Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    "Καταληψη" πεζοδρομιων απο ΙΧ
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. "Καταληψη" πεζοδρομιων απο ΙΧ
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 5 / 6
    Περί αυτοκίνησης
    30
    106
    383
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • D
      dpurpler last edited by

Ο χρήστης lokatzis έγραψε:

Μη λύση: να παρκάρεις όπου βρεις (ακόμα και σε συντριβάνι)!
      Λύση 1η: να παρκάρεις πάντα σε ιδιωτικό πάρκινγκ (δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μπορούν να δικαιολογήσουν έξοδα 5-10 ευρώ).
      Λύση 2η: να πηγαινοέρχεσαι με ταξί (δουλειές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μπορούν να δικαιολογήσουν έξοδα 5-10 ευρώ).
      Λύση 3η: να πάρεις μηχανή.

Το τι είναι σημαντική δουλειά είναι τελείως υποκειμενικό. Για εσένα είναι τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για εμένα το να μη στήσω την κοπέλα μου, για τον άλλο το ... .
      Επίσης, αυτό που για εσένα είναι σημαντικό για όλους τους υπολοίπους (συνήθως) είναι μηδενικής αξίας. Άρα δεν έχεις δικαίωμα να μας ενοχλείς!
      Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι για λόγους υγείας (π.χ. η γυναίκα μου γεννάει και τρέχω στο μαιευτήριο).

Λύση 1: Συμφωνώ
      Λύση 2: Επίσης συμφωνώ!
      Λύση 3: Οδηγώ δίτροχο από τα 16. Αλλά τα τελευταία χρόνια, θές λίγο η ηλικία, θές λίγο ο φόβος, θές λίγο ότι κρυολογώ πολύ εύκολα, με έχουν περιορίσει στο θέμα αυτό. Πραγματικά νοσταλγώ πολλές φορές την μηχανή.

Σχετικά με τις 2 πρώτες λύσεις, δυστυχώς οι Ελληνικές εταιρίες ΔΕΝ πληρώνουν ΣΥΝΗΘΩΣ για τέτοια πράγματα. Και με τους μισθούς που πληρώνουν, ούτε ο εργαζόμενος μπορεί να δίνει αυτά τα χρήματα ιδίοις δυνάμοις.

Εδώ ζητάνε να έχεις δικό σου μεταφορικό μέσο, θα σου πληρώσουν το πάρκιν;;; Και μάλιστα 3 πάρκιν την ημέρα;;;

Δείτε τις αγγελίες στα sites ευρέσεως εργασίας να δείτε ΠΟΣΕΣ εταιρίες ζητάνε από υπαλλήλους να έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο. Απλά τσεκάρετε.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • D
        dpurpler last edited by

Όσο για σένα τσίφτη, μάγκα και **καραμπουζουκλή **τι να πω;

Κατ' αρχήν είσαι αγενής:

Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
        Ρε μεγαλε, εσυ εισαι ο κομπλεξικος!
        ....
        Αγνωστα τα κομπλεξ του καθ΄'ενος...

Δεύτερον είσαι χαιρέκακος και είρων:

Ας σου ραβανε ενα κουστουμακι των 65 ευρω, καθε φορα που θα ειχες μια δουλεια των 'πολλων χιλιαδων ευρω' να σου ελεγα εγω για ποτε θα εβρισκες λυση...

Τρίτον, ξεχνάς τι έχουν γράψει αυτοί στους οποίους αδίκως επιτίθεσαι:

... ΔΕΝ το κάνω, γυρίζω μεσάνυχτα από την δουλειά, μένω στην Βικτώρια και ψάχνω μπορεί και μισάωρο για θέση...

Και ρωτάω:
        Υπάρχει πρόβλημα με το πάρκιν στην Αθήνα ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
        Υπάρχει.
        Η λύση που μπορεί να σκεφτεί το μυαλουδάκι σου είναι μόνο να βγάλουμε τους μπάτσους στο δρόμο και να κόβουν κλήσεις; Δεν έχουν δηλαδή καλύτερη δουλειά να κάνουν; Όπως ας πούμε να ρυθμίσουν την κίνηση στα φανάρια ή να ανοίξουν τον δρόμο για κανα ασθενοφόρο;

Πραγματικά δεν μπορείς να βρείς κάτι πιο εποικοδομητικό;
        Στην κουβέντα έπεσαν φανταστικές προτάσεις!

