-
Κατ' αρχην ευχομαι να το βρεις αθικτο.
Για καλο και για κακο ομως, ξεκινα να ενεργεις σαν να μην προκειται να το βρεις: Κοιτα να τεκμηριωσεις την αξια του οσο πιο κοντα στα 9.000 μπορεις (με αγγελιες, προσφορες απο εμπορους κτλ), γιατι η ασφαλιστικη θα κοιταξει να εκτιμησει την εμπορικη του αξια (με βαση την οποια θα σε αποζημιωσει) οσο πιο χαμηλα γινεται.
(Θεωρω αυτονοητο οτι ηδη θα εκανες δηλωση σε αστυνομια και ασφαλιστικη). -
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην τα έχει ασφαλίσει για κλοπή μερική ολική κλπ!
Επίσης και μια μικτή είναι απίστευτο value for money σε αυτά τα αμάξια!
Μακάρι όλα να πάνε καλά, και να βρεθεί αθικτη η 106αρα!
-
Το αυτοκίνητο είχε συναγερμό και βρισκόταν έξω απο το σπίτι πάνω στο πεζοδρόμιο σε κεντρικό δρόμο των θρακομακεδόνων..
Πως το πήραν και δεν κατάλαβα τίποτα, δεν ξέρω..Τέτοιες ώρες πάντως είναι δύσκολες..
Σκέφτεσαι τις ωραίες στιγμές που είχες με το αυτοκίνητο,τη μέρα που το παρέλαβες,τις βελτιώσεις που έκανες και τη χαρά που είχες,μια γρήγορη διαδρομή που είχες κάνει,μια επικίνδυνη στιγμή και ξέροντας οτι όλα αυτά δε θα τα ξαναζήσεις σε πιάνει θλίψη.. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Υ.Γ. Το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο 9'02.
Ήταν ασφαλισμένο για κλοπή.
Ξέρετε πόσα περίπου θα πάρω;Φίλε μου πρώτη φορά γράφω και εγώ εδώ πέρα (αν και γενικά το παρακολουθώ το φόρουμ) για να σου φτιάξω λίγο τη διάθεση. Βλέπεις είμαι και εγώ παθών, με ένα 206 που μου το κλέψαν πριν μισό χρόνο... (Οι κακές γλώσσες λένε πως τα 106-206 τα κλέβουν πολύ γιατί είναι εύκολη η πρόσβαση στον εγκέφαλο και τα κλεφτρόνια τον αλλάζουν με ξεκλείδωτο σε δευτερόλεπτα.)
Φυσικά ποτέ δεν ξανάδα και εγώ το αμαξάκι μου... φαντάζομαι θα ζει τώρα σε άλλα αμάξια ως κλεμμένα ανταλλακτικά. Το καλό όμως είναι ότι αποζημιώθηκα (σχεδόν) στο ακέραιο από την ασφάλεια κλοπής. Και αφού αποζημιώθηκα εγώ από Εγνατία (που όλο την έχουν για κλείσιμο), και μόνο με ολική ασφάλεια, λογικά και εσύ δεν 8α έχεις πρόβλημα. (Σου εύχομαι μόνο μην είσαι σε καμιά Ιντερσαλόνικα...)
Οπότε: ζήτα από τον ασφαλιστή σου να σου δώσει λίστα με τα δικαιολογητικά που θέλει η ασφάλεια (δεν είναι και λίγα), και πιάσε δουλειά! Για 3 μήνες δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα... την 91η μέρα από την κλοπή όμως ουσιαστικά το κλεμμένο αμάξι το μεταβιβάζεις (με συμβολαιογράφο) στην ασφαλιστική και ακόμα και αν βρεθεί αυτοί σε πληρώνουν. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, καταθέτεις και τα δικαιολογητικά έτσι ώστε να πληρωθείς. Προσπάθησε να μιλήσεις ο ίδιος με τον υπάλληλο της ασφαλιστικής που θα χειριστεί το φάκελό σου, έτσι ώστε να συμφωνήσετε μαζί στη τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου σου, ως μεταχειρισμένο. Μπες στο autotriti.gr, πήγαινε εκεί που έχει τις τιμές για μεταχειρισμένα rallye της δικής σου χρονολογίας, και εκτύπωσε τη σελίδα (συνήθως το autotriti κοιτάνε). Βάλε τη μαζί με τα δικαιολογητικά, και χρησιμοποίησέ το σαν επιχείρημα αν σου πει λιγότερα λεφτά.... Εγώ τελικά, πήρα την επιταγή στους 5 μήνες από την κλοπή (ελάχιστα μικρότερο ποσό από ότι έλεγε το autotriti σαν τιμή πώλησης).
Τελικά το γαμώτο είναι ότι 1.μένεις τόσους μήνες χωρίς αυτοκίνητο και (κυρίως) 2.δεν ξαναβρίσκεις το δικό σου, αλλά παίρνεις κάποιο άλλο. Αν μπορείς να το δεις σαν ευκαιρία να πας σε κάτι καλύτερο (συμπληρώσεις και εσύ κάποια χρήματα), θα είναι το ιδανικό! Από την άλλη, δυστυχώς βέβαια, ραλί μεταχειρισμένο δύσκολα θα βρεις αξιόλογο...
