-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Μάλλον ψάχνω ένα καλό ειδικό σαμπουάν για το εξωτερικό.
Μην τρελαίνεσαι!
Πάρε απο το supermarket ένα σαμπουάν αυτοκινήτου με κερί ή σιλικόνι και πλύνε το αυτοκίνητο μόνος σου. Εγώ αντί για σφουγγάρι χρησιμοποιώ και στο πλύσιμο πανί με μικρο-ίνες. Συγκεκριμένα 2 πανιά: Ένα από τη μέση και πάνω και άλλο από την μέση της πόρτας και κάτω μαζί με προφυλακτήρες, μαρσπιέδες, ζάντες κ.λ.π.
Ξεπλένω συχνά για να μην στεγνώνει η σαπουνάδα και κάνει λεκέδες και στεγνώνω με δέρμα φυσικό, όχι συνθετικό, πάλι από supermarket, όπου σημειωτέον βρίσκεις τα ίδια πράγματα με τα αξεσουαράδικα σε καλύτερες τιμές.
Πόση ώρα σου παίρνει περίπου;
Φαντάζομαι θα χτυπάς το δίωρο.
Όταν λές supermarket, φαντάζομαι θα εννοείς carrefur, όχι μασούτη γιατί εκεί έχει μόνο ariel:p
Οπότε από ότι καταλαβαίνω η διαδικασία πάει ώς εξής:
Πρώτα βρέχουμε το αυτοκίνητο.
Βάζουμε έναν κουβά με λίγο νερό και πολύ σαμπουάν και βουτάμε τα πανιά με μικροϊνες και τρίβουμε χαλαρά το αυτοκίνητο και ξεπλένουμε(;) τα πανιά που και πού σε έναν δεύτερο κουβά με καθαρό νερό.Όταν τελειώσουμε, ξανά ποτίζουμε το αυτοκίνητο με νερό και στεγνώνουμε με μια δερμάτινη επιφάνεια αντί για πετσέτα.
Μαζί μας κουβαλάμε σπρέυ και μορομάντιλα για τις κουτσουλιές και μυγάκια αυτοκτονίας, έχουμε μια χοντρή αλοιφή ( μάρκας; είδος;) για τις γρατσουνιές, έχουμε ένα μπουκαλάκι με το βερνίκι χρώματος του αυτοκινήτου μας(που θα βρώ gris fer;) και όλα αυτά τα βρίσκω στο supermarket! Cool!
Μετά το πλύσιμο, μπορώ να κάνω κάτι για extra γυαλάδα; Μια επάλειψη με κάποιο προϊόν, κερί or something ;
-
κλου
τι να την κάνεις την γυαλάδα? Το αμάξι σου για το επόμενο 3μηνο θα λάμπει...λόγω του κεριού που έχει ακόμα επάνω του.
-
Ο χρήστης klou έγραψε:
Βάζουμε έναν κουβά με λίγο νερό και πολύ σαμπουάν και βουτάμε τα πανιά με μικροϊνες και τρίβουμε χαλαρά το αυτοκίνητο και ξεπλένουμε(;) τα πανιά που και πού σε έναν δεύτερο κουβά με καθαρό νερό.Μα, τη δεύτερη φορά που θα βάλεις το πανί μέσα στο δεύτερο κουβά, το νερό θα είναι ήδη βρώμικο... Μήπως χρειαζόμαστε έναν κουβά για κάθε ξέπλυμα?
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
μετά από 5 λεπτά έχεις καθαρίσει
...Αυτα τα 5 λεπτα θελω να αποφυγω ρε Τακη!!!
Καλα... εσεις οι αλλοι τι γελατε ρε καθαρματα?????
Τι παραξενο εγραψα????Ντινο πες μου σε παρακαλω τι ειναι τουτο ....να τους ψεκασω ολουςEγώ έχω ένα της sonax, το οποίο έχει βγάλει ως τώρα και ρετσίνι και πίσσα. Ακριβώς πώς λέγεται δεν θυμάμαι, αλλά σε οποιοδήποτε μαγαζί με καθαριστικά κτλ θα βρεις πιστεύω...
