-
Mates,ισχυει το οτι απο την Ε.Ε παραγγελιες δεν πληρωνουν εκτελωνισμο?
Ενδιαφερομαι για καποια πραγματα απο ebay μεσω γερμανιας και αγλλιας. -
Ισχύει
-
Thnx!
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Η fed-ex εχει φερθει αψογα ως τωρα!Δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι΄αυτό. Μήπως προσφέρθηκαν να το εκτελωνίσουν αυτοί; Μήπως το ποσό που σου είπαν ήταν μεγαλύτερο απ' όσο πλήρωσες που το εκτελώνισες μόνος σου; Αυτή είναι η τακτική τους. Όλες οι μεταφορικές εταιρίες (πολυεθνικές ή μη) το κάνουν αυτό κατά σύστημα γιατί συνεργάζονται με τους εκτελωνιστές και ποντάρουν ότι δεν θα θέλεις να χάσεις την μέρα σου για να το εκτελωνίσεις μόνος σου. Είναι γνωστή αυτή η τακτική τους. Όταν βλέπουν δέμα εκτός ΕΕ τρίβουν τα χέρια τους (αν η αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τα 24 δολάρια νομίζω).
Η καλύτερη λύση είναι αγορές από ΕΕ κι όταν αυτό δεν γίνεται να ζητάτε να το στέλνουν με το ταχυδρομείο όχι με courier. Συστημένο δεν χάνεται. Αν το πιάσουν για εκτελωνισμό (που δεν γίνεται πάντα) το δέμα φτάνει στο ταχυδρομείο όπου πληρώνεις πολύ λιγότερα γιατί έχει εκτελωνιστεί από κρατική υπηρεσία. Και δεν τρέχεις κιόλας.
Δυστυχώς σε αγορές από Αμερική αυτό δεν το γλυτώνεις γιατί ακόμα κι αν ζητήσεις να σου το στείλουν με USPS, τα στέλνουν όλα στη Γερμανία όπου έχει αναλάβει να τα προωθεί στον προορισμό τους η DHL (που ανήκει στην Deutsche Post) και η οποία θα κάνει εδώ τα ίδια με τους άλλους. -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Η fed-ex εχει φερθει αψογα ως τωρα!
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος γι΄αυτό. Μήπως προσφέρθηκαν να το εκτελωνίσουν αυτοί; Μήπως το ποσό που σου είπαν ήταν μεγαλύτερο απ' όσο πλήρωσες που το εκτελώνισες μόνος σου; Αυτή είναι η τακτική τους. Όλες οι μεταφορικές εταιρίες (πολυεθνικές ή μη) το κάνουν αυτό κατά σύστημα γιατί συνεργάζονται με τους εκτελωνιστές και ποντάρουν ότι δεν θα θέλεις να χάσεις την μέρα σου για να το εκτελωνίσεις μόνος σου. Είναι γνωστή αυτή η τακτική τους. Όταν βλέπουν δέμα εκτός ΕΕ τρίβουν τα χέρια τους (αν η αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τα 24 δολάρια νομίζω).
Η καλύτερη λύση είναι αγορές από ΕΕ κι όταν αυτό δεν γίνεται να ζητάτε να το στέλνουν με το ταχυδρομείο όχι με courier. Συστημένο δεν χάνεται. Αν το πιάσουν για εκτελωνισμό (που δεν γίνεται πάντα) το δέμα φτάνει στο ταχυδρομείο όπου πληρώνεις πολύ λιγότερα γιατί έχει εκτελωνιστεί από κρατική υπηρεσία. Και δεν τρέχεις κιόλας.
Δυστυχώς σε αγορές από Αμερική αυτό δεν το γλυτώνεις γιατί ακόμα κι αν ζητήσεις να σου το στείλουν με USPS, τα στέλνουν όλα στη Γερμανία όπου έχει αναλάβει να τα προωθεί στον προορισμό τους η DHL (που ανήκει στην Deutsche Post) και η οποία θα κάνει εδώ τα ίδια με τους άλλους.Φιλε μου μενω Πατρα οποτε αναγκαστικα πληρωσα εκτελωνιστη.
Το αντικειμενο που ηθελα μπορουσε να σταλει μονο μεσω fesex (περιορισμος του πωλητη) οποτε δε γινοταν να αποφυγω εκτελωνισμο μιας και ερχοταν απο Σικγαπουρη.
Η ιδια η fedex μου προτεινε ενα γραφειο με το οποιο συνεργαζεται αλλα μου ειπαν οτι μπορω να παω σε οποιο θελω εγω.