Τι να πω παραπάνω... σου εύχομαι καλή τύχη!
-
Αν είναι να πάρει αυτά που λέει το autotriti......χέσε μέσα!
-
Φυσικά ευχόμαστε να ξεμπλέξεις από αυτή την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...
Από εμάς τουλάχιστον μένει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά μήπως και πετύχουμε τίποτα στο δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση καλούμε αστυνομία ή μπορεί να μπλέξουμε κι εμείς???
-
Δυστυχώς πέρασαν 11 μέρες και κανένα νέο..
Πλέον να ψάχνετε για μαύρες ζάντες compomotive στις αγγελίες και όχι για το rallye μου.. -
-
τα εχουν φαει τα saxo-rallye ρε γαμωτο,πριν ενα μηνα πηραν ενος φιλου το gti στην ιδια περιοχη με εσενα και την επομενη μερα μας πηραν τηλ και ειπαν'μην ψαχνετε το αμαξι,ηδη εχει κοπει'!!!οποτε καταλαβαινεις τι γινεται!!!ελπιζω να παρεις τα λεφτα σου και να ηρεμησεις γρηγορα.
-
Ο χρήστης borbos έγραψε:
τα εχουν φαει τα saxo-rallye ρε γαμωτο,πριν ενα μηνα πηραν ενος φιλου το gti στην ιδια περιοχη με εσενα και την επομενη μερα μας πηραν τηλ και ειπαν'μην ψαχνετε το αμαξι,ηδη εχει κοπει'!!!οποτε καταλαβαινεις τι γινεται!!!ελπιζω να παρεις τα λεφτα σου και να ηρεμησεις γρηγορα.ποιος σας πηρε και το ειπε αυτο;
-
Κρίμα... και για σένα αλλά και για τα αυτοκίνητα γιατί θεωρώ πως έχουν και αυτά 'ψυχη' και όταν τα βλέπω τρακαρισμένα αλλά και 'κομμένα' στα ανταλακτικάδικα στεναχωριέμαι.
Αλλα αυτά είναι, εδώ άνθρωποι χάνονται... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
τα εχουν φαει τα saxo-rallye ρε γαμωτο,πριν ενα μηνα πηραν ενος φιλου το gti στην ιδια περιοχη με εσενα και την επομενη μερα μας πηραν τηλ και ειπαν'μην ψαχνετε το αμαξι,ηδη εχει κοπει'!!!οποτε καταλαβαινεις τι γινεται!!!ελπιζω να παρεις τα λεφτα σου και να ηρεμησεις γρηγορα.
ποιος σας πηρε και το ειπε αυτο;
εσυ ποιος λες να μας πηρε?ο γειτονας?δεν νομιζω!!!σιγουρο ειναι οτι αυτος που πηρε ηξερε που ηταν το αμαξι,το οποιο πλεον δεν υπαρχει!!!
-
και γιατι σας πηρε τηλεφωνο, για να σας βγαλει απο τον κοπο να ψαξετε?
μπραβο εξελιξη τα κλεφτρονια...
-
Xθες κλάπηκε και άλλο rallye απο Θεσσαλονίκη πάντως
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και γιατι σας πηρε τηλεφωνο, για να σας βγαλει απο τον κοπο να ψαξετε?μπραβο εξελιξη τα κλεφτρονια...
Εξυπηρέτηση άλλου επιπέδου....
-
Φτάνουμε στο τρίμηνο απο την κλοπή...
Πλέον περιμένω να πάρω τα λεφτά απο την ασφάλεια.. -
-
να μας κρατάς ενήμερους ...για το τι έγινε με την ασφάλεια ....
τι ασφάλεια έχεις αλήθεια ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
να μας κρατάς ενήμερους ...για το τι έγινε με την ασφάλεια ....τι ασφάλεια έχεις αλήθεια ?
Πήρα το χαρτί απο την αστυνομία που λέει οτι δε βρέθηκε και θα πάω στην ασφαλιστική για να βγάλουν το ποσό..
Εγνατία έχω. -
λυπάμαι φίλε μου...κάποτε είχε δείξει ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση για τον τρόπο με τον οποίο έκλεβαν τα πεζώ και τα σάξο. Το θυμάμαι αμυδρά όμως έβαζαν μια συσκευή στους υαλοκαθαριστήρες στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο η οποία ανίχνευε τις συχνότητες του ιμομπιλάιζερ μόλις εκκινούσε το αυτοκίνητο...στην συνέχεια ακολουθούσαν το θύμα και μόλις πάρκαρε του έκλεβαν το αυτοκίνητο...είχαν βρει νομίζω τότε μια αποθήκη στο ίλιον όπου αποθήκευαν τα ανταλλακτικά από τα κλεμμένα οχήματα.
Φαντάζομαι το πως ένιωσες όταν διαπίστωσες την κλοπή. Εύχομαι τουλάχιστον η αποζημίωση να είναι τέτοια που να σου επιτρέπει να πάρεις κάποιο άλλο αν και οι αναμνήσεις δεν πληρώνονται με χρήματα...Μακάρι να μην ξανατύχει σε κανέναν τέτοιο πράγμα...
ΕΚΛΑΠΗ RALLYE 16V ΜΑΥΡΟ