-
ratanplan έπρεπε να είμαι κι εγω εκει να μας πάρουν σηκωτούς!!!
-
Χωρις παρεξηγηση,εγω ειδα τον ratanplan ως καποιον που στο ακουσμα οτι πρεπει να ασκησει τις δημοκρατικες του υποχρεωσεις, επαθε αμοκ.
Η δικαστινα παλι συνηθισμενη να της μιλανε με σκυφτο το κεφαλι,τα πηρε ασχημα οταν ειδε καποιον να της φωναζει.
Καλα για τους μπατσους δεν το συζηταμε συνηθισμενα τα χιονια στα βουνα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Καλά τα δικαιώματα που λέμε και οι υποχρεώσεις της δημοκρατίας, αλλά ας βάλουν κανέναν 'αχαϊρευτο' δημόσιο υπάλληλο, όχι εμένα που εχω ενα μικρό μαγαζί και ΠΛΗΡΩΝΩ τα όσα πληρώνω σε δήμους-εφοριες κτλ!!!
Ο νόμος απαγορεύει σε δημοσίους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε εφορευτική επιτροπή!
Εμ τόση κούραση συσωρευμένη από την υπόλοιπη εβδομάδα, πως να αντέξουν τα παιδιά.
Ε, δεν το ήξερα !!!!
-
kouk Δεν ξέρω για εσένα αλλά εμένα οι 2 αστυνομικοί μόνο με κλαρκ με παίρνανε.....να υποθέσω ότι σαν άξιο μέλος αυτου του φόρουμ και εσύ, θα ήθελες άλλο ένα κλαρκ.......χέσε μέσα θα τους έφευγε η μέση!
kantoniou σε κάποια φάση άκουσα που έλεγε ότι ήρθαν κάποιοι που ήταν εφορευτική -και είχαν πάρει ειδοπ- και της λέγανε ότι ήταν άρρωστοι κλπ, αν είναι δλδ οι ειδοποιειμένοι να την γλυτώνουν, και να την πληρώνει ο άσχετος με το έτσι θέλω, χέσε μέσα!
Φίλε Tiger κάθε άλλο αυτό που με ενοχλεί είνα ιο τρόπος που έγινε ότι έγινε, γενικά είμαι άνθρωπος που αν με πιάσεις στο φιλότιμο με κάνεις ότι θες! Αν μου έλεγε αγόρι μου δεν έχεις πάρει ειδοποίηση το ξέρω αλλά υπάρχει πρόβλημα, μπορείς να καθήσεις? 80% θα καθόμουνα. Αλλά δεν γίνεται να σου στερούν την Ελευθερία σου με το έτσι θέλω απο το πουθενά, πραγματικά πίστεψέ με είναι πολύ άσχημο! Απο εδώ και πέρα θα πηγαίνω να ψηφίζω 10 λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες! να πάνε να μαμηθούν.
Οι μπάτσοι πάντως σε γενικές γραμμες καλά φέρθηκαν!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
αμαν ρε φιλε, πανικος.
Μαλλον το τραβηξε πολυ η δικαστικος το σχοινι. Μηπως την ειχαν γειωσει κι αλλοι και δεν ειχε καθολου μελη για την εφορευτικη;Ρε τους κακόμοιρους τους Δ.Α. τι τραβάνε κι αυτοί για να βγάλουν ένα 1000ρικάκι μέσα σ' ένα 24ωρο....
Ε, πως μετά να μην τις βλέπουν τις εκλογές ως ευκαιρία για μια γρήγορη 'κονόμα' οι μεν και χώσιμο οι δε.....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
αμαν ρε φιλε, πανικος.
Μαλλον το τραβηξε πολυ η δικαστικος το σχοινι. Μηπως την ειχαν γειωσει κι αλλοι και δεν ειχε καθολου μελη για την εφορευτικη;Ρε τους κακόμοιρους τους Δ.Α. τι τραβάνε κι αυτοί για να βγάλουν ένα 1000ρικάκι μέσα σ' ένα 24ωρο....
Ε, πως μετά να μην τις βλέπουν τις εκλογές ως ευκαιρία για μια γρήγορη 'κονόμα' οι μεν και χώσιμο οι δε.....
+άπειρο .... εάν ισχύει το ποσό!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
αμαν ρε φιλε, πανικος.
+άπειρο .... εάν ισχύει το ποσό!
-
Το ποσό αυτό άκουσα κα ιεγώ απο κάπου αλλού.
Το κακό που είναι?
Το κράτος δίνει 1.000 € στο δικ. αντ και 500 νομίζω στον γραματέα.
