-
Τι λε ρε παιδί μου... Τόσο αξίζει η δουλειά που έκανα τις προάλλες; Μπράβο μου. Κι όχι με hamerite αλλά με τρίψιμο, μίνιο και μπογιά.
Μάλλον ζητάνε πολλά για δουλειά 1 μέρας. -
Αυτό νομίζω κι εγω Μάνο.
Ουσιαστικα δεν θέλει τρίψιμο και πρέπει να τα περάσει 2 χέρια. Μια σκάλα είναι και ένα χαγιάτι.
Μπορεί να μην είναι 1 μέρα αλλά 2....αλλά πάλι πολλά είναι.
Γύρω στα 150-200 -
Πολλά είναι Νίκο. Με 300 Εούρος μου βάφει ο μπογιατζής μία ξύλινη σκεπή (60 τ.μ) λευκή (2 χέρια + συντηριτικό = 3) και τα μεταλα που την κρατάνε 2 χέρια Hamerite για σφυρίλατο που θέλει και παραπάνω δουλειά. Υπ'όψη ότι η σκεπή είναι και σανίδι-σανίδι. Η τιμή είναι για 2μιση μέρες δουλειά + τα υλικά και μάλιστα τον βλέπω και καλοπληρωμένο αλλά δεν τον παζάρεψα γιατί βιάζομαι.
-
Σε πολλά ποστ έχω διαβάσει αρνητικές κριτικές για το Πρακτικερ,συγκεκριμένα να μην ψωνίζουμε από αυτό
΄Για πιο λόγο όμως δεν ανεφέρεται κανεις.
Μια΄σέγα που έτυχε να πάρω και ένα επαναφορτιζόμενο δράπανο της Μπλακεντεκερ και τα 2 τα πήρα και σε καλή τιμή αλλά και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα παρά την εκτεταμένη χρήση(ιδιαίτ4ερα το δράπανο το χρησιμοποιώ σχεδόν επί καθημερινής βάσης) -
Κατά τη γνώμη μου το Praktiker είναι καλό αν θες να μην τραβιέσαι σε 3 μαγαζιά για 3 πράγματα. Επίσης για ορισμένες προσφορές που βγάζει κατά καιρούς. Όμως ως καταναλωτές είναι καλύτερο να διαχέουμε τα χρήματά μας στην αγορά γιατί αν κλείσουν οι μικροί έμποροι, το κάθε υπερκατάστημα θα μας χρεώνει όσο γουστάρει. Όχι δηλαδή για μισό κιλό μπογιά, 1 διαλυτικό και 2 πινέλα να τρέχουμε στο Praktiker ενώ το χρωματοπωλείο είναι δίπλα μας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι λε ρε παιδί μου... Τόσο αξίζει η δουλειά που έκανα τις προάλλες; Μπράβο μου. Κι όχι με hamerite αλλά με τρίψιμο, μίνιο και μπογιά.
Μάλλον ζητάνε πολλά για δουλειά 1 μέρας.Μεγάλε εγώ έσπασα ρεκορ!!!!! Ηθελε η γυναίκα Stucco Venetsano και ακούμπησα για ένα τοίχο, το τζακι, και την οροφή και τελείωμα πάνω από τα πλακάκια ενος WC.... 1,000 Euria για δυο μέρες δουλειά
-
Νίκο ούτε κουβέντα πολύ τραβηγμένη προς τα πάνω η τιμή. Μια μέρα δουλειά είναι μην τρελαθούμε. Δεν είναι ανάγκη να περιμένει ιδίως τώρα το καλοκαίρι μια μέρα για να τραβήξει η μπογιά για να βάψει το δεύτερο χέρι. Αρπαχτεί πάει να κάνει όπως πολλοί τεχνίτες όταν δουν μερεμέτι.
-
Άλλωστε το Hammerite απαιτεί να γίνει το δεύτερο χέρι μετά από 2 ώρες από το πρώτο. Γενικά δεν το γουστάρουν τα μαστόρια γιατί δουλεύεται δύσκολα και για να πώ την αλήθεια ( σε άσπρο ) δεν είναι και τόσο ανθεκτικό τουλάχιστον στο δικό μας εξοχικό που είναι πολύ κοντά στην θάλασσα.
