-
E έτσι όπως ειναι τα καινούρια diesel (με νορμάλ σχετικά ήχο), αν βγάλεις τα σηματάκια δύσκολα το καταλαβαίνει κανείς χωρίς έλεγχο στην άδεια...
Εγώ δεν θα το ρίσκαρα πάντως...
-
Το βασικό που με προβληματίζει εμένα με τα ντίζελ είναι η νοθεία... Αν βάλεις νοθευμένο πετρέλαιο μπορεί να πάρεις την αντλία στο χέρι... Και δεν είναι καθόλου φθηνό (μιλάω για τα καινούρια ντίζελ με τις αντλίες υψηλής πίεσης, όχι τα παλιά που καίνε ότι πετρέλαιο νά'ναι...)
Όσο για το να σε πιάσουν, πιστεύω ότι το ενδεχόμενο είναι πολύ μικρό... Αξίζει να το ρισκάρεις, ιδίως αν κάνεις πολλά χλμ (εγώ κάνω γύρω στα 25Κ το χρόνο), σ' αρέσει η ροπή ( ) ή έχεις κανένα 2τονο SUVλάκι που με τους βενζινοκινητήρες καίει 7,6 πετρελαιοπηγές/ 100χλμ...
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Απορώ με τι αφέλεια λένε μερικοί ότι δεν έχουν πιάσει κανέναν...2 γνωστούς μου προσωπικά τους σταματήσανε και τους γράψανε....συγκεκριμένα ο ένας έχει Χ3 3.οd και πήγε στην αντιπροσωπεία και έβγαλε το σήμα d για να μην φαίνεται.....
είναι 100% παράνομο....απλά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και αποφασίζει αν θα το ρισκάρει....τι πρόστιμο έπεσε στους 'δικούς' σου???
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το βασικό που με προβληματίζει εμένα με τα ντίζελ είναι η νοθεία... Αν βάλεις νοθευμένο πετρέλαιο μπορεί να πάρεις την αντλία στο χέρι... Και δεν είναι καθόλου φθηνό (μιλάω για τα καινούρια ντίζελ με τις αντλίες υψηλής πίεσης, όχι τα παλιά που καίνε ότι πετρέλαιο νά'ναι...)Όσο για το να σε πιάσουν, πιστεύω ότι το ενδεχόμενο είναι πολύ μικρό... Αξίζει να το ρισκάρεις, ιδίως αν κάνεις πολλά χλμ (εγώ κάνω γύρω στα 25Κ το χρόνο), σ' αρέσει η ροπή ( ) ή έχεις κανένα 2τονο SUVλάκι που με τους βενζινοκινητήρες καίει 7,6 πετρελαιοπηγές/ 100χλμ...
Kυριοι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα...ρωτησα και εμαθα...γνωριζετε ποσο ειναι το προστιμο αν σε πιασουν στην Αθηνα να κυκλοφορεις με diesel???
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το βασικό που με προβληματίζει εμένα με τα ντίζελ είναι η νοθεία... Αν βάλεις νοθευμένο πετρέλαιο μπορεί να πάρεις την αντλία στο χέρι... Και δεν είναι καθόλου φθηνό (μιλάω για τα καινούρια ντίζελ με τις αντλίες υψηλής πίεσης, όχι τα παλιά που καίνε ότι πετρέλαιο νά'ναι...)Όσο για το να σε πιάσουν, πιστεύω ότι το ενδεχόμενο είναι πολύ μικρό... **Αξίζει να το ρισκάρεις, ιδίως αν κάνεις πολλά χλμ (εγώ κάνω γύρω στα 25Κ το χρόνο), **σ' αρέσει η ροπή ( ) ή έχεις κανένα 2τονο SUVλάκι που με τους βενζινοκινητήρες καίει 7,6 πετρελαιοπηγές/ 100χλμ...
ξερεις ποσο εχει μια αντλια ντιζελ υψηλης πιεσης στα νεα χαι-τεκ αμαξια ????
εχω ακουσει για 2-3000 Ε...
1-2 στραβες να σου κατσουν με νερομενο/νοθευμενω πετρελεο κ παει η οικονομια των ντιζελ
εχει πολυ ρισκο τα ντιζελ στην Ελλαδα
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Το βασικό που με προβληματίζει εμένα με τα ντίζελ είναι η νοθεία... Αν βάλεις νοθευμένο πετρέλαιο μπορεί να πάρεις την αντλία στο χέρι... Και δεν είναι καθόλου φθηνό (μιλάω για τα καινούρια ντίζελ με τις αντλίες υψηλής πίεσης, όχι τα παλιά που καίνε ότι πετρέλαιο νά'ναι...)
Όσο για το να σε πιάσουν, πιστεύω ότι το ενδεχόμενο είναι πολύ μικρό... Αξίζει να το ρισκάρεις, ιδίως αν κάνεις πολλά χλμ (εγώ κάνω γύρω στα 25Κ το χρόνο), σ' αρέσει η ροπή ( ) ή έχεις κανένα 2τονο SUVλάκι που με τους βενζινοκινητήρες καίει 7,6 πετρελαιοπηγές/ 100χλμ...
Kυριοι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα...ρωτησα και εμαθα...γνωριζετε ποσο ειναι το προστιμο αν σε πιασουν στην Αθηνα να κυκλοφορεις με diesel???
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
-
Πες του ότι ο ΚΟΚ δε συμφωνεί μαζί του...