** Επειδή έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης θα ήθελα να πω ότι μπορεί να μην παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, υπάρχει όμως πρόβλεψη για το πού θα παρκάρουν. Με λίγα λόγια ή υπάρχουν χιλίαδες θέσεις σε πάρκινγκ δημόσια ή μη στο κέντρο της πόλης ή υπάρχει δημόσια συγκοινωνία τέτοιου επιπέδου ώστε κανείς να μην παίρνει το αυτοκίνητό του στο κέντρο. Πιο έξω από το κέντρο υπάρχει σχεδόν πάντα άπλετος χώρος, οπότε δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα.
        Ήμουν στη Βιέννη πριν από λίγες μέρες και υπήρχε ηλεκτρονική σήμανση στο δρόμο για το πόσες κενές θέσεις υπήρχαν σε κάθε πάρκινγκ, τα οποία παρεπιπτόντως ήταν εκατοντάδες. Συγγνώμη αλλά μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα. **

Αυτά δεν σου λένε τίποτα;;;;;;
        Τόσο ΒΛΑΚΑΣ είσαι;
        Θές παραπάνω αστυνόμευση;
        Με την ποιότητα της αστυνομίας που έχουμε;;; (δες μπατσολογική και μπατσοσυμπεριφρά)
        Δεν θα ήταν προτιμότερο να είχες καλή συγκοινωνία και τέτοια συστήματα σε λογική τιμή;;;;
        ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΙΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;;;

Και σε 'βγάζει από τα ρούχα σου' το ότι 'υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να παρανομούμε;'
        Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να έχουμε τέτοιες υπηρεσίες είναι η πραγματικότητα.

Το είπα και πριν.

ΒΑΡΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. (βλέπε εταιρίες, βλέπε κράτος) και όχι εκεί που σας βάζουν να βλέπετε και να γκαρίζετε.

Σκεφτείτε λίγο γαμώ την πο@@τάνα μου!

Και ξέρεις ποιά είναι η βασικότερη διαφορά μας;

Εγώ έχω το πρόβλημα, και για να μην σε περιορίσω, αυτοκυριαρχούμαι και αυτοταλαιπωρούμαι... ψάχνοντας με τις ώρες πάρκιν.

Εσύ, δεν έχεις το πρόβλημα, ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να το μάθεις ή να το κατανοήσεις, με κυνηγάς, με βρίζεις, μου την λές, και ναρκοθετείς και την προσπάθειά μου για κάτι καλύτερο αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο!

'Πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο! Ου παραβάτη! Ου παραβάτη! Φέρτε τον μπάτσο να τον γράψουμε! Ου! Ου!'

• A
          aserf last edited by

@dpurpler
          Χρησιμοποίησες το κείμενό μου αποδίδοντάς του άλλο νόημα από αυτό που ήθελα να περάσω. Εκθίασα μεν την οργάνωση των πάρκινγκ του εξωτερικού, λέγοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτο το να παρκάρουν αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, δεν εννοούσα όμως φυσικά ότι ο καθένας μπορεί να παρκάρει όπου του καπνίσει. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις και εξηγούμαι: Μένω στη Νέα Σμύρνη δίπλα σε δυο πάρκα τα οποία περιστοιχίζονται από πεζοδρόμια. Φυσικό είναι ότι ο κόσμος που μένει στην περιοχή 'καβαλάει' τα πεζοδρόμια για να παρκάρει έτσι ώστε να μην εμποδίζει την κίνηση των αυτοκινήτων. Αυτό όμως το κάνει χωρίς να εμποδίζει ούτε την κίνηση των πεζών. Τη φορά που κάποιος καβαλάει το πεζοδρόμιο και κλείνει τη διάβαση των πεζών παρκάροντας κάθετα αντί για παράλληλα, τότε αυτός συγκαταλέγεται στα ζώα. Με λίγα λόγια άλλο το κάνω τυπικά μια παρανομία σύμφωνα με τον ΚΟΚ χωρίς όμως να ενοχλώ κανέναν και άλλο το 'πετάω' το αμάξι μου όπου να 'ναι απλά επειδή έτσι με βολεύει. Το ότι έχεις δουλειές στο κέντρο δηλαδή δε δικαιολογεί το να παρκάρεις όπου να 'ναι παρενοχλώντας τους πεζούς ή τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Οφείλεις να λύσεις κάπως αλλιώς το πρόβλημά σου, είτε αυτό λέγεται χρήση ΜΜΜ, είτε αγορά Smart, είτε κίνηση με μηχανή, είτε χρήση ιδιωτικού πάρκινγκ, είτε προνοητικότητα του να φύγεις λίγο νωρίτερα για το ραντεβού σου έτσι ώστε να έχεις χρόνο να αναζητήσεις μια θέση, είτε... . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

• K
            karabouzouklis last edited by

Ωραια απομονωσες 2 αραδες μου για να μου την πεις...
            Απλα εσυ(??ουτε καν το βρισκω, απο που ειναι το πρωτο quote? Καθισες και βρηκες απο αλλο θεμα??? :dizzy ) επιτεθηκες στον Χρηστο Λαππα μονο και μονο λογω του Avatar του δειχνωντας προφανεστατα κομπλεξ...

