-
Παραδοσιακό σύστημα με δοχείο στην ταράτσα 3ώροφου κτιρίου.
Δεν είχα πρόβλημα ποτέ στα 20 χρόνια.
Και μετά απο εξαντλητική εξαέρωση εχθές σήμερα δείχνει να σταμάτησε τις μπουρμπουλήθρες!!
-
Ρε μαστόρια την ατυχία μου μέσα!!!!!! Ήρθε ενα συνεργείο που βάζει κουρτίνες και ο ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ μου έκανε μια καρφωτή με το τρυπάνι σε μια καλωδίωση του συναγερμού που οδηγούσε σε μια εσωτερική παγίδα... τι να κάνω????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε μαστόρια την ατυχία μου μέσα!!!!!! Ήρθε ενα συνεργείο που βάζει κουρτίνες και ο ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ μου έκανε μια καρφωτή με το τρυπάνι σε μια καλωδίωση του συναγερμού που οδηγούσε σε μια εσωτερική παγίδα... τι να κάνω????Ωχ την πατησες.
Αν κοπηκε το καλωδιο πρεπει να ανοιχτουν τουλαχιστον 2 κουτια και με σαπουνι να αλλαχτει συρτα το καλωδιο που χαλασε.
Αυτος δεν εχει μαθει οτι υπαρχει μηχανημα ανιχνευσεις καλωδιων??
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ρε μαστόρια την ατυχία μου μέσα!!!!!! Ήρθε ενα συνεργείο που βάζει κουρτίνες και ο ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ μου έκανε μια καρφωτή με το τρυπάνι σε μια καλωδίωση του συναγερμού που οδηγούσε σε μια εσωτερική παγίδα... τι να κάνω????
Ωχ την πατησες.
Αν κοπηκε το καλωδιο πρεπει να ανοιχτουν τουλαχιστον 2 κουτια και με σαπουνι να αλλαχτει συρτα το καλωδιο που χαλασε.
Αυτος δεν εχει μαθει οτι υπαρχει μηχανημα ανιχνευσεις καλωδιων??
Άστα ρε George έχει κάνει γύρω στις δέκα τρύπες γιατί έβαλε πέντε roman ... και δεν ξέρω σε ποια είναι το πρόβλημα..... υπάρχει περίπτωση η καλωδίωση του συναγερμου να μην ήταν σε κανάλι και να είναι χύμα στο τοίχο????? Δεν ξέρω και πως περνάνε τα καλώδια ώστε να έβαζα μια νέα παγίδα σε άλλο σημείο!!!!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Παντως υπαρχουν αρκετες λυσεις αρκει να βρεις την αιτια του προβληματος σου.
Και πώς βρίσκεις την αιτία του προβλήματος;
Ας ψαξουμε λοιπον.
Το σπιτι ειναι διαμερισμα ή μονοκατοικια??
Αν ειναι το δευτερο τι υψος εχει η καμιναδα , εκτος οικοδομης ειδαλλως σε τι οροφο ειναι?Το τζακι εχει εξαερισμο??
Τι πορτοπαραθυρα εχει το σπιτι??
Το τζακι ειναι ετοιμο ή ειναι χτιστό??
Απο πυροτουβλα ειναι ή τσιμεντο-μαντεμη?
Καπνιζει παντα ή μονο σε συγκεκριμενο αερα??
Τι καπελο εχει?
Απαντησε μου να καταλαβω καποια πραγματα
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Το σπίτι είναι μονοκατοικία 2.5 ορόφων (ημιυπόγειο) και το τζάκι βρίσκεται στον πρώτο. Έχει εξαερισμό στο πίσω μέρος της εστίας, αλλά μάλλον θα το κλείσω διότι όταν φυσάει φέρνει στο σπίτι την μυρωδιά από την κάπνα της εστίας. Το τζάκι είναι έτοιμο από πυρότουβλα και καπνίζει σχεδόν πάντα περισσότερο όμως στον νοτιά...