-
Πες του ότι ο ΚΟΚ δε συμφωνεί μαζί του...Kαλα...οταν σε σταματησουν αυτο πες τους...το προστιμο συμφωνα με τον νεο ΚΟΚ ειναι 3,000 ευρω οταν σε πιασουν να κυκλοφορεις με diesel σε σημεια στην Αττικη που απαγορευεται.
Τι να κανουμε? Αφου ειναι παρανομο...ειναι δυνατον να μην εχεις κυρωσεις οταν κανεις κατι παρανομα?
-
Αν πάρω diesel και αν με σταματήσουν έχω άλλα μέσα για να μη με γράψουν καθόλου....
-
Πες το ετσι. Μη μου λες οτι το προστιμο δεν ειναι αυτο...γιατι παραπληροφορουμε κοσμο...και μετα αν φαει καποιος το προστιμο...θα τρεχει.
Πες...εχω ακρες να μη φαω κληση...αλλο αυτο. Αυτο το δεχομαι.
Αλλα καποιος που σκεφτεται να το κανει παρανομα...ειναι καλο να ξερει τι κυρωσεις μπορει να του επιβληθουν...
-
Τότε να κάνουμε μήνυση στους 4τροχούς γιατί αυτοί γράφουν ότι το πρόστιμο είναι 150Ε στο τρέχον τεύχος.....
-
Τότε να κάνουμε μήνυση στους 4τροχούς γιατί αυτοί γράφουν ότι το πρόστιμο είναι 150Ε στο τρέχον τεύχος.....4Τ vs Δικηγορος που ειδηκευεται σε υποθεσεις ΚΟΚ...εμπιστευομαι τον δικηγορο...
-
Μήπως σου είπε και πότε βγήκε ο καινούριος ΚΟΚ;;;
-
Μήπως σου είπε και πότε βγήκε ο καινούριος ΚΟΚ;;;Η ερωτηση μου ηταν περι diesel μονο. Και η απαντηση ηταν 'περιπου 3,000 ευρω...γιατι?'
Ακομα δε καταλαβαινω γιατι σου φαινεται τοσο περιεργο το προστιμο για κατι που απαγορευεται...οταν αν περασεις με κοκκινο ειναι
-
Ο χρήστης Nikos147 έγραψε:
Μήπως σου είπε και πότε βγήκε ο καινούριος ΚΟΚ;;;
Η ερωτηση μου ηταν περι diesel μονο. Και η απαντηση ηταν 'περιπου 3,000 ευρω...γιατι?'
Ακομα δε καταλαβαινω γιατι σου φαινεται τοσο περιεργο το προστιμο για κατι που απαγορευεται...οταν αν περασεις με κοκκινο ειναι
-
Mαζι σου...μακαρι να μπορουσα να παρω με σιγουρια diesel...αλλα το προστιμο συμφωνα με ανθρωπους που γνωριζουν και ειναι η δουλεια τους αυτη...ετσι ειναι τα πραγματα.
Απλα σου εδωσα ενα παραδειγμα για το προστιμο. Δεν υπαρχει λογικη στην Ελλαδα φιλε μου...και συμφωνω οτι ειναι εντελως παραλογο να μην επετρεπεται το diesel οταν στον υπολοιπο κοσμο επιτρεπεται ωστε να μειωθουν οι ριπποι...εδω ειναι αλλιως δυστηχως τα πραγματα.
Ας μη το πλατιαζουμε το θεμα...ο ανθρωπος ειναι εμπειρος και η δουλεια του ειναι αυτη. Το προστιμο ειναι περιπου 3,000 ευρω...ειναι παραβαση κωδικα περι μολυνσης περιβαλοντως.
-
Λοιπον...εμαθα ΑΚΡΙΒΩΣ τι συμβαινει...και ειναι τα παρακατω...
- Αν σε σταματήσει τροχαία για έλεγχο τότε σου παίρνουν τις πινακίδες και τις στέλνουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου αυτό με την σειρά του σου κάνει μήνυση για μόλυνση του περιβάλλοντος και πας δικαστήριο. (συνήθως όμως η Τροχαία δεν ασχολείται εκτός αν πέσεις σε περίεργο).
- Αν σε σταματήσει κλιμάκιο ελέγχου καυσαερίων τότε την πάτησες!!
Το προστιμο θα κυμαινεται τελος στα 3,000 ευρω.
-
Nταξ', το θέατρο του παραλόγου.
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
Όσο για το να σε πιάσουν, πιστεύω ότι το ενδεχόμενο είναι πολύ μικρό... **Αξίζει να το ρισκάρεις, ιδίως αν κάνεις πολλά χλμ (εγώ κάνω γύρω στα 25Κ το χρόνο), **σ' αρέσει η ροπή ( ) ή έχεις κανένα 2τονο SUVλάκι που με τους βενζινοκινητήρες καίει 7,6 πετρελαιοπηγές/ 100χλμ...
ξερεις ποσο εχει μια αντλια ντιζελ υψηλης πιεσης στα νεα χαι-τεκ αμαξια ????
εχω ακουσει για 2-3000 Ε...
1-2 στραβες να σου κατσουν με νερομενο/νοθευμενω πετρελεο κ παει η οικονομια των ντιζελ
εχει πολυ ρισκο τα ντιζελ στην Ελλαδα
Οι ταρίφες δηλ με τις νέες Ε 220,270,κλπ πού βάζουν πετρέλαιο;Ή κάθε μήνα πάνε για αντλία πετρελαίου;Αν έχεις στάνταρ βενζινάδικο που το ξέρεις δεν έχεις πρόβλημα.Όπως και με τις βενζίνες άλλωστε...
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;