-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ρε σεις, εχει π'άει κανεις επίστρατος- ως εφεδρος οπλίτης για επανεκπαίδευση? Εγω πάω για μία βδομάδα αρχες του αλλου μήνα και δεν ξέρω τί παίζει σε αυτή την περίπτωση.
Θυμάμαι, όταν κάναμε σκοινάκια είχαμε και μερικούς επίστρατους.
Την ημέρα, άραζαν και έκαναν καμία βόλτα με το στάγιερ και τα βράδια ή θα καθόντουσαν μαζί μας στην φωτιά ή θα την κοπάναγαν για το πιο κοντινό μπαράκι.
Αξύριστοι και δεν συμμαζεύετε…
Θα μου πεις… Εφοδιασμού Μεταφορών ήμουν…
Τι σειρά ήσουν;
Όταν απολυόμουν, έλεγα πως έτσι και με ζητήσουν επίστρατο, θα πάω στην Ακτή Ελεφαντοστού, ώστε να αποφύγω να πάω στο στρατό. Τώρα, λέω μα καλά, ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα με ζητήσουν;;; Να πάμε να κωλοβαρέσουμε για καμμία εβδομάδα, έτσι για το χαβαλέ.
Στο αν σε καλεσουν παιζει ρολο το γενικο φυλλο πορειας;Εγω εχω παρει λευκο απο την αρχη.
Mην επαναπαύεσαι στο λευκό φύλλο πορείας. Και εγώ λευκό είχα πάρει, επειδή ήμουν ΕΛΔΥΚ και έγινε διαδοχικά ροζ και γαλάζιο (ή αντίστροφα, δε θυμάμαι).
Όσο για τους επίστρατους, είχα συναντήσει μερικούς όσο ήμουν Τρίπολη, στην αρχή. Τόσο χυμάδια δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου... Οι άνθρωποι προκαλούσαν σου λέω!
Τώρα πια παρακαλάω να πάω 1 βδομαδούλα διακοπ... εεεε... μετεκπαίδευση θέλω να πω...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ευχαριστω2 ερωτησουλες ακομα αν μπορειτε να μου απαντησετε.. (δεν επειγουν, αλλα τις εχω απορια...)
α) με 4.50 βαθμους μυωπια ειμαι γιωτας;
β) ΠΑ θα με πανε μαμιωντας για να βγαινουν τα βυσματα κ να περνανε τζαμι;
thanks κ παλι
Όχι και όχι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ρε σεις, εχει π'άει κανεις επίστρατος- ως εφεδρος οπλίτης για επανεκπαίδευση? Εγω πάω για μία βδομάδα αρχες του αλλου μήνα και δεν ξέρω τί παίζει σε αυτή την περίπτωση.
Θυμάμαι, όταν κάναμε σκοινάκια είχαμε και μερικούς επίστρατους.
Την ημέρα, άραζαν και έκαναν καμία βόλτα με το στάγιερ και τα βράδια ή θα καθόντουσαν μαζί μας στην φωτιά ή θα την κοπάναγαν για το πιο κοντινό μπαράκι.
Αξύριστοι και δεν συμμαζεύετε…
Θα μου πεις… Εφοδιασμού Μεταφορών ήμουν…
Τι σειρά ήσουν;
Όταν απολυόμουν, έλεγα πως έτσι και με ζητήσουν επίστρατο, θα πάω στην Ακτή Ελεφαντοστού, ώστε να αποφύγω να πάω στο στρατό. Τώρα, λέω μα καλά, ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα με ζητήσουν;;; Να πάμε να κωλοβαρέσουμε για καμμία εβδομάδα, έτσι για το χαβαλέ.
Στο αν σε καλεσουν παιζει ρολο το γενικο φυλλο πορειας;Εγω εχω παρει λευκο απο την αρχη.
Mην επαναπαύεσαι στο λευκό φύλλο πορείας. Και εγώ λευκό είχα πάρει, επειδή ήμουν ΕΛΔΥΚ και έγινε διαδοχικά ροζ και γαλάζιο (ή αντίστροφα, δε θυμάμαι).
Mετα απο 10 χρονια με μονο λευκο φυλλο πορειας μια σιγουρια την αισθανομαι!
28-10-96 απολυθηκα!Ποτε περασαν 10 χρονια!! -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Όχι
Υπάρχει περίπτωση να σε βγάλουν Ι2 ή βαριά βαριά Ι3 (ένοπλο, φυσικά), για να μην πάρεις ειδικότητα ελεύθερου σκοπευτή (με τα γυαλιά ή με φακούς δεν μπορείς να δουλέψεις σωστά με τη διόπτρα).
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ευχαριστω2 ερωτησουλες ακομα αν μπορειτε να μου απαντησετε.. (δεν επειγουν, αλλα τις εχω απορια...)