-
Κακά τα ψέματα παιδιά κουκουλώματα κάνει. Εγώ είμαι ποιο παραδοσιακός και προτιμώ σωστή αντιδιαβρωτική προστασία. Θα το χρησιμοποιούσα μόνο ως προσωρινή λύση για κάτι που δεν έχω σκοπό να κρατήσω για πολύ αλλά δεν θα ήθελα να το βλέπω μες στην σκουριά!
-
Οταν υπαρχει σκουρια δεν την βαφεις απο πανω με οτιδηποτε.
Ειναι αποκατω και δουλευει. Η διαβρωση υπαρχει.Το σωστο ειναι αφαιρεση της σκουριας βαψιμο πρωτα με μινιο (οχι τα γκρι μινια και λοιπες αηδιες). Το καλυτερο μινιο ειναι το πορτοκαλι που χρησιμοποιειται και στα σκαφη και δεν και ιδιαιτερα φθηνο.
Περιεχει μολυβδο και διαφορα αλλα μεσα αλλα κανει δουλεια.
Το κορυφαιο ειναι να παρεις μινιο σε σκονη και να το φτιαξεις μονος σου με λινελαιο αλλα ....1 μερα αφου στεγνωσει το μινιο βαφεις απο πανω...
Χαμεραιτ κλπ απλα καλυπτουν. Η σκουρια ειναι εκει
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου το Praktiker είναι καλό αν θες να μην τραβιέσαι σε 3 μαγαζιά για 3 πράγματα. Επίσης για ορισμένες προσφορές που βγάζει κατά καιρούς. Όμως ως καταναλωτές είναι καλύτερο να διαχέουμε τα χρήματά μας στην αγορά γιατί αν κλείσουν οι μικροί έμποροι, το κάθε υπερκατάστημα θα μας χρεώνει όσο γουστάρει. Όχι δηλαδή για μισό κιλό μπογιά, 1 διαλυτικό και 2 πινέλα να τρέχουμε στο Praktiker ενώ το χρωματοπωλείο είναι δίπλα μας.μακάρι όλοι να σκεφτόντουσαν όπως και εσύ φίλε manosk
-
Έχω του δυο τοίχους στο υπόγειο Ι_ και θέλω δυο γυψοσανίδες μια 2χ3χ3 και μια 1χ2χ3 και μια πόρτα για να απομονώσω ένα μέρος της αποθήκης!!!! θέλω και βάσεις με σιδεριές φαντάζομαι για να κρατάει στατικά και μετά ραφάκια ανα 50 cm ύψος..... Τι κσοτος να περιμένω από ένα γυψοσανιδα/χωρισματά?
-
Κανα 200ρικο....
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Κανα 200ρικο....Με πήρε τηλέφωνο λέεδιπλή γυψοσανίδα με μόνωση εσωτερικά (στη μέση) τλειωμένη με σιδερένιες δοκούς και τρεις σειρές ράφια 1500euro μου ζήτησε!!!
-
200-300 έχει μόνο η πόρτα....
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
Κατά τη γνώμη μου το Praktiker είναι καλό αν θες να μην τραβιέσαι σε 3 μαγαζιά για 3 πράγματα. Επίσης για ορισμένες προσφορές που βγάζει κατά καιρούς. Όμως ως καταναλωτές είναι καλύτερο να διαχέουμε τα χρήματά μας στην αγορά γιατί αν κλείσουν οι μικροί έμποροι, το κάθε υπερκατάστημα θα μας χρεώνει όσο γουστάρει. Όχι δηλαδή για μισό κιλό μπογιά, 1 διαλυτικό και 2 πινέλα να τρέχουμε στο Praktiker ενώ το χρωματοπωλείο είναι δίπλα μας.
μακάρι όλοι να σκεφτόντουσαν όπως και εσύ φίλε manosk
Συμφωνώ απόλυτα!