Χαιρκακος και ειρων που θελεις να παρκαρεις σε συντριβανια(!!!!) και οπου ναναι και να μην σου ραψουν κουστουμακι 65 ευρω???

Τόσο ΒΛΑΚΑΣ είσαι;

τοσο και ακομα περισσοτερο οταν εχω να κανω τριγυρω μου με ΜΑΛΑΚΕΣ σαν εσενα!

Εγώ έχω το πρόβλημα, και για να μην σε περιορίσω, αυτοκυριαρχούμαι και αυτοταλαιπωρούμαι... ψάχνοντας με τις ώρες πάρκιν.

Εσύ, δεν έχεις το πρόβλημα, ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ να το μάθεις ή να το κατανοήσεις, με κυνηγάς, με βρίζεις, μου την λές, και ναρκοθετείς και την προσπάθειά μου για κάτι καλύτερο αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο!

Και εγω κεντρο μενω, και εχω το ιδιο ακριβως προβλημα, οποτε δε χρειαζεται να το μαθω, το γνωριζω πολυ καλα, πιθανως περισσοτερο και απο εσενα...

Οσο για την προσπαθεια σου για κατι καλυτερο (???) αν αυτη ειναι να παρκαρεις οπου σου γουσταρει, και εις ανωτερα

Ο μεγαλος σκεπτομενος φιλοσοφος με το τρομερο επιπεδο... DPURPLER...

ΒΑΡΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. (βλέπε εταιρίες, βλέπε κράτος) και όχι εκεί που σας βάζουν να βλέπετε και να γκαρίζετε.

Τι εννοεις εκει που πρεπει δηλαδη????
            Εμενα δε με ενοχλησε καθολου καμμια εταιρεια... Εγω μενω στο κεντρο (για διαφορους λογους που δεν ειναι του παροντος, ) και ΔΕΝ θελω να μετακομισω απο το κεντρο προς τα προαστια, αλλα η ζωη μου γινεται αφορητη, απο κατι ΙΔΙΩΤΕΣ σαν εσενα, που νομιζουν οτι μπορουν να παρκαρουν οπου τους γουσταρει γιατι η ζωη τους και η δουλεια τους ειναι πιο σημαντικη απο το δικο μου δικαιωμα στο να μπορω να περπατησω στο πεζοδρομιο, και να βγω ανετα απο το σπιτι μου! Δεν καταλαβαινω που μου εφταιξε καποια εταιρεια σε αυτο...
            Αν δεν εισαι ευχαριστημενος απο τη δουλεια/εταιρεια σου, αλλαξε τη, η παραιτησου...

ΥΓ. Εχεις τοσο δικιο, που ηδη εφαγες 'φαουλ' και για αλλη παραποιηση γραφωμενων... ευγε, και εις ανωτερα, 'σημαντικοτατε' dpurpler...

YΓ2. Η βικτωρια εχει φανταστικες συγκοινωνιες (προφανεστατα) οπως και κλειστο παρκινγκ στην πλατεια αιγυπτου εαν δεν θελεις να ψαχνεις καθε βραδυ 30 λεπτα να παρκαρεις... (βγαινει κατω απο 5 ευρω την ημερα, καπνισε ενα πακετο λιγοτερο αν καπνιζεις, γιατι θα σε γλυτωσει απο πολυ αγχος...)

• A
              avel last edited by

Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
              Σχετικά με τις 2 πρώτες λύσεις, δυστυχώς οι Ελληνικές εταιρίες ΔΕΝ πληρώνουν ΣΥΝΗΘΩΣ για τέτοια πράγματα. Και με τους μισθούς που πληρώνουν, ούτε ο εργαζόμενος μπορεί να δίνει αυτά τα χρήματα ιδίοις δυνάμοις.

Α εντάξει τότε... αφού δεν πληρώνουν πάρκινγκ ή ταξί, είσαι δικαιολογημένος.