Τα πορτοπαράθυρα είναι αλουμίνιο με διπλά τζάμια.
Το περίεργο είναι ότι πέρισυ δεν κάπνιζε τόσο πολύ μιας και το είχαμε δοκιμάσει για 2-3 εβδομάδες που μέναμε εκεί.Ρώτησα για εξαεριστήρα που μπαίνει στην κορυφή της καμινάδας και είναι ψιλοακριβός (450 ευρώ) αλλά αν λύνει το πρόβλημα οριστικά μάλλον θα τον αγοράσω...Επίσης απ'ότι ρώτησα υπάρχει και τύπος που μπαίνει στην φούσκα του τζακιού, αλλά δεν έχω ρωτήσει τιμές και με προβληματίζει το θέμα του θορύβου σ'αυτήν την περίπτωση.
-
droemmen τον εξαερισμό μην τον κλείσεις. Χρειάζεται.
Μάλλον η καμινάδα σου (99,9%) θέλει καθάρισμα.
Τα περιστρεφόμενα καπελότα δεν κάνουν καθόλου θόρυβο και είναι γύρω στα 80 -
Παίδες, θελω να δημιουργήσω μια σειρά απο φυτά/θάμνους για να περιορίσω τον αέρα (βοριά) στο χωριό.
Εβαλα κυπαρισσάκια το καλοκαίρι, τα πότισα, αλλά απο τα 7 τα 4 μαράθηκαν. Τελικά άμα δεν είσαι παρών δεν γίνεται καμία δουλειά..
Τι προτείνετε για μέρος ορεινό, με πολύ βοριά, βροχή πολύ το χειμώνα αλλά και χιόνια που να μην θέλει και πολύ πότισμα?
Δέντρα δεν μπορώ να βάλω γιατι εκει υπάρχουν τρείς τεράστιες κερασιές αλλά και γιατι με ενδιαφέρει να σταματήσω τον αέρα απο χαμηλά..
Γιαααα πείτε....
-
Να βαλεις αυτοματο ποτισμα!
-
-
kouk
Νίκο η κουνιάδα μου έβαλε στο εξοχικό της στην Κύθνο μυόπωρα (=θάμνοι με πυκνό πράσινο φύλλωμα).
Πηγαίνουν στην Κύθνο το πολύ 3 φορές το χρόνο. Τα φυτά ποτίζονται με αυτόματο πότισμα παίρνοντας νερό βροχής από στέρνα.
Η Κύθνος βέβαια ως κυκλαδίτικο νησί, έχει πολύ αέρα, το σπίτι δε, βρίσκεται στον Αη-Δημήτρη, σε κορυφή βουνού με υπερβολικό αέρα, τόσο που δεν μπορείς να κάτσεις στη βεράντα ούτε το κολοκαίρι! Υπήρχαν φορές που δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε από τον αέρα και το ρίχναμε στο ούζο κοιτώντας τη θάλασσα!
Τα μυόπωρα (ελπίζω να το γράφω σωστά) μεγαλώνουν κανονικότατα. -
Eμείς στο κτήμα έχουμε βάλει αριζόνες. Κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά θέλουν και αυτά αυτόματο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eμείς στο κτήμα έχουμε βάλει αριζόνες. Κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά θέλουν και αυτά αυτόματο.Εγώ πάλι σκέφτομαι τις νεβάδες και τα κολοράντα!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Eμείς στο κτήμα έχουμε βάλει αριζόνες. Κάνουν πολύ καλή δουλειά, αλλά θέλουν και αυτά αυτόματο.
Εγώ πάλι σκέφτομαι τις νεβάδες και τα κολοράντα!
-
Tι γελάς ρε;;;
-
Δεν γέλασα εγώ!
Το μικρό ανιψάκι γέλασε…
-
[quote='kouk']droemmen τον εξαερισμό μην τον κλείσεις. Χρειάζεται.
Μάλλον η καμινάδα σου (99,9%) θέλει καθάρισμα.
