηΛίγο μετά την Νέα Καρβάλη. Με τους πολύ ωραίους -γνωστούς- κουραμπιέδες και τα ακόμα καλύτερα -και όχι τόσο γνωστά- μελομακάρονα μπουκιές.
Βρε, πάλι στο φαί το γυρίσαμε;
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Αν θέλετε να κάνετε στάση υπάρχει καινούριος σταθμός,πολύ περιποιημένος και καθαρός, Χρυσανθίδης λέγεται,στο μέσον της διαδρομής Αλεξ/πολη-Θεσ/νίκη
Λίγο μετά την Νέα Καρβάλη. Με τους πολύ ωραίους -γνωστούς- κουραμπιέδες και τα ακόμα καλύτερα -και όχι τόσο γνωστά- μελομακάρονα μπουκιές.
Βρε, πάλι στο φαί το γυρίσαμε;
Όχι δεν είναι αυτό!Είναι καινούριο,μόνο του,όχι παρέα με άλλα κουραμπιεδάδικα...Είναι προς Ασπροβάλτα μεριά...
Δε νομίζω να διαμαρτυρηθεί κανείς που το γυρίσαμε στο φαϊ!
-
Μιας και το ριξαμε στο μαμ, οποιος ανεβει Σουφλι μην παραλειψει να πάρει λουκανικα απο εκει - απλα ειναι Super!!!
Δεν το λεω επειδη ειμαι απο εκει...οποιος εφαγε ξερει
-
Ξεκινάω τις (καθυστερημένες) διακοπές μου την Πέμπτη 17/8. Μετά απο μια διανυκτέρευση σε πάτρια εδάφη στη Θεσσαλία, θα πάω στο Άγκιστρο στα ελληνοβουλγαρικά για διανυκρέρευση και hamam.
Μου περισσεύει άλλη μια νύκτα την οποία μπορώ να ξοδεύψω στην περιοχή, με προτίμηση λίγο ανατολικότερα. Καμια πρόταση? Σκέφτομαι κάτι προς το φαλακρό όρος αλλά θα πάω στην τύχη...
Το επόμενο βράδυ πρέπει να είμαι Κων/πολη όπου και θα κάτσω για μερικές μέρες.
Στην επιστροφή έχω ελεύθερο πρόγραμμα.. (προτάσεις) αλλά μάλλον θα περάσω ενα τριήμερο στο μεσαίο ποδαράκι τις Χαλκιδικής.Οσοι γνωρίζουν απο τα μέρη, ελπίζω να δώσουν καμια καλή ιδέα
-
Φίλε μου σπουδάζω στη Ξάνθη.Αν γουστάρεις ελεύθερο κάμπινγκ στο βουνο σε προτείνω ανεπιφύλακτα να πας στο χωριό Λειβαδείτη μετά την Σταυρουπολη όπου μετά από πεζοπορεία 2 χιλιομέτρων μέσα σε απίστευτη βλάστηση και ψηλά δέντρα θα αποζημειωθείς από τον καταράκτη και τη λιμνούλα που δημιουργεί.Αν πάλι δεν αντέχεις το κάμπινγκ έχει και το δασικό χωριό που μπορείς να νοικιάσεις ξύλινα σπτιτάκια αλλά είναι για πολλά άτομα.Φαγητό καλό.Θα φας την πιο χορταστική μοσχαρίσια μπριζόλα στα γύρω χωριά.Αν πάλι έχεις χρόνο επισκέψου Σαμοθράκη χωρίσ σκέψη
Τρελό φαγητό,απίστευτες βάθρες με παγωμένα νερά ,ησυχία και ξεκούραση.Αν έχεις και έτερο ήμισυ που γουστάρει τέτοια κατάσταση θα το ερωτευτείτ το νησί.Εχω πάει 3 φορές και θέλω να ξαναπάωΜεγάλη προσοχή σε όλο το δρόμο που οδηγεί στην Τουρκία γιατί οι μετανάστες Τούρκοι είναι πραγματικά φονιάδες οδηγοί
-
Φρέσκα νέα:
Στρώνεται με καινούρια άσφαλτο το κομματι Κομοτηνή-Αλεξ/πολη που δεν έχει διαχωριστικό. Το ένα ρεύμα έχει στρωθεί (για λίγα χιλιόμετρα) και το απέναντι δουλεύεται και έχει γίνει κάποια παράκαμψη.Ελπίζω πως θα γίνει σε όλο το μήκος του δρόμου!
-
Εννοείς τα τελευταία χιλιόμετρα πριν φτάσεις στην Αλεξανδρούπολη; Σάπες κλπ.;
-
Ακριβως. Απο το Κόμβο στη Μεστη μέχρι την είσοδο στην Εγνατία στην πρώτη έξοδο για Αλεξανδρούπολη. Δείχνει να αναβαθμίζουν την υπάρχουσα χάραξη με νέο ασφαλτοτάπητα, χαντάκια απορροής υδάτων και πιθανών διαχωριστικό στη μέση.
Παράλληλα της οδού έχουν φτιάξει παρακαμπτηρίους που χρησιμοποιούνται κάποιες μέρες και κάποιες όχι. -
To 'κακό' είναι πως χάνεται η όλη γοητεία του 'μπαίνω μαλλιοκούβαρα στην παρατεταμένη αριστερή, ανάμεσα απ' τις 2 λακούβες και αμέσως τραβιέμαι δεξιά για να αποφύγω το χαντάκι και ξανά αριστερά για την άλλη λακούβα'.
Το καλό είναι ότι θα αποκτήσει επιτέλους πρόσφυση ο δρόμος και ειδικά σε βρεγμένο βράδυ δεν θα βλέπεις διπλά τα φώτα των απέναντι.
