-
Δεν έχει στρώσει ακόμη εντελώς το CRV σου, η κατανάλωση
θα πέσει αλλά ίσως χρειαστεί να φτάσεις και 15-20.000 χλμΤο αυτόματο ΝΑΙ αυξάνει την κατανάλωση.
Δεν φαντάζομαι να πέσεις κάτω από 12 Μ.Ο. μέσα στην πόλη.
-
Μακρυά από τέτοια 'μπλιμπλίκια'. Αν θες να κάνει οικονομία προτίμησε τις λύσεις που ανέφεραν τα παιδιά πιο πάνω.
-
Aπατη μεγαλη, και αναρωτιεμαι πως δεν ειναι ολοι μεσα στην ''στενη''
Η μοναδικη οικονομια που μπορεις να κανεις, ειναι να μην πατας βαθια το γκαζι, και δεν εχει σημασια αν ανεβαζει στροφες!
Μονο μην το παρακανεις και κανεις 1 ωρα να ξεκινησεις απο το φαναρι
-
Ο χρήστης Giannnis έγραψε:
Ξεχασα να πω οτι τα 14 λιτρα ειναι μεσα στην πολη με κλιματισμο και το κιβωτιο ειναι αυτοματο και το αυτοκινητο εχει κανει μονο 6.000 χλμ..Αλλα και παλι πολλα δεν εινια ????
Επιασε ο πατερας σου 195 χλμ στην Εθνικη ????? Εγω δυο ταξιδια που εχω κανει δεν τα καταφερα πανω απο 170.
Το CR-V έπιασε 195 κοντερίσια με 4η στον κόφτη. Είχε να δώσει και άλλο, αλλά είχε κίνηση μπροστά και κόψαμε. Έχει φάει πολύ καλό στρώσιμο. Είναι μοντέλο 2004 με τον K20A4 με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο και τότε είχε 105.000km. Τώρα έχει 122.000km.
Όντως είναι λίγα τα km του cr-v σου. Στου πατέρα μου καταλαβαίνεις ακόμα διαφορά απόδοσης προς τα πάνω όσο περνάνε τα km. Καμία σχέση στα 60k κσι στα 120k.
Λόγω βάρους, το οικονομικό mode αυτού του αυτοκινήτου είναι στην νορμάλ επιτάχυνση αλλαγές στις 3500 και σε ανηφόρες αλλαγές στις 4500, λίγο πριν αλλάξει έκκεντρα το VTEC. Αν το αφήνεις να αλλάζει ταχύτητες κάτω από τις 3k καίει πολύ, μάλλον γιατί το VTC προσπαθεί να δώσει την πολύ μεγάλη λογω βάρους ροπή που ζητάς και αυξάνει πολύ το overlap των βαλβίδων. Επίσης, έχε υπ' όψιν σου ότι όλη η σειρά K κινητήρων της Honda δουλεύει με VTEC window, όχι με VTEC point. Όταν του δώσεις παραπάνω από το μισό γκάζι, τότε το VTEC αλλάζει έκκεντρα πιο νωρίς, αν το παρακάνεις και από τις 4000rpm, ενώ αν πας με λίγο γκαζάκι και απλά το αφήσεις να ανεβάσει rpm καθυστερεί το άνοιγμα του VTEC αρκετά. Οπότε, όταν πας οικονομικά θέλει πολύ προσοχή στο πόσο πατάς το γκάζι
Στην εθνική τα 120 είναι το όριο λογικής κατανάλωσης για αυτό το αυτοκίνητο. Μέχρι τα 120 μπορείς να πας και με 8.5lt/100km. Μετά τα 120, κάνει πάρτυ ο αέρας με την μετωπική του επιφάνεια και η οπισθέλκουσα με την έλλειψη ουράς...
Πατεντες για οικονομια στα καυσιμα