Εννοειται οτι τους ρωτησα τη διαδικασια πρωτα. -
Περί Fedex συμφωνώ απόλυτα με το Post Του Niga. Από προσωπική εμπειρία με ρολογάκι των 49$ από Σιγκαπούρη πέρα από τα 45$ της FedEx μου ζήτησαν άλλα 152 ευρώ για εκτελωνισμό (έχω ήδη ποστάρει την εμπειρία μου σε προηγούμενό μου post εδώ), Είμια 100% βέβαιος πως υπάρχει αλισβερίσι και κύκλωμα μεταξύ fedEx, UPS και εκτελωνιστικών εταιρειών καθώς και με την εταιρεία που διαχειρίζεται τους αποθηκευτικούς χώρους αυτών των εταιρειών στο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να τρώνε όλοι από τον άμοιρο πελάτη. Σκεφτείτε απλά πως στα 152 ευρώ που ζητάγανε τα 32 ευρώ (που μπορούσαν όπως οι ίδιοι μου παν να γίνουν 22 αν έκανα εγώ τον εκτελωνισμό) ήταν ο φόρος του τελωνείου και τα υπόλοιπα νταβατζιλίκια ιδιωτών...Λέει τίποτα αυτό; Για μένα ή δε φέρνουμε αντικείμενα (ειδικά ρολόγια) εκτός ΕΕ ή αν φέρουμε μόνο με ταχυδρομείο και ποτέ των ποτών με FedEx ή UPS. Πρόσφατα αγόρασα άλλο ρολόι από ebay Αγγλίας και γίναν όλα άψογα...Ήρθε σε 3 μέρες το δέμα όμορφα κι ωραία με Royal Mail...Κόστος αγοράς 136 λίρες, κόστος ταχυδρομείου 11,25 λίρες και tracking number και συστημένο-ασφαλισμένο...
-
lazarefa
από Αγγλία δεν πληρώνεις τελωνείο. Είναι μέλος της ΕΕ.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
υπάρχει αλισβερίσι και κύκλωμα μεταξύ fedEx, UPS και εκτελωνιστικών εταιρειών+1
-
Μην έχετε καμία αμφιβολία για τις συστηματικές μεθοδεύσεις των ταχυμεταφορέων που περιέγραψε ο lazarefa. Είναι ο κανόνας. Μπείτε σε κάποιο φόρουμ που ασχολείται με την φωτογραφία, ή τα hi-fi και θα διαπιστώσετε πληθώρα τέτοιων εμπειριών με αγορές από Αμερική.
Και για να φανταστείτε τι σκαρφίζονται όταν δεν μπορούν να σου επιβάλουν εκτελωνισμό ακούστε την ακόλουθη εμπειρία:
Αγόρασα ρολόι από την Γερμανία και το πλήρωσα μαζί με τα έξοδα αποστολής με πιστωτική κάρτα. Μου άφησαν ειδοποίηση από την εταιρία ταχυμεταφορών, τους τηλεφώνησα και που είπαν ότι πρέπει να πληρώσω τα έξοδα αποστολής! Όταν τους είπα ότι ήταν πληρωμένα είπαν ότι έπρεπε να επικοινωνήσω με τον αποστολέα, για να επικοινωνήσει εκείνος με την εταιρία στη Γερμανία και να πιστοποιηθεί ότι τα ταχυδρομικά είχαν ήδη πληρωθεί! Το οποίο και έγινε κι έτσι αναγκάστηκαν να μου το παραδώσουν χωρίς να πληρώσω.
Αλλά η λογική τους είναι, ένας στους 5 ή στους 10 δεν θα καταλάβει τι έγινε και θα πληρώσει. Κρίμα γιατί υποτίθεται ότι πρόκειται για σοβαρές πολυεθνικές εταιρίες! -
Εγω συνεχιζω να μην καταλαβαινω γιατι εισαστε τοσο αντιθετοι.
Η fedex και η οποια fedex δε μπορει να κανει μονη της τον εκτελωνισμο.
Με δεδομενο αυτο και το οτι πχ. στη δικη μου περιπτωση αν το ρολοι ερχοταν απο Ε.Ε θα πληρωνα πολλα περισσοτερα εχουμε δυο περιπτωσεις.
Για τον εκτελωνισμο η πας εσυ η εξουσιοδοτεις καποιον.Αυτος ο καποιος που εξουσιοδοτησες θα πληρωθει απο τα 152 Ε που πληρωσα εγω η που ζητησαν απο τον Mate lazarefa,μειον τα εξοδα που πρεπει standard να καταβληθουν στο αεροδρομιο.(μεχρι και τελη φυλαξης πολλες φορες)
Προφανως δεν υπερασπιζομαι αυτη τη διαδικασια η οποια ειναι αρκετα ακριβη,ειδικα αν το αντικειμενο ειναι μικρης αξιας,αλλα απτην αλλη,τη βρισκω λογικη. -
Θεωρώ ότι λογική είναι μόνο η χρέωση εκτελωνισμού των ΕΛΤΑ. Όλα τα υπόλοιπα είναι κερατιάτικα.
Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Απλώς αυτό που λέω εγώ είναι όταν έχεις επιλογή ζήτα συστημένο με το ταχυδρομείο. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Εγω συνεχιζω να μην καταλαβαινω γιατι εισαστε τοσο αντιθετοι.Κανένας δεν είναι αρνητικός - είναι η πραγματικότητα. Κοίταξε την άποψη μιας εταιρείας που φτιάχνει snowboards (donek). Για να μην μπαίνεις σε διαδικασίες με τελωνεία, μεταφορικά κλπ. και για να ξέρεις τη τελική τιμή έχουν το εξής:
If you're living in the EU and want to buy one of our boards, we've ironed out the details in regard to shipping and import duties and taxes and the rest of the nonsense that often accompanies international purchases. Instead of hassles, we offer special all-inclusive (board+shipping+taxes) pricing to our EU customers.
Ισχύει; ναι για την ΕΕ εκτός από Ελλάδα. Τους χρεώνουν ότι νά 'ναι, δεν τους δίνουν τιμοκατάλογο για να ξέρουν ακριβώς μεταφορικά και εκτελωνισμό, μπάχαλο. Αφού με προειδοποίησαν για τα μεταφορικά και το τελωνείο, μου είπαν: εσύ ίσως να μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους γιατί εμείς δεν μπορούμε.
-
Σωστο αυτο.Αν γινεται να το αποφυγεις καλως.
Και ναι,στην Ελλαδα ειναι μπαχαλο,γιατι δε ξερεις ποσο θα χρεωθει στο τελωνειο..(βεβαια μπορει και να μη το πιασουν και να μη χρειαστει εκτελωνισμο).
Πλακα πλακα,το ρολοι μου απο Σιγκαπουρη εγραφε απεξω στη συσκευασια του gift-watch και ηρθε χωρις αποδειξη!
Και ξερω οτι τα δωρα και τα non priced items δεν εχουν φορους εκτελωνισμου!
Εγω παρολαυτα πληρωσα εκτελωνισμο κανονικα.
Να ρωτησω κατι,για πωληση μεσω ebay πρεπει να γραφτεις ως seller,δεν επαρκει αν εχεις κανει εγγραφη ως αγοραστης.
Πληρωνεις καθε μηνα ενα ποσο στο ebay αποτι ξερω,αληθευει?
Ποιο ειναι αυτο? -
Δεν είμαι seller αλλά δεν νομίζω ότι πληρώνεις πάγιο. Οι χρεώσεις γίνονται μετά τη πώληση αλλά πρέπει να έχεις κάποιο λογαριασμό ή κάρτα για να χρεώνουν - λεπτομέρειες δεν ξέρω.
-
Χμ..προχωρησα λιγο τη διαδικασια να δω,και πραγματι πληρωνεις παγιο.
Γραφει :
Οποτε δε με συμφερει να γραφτω για να πουλησω ενα-δυο πραγματακια μικρης αξιας να πληρωνω καθε μηνα..
Δεν αναφερει ομως το ποσο! -
Ως seller στο ebay δεν πληρώνεις πάγιο. Η χρέωση γίνεται ανά item που κάνεις list αναλόγως της αρχικης τιμής που το βάζεις (γι'αυτό όλοι ξεκινούν από πολύ χαμηλά) και αναλόγως της τιμής που κλείνει το auction. Απλώς η χρέωση είναι μηνιαία.
Νομίζω όμως ότι υπάρχουν και διαβαθμίσεις στους sellers
-
Ως seller πληρώνεις μόνο οταν κάνεις listing ένα item. Άσχετα εάν πουλήσει
-
Θα ηθελα να αγορασω καποια παπουτσια μπασκετ απο Αμερικη μεσω internet.
Με ups θα χρεωθω εκτελωνισμο?
Με ποια διαδικασια μπορω να τον αποφυγω?
Αν πχ. βαλω μια γνωστη μου να μου τα αγορασει και μου τα στειλει με το ταχυδρομειο της Αμερικης το γλυτωνω? -
Εγω ψωνιζω τακτικα απο ιντερνετ, κυριως απο amazon, απο Αμερικη αν ειναι μεγαλο το δεμα στο εκτελωνιζουν και ειναι λογικο, απο Αγγλια ομως που αγοραζω τακτικα μονο τα μεταφορικα πληρωνω, επισης απο Ελλαδα αγοραζω on line απο την http://www.trade-wind.gr και δεν χρεωνουν οτι καν τα μεταφορικα.
-
Γεια σας. θα ηθελα να μου πειτε σε ποιο σάϊτ μπορω να βρω στατιστικα στοιχεια για το υψος του συνολικου τζιρου του ηλεκτρονικου εμποριου στην Ελλαδα για το ετος 2005.
εαν ειναι ευκολο ενδιφερομαι και για την Αμερικη ή για άλλες χωρες του κοσμου.ευχαριστω
Online Αγορές (eBay, Amazon.com κ.λ.π.)