Φαντάζομαι σού πληρώνουν τουλάχιστον τη βενζίνη και για τη συντήρηση / σέρβις, τότε, έτσι;

• S
                stam69 last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:
                @dpurpler
                Χρησιμοποίησες το κείμενό μου αποδίδοντάς του άλλο νόημα από αυτό που ήθελα να περάσω. Εκθίασα μεν την οργάνωση των πάρκινγκ του εξωτερικού, λέγοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτο το να παρκάρουν αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, δεν εννοούσα όμως φυσικά ότι ο καθένας μπορεί να παρκάρει όπου του καπνίσει. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις και εξηγούμαι: Μένω στη Νέα Σμύρνη δίπλα σε δυο πάρκα τα οποία περιστοιχίζονται από πεζοδρόμια. Φυσικό είναι ότι ο κόσμος που μένει στην περιοχή 'καβαλάει' τα πεζοδρόμια για να παρκάρει έτσι ώστε να μην εμποδίζει την κίνηση των αυτοκινήτων. Αυτό όμως το κάνει χωρίς να εμποδίζει ούτε την κίνηση των πεζών. Τη φορά που κάποιος καβαλάει το πεζοδρόμιο και κλείνει τη διάβαση των πεζών παρκάροντας κάθετα αντί για παράλληλα, τότε αυτός συγκαταλέγεται στα ζώα. Με λίγα λόγια άλλο το κάνω τυπικά μια παρανομία σύμφωνα με τον ΚΟΚ χωρίς όμως να **ενοχλώ κανέναν **και άλλο το 'πετάω' το αμάξι μου όπου να 'ναι απλά επειδή έτσι με βολεύει. Το ότι έχεις δουλειές στο κέντρο δηλαδή δε δικαιολογεί το να παρκάρεις όπου να 'ναι παρενοχλώντας τους πεζούς ή τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Οφείλεις να λύσεις κάπως αλλιώς το πρόβλημά σου, είτε αυτό λέγεται χρήση ΜΜΜ, είτε αγορά Smart, είτε κίνηση με μηχανή, είτε χρήση ιδιωτικού πάρκινγκ, είτε προνοητικότητα του να φύγεις λίγο νωρίτερα για το ραντεβού σου έτσι ώστε να έχεις χρόνο να αναζητήσεις μια θέση, είτε... . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Συμφωνώ σε γενικές γραμμές μαζί σου, αλλά θυμήσου ότι το πεζοδρόμιο ανήκει αποκλειστικά στους πεζούς, που δεν είναι υποχρεωμένοι να σου παραχωρούν ούτε σπιθαμή.

Αν βρίσκεται ένας παππούς στην άκρη του πεζοδρομίου (εκεί ακριβώς όπου θέλεις να παρκάρεις), ψάχνοντας για ταξί, τι θα κάνεις; Θα τον διώξεις για να παρκάρεις;

Ή ακόμα, σκέψου την περίπτωση που, ενώ παρκάρεις με όπισθεν και αρκετή φόρα για να ανεβάσεις τις δεξιές ρόδες σου στο πεζοδρόμιο, ξεφεύγει τρέχοντας ένα παιδάκι από τους γονείς του και το χτυπάς ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο! Πως θα νιώθεις τότε; Και μην πεις ότι είναι υποθετική η περίπτωση, γιατί είναι πολύ πιθανή!

Όσον αφορά τον dpurpler, λυπάμαι αλλά το ότι έχεις δουλειά και η εταιρεία σου δεν σου πληρώνει parking, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση να παρκάρεις όπου βρεις. Άλλωστε, παρόμοια δικαιολογία προβάλλουν και οι 'επαγγελματίες' οδηγοί που καταδυναστεύουν τους συμπολίτες τους επειδή:

• 'Εγώ δουλεύω ρε φίλε. Κάνε το γύρο του τετραγώνου για να πας σπίτι σου, τι με νοιάζει εμένα'
                • 'Και βέβαια θα σταματώ όπου θέλω για να πάρω πελάτη, και να προσέχεις μη με χτυπήσεις γιατί θα με πληρώνεις'
                • 'Έλα ρε φίλε, πως κάνεις έτσι, για 2 λεπτάκια σου έκλεισα το parking'.
                • 'Το ξέρω ότι έχεις προτεραιότητα, αλλά εγώ έχω φορτηγό...'
                • T
                  technik last edited by

στη γειτονιά μου, όλοι παρκάρουμε πάνω στα πεζοδρόμια,
                  αλλού παράλληλα και αλλού κάθετα σε αυτά (όταν το επιτρέπει το πλάτος των πεζοδρομίων),
                  αφήνοντας έναν διάδρομο ικανό ώστε να χωρέσει το καροτσάκι μιας γιαγιάς
                  από το σούπερ μάρκετ, ή ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες...