Βέβαια, οι πελάτες, (όλοι εμείς) δεν ξεχνάμε τις μέρες που δεν υπήρχαν πράκτικερ κτλ και πληρώναμε το ένα άλλα......πέντε!!!! Μην αναλυσουμε ομως τα πλεονεκτήματα του ανταγωνισμού εδώ.... Ας επιλέγουμε σωστούς επαγγελματίες και αν είναι και λίγο ακριβότεροι....μιλάμε για μικρά ποσά, ας τους προτιμάμε!!!!! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έχω του δυο τοίχους στο υπόγειο Ι_ και θέλω δυο γυψοσανίδες μια 2χ3χ3 και μια 1χ2χ3 και μια πόρτα για να απομονώσω ένα μέρος της αποθήκης!!!! θέλω και βάσεις με σιδεριές φαντάζομαι για να κρατάει στατικά και μετά ραφάκια ανα 50 cm ύψος..... Τι κσοτος να περιμένω από ένα γυψοσανιδα/χωρισματά?1500;;; Για να κάνεις μια αποθηκούλα; Και θα θες και αλλα 200 στα ραφια-ντεξιον κτλ...!!! Γνώμη μου, αν δεν σε ενδιαφέρει η 'ομορφια', αν και δεν ειναι άσχημη, φώναξε έναν αλουμινά! Πλαίσια αλουμίνιο, MDF στην μέση κ για πόρτα, μήπως θα σε βόλευε οι 'φυσαρμόνικες' που έχουν όλα τα πολυκαταστήματα μόνο με 30 ευρουλάκια;
Δεν ξέρω, γνώμη μου...Εγώ έτσι έφτιαξα μια αποθηκούλα, ακριβώς με τα ίδια δεδομένα. Ήθελα μια 'γωνία'...τους δυο τοίχους τους είχα... Οσο για τα ράφια, επειδή μπορεί να ειναι λίγο δύσκολο να 'κάτσουν' στα αλουμίνια, φτιάξε ξεχωριστές κατασκευές απο γωνιακά σίδερα που πουλάνε παντού και τα βιδώνεις οπως θές. (ειδα σε προσπεκτους και έτοιμα πολύ φτηνά!) Αν και στις αγγελίες θα βρείς πολλά τετοια, απο μινι μαρκετ κτλ που κλεινουν και δεν διαθέτουν λεφτά ούτε για να τα πετάξουν...Μια χαρά είναι ορισμένες φορές....και τσαμπέ σχεδόν... -
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Έχω του δυο τοίχους στο υπόγειο Ι_ και θέλω δυο γυψοσανίδες μια 2χ3χ3 και μια 1χ2χ3 και μια πόρτα για να απομονώσω ένα μέρος της αποθήκης!!!! θέλω και βάσεις με σιδεριές φαντάζομαι για να κρατάει στατικά και μετά ραφάκια ανα 50 cm ύψος..... Τι κσοτος να περιμένω από ένα γυψοσανιδα/χωρισματά?
1500;;; Για να κάνεις μια αποθηκούλα; Και θα θες και αλλα 200 στα ραφια-ντεξιον κτλ...!!! Γνώμη μου, αν δεν σε ενδιαφέρει η 'ομορφια', αν και δεν ειναι άσχημη, φώναξε έναν αλουμινά! Πλαίσια αλουμίνιο, MDF στην μέση κ για πόρτα, μήπως θα σε βόλευε οι 'φυσαρμόνικες' που έχουν όλα τα πολυκαταστήματα μόνο με 30 ευρουλάκια;
Δεν ξέρω, γνώμη μου...Εγώ έτσι έφτιαξα μια αποθηκούλα, ακριβώς με τα ίδια δεδομένα. Ήθελα μια 'γωνία'...τους δυο τοίχους τους είχα... Οσο για τα ράφια, επειδή μπορεί να ειναι λίγο δύσκολο να 'κάτσουν' στα αλουμίνια, φτιάξε ξεχωριστές κατασκευές απο γωνιακά σίδερα που πουλάνε παντού και τα βιδώνεις οπως θές. (ειδα σε προσπεκτους και έτοιμα πολύ φτηνά!) Αν και στις αγγελίες θα βρείς πολλά τετοια, απο μινι μαρκετ κτλ που κλεινουν και δεν διαθέτουν λεφτά ούτε για να τα πετάξουν...Μια χαρά είναι ορισμένες φορές....και τσαμπέ σχεδόν...Άννα, ξέρεις που μπορώ να βρω ντέξιον στα Χανιά για να βάλω σε μία αποθήκη?
