-
To περίφημο dvd-r μου, το nec nd4571 το είχα πάρει από το πλαίσιο. Τώρα που το ψάχνω στο σάιτ, έχουν μόνο το παλαιότερο, το 4551. Τι έγινε; Το απέσυραν;
-
Πάρτους τηλέφωνο, μπορεί απλά να έχουν έλλειψη...
-
Το άλλαξα τελικά.... Μετά θα το δοκιμάσω να δω τι έγινε...
-
Πήγα κι εγώ το 4550Α στο e-shop την Παρασκευή και μου είπαν ότι θα με ειδοποιήσουν όταν το ελέγξουν... Το τεχνικό τμήμα είναι μόνο στο Μενίδι, μου είπε ο υπάλληλος, και συνήθως αργούν (το πήγα στο μαγαζί στη Στουρνάρη).
-
Στο πλαίσιο το δοκίμασε και δούλεψε. Όμως του είπα πως και σε εμένα δούλευε μερικές φορές, και πως στο κανάλι έβαλα άλλο dvd και δούλεψε κανονικά, και μου έδωσαν καινούριο...
-
Cool.
Με βλέπω να τα σκάω χοντρά για νέο υπολογιστή σύντομα... Αυτός ο χρόνος αποδεικνύεται πολυδάπανος...
-
Δώστε και σώστε...
Πώς γίνεται να γράψω αρχεία .daa σε cd;
-
Έχω δυο προσφορές:
α.
ΑMD +3800
400W LCD Tower
Gigabyte Motherboard
250GB HDD Maxtor Sata II
Samsung DVD
Samsung DVD-R 16X
2x512 Kingston Memory στα 667
17' TFT Viewsonic (παίζεται για καμιά LG)
NVIDIA 7300 256 RAM με κάρτα ήχου κάποια 6.1
Κάνα 2.1 ηχεία Creative τα οποία και έχω ήδη στο ένα PC950 ευρώ
β.
INTEL 1.86 Duo
420W Silver Tower
INTEL Motherboard
250GB HDD Maxtor Sata II
Samsung DVD
Samsung DVD-R 16X
2x512 Kingston Memory στα 667
17' TFT Viewsonic (παίζεται για καμιά LG)
NVIDIA 7300 256 RAM με κάρτα ήχου κάποια 6.1
Κάνα 2.1 ηχεία Creative τα οποία και έχω ήδη στο ένα PC1050 ευρώ
Ο άνθρωπος μου προκρίνει περισσότερο τη λύση α, ως και πιο value for money, μια που οι απαιτήσεις μου δεν είναι και Ο,ΤΙ πιο υψηλό. Έχετε κάποια προτίμηση, κάποια γνώμη, να προσθέσω τίποτα που δεν έχω σκεφτεί; Σύνδεση με DSL θα γίνεται με το ασύρματο Linksys που έχω, αν και για το αν θα είναι ασύρματο πρέπει να παίξει δοκιμή, μια που η απόσταση είναι μπόλικη (10-12 μέτρα, αλλά με παρεμβολές τοίχων κλπ.
-
Θα προτιμούσα τη (Β), μια που οι Core Duo είναι πολύ καλύτεροι.
Εκτός αυτού,
- καλό είναι να προτιμήσεις δίσκο Seagate, έστω και στα 200GB (5 χρόνια εγγύηση αλλά και πολύ καλή αξιοπιστία)
- Η Kingston είναι κορυφαία στις μνήμες, αρκεί να μην είναι τύπος Value
- Οι Viewsonic δεν είναι άσχημες, αλλά σε όλες τις μάρκες υπάρχει μεγάλη διαφορά από μοντέλο σε μοντέλο... Ψάξου
- Η 7300 δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή επιλογή. Παρά το ότι συμπαθώ την nVidia όμως, θα προτιμούσα κάτι σε Ati X1*00 (πχ X1300).
- Κάρτα ήχου μάλλον θα έχει ήδη η μητρική, κι εκτός αυτού τι να την κάνεις την 6.1 (που θα είναι 5.1 ή 7.1) αν έχεις μόνο στερεοφωνικά ηχεία συνδεδεμένα?
- Γιατί Samsung DVD? Δεν είναι άσχημα, αλλά καλύτερα να πας σε Lite-On, LG ή NEC (αν και η τελευταία έχει κάποια άσχημα κρούσματα τελευταία, έτσι Νίνο?)
-
E ναι...τώρα που το είπες, κάτσε να κλείσω το pc να δούμε τι έγινε τλκ...
-
Καλές value προτάσεις ειναι και οι δύο... Ίσως να προτιμούσα τον Intel, έχουν ακουστεί διθύραμβοι για τους νέους Core Duo... Αλλα σίγουρα θα έβαζα 2 giga μνήμης... Αν θυμάμαι καλά, η 7300 χρησιμοποιεί για μνήμη ενα ποσοστό της RAM του συστήματος...
-
παιδια εγω θελω προτασεις απο σας.
θελω να παρω ενα pc περιπου στα 800-1000 ευρω
ΧΩΡΙΣ 1) οθονη, 2) dvd/cd-r 3) sound card 4) keyboard/mouse,
μονο το tower.
εχετε να προτεινετε κατι ?
-
Mάλλον έχω πρόβλημα με τους aspi drivers. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τους περνάει;
-
Ψάξε στο google για το ForceASPI...
-edit-, το ForceASPI ειναι outdated
Ορίστε οι τελευταίοι ASPI drivers της Adaptec για XP:
http://www.afterdawn.com/software/cdr_s ... s/aspi.cfm
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Αλλα σίγουρα θα έβαζα 2 giga μνήμης... Αν θυμάμαι καλά, η 7300 χρησιμοποιεί για μνήμη ενα ποσοστό της RAM του συστήματος...H AMD δεν είναι με διπλό επεξεργαστή; Ρωτάω γιατί έχω την εντύπωση ότι ήταν!
Τα 2giga μνήμης δεν είναι πολλά;
-
silencer51, τους είχα βρει, ευχαριστώ πολύ! Ακόμα προσπαθώ να βρω ακρη με το drive, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται.
Kάποιος με έχει καταραστεί, δεν εξηγείται αλλιώς: εκτός από τα προβλήματα με το dvd, τώρα που ανοίγω τον utorrent, δεν εμφανίζεται τπτ στα torrents που κατεβάζω. Σαν να μην τα κατέβασα ποτέ. Τα αρχεία υπάρχουν στον σκληρό. Τι έγινε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mάλλον έχω πρόβλημα με τους aspi drivers. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να τους περνάει;Δεν είναι απαραίτητο το aspi στα ΧΡ. Ποιό πρόγραμμα το θέλει;
-
Απλά επειδή είδα ότι έλειπαν, είπα να τους εγκαταστήσω, μπας και βρω άκρη με το πρόβλημα. Και όπως είπα στο αμέσως προηγούμενο ποστ, συνέχεια βγαίνουν και άλλα.
-
Πως το δηλώνεις στο bios? όποτε το έχω δηλώσει σα cdrom δεν δουλεύει (μόνο auto).
-
Auto. Τα έχω ψάξει σχεδόν όλα.
Αυτό που κάνει είναι το εξής: cdrom διαβάζει μια χαρά. Στα dvd, τις περισσότερες φορές ή κολλάει όλο το μηχάνημα, ή βγάζει ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην μονάδα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#7]