-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με οσες εταιρειες εχω μιλησει μεχρι τωρα,καμια δεν ζητησε check-up,και μαλιστα με χρεωση!
Απλα πρεπει να δηλώσεις τυχόν ασθένειες.Έτσι έγινε και στη δική μου ασφάλεια.
Αν έχεις κάνει εγχείριση οποιουδήποτε είδους, απλά πρέπει να προσκομίσεις εξιτήριο.Είναι από τις 'επενδύσεις' που εύχεσαι να πάνε στον κουβά.
Έτσι.
Αλλά αν έχεις καλή ασφάλεια, όταν χρειαστεί αποδεικνύεται σωτήρια.
Έτσι ακριβώς.
Εμένα πιθανότατα θα μου καλύψουν και laser για τη μυωπία όταν συμπληρώσω 2 χρόνια ασφαλισμένος. -
Η ιδιωτική ασφαλιση πέρα από τα check-up και τις τακτικές επισκέψεις σε γιατρούς, που πρέπει να τις χρησιμοποιούμε για προληψη περισσότερο, έχει το νόημα της δύσκολης περίπτωσης, που θα σε βγάλει από υπέρογκα έξοδα. Για υτόν και μόνο το λόγο έχω κάνει ασφάλιση εγώ και όλη η οικογένεια εδώ και 10 χρόνια. Όταν συμβεί κάτι πολύ σοβαρό και δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά τότε αξίζει.
-
Και για να εχουμε καλο ρωτημα τι ειδους εξοδο βλεπουμε μηνιαια;
Εξαρταται απο την ηλικια κατασταση υγειας;Νικος
-
Σαφως και εξαρταται απο την ηλικια και την κατασταση υγειας.
Το εξοδο ποικιλλει αναλογα με την εταιρεια και το πακετο,ακους απο Χ μεχρι 4Χ και παει λεγοντας...
Πολυ μπακαλίστικα, μιλαμε για 1.000Ε/έτος -
Συγνώμη, αλλά αν συμβεί κάτι σοβαρό όπως λέτε και η ασφάλιση του ΙΚΑ, του ΔΗΜΟΣΙΟΥ κλπ κλπ δεν σε καλύπτει; Αρκεί να είσαι σε δημόσιο νοσοκομείο εννοείται... Εγώ την καλύτερη (και...δωρεάν!) λύση βρίσκω για τα ασήμαντα (κρυολόγημα κλπ) πλήρωνεις μια στο τόσο ένα εξωτερικό γιατρό για να μην περιμένεις στα νοσοκομεία και για κάτι σοβαρό , πηγαίνεις στα εξωτερικά ιατρεία ενός καλού...επαρχιακού νοσοκομείου που εξυπηρετεί λιγότερους ασθενείς και είσαι καλυμμένος! Αν πάλι σου συμβεί κάτι στραβό και δεν προλαβαίνεις (πχ έμφραγμα) σε κάθε νοσοκομείο θα έχεις προτεραιότητα...
Εχω πάει την μητέρα μου στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΝ Ιωαννίνων 5 το πρωί με ισχυρό πονοκέφαλο και σε ελάχιστα λεπτά πέρασε από παθολόγο και νευρολόγο. Απλά αργήσαμε να φύγουμε μέχρι να γίνουν όλες οι εξετάσεις (2 ώρες αν θυμάμαι...). Αλλά μια στο τόσο και δωρεάν δεν βρίσκω που είναι το πρόβλημα! Και δεν πληρώνεις κερατιάτικα χρήματα στις ιδιωτικές, οι οποίες δεν είναι και σίγουρο πως θα είναι και...καλοπληρωτές τη δύσκολη ώρα! Τι εγγυήσεις έχεις; Ειλικρινά, όσοι μένουν επαρχία δεν έχουν λόγο να κάνουν ασφάλιση υγείας, τα νοσοκομεία είναι πολύ καλά συνήθως και ούτως ή αλλως, τα ιδιωτικά είναι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συνήθως... Οι Αθηναίοι πάλι, δεν έχουν το ίδιο καλά νοσοκομεία...(πως αλλάζουν οι καιροί ε;).
