-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
[
-'Η ποιοτικοτερη μαρκα του ομιλου ειναι η skoda'
Ferdinand Piech προεδρος του VAG Group.Και η Audi τι είναι?
Πιο αξιόπιστη ΝΑΙ. Πιο ποιοτική ΟΧΙ. Για το γκρουπ μιλάω πάντα.
η Skoda πιο ποιοτική από Bentley, Audi, Lamborghini...?
-
Και από Maybach μην σου πώ
-
Το ξέρω ότι αυτό που θα ρωτήσω είναι τελείως off topic αλλά από την αναζήτηση δεν βρίσκω πληροφορίες.
Λοιπόν,το παλιό octavia που πωλείται ακόμη σε πολύ καλή τιμή, από αξιοπιστία γνωρίζετε τι λέει; Για το 1.6 ρωτάω.
Μην αρχίζετε να κράζετε!Το ξέρω ότι σχεδιαστικά είναι παλιό,ότι το νέο είναι πολύ καλύτερο μέσα-έξω και ότι οι αναρτήσεις του είναι σαν του παλιού golf κλπ.
Βασικά, στο φόρουμ πέφτουν όλα τα φώτα στις γρήγορες εκδόσεις τους και για τις απλές δε γράφει κανείς.
Είναι ότι πρέπει για άνετα ταξίδια,με μεγάλο χώρο αποσκευών στιβαρό και άνετο (εντάξει...για τους μπροστά).Δεν με ενδιαφέρει η σχεδίαση. Το κρατημά του με ικανοποιεί.Απλά ρώτησα ένα γνωστό που το έχει, και είπε ότι του έχει βγάλει αρκετά προβλήματα-η εγγύηση ήταν μικρή και είχε λήξει,με αποτέλεσμα να πληρώσει πολλά λεφτά για να το φτιάξει διότι τα ανταλλακτικά του είναι ακριβά.Moυ φάνηκε περίεργο επειδή στο φόρουμ διαβάζω μόνο καλά λόγια για τα skoda όσον αφορά την αξιοπιστία...Οι ταξιτζήδες λένε ότι είναι πολύ καλά,αλλά άλλο ντιζελ κι άλλο βενζίνη!
Δώστε πληροφορίες όσοι γνωρίζετε ή αν υπάρχει συζήτηση που μου διέφυγε, γράψτε ένα link.
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
http://www.skodaclub.gr/home.htmΕυχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι να σου πω ρε elteo, δε ξερω...
Ο Piech τα λεει αυτα, σαν προεδρος του γκρουπ, ισως κατι θα ξερει περισσοτερο...
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Τι να σου πω ρε elteo, δε ξερω...
Ο Piech τα λεει αυτα, σαν προεδρος του γκρουπ, ισως κατι θα ξερει περισσοτερο...
Μπες σε ένα Α6 και σε ένα Superb...και μετά πέσμου.
-
elteo
Έχω την εντύπωση ότι ο Piech εννοούσε πιο ποιοτική στην παραγωγή (με λιγότερα λάθη κλπ.) επειδή το έχω διαβάσει και αλλού το σχόλιο. Εσύ το πας στην πολυτέλεια περισσότερο αν κατάλαβα καλά... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
elteo
Έχω την εντύπωση ότι ο Piech εννοούσε πιο ποιοτική στην παραγωγή (με λιγότερα λάθη κλπ.) επειδή το έχω διαβάσει και αλλού το σχόλιο. Εσύ το πας στην πολυτέλεια περισσότερο αν κατάλαβα καλά...Aκριβώς, επειδή η Skoda διαθέτει απο τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής του ομίλου έχει καταφέρει να κατασκευάζει αυτοκίνητα με τη καλύτερη συναρμογή και ποιότητα κατασκευής (όχι υλικών) γενικότερα. Αυτό δε σημαίνει πως τα άλλα αυτοκίνητα του ομίλου υστερούν οφθαλμοφανώς.
-
Α, άρα καλά είχα καταλάβει!
Μήπως όμως και ο Piech το είπε για να 'αβαντάρει';
-
Το σκάρτο πράγμα πρέπει να φεύγει πρώτο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το σκάρτο πράγμα πρέπει να φεύγει πρώτο.Ενταξει Μανο, ενταξει...
Για ριξε μια ματια εδω και τα ξαναλεμε...
http://www.whatcar.com/NonCar/1345551551.jpg
http://www.whatcar.com/NonCar/134555155.jpgMλαμε για πολυ σκαρταδουρα ρε αδερφε....
-
ΚRΙΕΖΑ
δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω σε ότι αφορά τα Skoda...κοινώς τσιμπάς αμέσως...σαν παγίδα μου φάνηκε η ατάκα του manosk.
