Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
1500?? Γκασπ!!!
Σιγουρα υπαρχουν καλυτερες τιμες αντε με μονωση και την πορτα που δεν ειχα δει κανα 600ρικο...
Οχι πανω απο 1000ρα ομως.. (που πηγαν οι τιμες γμτ???)
Θα σας πω εγώ που πήγαν οι τιμές!!!!
Τυχαίνει να είμαι κοπέλα, που όμως ασχολούμε με το θέμα μαστορεματα. Εχω δυο μαγαζιά και μια γκαρσονιέρα, που την έφτιαξα ...ψάχνοντας!!!
Και αυτό οχι απο τσιγκουνια ή αφραγκίες, αλλά απο 'μεράκι'.
Οι τιμές είναι πολύ τσουχτερές, και αυτο γιατί μάλλον σήμερα το μέλλον είναι η 'Παροχή Υπηρεσιών'. Εχουμε όλοι γίνει 'κουμπιουτεράκιδες, γραφιαδες, δημόσιοι υπάλληλοι' και έχουμε μάθει να μην κάνουμε τίποτα! Ακόμα και εμεις οι γυναίκες, για το σιδέρωμα ψάχνουμε ρωσίδα να το κάνει!
Τα 'μερεμέτια' κοστίζουν όσο δεν φαντάζεσαι. Έβαψα σπίτι 150 τμ μέσα έξω και μου ζήτησε ο μπογιατζής 1300 ευρώ. Νορμάλ τιμή. Ήθελα να βάψω το μαγαζί μου (55 τμ) και τί μου λέει; 'Χαριστικά για σένα, 500 ευρώ! Θα φάω μια μέρα εδώ, με δυο εργάτες, 2 ΙΚΑ, το αυτοκίνητο, τα χρώματα'...! Τρελαθήκαμε τελείως;;;; Το έβαψα φωνάζοντας ένα ξένο μπογιατζή που μου ζήτησε 80 ευρώ. 70 ευρώ έδωσα σε καλό μπογιά, οχι μάπα για να χρειαστεί ένα χέρι, και τελικά εδωσα 110 του μπογιατζή(δεν μου τα ζήτησε, απο μόνη μου) γιατί μου έβαψε και έξω !!!
Δεν 'κακίζω' τους μαστόρους! Αυτοί έχουν βρεί την 'μάστιγα'. Δεν κάνουμε τίποτα μόνοι μας!!! Και έτσι βγάζουν αυτοί το μεροκάματα, άσχετα αν εγώ για να βάψω το μαγαζί έπρεπε να φτιάξω 250 σαντουϊτς πακέτο!
.... τελως πάντων...τί να σχολιάσουμε...το θέμα των 'ξένων' μαστόρων; Συγνώμη, αλλά τους έχω 'προτιμήσει'. Στην γκαρσονιέρα που έφτιαξα, φώναξα 3 συνεργεία. 2 έλληνες, κ τέλος ένα ξένο (που ήταν και γείτονας). Η διαφορά που άκουσα ήταν εξωφρενική, και βέβαια, ναι, προτίμησα τον ξένο! 2500-3000 ευρώ μου ζήτησαν οι έλληνες. Σουβά ψιλό για 45 τετραγωνικά, ρίξιμο ενός τοίχου 2 μέτρα, και χτύσιμο ένα άλλο 3 μέτρα. Σουβά μόνο μέσα!!! 3 χιλιάρικα! Ο ξένος παιδιά, με 800 ευρώ μου πέρασε και πλακάκια στα 45 τμ!!! Και άψογη δουλειά!
Θα μου πείτε ο ξένος δεν εχει ΙΚΑ, σύκα, ενοίκιο γραφείου, κτλ...Αλλά τί σημασία έχει οταν υπάρχει τέτοια απόκλιση τιμών;;;; Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!