Προς το παρόν, οι ασφαλιστικές θα ασφαλίζουν μόνο το αυτοκίνητό μου κι αυτό σε βασικό πακέτο (αντε και με μια ...οδική βοήθεια και φυσικά στην φθηνότερη που μπορώ να βρω και οι ακριβές τα ίδια σκ@τ@ είναι την δύσκολη ώρα, εσύ τρέχεις πάλι).... Αργότερα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, τα χρήματα και την κατάσταση του...ΕΣΥ, βλέπουμε! -
Σε κάποια σημεία δε διαφωνώ.Π.χ. για τα απλά πράγματα,όντως δεν είναι τρομερό να πας στο γιατρό και να πληρώσεις επίσκεψη.
Τα επαρχιακά νοσοκομεία που λες προφανώς απευθύνονται μόνο στους επαρχιώτες,δηλ περίπου στο 50% του πληθυσμού.(Εκτός κιαν ξεκινήσω από το Φάληρο να πάω στο πανεπιστημιακό του Ρίου,πράγμα που δεν το βλέπω και πολύ πιθανό. Είπαμε το RS καλό και γρήγορο είναι,αλλά όχι κιέτσι )Επίσης δεν είναι όλα τους πλήρως επανδρωμένα και σε ανθρώπους και σε μηχανήματα.Ή ακόμα χειρότερα έχουν μηχανήματα,αλλά δεν ξέρουν πώς να τα δουλέξουν.Και είναι πολύ σύνηθες να σε στέλνουν στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας στις σοβαρές περιπτώσεις (άρα τσάμπα και το ταξίδι στο Ρίο )
Πάμε παρακάτω:σε πολλά συμβόλαια υπάρχει ο όρος της μεταφοράς ακόμη και με ελικόπτερο.Δεν μου έχει τύχει δόξα τω Θεώ,αλλά δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δε θα γίνει.Σϋγκρινε με τη μεταφορά του ΕΚΑΒ και με πόσους πεθαίνουν περιμένοντάς το εις τον αιώνα των αιώνων...
Όσο για την προτεραιότητα σε έκτακτο περιστατικό,άσε καλύτερα,μη σου τύχει να πας με σοαβαρό περιστατικό σε εφημερεύον και αν σου τύχει να μην είναι το Κρατικό της Νίκαιας Χίλιες φορές να με πάνε στο Ιατρικό ή στην Ευρωκλινική και να τα πληρώσω από την τσέπη μου και να αργήσω και 1-2 μήνες να τα πάρω από την ασφαλιστική.
Όσο για τα δημόσια ταμεία,κλείνεις π.χ. ραντεβού στο ΙΚΑ για μετά από...5 μήνες Καλά αυτοί είναι πολύ μπροστά από την εποχή τους. Αυτοί και ο Δανιήλ. -
Στην επαρχια ειναι καλα τα πραγματα για σχετικα απλα περιστατικα.
Στην Αθηνα ειναι ενας εφιαλτης,ειδικα αν πεσεις και σε εφημερια... -
Είπα τι έγινε σε σοβαρό περιστατικό, όπου υπήρχε υπόνοια για εγκεφαλικό κλπ . Επίσης είχα πάει για εξέταση λόγω υψηλού πηρετού και μια κοπέλα που ήρθε μετά από μένα με υποψία αλλεργικού σοκ πέρασε αμέσως μέσα και την είδε ο γιατρός. Αυτά είναι περιστατικά από επαρχία όμως.
Δεν ξέρω για το Κρατικό Νικαίας, δεν έχω πάει!
Ξέρω πως τα 1000 και βάλε τον χρόνο δεν τα έχω και θ' αργήσω να μπορώ να τα δώσω... Και μέχρι τότε, οι...πιθανότητες είναι με το μέρος μου! Σίγουρα είναι καλύτερα να έχεις και μια επιπλέον κάλυψη, αλλά είναι πολλά , πάρα πολλά τα λεφτά! Αν μπορούσαμε να μην πληρώνουμε του δημοσίου , τότε θα είχε νόημα. Τώρα όμως πληρώνουμε και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα ...μας πετάξουν στο δρόμο αν πάθουμε κάτι, θα μας εξυπηρετήσουν ειδικά αν πρόκειται για κατι σοβαρό.
Τώρα για το ΙΚΑ ό,τι και να πούμε είναι λίγο! Γι' αυτό σ' αυτές τις περιπτώσεις, από το να περιμένεις, καλύτερα πλήρωσε ένα γιατρό έξω. Για τα σοβαρά στα δημόσια νοσοκομεία.
Στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία μόνον για κάτι πολύ σοβαρό και σπάνιο θα σε στείλουν στην Αθήνα από επαρχία. Οι πιθανότητες είναι μικρές. Ασε που δεν νομίζω πως ενα Ιδιωτικό Νοσοκομείο θα μπορεί αντίστοιχα να ανταποκριθεί...
Εγώ πολύ απλά αν θέλω να κάνω πχ στα γεράματα μια εγχείρηση ...καταράκτη, θα πάω στα Γιάννενα να την κάνω! Τόσο απλά! Αντί να περιμένεις για μήνες στην Αθήνα, πας εκεί και είσαι κύριος... Η για μια εγκυμοσύνη... Γιατί να σκάσεις 10000 ευρωπουλίνια στην κλινική, όταν σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, θα μεταφέρουν την γυναίκα σου αλλού γιατί δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν; Στην επαρχία οι γυναίκες προτιμούν τα δημόσια: δεν υστερούν κάπου και στην στραβή θα βρεις περισσότερους γιατρούς να σε σώσουν από μια κλινική... Και πληρώνει και το λογαριασμό το ταμείο σου! -
HighFidelity,καλα με τα προγραμματισμενα,με τα απρογραμμάτιστα τι γίνεται...και αν εισαι Αθηνα ειδικα...
Θυμαμαι την γυναικα μου οταν την πηγα στο Τζαννειο, να χειροτερευει ωρα με την ωρα,να εχουμε το νουμερο 142 και ο πινακας να λεει αριθμος 50...**πουλάω ασφάλειες υγείας δεν ξερω αν σας το πα; ** -
Ε, τι να πω, επιλογές και ρίσκα είναι αυτά! Εγώ απλά τώρα δεν μπορώ να πληρώσω μια τέτοια ασφάλεια... Σκέφτομαι επίσης πως όταν μεγαλώσω , μάλλον θα επιλέξω να ζω στην επαρχία, οπότε, πάλι δεν θα μου χρειάζεται! Τώρα, αν κάποιος το αντέχει, γιατί όχι; Απλά οι περισσότεροι , θα....βολευτούμε με ό,τι έχουμε!
-
Όταν μπαίνει το οικονομικό στη μέση πάσο,ο καθένας κάνει το κουμάντο του.Πάντως πληροφοριακά εγώ έχω πάνω από 10 χρόνια ασφάλεια (από τα 19 μου) στην Αγροτική,η οποία καλύπτει χωρίς όριο όλες τις περιπτώσεις νοσηλείας (εντός και εκτός Ελλάδας)και ακόμη δεν έχει φτάσει το ασφάλιστρο 1000 ευρώ.Είναι κάπου στα 700 το χρόνο αν θυμάμαι καλά.
Συμφωνώ ότι είναι λαλακία να πληρώνεις και το δημόσιο ταμείο,αλλά όπως είπαν τα παιδιά και πιο πάνω,πληρώνεις και παρακαλάς να μην τα πάρεις πίσω ποτέ
Επίσης όταν λέμε ιδιωτικό νοσοκομείο δεν εννοούμε μια συνοικιακή κλινική,όπου πράγματι δεν μπορούν να σου κάνουν και πολλά και γι' αυτό συνήθως σε διώχνουν.Μιλάμε για Ιατρικό,Ευρωκλινική,Ιασώ,Ντυνάν(αν και αυτό δεν είναι ακριβώς ιδιωτικό).Από εκεί ΔΕΝ σε διώχνουν.Και δεν έχουν μόνο ξενοδοχειακές υποδομές.Όλοι οι κορυφαίοι χειρούργοι εκεί χειρουργούν.Λες να το έκαναν,αν δεν υπήρχε και η ανάλογη υποδομή;
Το Κρατικό Νίκαιας είναι παράδειγμα έτσι;Μην παρεξηγηθεί κανείς!!Λογικό
είναι όταν όλη η Δυτική Αττική πάει εκεί να μην υπάρχει χώρος και χρόνος για πολλά,όσο καλή θέληση και να έχουν οι γιατροί.Και φυσικά στην επαρχία που έχουν το 1% των περιστατικών σε σχέση με την Αθήνα,έχουν όλη τη διάθεση και το περιθώριο να σου κάνουν 2 ώρες εξετάσεις
Η πεθερά μου πήγε στο Κρατικό μετά από τροχαίο με δύο σπασμένα πλευρά και φυσικά δεν είδαν τίποτα,ούτε καν στην ακτινογραφία!!Αποτέλεσμα,να της δημιουργήσει πρόβλημα στον πνεύμονα το οποίο και θα κουβαλάει πλέον Αν μπορούσε να πάει στο πανεπιστημιακό του... Ηρακλείου,μπορεί και να την είχε γλυτώσει.Ποιος μπορεί να το κάνει όμως αυτό; -
Συμφωνώ...