Στείλε PM. -
1500?? Γκασπ!!!
Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες τιμες αντε με μονωση και την πορτα που δεν ειχα δει κανα 600ρικο...
Οχι πανω απο 1000ρα ομως.. (που πηγαν οι τιμες γμτ???) -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
1500?? Γκασπ!!!Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες τιμες αντε με μονωση και την πορτα που δεν ειχα δει κανα 600ρικο...
Οχι πανω απο 1000ρα ομως.. (που πηγαν οι τιμες γμτ???)Θα σας πω εγώ που πήγαν οι τιμές!!!!
Τυχαίνει να είμαι κοπέλα, που όμως ασχολούμε με το θέμα μαστορεματα. Εχω δυο μαγαζιά και μια γκαρσονιέρα, που την έφτιαξα ...ψάχνοντας!!!
Και αυτό οχι απο τσιγκουνια ή αφραγκίες, αλλά απο 'μεράκι'.
Οι τιμές είναι πολύ τσουχτερές, και αυτο γιατί μάλλον σήμερα το μέλλον είναι η 'Παροχή Υπηρεσιών'. Εχουμε όλοι γίνει 'κουμπιουτεράκιδες, γραφιαδες, δημόσιοι υπάλληλοι' και έχουμε μάθει να μην κάνουμε τίποτα! Ακόμα και εμεις οι γυναίκες, για το σιδέρωμα ψάχνουμε ρωσίδα να το κάνει!
Τα 'μερεμέτια' κοστίζουν όσο δεν φαντάζεσαι. Έβαψα σπίτι 150 τμ μέσα έξω και μου ζήτησε ο μπογιατζής 1300 ευρώ. Νορμάλ τιμή. Ήθελα να βάψω το μαγαζί μου (55 τμ) και τί μου λέει; 'Χαριστικά για σένα, 500 ευρώ! Θα φάω μια μέρα εδώ, με δυο εργάτες, 2 ΙΚΑ, το αυτοκίνητο, τα χρώματα'...! Τρελαθήκαμε τελείως;;;; Το έβαψα φωνάζοντας ένα ξένο μπογιατζή που μου ζήτησε 80 ευρώ. 70 ευρώ έδωσα σε καλό μπογιά, οχι μάπα για να χρειαστεί ένα χέρι, και τελικά εδωσα 110 του μπογιατζή(δεν μου τα ζήτησε, απο μόνη μου) γιατί μου έβαψε και έξω !!!
Δεν 'κακίζω' τους μαστόρους! Αυτοί έχουν βρεί την 'μάστιγα'. Δεν κάνουμε τίποτα μόνοι μας!!! Και έτσι βγάζουν αυτοί το μεροκάματα, άσχετα αν εγώ για να βάψω το μαγαζί έπρεπε να φτιάξω 250 σαντουϊτς πακέτο!
.... τελως πάντων...τί να σχολιάσουμε...το θέμα των 'ξένων' μαστόρων; Συγνώμη, αλλά τους έχω 'προτιμήσει'. Στην γκαρσονιέρα που έφτιαξα, φώναξα 3 συνεργεία. 2 έλληνες, κ τέλος ένα ξένο (που ήταν και γείτονας). Η διαφορά που άκουσα ήταν εξωφρενική, και βέβαια, ναι, προτίμησα τον ξένο! 2500-3000 ευρώ μου ζήτησαν οι έλληνες. Σουβά ψιλό για 45 τετραγωνικά, ρίξιμο ενός τοίχου 2 μέτρα, και χτύσιμο ένα άλλο 3 μέτρα. Σουβά μόνο μέσα!!! 3 χιλιάρικα! Ο ξένος παιδιά, με 800 ευρώ μου πέρασε και πλακάκια στα 45 τμ!!! Και άψογη δουλειά!
Θα μου πείτε ο ξένος δεν εχει ΙΚΑ, σύκα, ενοίκιο γραφείου, κτλ...Αλλά τί σημασία έχει οταν υπάρχει τέτοια απόκλιση τιμών;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