-
Το κακό θα ήταν αν σου έλειπε καμιά λακούβα από τις σημειώσεις σου!!!!
-
Nύχτα με βροχή το κομάτι αυτό είναι κόλαση.... δεν βλέπεις τίποτα με τα φώτα των απέναντι να σε τυφλώνουν και τα δικά σου να αντανακλώνται και να τυφλώνουν τους απέναντι χωρίς να φωτίζουν το δρόμο.... και μην ξεχνάμε και τις τρύπες-σαμαράκια κλπ που δεν βλέπεις!
Βέβαια στην προσωρινή παράκαμψη ήδη έγιναν κάποια ατυχή συμβάντα.... πχ δίπλωσε νταλίκα και έκλεισε για ώρες την κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη...Το τελικό αποτέλεσμα όμως θα είναι καλό και το περιμένουμε με αγωνία, μακάρι να έβαζαν και μια μπαριέρα στη μέση (αν και βολεύει να εκμεταλλεύεσαι το πλάτος ολόκληρου του δρόμου μερικές φορές....). -
Ο παραδρομος που φτιαξανε είναι επικινδυνος.Σε ξεγελάει με διαφορετικο πλατος οδοστρωματος(αλλού χωρανε 2 αυτοκινητα αλλού οχι,έχει απότομες στροφες)αλλά τουλάχιστον η άσφαλτοσ φαίνεται να κρατάει καλά
Το παλιο κομμάτι με τις στροφες ήταν το αγαπημενο μου ερχόμενος από ξάνθη προς Αλεξαωδρουπολη μετ'α από την υπερβαρετη Εγνατία έβρισκα την ευκαιρεία να ξυπνησω λίγο
Αλήθεια με πόσα χιλιομετρα έχετε μπει σε εκείνες τις στροφες?
Εγώ μέχρι 150 έχω μπει αλλά μετα το φοβόμουν το πίσω μερος του Κορσα που αναπηδουσε στις λακκούβες και άφηνα -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Αλήθεια με πόσα χιλιομετρα έχετε μπει σε εκείνες τις στροφες?
Εγώ μέχρι 150 έχω μπει αλλά μετα το φοβόμουν το πίσω μερος του Κορσα που αναπηδουσε στις λακκούβες και άφηναMε έχουν παει με 180 με μια bmw. Πρέπει να έκλεβε πολυ το κοντερ όμως, λόγω μεγάλης αλλαγης διαμέτρου των τροχων.
Εγώ με το Punto παω με 140-150 στα κέφια μου. Παραπάνω δύσκολα, ψοφάει το μοτέρ μου λόγω κλίσης του οδοστρώματος. Επίσης δεν θέλω να πηγαίνω παραπάνω για να μην απογειωθώ καμιά ανωμαλία.
Πάνω από 120 είναι αρκετά διασκεδαστικά με το αμάξι μου.
-
Με Ιμπιζα 101 άλογα με εξάτμιση,χοάνη,καταλύτη και προγραμμα από μοτερ και ελατηρια τρίποντα με Κονι από στησιμο και μενα με έχουν πάει με 160-170
Ειναι ανοιχτες ωραιες στροφες αλλά έχουν πολλες ανωμαλιες
Τώρα με την καινουρια άσφαλτο θα δουμεΜε έχει τσαγιασει άγρια σε αυτες τις στροφες το 6 άρι το Μαζντα το 1.8 το οποιο πρεπει να πηγαινε πάνω από 160 χαλαρα αφου εγω πηγαινα νε 140 και με περασε χαλαρα
-
Με τη δική μου C200 κατεβαίνω με μέσο όρο τα 160 χλμ/ώρα περίπου.
Δεν μιλάμε βέβαια για στιγμιαία χλμ/ώρα αλλά για όλη τη διάρκεια της κατάβασης έτσι?
Μήπως θέλετε να σας πω με πόσα ανεβαίνουμε και όχι κατεβαίνουμε με γνωστό FOCUS RS από την αλεξ/πόλη?
-
Πριν από 5 χρόνια είχα μια απίστευχη μάχη με ένα atos εκει(εγώ matiz) . Κατεβαίναμε με 140 έως 170 κόφτη, εννοείται χωρίς να βγούμε στο αντίθετο ρεύμα. Το 170 δεν το ξαναπλησίασα ποτε από τότε , ήταν στην τρίτη στροφή πρίν το γεφυράκι , μια παρατεταμένη αριστερή.
Γενικά τα καλοκαίρια είχε πλάκα με τους λαζοturk , αυτοί φυλαγμένα με bmw και merk και να τους περνάει αέρα ένα matiz.
Μετά το matiz-άκι πάλιωσε , ο δρόμος χάλασε, ο οδηγός ωρίμασε και οι λαστιχάδες χάσανε έναν καλό πελάτη. -
Ενοεις το μπλε που είναι παρκαρισμενο έξω από το σπιτι του γλυκου?
Μάλλον αν το πεις θα μασ κλειδωσουν το ποστ για επικίδυνη και αναρμοστη συμπεριφορα στους δρομους -
Ο χρήστης AMG έγραψε:
Μήπως θέλετε να σας πω με πόσα ανεβαίνουμε και όχι κατεβαίνουμε με γνωστό FOCUS RS από την αλεξ/πόλη?
Για πες!
Στην Αλεξ/πολη 2 rs δεν έχουμε; (ή τουλάχιστον είχαμε σε κάποια φάση) Το ένα είναι το 'γλυκατζίδικο'.
Ταξίδι στην Θράκη - οι δρόμοι