-
χθες ειχα συνομιλια με φιλο αγωνιζομενο ο οποιος ειχε φτιαξει τετοιες ραβδους για το 106 του με απολυτη επιτυχια απο καλουπι peugeot sport...ειναι καποιος αλλος εδω απο το φορουμ που εχει δοκιμασει κατι αναλογο ή ξερει κατι παραπανω για αυτη την διαδικασια?
-
χθες ειχα συνομιλια με φιλο αγωνιζομενο ο οποιος ειχε φτιαξει τετοιες ραβδους για το 106 του με απολυτη επιτυχια απο καλουπι peugeot sport...ειναι καποιος αλλος εδω απο το φορουμ που εχει δοκιμασει κατι αναλογο ή ξερει κατι παραπανω για αυτη την διαδικασια?
-
-
-
Και με τις δυνάμεις στρέψεως (και την φορά τους) που είναι σε άμεση συνάρτηση με την ισορροπημένη λειτουργία; Πώς τις υπολόγισε;
Πχ, η δεξιά ράβδος είναι διαφορετική από την αριστερή.
Εκτός κι αν μιλάς μόνο για αντιστρεπτικές όπου τα πράγματα είναι λίγο απλούστερα, αν και δεν ξέρω αν είναι και τόσο απλά, αφού και σε αυτές έχει αριστερή και δεξιά φορά. -
Το να φτιάξεις τις αντιστρεπτικές δεν είναι κάτι δύσκολο για ένα μηχανουργείο. Το να δουλεύουν σωστά είναι, γιατί δεν ξέρεις τις ιδιότητες του υλικού που χρησιμοποιείς σε σχέση με τις εργοστασιακές, χώρια τις μικροδιαφορές στη γεωμετρία. Μη βάλεις τις πρώτες 3-4 που θα φτιάξουν, στις επόμενες θα έχουν επιτυχία.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το να φτιάξεις τις αντιστρεπτικές δεν είναι κάτι δύσκολο για ένα μηχανουργείο. Το να δουλεύουν σωστά είναι, γιατί δεν ξέρεις τις ιδιότητες του υλικού που χρησιμοποιείς σε σχέση με τις εργοστασιακές, χώρια τις μικροδιαφορές στη γεωμετρία. Μη βάλεις τις πρώτες 3-4 που θα φτιάξουν, στις επόμενες θα έχουν επιτυχία.Πειραματόζωο δηλαδή.
-
Έχουν φτιαχτεί, και άτομα που τις έχουν δουλέψει λένε καλά λόγια.
ΠΑραπάνω δεν ξέρω, δεν τις έχω δοκιμάσει!
-
το συγκεκριμενο μηχανουργειο που τις φτιαχνει ,εχει εμπειρια στο αντικειμενο...με καλα αποτελεσματα!
-
φωτη
α. αν ακολουθουν τη μεθοδο μου μουειχαν πει καιμενα του στυλ παιρνουμε μια χοντρη και στη τρωμε εκει που θες (επειδη στα 206 οι 23αρες ηταν πολυ φθηνες...) ξεχασε το. σκεψου οτι την επιφανειακη βαφη-σκληρυνση που εχει η μαμα δε μπορουν να τη ξαναπετυχουν...
β. αν εννοεις τις βορειες ...κατασκευες δε νομιζω οτι εχουν τη τοσο τρελλη διαφορα σε λεφτα με τη πεζο σπορτ και αξιζουν για πιστα καταστασεις που εκει δε βγαζει τετοια γαιδουρια η πεζο.επισης λογω διαφορετικου υλικου ειναι λιγο πιο μαλακες...δηλαδη αν πεζο θες 22 εκει θα πας 23-24...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
φωτηα. αν ακολουθουν τη μεθοδο μου μουειχαν πει καιμενα του στυλ παιρνουμε μια χοντρη και στη τρωμε εκει που θες (επειδη στα 206 οι 23αρες ηταν πολυ φθηνες...) ξεχασε το. σκεψου οτι την επιφανειακη βαφη-σκληρυνση που εχει η μαμα δε μπορουν να τη ξαναπετυχουν...
β. αν εννοεις τις βορειες ...κατασκευες δε νομιζω οτι εχουν τη τοσο τρελλη διαφορα σε λεφτα με τη πεζο σπορτ και αξιζουν για πιστα καταστασεις που εκει δε βγαζει τετοια γαιδουρια η πεζο.επισης λογω διαφορετικου υλικου ειναι λιγο πιο μαλακες...δηλαδη αν πεζο θες 22 εκει θα πας 23-24...
ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ....ΟΤΑΝ Η PEUGEOT SPORT ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ 23ΑΡΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΩ ΜΕ 250 ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...
-
Περνα μια απτο 106sportClub και ψαξε-υπαρουν αρκετοι που εχουν δοκιμασει φτιαχτες ραβδους στρεψης-συμπεριλαμβανομενου κ εμενα.
Αυτο για τη σκληροτητα που αναφερει ο φιλος πιο πανω δεν ισχυει.
Οι PS/GRT ειναι ακριβως ιδιες σε σκληροτητα, καθως εχουν μετρηθει ωστε να μην υπολοιπονται σε τιποτα. -
Καλησπέρα και από εμένα,
Όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει κλικ στο παρακάτω link για να δει τι πρέπει να έχει ο κάθε κατασκευαστής ράβδων στρέψης για να κάνει σωστά την δουλειά του.
http://www.megatec.gr/Pics/TorsionBarTester.jpg
Φιλικά
SPEEDY -
Ορφέα χωρίς να είμαι σίγουρος πάει ένα νούμερο πάνω δλδ αν δες 21 παίρνεις 22.
-
Πρωτη φορα το ακουω αυτο....
-
Οι γνησιες 23αρες παντως πριν κανεναν χρονο ειχαν κοντα στα 400Ε το σετ απο οτι θυμαμαι,και οχι 600...
Βεβαια απο τοτε δεν ξανασχοληθηκα.
Ρωτησες στον Γκαγκασταθη προσφατα να σου πει τιμη; -
Ο χρήστης the judge έγραψε:
Οι γνησιες 23αρες παντως πριν κανεναν χρονο ειχαν κοντα στα 400Ε το σετ απο οτι θυμαμαι,και οχι 600...
Βεβαια απο τοτε δεν ξανασχοληθηκα.
Ρωτησες στον Γκαγκασταθη προσφατα να σου πει τιμη;οι ραβδοι ειναι για peugeot 205 και οπως ξερεις οσο πιο παλιο μοντελο ..τοσο βαρανε στις τιμες των ανταλλακτικων τους...
-
Πασο...Υπο αυτες τις συνθηκες...
Δες απο κανεναν αγωνιζομενο.
Αν εισαι απο Β.Ελλαδα ρωτα τον Βατσο ή τον Κωνσταντινιδη.Μπορει και να εχουν τιποτα για πουλημα. -
Ουπς!
Τωρα ειδα οτι εισαι Αθηνα... -
οποιος κατοχος 205 ενδιαφερεται για σκληροτερες ραβδους ,ας μου στειλει πμ ...αυτην την στιγμη γνωριζω αλλους 3 που ενδιαφερονται...αντε να μαζευτουμε!με πμ λεπτομερειες...
-
οποιος κατοχος 205/309 ενδιαφερεται για τετοιες ραβδους να ενημερωσει αμεσα διοτι θα παραγγειλουμε....για λεπτομερειες pm...
ραβδοι στρεψης 21mm , 22mm ,23 mm απο μηχανουργειο!