β) ΠΑ θα με πανε μαμιωντας για να βγαινουν τα βυσματα κ να περνανε τζαμι;
thanks κ παλι
Ι4 συγκεκριμενα.... αν το δηλωσεις φυσικα, δεν καθονται να σε ψαχνουν αυτοι. Τουλάχιστον στην σειρά μου, με 4 και πανω εφευγες... Γνωμη μου ειναι σαφως και να το δηλωσεις, εκτος και αμα έχεις τρελλες κ@@λες να ρίχνεις με G3. Ειναι για την προστασια της δικης σου υγειας... και ασε αλλους να σφυρανε διαφορα για γιωταδες και λαλακιες. Αν παλ
Ως αοπλος, αυτο που σίγουρα θα γλυτωσεις ειναι υπηρεσίες που έχουν όπλο (σκοπετα, πυλες...) αλλα απο την αλλη μπορει να φας στην μαπα αλλα ποστα (μαγειρια πχ...) αλλα και πάλι μπορει να την βγάλεις σε κανα γραφείο μεσα αν εισαι γραμματιζούμενος
Αυτα...
- ps: Στο ΠΝ φυσικα και χρεώνουν οπλα... Oto Melara, Phalanx, Exocet, Harpoon, SUT, διαλεχτεεεεεεεεεεεεεε....
-
Ε όχι και Ι4... Εγώ έχω 6 βαθμούς και πάλι ήμουν Ι3 ΕΝΟΠΛΟ!
Και φυσικά δε γλύτωσα τίποτα, μα τίποτα από αγγαρείες ή οτιδήποτε άλλο.
(Το έγραφε και το καρτελάκι του Ι: 'Ικανός για όλα μερίμνει ιατρικής φροντίδος')
Ακούς Φραγκίσκο? Ικανός για όλα, γι'αυτό μη μου πολυπηγαίνεις κόντρα.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ε όχι και Ι4... Εγώ έχω 6 βαθμούς και πάλι ήμουν Ι3 ΕΝΟΠΛΟ!Λαθος τους... δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο....
-
Αυτό λέω κι εγώ. Λάθος τους, έπρεπε να είμαι Ι1 κανονικά.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΠΑ έχεις χρεωμένο όπλο μόνο στη βασική εκπαίδευση. Στις μονάδες χρεώνεσαι όπλο μόνο όταν είναι να εκτελέσεις ένοπλη υπηρεσία, και το παραδίδεις αμέσως μετά.
Έτσι και στο ΠΝ.
Γι' αυτό και λύνονται για να καθαρισθούν κάθε Αγίου Π..ου, αν δεν απατώμαι!
Στον ΕΣ είσαι ανά πάσα στιγμή υπεύθυνος για το όπλο σου και την κατάστασή του και το 'γλείφεις' καθημερινώς (σε μάχιμη μονάδα τουλάχιστον). Θυμάμαι σε υπαιθριες διαβιώσεις και πορείες στα βουνά ή βολές, όταν έβρεχε, δεν μας ένοιαζε το μουσκίδι και η πούντα, 'τα όπλα, γαμώ την πουτάνα μου' λέγαμε. -
εξαρτάται πού θα πέσεις, γιατί έχω δει μονάδες του ΠΝ στις οποίες πήζουν όπως στο ΚεΠαλ, κι έτσι δεν καταλαβαίνεις το νόημα της θητείας. Υπάρχουν όμως και άλλες μονάδες που βγάζεις αίμα...απ'το ξύσιμο..
για ΠΑ έχω ακούσει τα χειρότερα τα τελευταία χρόνια, ότι δεν έχει άτομα και πάνε απ'το κακό στο χειρότερο οι υπηρεσίες και το ποσοστό μέσα-έξω
-
Αυτό λέω κι εγώ. Λάθος τους, έπρεπε να είμαι Ι1 κανονικά.ο στρατος υποτιθεται πως πρεπει να προστατευει την υγεια ακομα και αυτων που ΔΕΝ καταλαβαινουν την σοβαροτητα των πραγματων, και κατ' επεκταση να προστατευτει και η εικονα του στρατου απο ατυχη συμβαντα.
Γι αυτο και ειναι λαθος που σου δώσανε όπλο... Δεν ειναι θέμα αν μπορείς να το χειριστείς η όχι, αλλα ειναι θέμα δικής σου προστασίας.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ε όχι και Ι4... Εγώ έχω 6 βαθμούς και πάλι ήμουν Ι3 ΕΝΟΠΛΟ!
Λαθος τους... δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο....
Συγγνώμη αλλά λάθος κάνεις εσύ...
Απλά μπορείς να δεις το ΠΔ υπ' αριθ. 133/2002 'Για την κρίση Σωματικής Ικανότητας τωνΣτρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ενοπλες Δυνάμεις» (ΦΕΚ 109/17-5-2002 τ. Α’) όπου αναφέρονται τα εξής στον Γενικό Πίνακα νοσημάτων παθήσεων και βλαβών :- Διαθλαστική ανωμαλία (μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός) του ενός ή και των δύο οφθαλμών μεταξύ **4,5-7 διοπτριών **είναι κατηγορία Ι2.