Αν δεν έδινε μια και έκανε επιστράτευση, θα γινότανε πανικός!
Το άσχημο είναι ότι η εφορευτική επιτροπή δεν παίρνει μία, εντάξει μπορεί να μην έχεις ευθύνες, αλλά τρως 20 ώρες εκει μέσα!
-
Ποσα θα θεωρούσατε καλα;
Να ζητήσουμε 100Ε ας πούμε; -
η ένστασή η δική μου --μιας και βλέπω ειρωνείες-- είναι στο ότι οι μεν παίρνουν ένα σεβαστό για τα ελληνικά δεδομένα ποσό ενώ οι δε δουλεύουν για την ψυχή της μάνας τους!
οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είναι έλληνες πολίτες που πρέπει να κάνουν το καθήκον τους όπως ο καθένας που καλείται στην εφορευτική επιτροπή?
και μην μου πείτε περι ευθυνών και εργασίας ...γιατί όλοι ξεπατώνονται με το συμπάθειο εξίσου.
-
Ο χρήστης dea@735 έγραψε:
Δεν πας καθόλου . Όταν πας να ψηφίσεις δεν σε πιάνουν γιατί δεν το παίρνουν χαμπάρι .Παρόλα αυτά έχεις στην τσέπη χαρτί από γιατρό ( ορθοστατική πίεση - λέμε τώρα -) και την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια . Οι δικηγόροι είναι 'κότες' απ'τη φύση τους και δεν τα βάζουν με γνωματεύσεις και γιατρούς . Πιάνει πάντα ....trust me ....Μεγαλη μαγκια. Την εκαναν 6 στους 8 που ειχαν καλεστει στο χωριο μου και οι υπολοιποι 2 που εμφανιστηκαμε καθησαμε 24 ωριτσες σερι. Μαλιστα δυο απο αυτους το γλεντησαν για αρκετες ωρες στο διπλανο τσιπουραδικο. Αλλα trust me στα @@ τους και - φανταζομαι - στα @@ σου.
-
Δεν διαφωνω.Αφου παιρνει ενας, να παιρνουν ολοι.
Αλλα η λογικη του δεν πληρωνομαι αρα δεν κανω τιποτα,παραπέμπει σε μισθοφόρο και οχι σε δημοκρατικό πολίτη.
Ευτυχως υπαρχουν ακόμα πολλοι που την βρισκουν με την διαδικασία,ενας συνάδελφος εχει παει 4 φορες μεχρι τωρα! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν διαφωνω.Αφου παιρνει ενας, να παιρνουν ολοι.
Αλλα η λογικη του δεν πληρωνομαι αρα δεν κανω τιποτα,παραπέμπει σε μισθοφόρο και οχι σε δημοκρατικό πολίτη.
Ευτυχως υπαρχουν ακόμα πολλοι που την βρισκουν με την διαδικασία,ενας συνάδελφος εχει παει 4 φορες μεχρι τωρα!Σε αυτό αναφέρομαι στον 'μισθοφόρο' δικαστικό αντιπρόσωπο!
-
Xιλιαρικάκι όντως παίρνουν οι Δικαστικοί..
Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να πληρώνονται όλα τα μέλη της εφορευτικής και όχι μόνο ο δικαστικός και ο γραμματέας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αλλα η λογικη του δεν πληρωνομαι αρα δεν κανω τιποτα,παραπέμπει σε μισθοφόρο και οχι σε δημοκρατικό πολίτη
Ας δείξουν ότι με/μας θεωρούν πολίτη/τες και τις υπόλοιπες ημέρες κι όχι μονο την ημέρα των εκλογών και τόε τα ξανασυζητάμε σε καλύτερη βάση.
-
Ρε σεις ο δικαστικος δεν μενει διπλα απο το εκλογικο κεντρο.
Μη κοιτατε στα μεγαλα αστικα κεντρα που μπορει να τυχει να διαμενει στην ιδια πολη.
Πολλες φορες ερχεται απο αλλη πολη η και απο αλλο νομο.Ειναι λοιπον η αποζημιωση του καθως και η μεταβαση,διαμονη και τροφοδοσια για τις τρεις αυτες μερες που τον απασχολει το κρατος.
Αν και τα 1000 ευρω μου φαινονται πολλα .Το νουμερο ειναι τσεκαρισμενο η 'το ακουσα που το'λεγαν στο καφενειο' η κατι παρομοιο; -
Κοιτάξτε ο δικ.αντιπρ έχει και μια ευθύνη, η εφορευτική στα @@ της, απλά τρώει μια μέρα απο τη ζωή της. Το θέμα είναι ότι αν είσαι εφορευτική επιτροπή δεν πρέπει να έχεις άδεια την επόμενη ημέρα απο τη δουλειά σου?