-
Ο χρήστης klou έγραψε:
Πόση ώρα σου παίρνει περίπου;
Φαντάζομαι θα χτυπάς το δίωρο.Σε μένα το πλύσιμο του αυτοκινήτου λειτουργεί και ως χαλαρωτικό!
Έχω κλειστό γκαράζ και συνήθως διαρκεί από 1,5-3 ώρες! Εξαρτάται από τόσοι γείτονες θα έρθουν για κουβεντούλα, τσιγάρο, δανεισμό εργαλείων κ.λ.π.(δουλειά του Σαββατοκύριακου όπως καταλαβαίνεις).Οπότε από ότι καταλαβαίνω η διαδικασία πάει ώς εξής:
Πρώτα βρέχουμε το αυτοκίνητο.
Βάζουμε έναν κουβά με λίγο νερό και πολύ σαμπουάν και βουτάμε τα πανιά με μικροϊνες και τρίβουμε χαλαρά το αυτοκίνητο και ξεπλένουμε(;) τα πανιά που και πού σε έναν δεύτερο κουβά με καθαρό νερό.Αφού βρέξεις όλο το αυτοκίνητο, ρίχνεις λίγο σαμπουάν σε πολύ νερό σε κάποιο κουβά, όπου βουτάς κάθε τόσο το πανί/σφουγγάρι και σαπουνίζεις το αυτοκίνητο. Ξαναβουτάς το πανί/σφουγγάρι **στον ίδιο κουβά **με τη σαπουνάδα, και συνεχίζεις...
Όταν τελειώσουμε, ξανά ποτίζουμε το αυτοκίνητο με νερό και στεγνώνουμε με μια δερμάτινη επιφάνεια αντί για πετσέτα.
Σωστός!
Όταν λές supermarket, φαντάζομαι θα εννοείς carrefur, όχι μασούτη γιατί εκεί έχει μόνο ariel:p
Όχι απορρυπαντικό πούχων, όχι υγρό πιάτων.-
Μαζί μας κουβαλάμε σπρέυ και μορομάντιλα για τις κουτσουλιές και μυγάκια αυτοκτονίας, έχουμε μια χοντρή αλοιφή ( μάρκας; είδος;) για τις γρατσουνιές, έχουμε ένα μπουκαλάκι με το βερνίκι χρώματος του αυτοκινήτου μας(που θα βρώ gris fer;) και όλα αυτά τα βρίσκω στο supermarket! Cool!
Μη βιάζεσαι!
Άσε να πέσει η πρώτη κουτσουλιά, η πρώτη γρατζουνίτσα (απεύχομαι) και μετά βλέπεις...
Μετά το πλύσιμο, μπορώ να κάνω κάτι για extra γυαλάδα; Μια επάλειψη με κάποιο προϊόν, κερί or something ;
Μετά το πλύσιμο, τέτοια εποχή κι αν δεν έχεις στεγασμένο χώρο στάθμευσης, μπορείς να κάνεις το σταυρό σου να μη βρέξει!
Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για κεριά κ.λ.π.
Χαλάρωσε κι απόλαυσέ το το καινούργιο σου τουτού!
-
νομος του μερφυ: Αν πλυνεις το αυτοκινητο σου, θα βρεξει. Δεν μπορεις να προκαλεσεις βροχη, πλενοντας το αυτοκινητο.
-
Ασχετο... Ντάφυ, πες μου το κόλπο για την κατανάλωση του 106...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ασχετο... Ντάφυ, πες μου το κόλπο για την κατανάλωση του 106... -
απλα τωρα αρχισα να το χρησιμοποιω και εβαλα πρωτο γεμισμα..
με την παροδο θα δειξει... -
SuperBilly16V, όσο και αν έψαξα στο δικό μου δεν βρήκα το καλώδιο αυτό. Και όπως σου είχα πει, μου φάνηκε πολύ παράξενο που βγαίνει από εκείνο το σημείο, μέσα από τον ηχομόνωση.
Κάτι δεν μου κάθεται καλά.
Από την άλλη, το δικό μου είναι του 2005 και η ηχομόνωση είναι σε ένα κομμάτι, εσένα έχει δύο από ότι βλέπω (από τα αριστερά δλδ). Οπότε ίσως κάτι να αλλάζει στο δικό μου.