- Μυωπία ή υπερμετρωπία του ενός ή και των δύο οφθαλμών μεταξύ 7 -9 διοπτριών είναι Ι3.
- Μεγάλη Μυωπία ή υπερμετρωπία **πάνω από 9 - 18 διοπτρίες **του ενός ή και των δύο οφθαλμών είναι Ι4.
-Μεγάλη μυωπία πάνω από 18 διοπτρίες και των δύο οφθαλμών είναι Ι5.
Τα παραπάνω εφαρμόζονται και στην πράξη…Δεν έχω δει άνθρωπο με 4 βαθμούς μυωπία Ι3 ούτε καν Ι2..Ι4 ούτε για πλάκα να το σκέφτεσαι...
Μπορείς να δηλώσεις ψέμματα όμως γιατί δεν κάνουν κανονική εξέταση (αν βέβαια δηλώσεις πάνω από 9 ίσως και να τσεκάρουν)...
Ι3 ένοπλο και Ι2 δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές... -
Ε όχι και Ι4... Εγώ έχω 6 βαθμούς και πάλι ήμουν Ι3 ΕΝΟΠΛΟ!αμάν!
εσύ είσαι τυφλός ΡΕ και δεν το ξέρεις!κι εγώ 2 βαθμούς έχω...μην παρεξηγηθείς.
-
corsair, με πρόλαβε ο koutsan...
O ΕΣ ουδέποτε ανέλαβε πρωτοβουλία για να προστατεύσει την υγεία μου (το αντίθετο, θα έλεγα), ακόμη και ΑΦΟΥ ο γιατρός με έβγαλε ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ Ι3 ένοπλο. Αν είναι λάθος τους που μου έδωσαν όπλο, δεν το γνωρίζω, πάντως στις περισσότερες βολές εγώ (και η πλειοψηφία των εφέδρων) ρίχναμε πολύ καλύτερα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ. Και δεν εννοώ τους ΕΠ.ΟΠ αλλά αυτούς που προέρχονταν από ΣΜΥ και ΣΣΕ.
Και ερωτώ: Ποια η λογική πίσω από έναν Ι3 ένοπλο, ο οποίος δύναται να κάνει τα πάντα, τον βάζουν σε οποιαδήποτε αγγαρεία υπάρχει, του αναθέτουν δουλειές που θα έπρεπε να κάνουν μόνιμοι (π.χ. καταγραφή όλων των παγίων στοιχείων του Τάγματος, από κτίρια μέχρι και καταφύγια στην άλλη άκρη του νησιού) και μετά από όλα αυτά, κάνει και σκοπιά/περίπολο*?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Γιατί πολύ απλά, τα ίδια έκαναν και οι Ι2, και οι Ι1. Τα περισσότερα μάλιστα από αυτά έκαναν και οι άοπλοι. Αρα ο ΕΣ που λες ότι προστατεύει την υγεία των οπλιτών υφίσταται μόνο στα χαρτιά. Στην πράξη, όλα - μα όλα - εξαρτώνται από την κρίση του εκάστοτε διοικητή ΑΛΛΑ και από τα περιθώρια που αφήνει σε αυτόν το ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο προσωπικό.
*Για να μην παρεξηγηθώ, επειδή μιλάω για το προσωπικό μου παράδειγμα, ούτε μια στιγμή δε μετάνιωσα που ήμουν ένοπλος ή που έκανα αυτά που περιέγραψα παραπάνω αλλά και αρκετά ακόμα. Το αντίθετο μάλιστα, μπορεί από τη μία να θεωρώ (και δεν είμαι ο μόνος) χαμένο χρόνο αυτούς τους 12 μήνες, αλλά από την άλλη έχω και την ευχέρεια να αισθάνομαι όμορφα με τον εαυτό μου καθώς έμαθα αρκετά περισσότερα από πολλές 'σειρές' μου (μικρότεροι σε ηλικία οι περισσότεροι) που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πώς να λουφάρουν.
-
Να μιλάνε και τα ημιάρβυλα...άκου 12 μήνες!
-
Ναι αλλά πήγα παππούς...
-
Τι παπούς ρε? ΜΕ το μαλί που έχεις πρέπει να έχεις απολυθεί πάνω απο 3 χρόνια
-
Το ποτίζω βιταμίνες... (02/2006 απολύθηκα).
-
Αν είναι λάθος τους που μου έδωσαν όπλο, δεν το γνωρίζω, πάντως στις περισσότερες βολές εγώ (και η πλειοψηφία των εφέδρων) ρίχναμε πολύ καλύτερα ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ. Και δεν εννοώ τους ΕΠ.ΟΠ αλλά αυτούς που προέρχονταν από ΣΜΥ και ΣΣΕ.
Sorry αλλά δεν με πείθεις! Τα ξέρω πολύ καλά τα πράγματα για τις βολές.
Μην περνάς τον εαυτό σου για sniper. -
Τι διάολο κοπριά τους βάζεις?
Θητεία? Ωχωχωχ...