• S
                    stam69 last edited by

Ο χρήστης technik έγραψε:
                    αλλού παράλληλα και αλλού κάθετα σε αυτά (όταν το επιτρέπει το πλάτος των πεζοδρομίων),

Έχεις προσπαθήσει να περάσεις από τέτοιο χώρο, με καροτσάκι μωρού και κρατώντας ταυτόχρονα άλλο πιτσιρίκι από το χέρι, που δεν πρέπει να το αφήσεις γιατί θα σου φύγει και θα το κυνηγάς μέσα στο δρόμο να μη στο πατήσει αυτοκίνητο;

• T
                      technik last edited by

Ο χρήστης stam69 έγραψε:

Έχεις προσπαθήσει να περάσεις από τέτοιο χώρο, με καροτσάκι μωρού και κρατώντας ταυτόχρονα άλλο πιτσιρίκι από το χέρι, που δεν πρέπει να το αφήσεις γιατί θα σου φύγει και θα το κυνηγάς μέσα στο δρόμο να μη στο πατήσει αυτοκίνητο;

όχι, αλλά σαν χώρος είναι αρκετός για να χωρέσουν και τα δύο (λόγω μεγάλων πεζοδρομίων)

• A
                        aserf last edited by

Ο χρήστης stam69 έγραψε:
                        Συμφωνώ σε γενικές γραμμές μαζί σου, αλλά θυμήσου ότι το πεζοδρόμιο ανήκει αποκλειστικά στους πεζούς, που δεν είναι υποχρεωμένοι να σου παραχωρούν ούτε σπιθαμή.

Στο σημείο της Ν. Σμύρνης που μένω τα πεζοδρόμια είναι πολύ μεγάλα και ως εκ τούτου δεν ενοχλείς καθόλου αν ανεβάσεις τις δυο πλαϊνές ρόδες πάνω. Αυτό φυσικά βάση ΚΟΚ είναι παράνομο, αν δε γινόταν όμως έτσι τότε θα έπρεπε τουλάχιστον τα μισά παρκαρισμένα να εξαφανιστούν. Ως εκ τούτου και η αστυνομία το έχει αποδεχτεί και οι κάτοικοι το θεωρούν φυσιολογικό. Αυτό όμως μέχρι τη στιγμή που κάποιος θα παρκάρει εντελώς κάθετα στο πεζοδρόμιο και θα κλείσει τη δίοδο των πεζών, οπότε θα μιλάμε για κάποιο μέγα κάφρο.

Αν βρίσκεται ένας παππούς στην άκρη του πεζοδρομίου (εκεί ακριβώς όπου θέλεις να παρκάρεις), ψάχνοντας για ταξί, τι θα κάνεις; Θα τον διώξεις για να παρκάρεις;

Δε μου έχει συμβεί ποτέ μιας και ούτως ή άλλως σ' εκείνο το σημείο που μένω δεν πολυπερνάνε ταξ. Φαντάζομαι πάντως ότι θα τον ρωτούσα αν μπορεί να μετακινηθεί λίγο πιο πλάι και αν δε μπορούσε θα έφευγα και θα αναζητούσα αλλού την τύχη μου.

Ή ακόμα, σκέψου την περίπτωση που, ενώ παρκάρεις με όπισθεν και αρκετή φόρα για να ανεβάσεις τις δεξιές ρόδες σου στο πεζοδρόμιο, ξεφεύγει τρέχοντας ένα παιδάκι από τους γονείς του και το χτυπάς ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο! Πως θα νιώθεις τότε; Και μην πεις ότι είναι υποθετική η περίπτωση, γιατί είναι πολύ πιθανή!

Μάλλον απίθανη είναι γιατί ποτέ δεν ανεβαίνω με φόρα τα πεζοδρόμια μιας και δε θέλω να καταστρέψω το αυτοκίνητό μου. Από κει και πέρα είναι γεγονός ότι δε κάθομαι να σκεφτώ ό,τι πιο απίθανο μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματός μου. Αντί αυτού απλά προσέχω τις κινήσεις μου και όποτε βλέπω κάποιον πεζό κοντά μου περιμένω να περάσει και μετά συνεχίζω.

• K

Σε κανενα πολιτισμενο κρατος δεν παρκαρουν τα αμαξια πανω στα πεζοδρομια επειδη το πεζοδρομιο 'ειναι φαρδυ' παντως...
                          Αλλα τι να ξερουν οι κουτοφραγκοι...

Αλλο αν οι πολεις τους ειναι πιο φιλοξενες...