Δεν μου λες, τον συναγερμό ποιός στον έβαλε; (ή δεν έχεις, δεν θυμάμαι;)
-
Ευχαριστώ που έψαξες Dino.
Toν συναγερμό μου τον έβαλαν στην Peugeot, λίγο αργότερα που πήρα το αυτοκίνητο. Τexalarm λεγεται αν θυμάμαι καλά.
-
Ναι, τέτοιους βάζουν. Αλλά μου φαίνεται περίεργο ρε γμτ, εμένα δεν έχει τπτ. Βέβαια εγώ έχω xt premium του 2005, αλλά δεν νομίζω να αλλάζει τόσο η καλωδίαση. Μάλλον σε κόβω για συνεργείο...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, τέτοιους βάζουν. Αλλά μου φαίνεται περίεργο ρε γμτ, εμένα δεν έχει τπτ. Βέβαια εγώ έχω xt premium του 2005, αλλά δεν νομίζω να αλλάζει τόσο η καλωδίαση. Μάλλον σε κόβω για συνεργείο...@@ premium.
-
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Καθώς άλλαζα την αριστερή μεσαία λάμπα λοιπόν, είδα πως στο πάνω αριστερό μέρος του χώρου της μηχανής, ξεκινάει ένα καλώδιο, το οποίο περνάει δίπλα απο το δοχείο με το ψυκτικό υγρό αλλά το φισάκι που έχει στο τέλος του δεν είναι κουμπωμένο πουθενά!!!!!!!! :
Λογικά κάπου πρέπει να κουμπώνει, το θέμα είναι που όμως???Παραθέτω photos για περισσότερες λεπτομέρειες.
...Ίσως το καλώδιο που βλέπω στις φωτογραφίες να είναι του μπουτόν του καπό, για το συναγερμό, όπως σου είπαν και παραπάνω, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο τώρα...
Επανέρχομαι με τις εικοτολογίες, δικές μου αλλά και άλλων, περί του 'φυσακίου' και της πιθανότητες να είναι από το μπουτόν του καπό, με βραδινό φωτορεπορτάζ από το δικό μου 307:
-
Σε εμένα δεν έχει καν τέτοιο μπουτόν!
-
Χαιρετώ όλους!
Έκανα μια προσπάθεια να διαβάσω το thread, αλλά 330 σελίδες είναι πολλές. Παίρνω λοιπόν το θάρρος να ρωτήσω ευθέως:
Ενδιαφέρομαι για το 307 SW 1.6. Μου αρέσει πολύ εμφανισιακά, με καλύπτουν οι χώροι του (3 πιτσιρίκια με συμπράγκαλα) και ο εξοπλισμός του είναι καλός για την τιμή. Έχω όμως και την εξής λόξα: Δε μ' αρέσει να τρέχω στα συνεργεία κάθε λίγο και λιγάκι. Θέλω να βάζω μόνο βενζίνη και να τηρώ ευλαβικά το πρόγραμμα συντήρησης (με λογικό κόστος φυσικά) για να έχω το αμάξι μου ανά πάσα στιγμή έτοιμο να με εξυπηρετήσει. Δεν τρελλαίνομαι για επιδόσεις, θέλω μόνο να μπορώ να προσπεράσω φορτωμένος και με το Α/C σε λειτουργία.
ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ Ή ΘΑ ΨΑΧΝΩ ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΨΩ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΟ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΩ;
Διάβασα πολλά για ζουάν που κελαηδάνε και διακόπτες φλας που ...ανάβουν τα φώτα και ο αρχικός ενθουσιασμός υποχώρησε. Αναμένω τα φώτα σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο διακόπτης των φλας έχει σταματήσει να υφίσταται ως πρόβλημα εδώ και αρκετό καιρό. Για το ζουάν δεν ξέρω τι γίνεται στα facelift μοντέλα. Πέραν τούτον, δεν θα έλεγα ότι έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.
-
Ούτε και μένα βλέπω να υπάρχει το μπουτόν αυτό.
Μαλλον στοιχειωμένο είναι το αμάξι μου, ή το έβγαλαν σε κανα service που το πήγα και ξέχασαν να το ξαναβαλουν. -
Ή χαλάρωσε κάποια στιγμή και έφυγε... Αν είναι αυτό...
PEUGEOT FORUM