Τα περιστρεφόμενα καπελότα δεν κάνουν καθόλου θόρυβο και είναι γύρω στα 80 -
Δεν ήξερα που άλλου να κάνω αυτό το ποστ.
Ξέρει κανείς, που μπορώ να βρω κάποιο κατάστημα που να πουλάει μαγνήτες;
-
Μέσα στον κυκλοφορητή του καλοριφέρ υπάρχει μια ράβδοσ μαγνησίου....η οποία κανονικά στην ετήσια συντήρηση αλλάζει!!!!! Ο τύπος όταν ήρθε για συντήρηση δεν την άλλαξε!!!! (την πρώτη φορά μου το ξεκίνησε έβαλα πυροσβεστήρα... και ένα αυτοματισμό)........
Η ράβδος αυτή χθες έσπασε με αποτέλεσμα να χτυπάει στην φτερωτή του κυκλοφορητή και να κάνει θόρυβο!!!!!!!
1ο Τηλέφωνο.......
-'Αρχηγέ κάνει θόρυβο ο κυκλοφορητής!!!!'
-'Δεν είναι τίποτα!!!! ξαναδοκίμασε θα σταματήσει'2ο Τηλέφωνο................
-'Αρχηγέ ο θόρυβος μειώθηκε αλλά εμένα με ενοχλεί!!!!!'
-'Δεν πειράζει κάνε υπομονή θα τριφτει το κομμάτι στην φτερωτή και θα σταματήσει'
-'Καλά δεν πρέπει να το αλλάξουμε???'
-'Ωραία θα σου φέρω καινούργιο κυκλοφορητή!!!!'
-'Εγώ έχω ακούσει ότι αλλάζουν μόνο την ράβδο!!!! Έτσι δεν είναι???'
-'Ναι γίνεται και αυτό!!!! Μπορείς να δεις τα στοιχεία του κυκλοφορητή και να με πάρεις να μου τα δώσεις να στην φέρω!!!!'Ε....... δεν είναι λαμόγιο ο τύπος?????? Μπορώ να την αλλάξω μόνος μου????
-
Αυτός ο θόρυβος που λες είναι σαν να τρίζουν οι σωλήνες ??
Στην πολυκατοικία που μένω, από πέρυσι, το διάστημα που αποφασίζουμε να ανάψουν καλοριφέρ, μέχρι και όταν αποφασίζουμε να το κλείσουμε για καλοκαίρι, σε άσχετες ώρες ακούγετε ένα τρίξιμο σε κάποιους σωλήνες, ιδιαίτερα το βράδυ. Μια μίνι έρευνα που έκανα ένα βράδυ που είχαν σπάσει τα νεύρα μου, με οδήγησε σε έναν κεντρικό σωλήνα που φεύγει από τον καυστήρα. Χωρίς να δουλεύει, έτριζε...
-
Ο χρήστης hazard έγραψε:
Αυτός ο θόρυβος που λες είναι σαν να τρίζουν οι σωλήνες ??Στην πολυκατοικία που μένω, από πέρυσι, το διάστημα που αποφασίζουμε να ανάψουν καλοριφέρ, μέχρι και όταν αποφασίζουμε να το κλείσουμε για καλοκαίρι, σε άσχετες ώρες ακούγετε ένα τρίξιμο σε κάποιους σωλήνες, ιδιαίτερα το βράδυ. Μια μίνι έρευνα που έκανα ένα βράδυ που είχαν σπάσει τα νεύρα μου, με οδήγησε σε έναν κεντρικό σωλήνα που φεύγει από τον καυστήρα. Χωρίς να δουλεύει, έτριζε...
Πες το και έτσι!!!!! είναι σαν να χτυπάει κάτι μεταλλικό στο mixer και εσύ να το ακούς δυο ορόφους πιο πάνω!!!!!!! επειδή οι σωλήνες οι σταθερές και περνάνε ανάμεσα απο τοίχους και έχουν νερό το ακούς σαν χτύπο πιο πολύ....
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