@ greo
Πιστεύω πως υπάρχουν 2 βασικές αιτίες που προκαλούν αυτή την διάσταση απόψεων:
-
Η πάγια αντιμετώπιση κάποιων ζητημάτων με συγκεκριμένο τρόπο από ορισμένους, είτε λόγω φανατισμού, είτε ημιμάθειας.
-
Το πως αντιλαμβανόμαστε την θέση των δασκάλων σήμερα.
Το 2ο είναι αυτό που προφανώς μπορεί να τεθεί υπό συζήτηση, γιατί τους βαμμένους δεν τους αλλάζεις, σωστά;
Συμφωνώ μαζί σου πως οι δάσκαλοι δεν πρέπει να είναι οι λιγότερο αμοιβόμενοι... είναι όμως;
Δεύτερον, κάποιοι θεωρούν βάρβαρη την δουλειά τους, κάποιοι την θεωρούν εύκολη. Όπως ανέφερα μερικά post πιο πάνω, όλοι σκίζονται να μπουν στο παιδαγωγικό με κατακτήριες- δεν φαντάζεσαι τι γίνεται.
Τρίτον, ζητούν αύξηση 47% (ισχύει, ή όχι; Δεν μου απαντήσατε!).
Για κάποιους είναι πρωτοφανές, για κάποιους λογικό. Μπορείς όμως, με απόλυτη βεβαιότητα, να ισχυριστείς πως το αίτημα αυτό είναι άμεσα εκπληρωτέο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους που αναφέρθηκαν πριν, καθώς και τους μισθούς εν Ελλάδι σήμερα; Ήδη πραγματευτήκαμε πριν το πως μπορεί να διαχυθεί το χρήμα στην κοινωνία.
Και αν θεωρείς πως κάποιοι αδικούν τους δασκάλους, δεν θα μπορούσε κάποιος αντίστοιχα να υπενθυμίσει πως όσοι σχετίζονται με τους εκπαιδευτικούς έχουν κάθε συμφέρον να αυξηθεί ο μισθός τους; Πόσο ειλικρινής είναι κάποιος μετά, όταν λέει εμένα ο πατέρας μου και η μάνα μου κτλ κτλ...;