Θυμάμαι στις προηγούμενες δημοτικές ή στις προ-προηγούμενες βουλευτίκές μου έλεγε ένας σθμφοιτητης ότι έφυγε μετά τις 12, δεν θυμάμαι ώρα να πω.
ΜΑ να είσαι απο τις 7 το πρωί κα ινα φεύγεις 12 το βράδυ και να πάς και δουλειά μετά, ε άει #!!%!@^#@!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Κοιτάξτε ο δικ.αντιπρ έχει και μια ευθύνη, η εφορευτική στα @@ της, απλά τρώει μια μέρα απο τη ζωή της. Το θέμα είναι ότι αν είσαι εφορευτική επιτροπή δεν πρέπει να έχεις άδεια την επόμενη ημέρα απο τη δουλειά σου?Θυμάμαι στις προηγούμενες δημοτικές ή στις προ-προηγούμενες βουλευτίκές μου έλεγε ένας σθμφοιτητης ότι έφυγε μετά τις 12, δεν θυμάμαι ώρα να πω.
ΜΑ να είσαι απο τις 7 το πρωί κα ινα φεύγεις 12 το βράδυ και να πάς και δουλειά μετά, ε άει #!!%!@^#@!
Τα μελη των εφορευτικων δικαιουνται αδεια την επομενη των εκλογων.
-
Για αυτό είσαι σίγουρος? Γιατί σε φίλο μου του είπαν πως όχι, στην εταιρία που δουλεύει, οπότε ή δεν ήταν καλά πληροφορημένη η πανεύμορφη κοπελιά από το τμήμα του πρωσοπικού ή......
-
Σε αυτές τις εκλογές 1000ρικάκι ήταν η αποζημίωση του δικαστικού αντιπροσώπου (γύρω στα 750 το 2004)....Ο γραμματέας παίρνει 100 (γύρω στα 70 το 2004)...Οι περισσότεροι δικαστικοί αντιπρόσωποι που παίρνουν δικό τους γραμματέα (κοληττό συνήθως ή αδερφό-ή) τους δίνουν και από την τσέπη τους...Μου έχουν ζητήσει 'ρουσφέτι'!!! συνάδελφος από το Βόλο όταν πήγα δικαστικός αντιπρόσωπος στις βουλευτικές του 2004, να πάρω την κόρη του γραμματέα, με παρακάλαγε!!!Με πήρε τηλέφωνο ενώ ήμουν ακόμα Αθήνα για να πάρω την κόρη του γραμματέα, για 70 euros!! τι να πω τέτοιο λούκι για 70 euria, χαρά στο κουράγιο τους....Φυσικά του έκανα το χατίρι καθώς εγώ δεν θα έβαζα δικό μου άνθρωπο ποτέ σκλάβο για γραμματέα (έχει πολύ δουλειά και ο αντιπρόσωπος του φορτώνει όλο το γράψιμο)....Εδώ τον εαυτό μου και τον λυπόμουνα, να χώσω και άλλον!! Έλα όμως που οι περισσότεροι δεν το βλέπουν έτσι...Εγώ για 70-100 eurοs ούτε απ'έξω δεν θα πέρναγα....
Δεν ξέρω αν τα θεωρείτε τα 1000 πολλά ή λίγα αλλά εγώ φέτος έκανα αίτηση εξαίρεσης και δεν πήγα : σιγά μη πάω να ξενυχτήσω και να μου βγει η ψυχή ένα 24ωρο για 1000 euria + το ότι είναι διπλή κάλπη = πολύ δουλειά...Μπορεί να ακούγονται πολλά για μεροκάμματο τα 1000 αλλά εγώ την ησυχία μου δεν τη διαταράσσω εύκολα (τουλάχιστον φέτος δεν είχα όρεξη, σε βουλευτικές μάλλον θα πάω)...Σκεφτείτε βέβαια αν πέσεις και σε 2ο γύρο τσιμπάς ακόμα 1000 και πολύ πιο χαλαρά τη 2η φορά....Πάντως το 95% των δικηγόρων πάνε περιχαρείς...( αίτηση εξαίρεσης έκανε και η κοπέλα μου που συζούμε, οπότε το 'σπίτι' έχασε 2000-4000 euros σε αυτές τις εκλογές αλλά διατήρησε την ψυχική του γαλήνη )
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές