-
Ντεν έκει κιόνι καρντιά μου...
(Και όσο σκέφτομαι ότι 65 μέλη του snowclub είναι χωμένα μέχρι την μέση στις πούδρες του Kaprun αυτή την στιγμή, με πιάνει τρέλα)
-
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο γύρος είναι Ελληνική κουζίνα; Τα σουτζουκάκια; Ο μπακλαβάς;για τον γύρο δεν ξέρω, τα σουτζουκάκια είναι πολήτικο φαί το είχαν φέρει οι έλληνες απο τη Σμύρνη, για τον μπακλαβά νομίζω δεν ξέρουν ποιος τον έφτιαξε πρώτος, αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς.
΄Οταν δλδ πας στην Αγγλία και το πιθανότερο μέρος για να φας είναι κάποιο Ιταλικό ή κινέζικο ή Fast Food....πάει να πει ότι επειδεί βρίσκονται σε Αγγλικό έδαφος είναι Αγγλική κουζίνα?
-
Νομίζω ότι σημασία δεν έχει ποιο είναι το 'εθνικό' φαγητό μιας χώρας, αλλά τα φαγητά που είναι πολύ πιθανό να βρεις εκεί για να φας. Πάρα πολλά πιάτα μας έχουν ανατολίτικη προέλευση, αλλά με τα χρόνια τα θεωρούμε πλέον δικά μας Όσο πιθανό είναι να βρεις γύρο στην Αθήνα άλλο τόσο είναι να βρεις κοτόπουλο με κάρυ στο Λονδίνο, παρόλο που αυτό δεν είναι Αγγλικό φαγητό, αλλά Ινδικό. Επίσης, στην Βρετανία υπάρχουν αρκετά εστιατόρια με αστέρια της Michellin, πράγμα που δεν γνωρίζω αν έχουμε στην χώρα μας.
Τώρα το κατά πόση η τυπική Αγγλίδα μαγειρεύει καλύτερα από την τυπική Ελληνίδα, θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει σύγκριση, αν και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό. Μπορώ πάντως με βεβαιότητα να πω ότι οι Άγγλοι δεν έχουν πολύ καλή φήμη παγκοσμίως (:lol:), αλλά από συζητήσεις που έχω κάνει με ξένους, ούτε η δική μας κουζίνα θεωρείται από τις καλύτερες.
-
αλλά από συζητήσεις που έχω κάνει με ξένους, ούτε η δική μας κουζίνα θεωρείται από τις καλύτερες.Ναι, επειδή όταν έρχονται στην Ελλάδα χαλάνε όλα τα λεφτά τους στα ξίδια και τελικά τη βγάζουν με greek salad και feta...
-
Γενικότερα οι τουρίστες που προσελκύσουμε είναι τσίπηδες. Αυτό που γράφεις είναι αλήθεια όχι λόγω ξιδιών (μόνο), αλλά κυρίως λόγω εισοδήματος.
Και το πιο εξοργιστικό είναι ότι παρόλο που στις ταβέρνες των νησιών αυτοί που θα τα ακουμπήσουν κανονικά είναι κατά βάση οι Έλληνες, πολλοί ταβερνιάρηδες μας έχουν στο φτύσιμο και τρέχουν να εξυπηρετήσουν πρώτα τους λετσοτουρίστες που θα την βγάλουν με μια Ελληνική στα 2...