• D
                            dpurpler last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:
                            @dpurpler
                            Χρησιμοποίησες το κείμενό μου αποδίδοντάς του άλλο νόημα από αυτό που ήθελα να περάσω. Εκθίασα μεν την οργάνωση των πάρκινγκ του εξωτερικού, λέγοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτο το να παρκάρουν αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, δεν εννοούσα όμως φυσικά ότι ο καθένας μπορεί να παρκάρει όπου του καπνίσει. Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις και εξηγούμαι: Μένω στη Νέα Σμύρνη δίπλα σε δυο πάρκα τα οποία περιστοιχίζονται από πεζοδρόμια. Φυσικό είναι ότι ο κόσμος που μένει στην περιοχή 'καβαλάει' τα πεζοδρόμια για να παρκάρει έτσι ώστε να μην εμποδίζει την κίνηση των αυτοκινήτων. Αυτό όμως το κάνει χωρίς να εμποδίζει ούτε την κίνηση των πεζών. Τη φορά που κάποιος καβαλάει το πεζοδρόμιο και κλείνει τη διάβαση των πεζών παρκάροντας κάθετα αντί για παράλληλα, τότε αυτός συγκαταλέγεται στα ζώα. Με λίγα λόγια άλλο το κάνω τυπικά μια παρανομία σύμφωνα με τον ΚΟΚ χωρίς όμως να ενοχλώ κανέναν και άλλο το 'πετάω' το αμάξι μου όπου να 'ναι απλά επειδή έτσι με βολεύει. Το ότι έχεις δουλειές στο κέντρο δηλαδή δε δικαιολογεί το να παρκάρεις όπου να 'ναι παρενοχλώντας τους πεζούς ή τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Οφείλεις να λύσεις κάπως αλλιώς το πρόβλημά σου, είτε αυτό λέγεται χρήση ΜΜΜ, είτε αγορά Smart, είτε κίνηση με μηχανή, είτε χρήση ιδιωτικού πάρκινγκ, είτε προνοητικότητα του να φύγεις λίγο νωρίτερα για το ραντεβού σου έτσι ώστε να έχεις χρόνο να αναζητήσεις μια θέση, είτε... . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Aserf, διάβασέ με σε παρακαλώ προσεκτικότερα.
                            Είμαστε θεωρώ ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος.

ΒΡΙΣΚΩ ΛΥΣΗ!

...

Κόβω τον λαιμό μου, φεύγω μισή ώρα νωρίτερα, παίρνω τηλέφωνο να ενημερώσω ότι θα αργήσω ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩ τον κόσμο.

Το αναφέρω λίγο παραπάνω...

• D
                              dpurpler last edited by

Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
                              Ωραια απομονωσες 2 αραδες μου για να μου την πεις...
                              Απλα εσυ(??ουτε καν το βρισκω, απο που ειναι το πρωτο quote? Καθισες και βρηκες απο αλλο θεμα??? :dizzy ) επιτεθηκες στον Χρηστο Λαππα μονο και μονο λογω του Avatar του δειχνωντας προφανεστατα κομπλεξ...

Χαιρκακος και ειρων που θελεις να παρκαρεις σε συντριβανια(!!!!) και οπου ναναι και να μην σου ραψουν κουστουμακι 65 ευρω???

Τόσο ΒΛΑΚΑΣ είσαι;

τοσο και ακομα περισσοτερο οταν εχω να κανω τριγυρω μου με ΜΑΛΑΚΕΣ σαν εσενα!

Και εγω κεντρο μενω, και εχω το ιδιο ακριβως προβλημα, οποτε δε χρειαζεται να το μαθω, το γνωριζω πολυ καλα, πιθανως περισσοτερο και απο εσενα...

Οσο για την προσπαθεια σου για κατι καλυτερο (???) αν αυτη ειναι να παρκαρεις οπου σου γουσταρει, και εις ανωτερα

Ο μεγαλος σκεπτομενος φιλοσοφος με το τρομερο επιπεδο... DPURPLER...

Τι εννοεις εκει που πρεπει δηλαδη????
                              Εμενα δε με ενοχλησε καθολου καμμια εταιρεια... Εγω μενω στο κεντρο (για διαφορους λογους που δεν ειναι του παροντος, ) και ΔΕΝ θελω να μετακομισω απο το κεντρο προς τα προαστια, αλλα η ζωη μου γινεται αφορητη, απο κατι ΙΔΙΩΤΕΣ σαν εσενα, που νομιζουν οτι μπορουν να παρκαρουν οπου τους γουσταρει γιατι η ζωη τους και η δουλεια τους ειναι πιο σημαντικη απο το δικο μου δικαιωμα στο να μπορω να περπατησω στο πεζοδρομιο, και να βγω ανετα απο το σπιτι μου! Δεν καταλαβαινω που μου εφταιξε καποια εταιρεια σε αυτο...
                              Αν δεν εισαι ευχαριστημενος απο τη δουλεια/εταιρεια σου, αλλαξε τη, η παραιτησου...

ΥΓ. Εχεις τοσο δικιο, που ηδη εφαγες 'φαουλ' και για αλλη παραποιηση γραφωμενων... ευγε, και εις ανωτερα, 'σημαντικοτατε' dpurpler...

YΓ2. Η βικτωρια εχει φανταστικες συγκοινωνιες (προφανεστατα) οπως και κλειστο παρκινγκ στην πλατεια αιγυπτου εαν δεν θελεις να ψαχνεις καθε βραδυ 30 λεπτα να παρκαρεις... (βγαινει κατω απο 5 ευρω την ημερα, καπνισε ενα πακετο λιγοτερο αν καπνιζεις, γιατι θα σε γλυτωσει απο πολυ αγχος...)