Η περίθαλψη που μπορείς να έχεις σε ενδεχόμενη περίπτωση (μακριά από μας) θα είναι στα κορυφαία ιδιωτικά θεραπευτήρια με τους κορυφαίους χειρουργούς. Εξαρτάται, βέβαια, και από το συμβόλαιο. Στο δικό μου π.χ. είμαι ελεύθερος να διαλέξω όπου θέλω... Και το μόνο που χρειάζεται (όπως προαναφέρθηκε) είναι το εισητήριο και το εξιτήριο...
Για το Κρατικό +1.000 !!!!!
Με σπασμένο μετατάρσιο είχα πάει και με έδιωξαν, λέγοντας μου ότι θα το τρέχω σε 2-3 μέρες από την ημέρα του συμβάντος... Περπάτησα σε 2,5 μήνες πάλι... Ξέρω κι άλλα τραγελαφικά, αλλά δεν είναι της παρούσης... -
Πριν μερικα χρονια, σε αναζητηση καλυτερης δουλειας ειχα κανει καποιες επαφες, μαλλον σεμιναρια, στην Interamerican. Εκει μας μιλουσαν για τα διαφορα πακετα που προσφερει η εταιρια ετσι ωστε στην περιπτωση που θελαμε να γινουμε ασφαλιστες, να ξεραμε πώς να 'πουλησουμε'
Ειδα λοιπον οτι με ενα ποσο των 600-700-800 ευρω ετησιως μπορει καποιος να ασφαλισει ολη του την οικογενεια, μεχρι και να κανει συνταξιοδοτικο για τον εαυτο του. Αν και ενα τετοιο ποσο δεν μπορω να το διαθεσω με την υπαρχουσα οικονομικη μου κατασταση, θα ηταν δυνατον αντι να αγοραζω διαφορες μαλακιες μεσω της πιστωτικης μου, να πληρωνω την ασφαλεια και να την ξεπληρωνω σιγα σιγα κατα τη διαρκεια του ετους. Ετσι κι αλλιως η μια και μοναδικη πιστωτικη που εχω μου χρησιμευει σπανια για να κανω αγορες, οποτε γιατι οχι. -
Μιάς και είναι η δουλειά μου θα χαρώ να απαντήσω σε ερωτήσεις-απορίες.
-
Megane98hp,δεν ξερω τι σου ειπανε,εμενα που ειμαι και νεος,μαζι με την συζυγο,μας βγαλανε ενα κουστουμι γυρω στα 2.000Ε/χρονο
-
650 για εμένα (2 άτομα). Απαλλαγή 1000 ευρώ, αποκλειστικά νοσοκομειακή (όχι ιατρική) κάλυψη, 100% για Ελλάδα και κάπου 90% για εξωτερικό (για τα ποσά πέραν της απαλλαγής). Το θεωρώ λογικ και μακάρι να τα χάσω τα φράγκα.
-
Μιλαμε για την ίδια εταιρεία;Αυτη που αναφερει ο Megane98hp;
-
Όχι, σε άλλη.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Megane98hp,δεν ξερω τι σου ειπανε,εμενα που ειμαι και νεος,μαζι με την συζυγο,μας βγαλανε ενα κουστουμι γυρω στα 2.000Ε/χρονοΓια τί καλυψεις σου ειπαν τόσα λεφτα;
Αν ειναι να δινω τοσα λεφτα, καλυτερα με το ΙΚΑ
-
Απλα,το τι σου ειπαν πριν απο μερικα χρονια,δεν ισχυει πλεον.
Οπως επισης και οσοι εχουν ασφαλεια εδω και 5-10 χρονια,εχουν πολυ καλυτερους ορους.
Ιδιωτική ασφάλιση υγείας