-
Νομίζω ότι σημασία δεν έχει ποιο είναι το 'εθνικό' φαγητό μιας χώρας, αλλά τα φαγητά που είναι πολύ πιθανό να βρεις εκεί για να φας. Πάρα πολλά πιάτα μας έχουν ανατολίτικη προέλευση, αλλά με τα χρόνια τα θεωρούμε πλέον δικά μαςειναι πλεον και δικα μας, αφου εμεις τα τρωμε.. δε με ενδιαφερει αν τα γεμιστα ειναι τουρκικα, λιβανεζικα, αραβικα ή αρχαιοελληνικα, αν τα φερε ο πρωτος ελληνας απ'το σειριο κλπ ουτε το γνωριζω. εγω ξερω τι φαγητα μαγειρευει η μανα μου και η αδερφη μου και τι φαγητα μαγειρευουν οι αγγλιδες φιλες μου.. θεμα συνηθειας θα πεις, και ισως εχεις δικιο.. στην ιταλια ομως ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν παραπονεθηκα για το φαγητο τους! καθε αλλο, παντα μου αρεσε η ιταλικη κουζινα και οσο εζησα στην Ιταλια απο θεμα φαγητου ημουν ικανοποιημενος.. (μονο λιγο η σουβλακοφαγια μου ελειψε, το ομολογω..)
Τώρα το κατά πόση η τυπική Αγγλίδα μαγειρεύει καλύτερα από την τυπική Ελληνίδα, θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει σύγκριση, αν και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό. Μπορώ πάντως με βεβαιότητα να πω ότι οι Άγγλοι δεν έχουν πολύ καλή φήμη παγκοσμίως (:lol:), αλλά από συζητήσεις που έχω κάνει με ξένους, ούτε η δική μας κουζίνα θεωρείται από τις καλύτερες.
απο τις καλυτερες δεν ξερω αν θεωρειται. παντως καλυτερη απ'την αγγλικη , ναι, πιστευω ειναι.. προσωπικη αποψη, αν και πιστευω πως οποιος εχει ζησει UK, θα συμφωνησει μαζι μου..
-
Tα ελληνικά εστιατορια εδω πουλανε σαν τρελλα ΟΛΕΣ τις ωρες και κυριως μεσημερι...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Tα ελληνικά εστιατορια εδω πουλανε σαν τρελλα ΟΛΕΣ τις ωρες και κυριως μεσημερι...Σε ποιους πουλάνε όμως;
-
Γενικότερα οι τουρίστες που προσελκύσουμε είναι τσίπηδες. Αυτό που γράφεις είναι αλήθεια όχι λόγω ξιδιών (μόνο), αλλά κυρίως λόγω εισοδήματος.Οι Αγγλοι πρωτα πινουν και αφου πεσουν κατω, τρωνε κατι. (στην Ελλαδα παντα)
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Tα ελληνικά εστιατορια εδω πουλανε σαν τρελλα ΟΛΕΣ τις ωρες και κυριως μεσημερι...
Σε ποιους πουλάνε όμως;
Σε αυτούς που αγοράζουν!
-
Δεν μου αρέσει που αρρώστησα... Χάπια, σιρόπια και χαζομάρες...
-
Μου αρεσει που ο Δημος Καλλιθεας ξεκινησε προγραμμα ανακυκλωσης κ εστειλε ενημερωτικα δελτια στα σπιτια,μαζι με μια τσαντα για να βαζουμε τα προς ανακυκλωση προϊοντα.
Μου αρεσει που θα ανεβω Σαλονικα για τα Χριστουγεννα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Σε ποιους πουλάνε όμως;
Σε αυτούς που αγοράζουν!
ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Μίλαγα με Καναδους και μου ελεγαν τα ιδια για την πατριδα τους το ιδιο. Τα ελληνικα εστιατορια πουλάνε σε πολλα μερη..
-
Μ' αρέσει το καινούριο μου κινητό
-
...το οποίο είναι....??
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μ' αρέσει το καινούριο μου κινητόκι άλλο...?
άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Μ' αρέσει το καινούριο μου κινητόKαι εμένα μου αρέσει το καινούριο μου κινητό!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kαι εμένα μου αρέσει το καινούριο μου κινητό!
Ρε, σας κόλλησε όλους κινητίτιδα ο Κρούζερμπόϊλερ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Kαι εμένα μου αρέσει το καινούριο μου κινητό!
Ρε, σας κόλλησε όλους κινητίτιδα ο Κρούζερμπόϊλερ?
ο κινητο-elteoς
Μ'αρέσει - Δε μ'αρέσει.. [#1]