Τουλάχιστον με αυτό σου το ποστ άρθρωσες κάποιο συγκροτημένο λόγο. Κάτι είναι κι αυτό.

Αν με διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι:

1. Δεν παρκάρω παράνομα
                              2. Προσπαθώ να τακτοποιήσω έτσι τις κινήσεις μου έτσι ώστε ούτε να ταλαιπωρώ τους συνανθρώπους μου ούτε να παρανομώ. Ωστόσο, αυτό γίνεται με μεγάλη προσπάθεια από μέρους μου και με τεράστια σπατάλη χρόνου και πόρων (βεντζίνης, επιβάρυνση κυκλοφοριακού κλπ) αλλά και άγχους αν τελικά θα προλάβω.
                              3. Μπορώ να κατανοήσω όσους βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη θέση από εμένα, ψάχνοντας πάρκιν. Όταν λοιπόν βλέπω κάποιον παράνομα παρκαρισμένο που όμως δεν ένοχλεί δεν με πειράζει καθόλου. (Όπως και άλλους συμφορουμίτες). Όταν κάποιος ενοχλεί, τότε κώς το κάνει, και είναι και θέμα παιδείας.
                              4. ΚΑΙ ΣΤΙΣ δύο όμως παραπάνω περιπτώσεις, θα βοηθούσε ο καλύτερος κυκλοφοριακός έλεγχος, τα καλύτερα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα περισσότερα πάρκιν, έτσι ώστε να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να πέσουν οι τιμές. Δεν είναι τυχαίο ότι στις νέες πολυκατοικίες που χτίζονται πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχουν θέσεις πάρκιν. Η οπτική μου είναι σε αυτό το μήκος κύματος. Αν υπήρχαν κανονικές θέσεις δεν θα χρειαζόταν κανείς να παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμιο.

Αφού γίνουν αυτά, βάλε και αστυνόμευση για όποιον καραγκιόζη εξακολουθεί να παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμια.

Γενικότερα, το αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου παραιτήσου, αν δεν σου αρέσει η Αθήνα μετοίκισε και αν δεν σ' αρέσει η Ελλάδα μετανάστευσε είναι νομίζω πυροτεχνήματα.
                              Όταν δεν σ΄αρέσει κάτι παλεύεις να το αλλάξεις με τον ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.

ΥΓ1. Έχω αλλάξει 5 δουλειές σε 10 χρόνια. Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό όμως. Πάρκιν πλήρωνε μόνο η μία.
                              ΥΓ2. Όλα τα παραπάνω τα έχω ήδη αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ. Να υποθέσω ότι δεν τα διάβασες ή ότι δεν τα κατάλαβες;
                              Τα ξαναγράφω μαζεμένα χωρίς παραθέσεις για να τα κατανοήσεις.

• N
                                natasha-n last edited by

Αντί να παρκάρετε στα πεζοδρόμια, μπορείτε να παραδειγματίζεστε από ευρηματικούς ανθρώπους! (Αγνοείστε τις όποιες απώλειες. Έτσι κι αλλιώς, και στο πεζοδρόμιο, όλο και κάποια ζάντα θα στραβώσετε).

• R
                                  ratanplan last edited by

Μπροστά στα μάτια μου Γιαγιά 60-65 χρονών περπατάει στο πεζοδρόμιου σε κάθετο τηε Ιουλιανού (κέντρο αθήνα) πάει να πατήσει στην άκρη ώστε να οπλιστεί με κουράγιο να κατέβει το πεζοδρόμιο που καλώς ή κακός για αυτήν είναι μια διαδικασία.....η άκρη του πεζοδρομίου βέβαια ήταν σπασμένη στραμπούληξε το πόδι της έπεσε κάτω, ευτυχώς το πόδι δεν έσπασε, αλλά έσπασε το χέρι της!

Πείτε μου λοιπόν όταν ανεβαίνουν τα τζιπ του ενάμιση και δύο τόνων πάνω στα πεζοδρόμεια ή τα διάφορα αμάξια 1200 και 1300 κιλών ευθύνονται για πολλές καταστροφες σε αυτά?ΝΑΙ, η γιαγιούλα τι έφταιγε?

είμαι σίγουρος πως κάποιος θα βρεθεί να πει ας πρόχεσε, ή ποιος τις φταίει που δεν βλέπει καλά κλπ

Για τη Ν.Σμύρνη......χέσε μέσα ηπάρχουν δρόμοι (ονόματα θα δώσω αυριο μεθαύριο όποτε περάσω γιατί δεν τα θυμάμαι) που έχουν γίνει κανονικά πάρκιν τα πεζοδρόμιο και τα αμάξια μπαίνουν ανάμεσα στα δέντρα!!!!