-
...και πολύ άργησε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΚRΙΕΖΑδεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω σε ότι αφορά τα Skoda...κοινώς τσιμπάς αμέσως...σαν παγίδα μου φάνηκε η ατάκα του manosk.
Αν το βλεπεις ετσι τι να πω.
Ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις....Και στο τελος τελος αλλος τσιμπαει για τα αλφα ρομεο αλλος για τα φιατ ενας τριτος για τα μπεμβε, ο παραδιπλα για τα γαλλικα, ας τσιμπαει κι ενας για τα σκοντα
Υ/Γ: Στη γενικη καταταξη που ειπαμε οτι ειναι η Οπελ??
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
ΚRΙΕΖΑ
δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω σε ότι αφορά τα Skoda...κοινώς τσιμπάς αμέσως...σαν παγίδα μου φάνηκε η ατάκα του manosk.
Αν το βλεπεις ετσι τι να πω.
Ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις....Και στο τελος τελος αλλος τσιμπαει για τα αλφα ρομεο αλλος για τα φιατ ενας τριτος για τα μπεμβε, ο παραδιπλα για τα γαλλικα, ας τσιμπαει κι ενας για τα σκοντα
Υ/Γ: Στη γενικη καταταξη που ειπαμε οτι ειναι η Οπελ??
Χαλάρωσε βρε...δεν έχει κανείς τίποτα με την Skoda.
-
Κύριοι,δεν ξέρω τι λέτε αλλά εγώ εδώ και 20 μέρες οδηγώ το νέο μου OCTAVIA 5 RS και είμαι
Απόλυτα ικανοποιημένος,από κάθε άποψη και περιμένω να τελειώσει το στρώσιμο,για να αρχίσω να ανοίγω και λίγο.Πάντως και μέχρι τις 3-3500 στροφές είναι μια χαρά,ειδικά για Αθήνα.Και δεν καίει και τίποτα για τα κυβικά και τα άλογά του... -
Καλοτάξιδο και καλοξέσκιστο
-
εχθες στο ταξιδι της επιστροφης απο τις διακοπες ειπα να κανω μια μετρηση της ελαγιστης δυνατης καταναλωσης που μπορει να πετυχει του καρ μου
ταξιδι θεσσαλονικη-Αθηνα, ετσι φουλαρω στον σταθμο του κορινου ( 100αρα σχελ) κ φευγω για Αθηνα.
δυο ατομα + αναλογες αποσκευες διακοπων. Ας πουμε +200 κιλα !
το αμαξι ειναι ενα RS mkII φουλ εχτρα, ηλιοροφη κ 18αρες δηλ +1450 κιλα !!!
σχετικα με τις ταχυτητες το ταξιδι το εκανα ως εξης ----->
απο τον σταθμο του κορινου μεχρη το βενζιναδικο στον Αγιο Δημητριο οπου ξαναφουλαρα (περιπου 475χλμ)
τα 200 χλμ εγιναν με κρουζ κοντρολ στα 130 χλμ/ω 6η κ 3000 στροφες !!!
τα 80 χλμ του Μαλιακου οσο λενε οι ταμπελες δηλαδη με 60 κ 80 χλμ/ω
τα τελευταια 20 χλμ μεσα στην Αθηνα ειχε σχετικη κινησουλα (Παρασκευη βραδυ 21.00)
κ ολλα τα υπολοιπα χλμ ποτε δεν περασα τις 4000 στροφες με 4η κ 5η ταχυτ.
για να πω την αληθεια μονο σε ενα σημειο του ταξιδιου ειπα να κανω ενα ξεμπουκομα ( μιλαμε τρελαθηκα για 2 ωρες σερι με μαχ 100 -130 χλμ) κ εκανα ενα ανοιγμα καπου στην ευθεια της Πελασγιας με ολες τις ταχυτ στον κοφτη κ πηγα για κανενα λεπτο στα 240 χλμ !!!
τα συμπερασματα της δοκιμης μου ειναι τα εξεις.
1ων- δεν το ξανακανω - ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ !!!!!!
2ων- εκανα 5 ωρες κ 30 λεπτα για 475 χλμ !!!!
3ων - εκανα σχεδον ολο το ταξιδι με τα ορια ταχυτητας που εχει στον δρομο της ΕΟ !!! ( αντε +10 χλμ απο τα ορια σε μερικα σημεια της ΕΟ)!
4ων - ξαναφουλαρα στην Αθηνα 38 λιτρα δηλαδη εκαψε ακριβος 8 λιτρα στα 100 χλμ
τελικα αν θες, μπορεις να πας οικονομικα με τον ΦΣΙΤ
η επομενη δοκιμη μου θα ειναι η μεγιστη δυνατη καταναλωση
-
μεγιστη δυνατη ????????
Skoda Octavia RS