Που θα πάνε τα παιδάκια και οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι?

• N
                                    natasha-n last edited by

Που θα πάνε τα παιδάκια και οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι?

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται πολύ συχνά έξω από σχολεία. Δυστυχώς, τα παιδάκια δεν έχουν από πού να περάσουν και, κατεβαίνουν στο δρόμο...
                                    (Όπου ελάχιστοι σέβονται το ότι περνούν έξω από σχολείο και... γκαζώνουν).

• K

dpurpler,

Δεν προκειται καν να ασχοληθω με τα ποστ σου, γιατι το μονο που κανεις ειναι να λες μια μαυρο, μια ασπρο...
                                      Τη μια παρκαρεις και μεσα σε συντριβανι, την αλλη κοβεις το λαιμο σου να βρεις παρκινγκ... Εγω αυτο το θεωρω απιθανο, και επετρεψε μου να θεωρω οτι το πιθανοτερο ειναι να διαλεγεις την 'ευκολη' λυση...

Οσο για το τι καταλαβαινω, και αν εχω αντιληπτικη ικανοτητα, φαινεται απο το ποιος εριξε πρωτος το επιπεδο στην κουβεντα, στολιζοντας με επιθετα

Παντα φταιει το κρατος, και το κρατος το ενα και το αλλο... ΠΟΤΕ ο εαυτουλης μας...

Σε αλλες ευρωπαικες πολεις, η κατασταση με τα parking δεν ειναι καθολου καλυτερη (και εκει δεν εχουν τα σπιτια, γιατι ειναι παλια) αλλα αυτα τα ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ που βλεπεις εδω, εκει δε τα διανοουνται καν...
                                      Για τον απλουστατο λογο, οτι εκει δεν τα σηκωνει ουτε το κλιμα (οι πολιτες) ουτε η αστυνομια φυσικα!
                                      Ενω εδω, η αστυνομια ειναι η πρωτη σε παρανομιες!

• D
                                        dpurpler last edited by

Ρε καραμπουζουκλή διάβασε το ποστ μου στην 2η σελίδα του thread. Σε αυτό του αναφέρομαι εντελώς φιλικά στον Λάππα και εσύ πετάγεσαι edit [kouk] για να μου την πεις χωρίς να διαβάσεις καν τι έχω γράψει.

Άντε μπράβο.

Προσπαθούμε να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα εδώ μέσα και πετάγεσαι εσύ με τις κραυγές και τους αφορισμούς.

Σου βάζω παραπομπές, δεν τις διαβάζεις,
                                        σου τα ξαναλέω μπας και τα καταλάβεις, μου λες ότι λέω μία το ένα μία το άλλο.

Ε... τι άλλο να κάνω;
                                        Είχα δίκιοedit [kouk]
                                        Εκτός αν νομίζεις ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ παρκάρω μέσα σε συντριβάνι

• K

Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
                                          Ρε καραμπουζουκλή διάβασε το ποστ μου στην 2η σελίδα του thread. Σε αυτό του αναφέρομαι εντελώς φιλικά στον Λάππα και εσύ πετάγεσαι edit [kouk] για να μου την πεις χωρίς να διαβάσεις καν τι έχω γράψει.

Ναι πολυ φιλικα... Και ειναι στην 3η σελιδα, οχι στην 2η, μαθε να μετρας edit [kouk]

Άντε μπράβο.

edit [kouk]

Προσπαθούμε να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα εδώ μέσα και πετάγεσαι εσύ με τις κραυγές και τους αφορισμούς.

Δεν ειμαι εγω αυτος που ξεκινησε με επιθεταedit [kouk]

Σου βάζω παραπομπές, δεν τις διαβάζεις,
                                          σου τα ξαναλέω μπας και τα καταλάβεις, μου λες ότι λέω μία το ένα μία το άλλο.

Προφανως και λες μια το ενα μια το αλλο edit [kouk]
                                          Ε... τι άλλο να κάνω;

edit [kouk]

edit [kouk]

Εκτός αν νομίζεις ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ παρκάρω μέσα σε συντριβάνι

Αν μπορουσες θα το εκανες edit [kouk]

ΥΓ. Αφου δεν υπαρχει Mod τοση ωρα που με στολιζεις, να σε συμμορφωσει, θα κανω το ιδιο, και ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ να μου πουνε κατι οι mods αφου πρωτος το ξεκινησες, και δεν σου ειπαν τιποτα

Ελεος. edit [kouk]

• N
                                            natasha-n last edited by

Οι διαμάχες σε προσωπικό επίπεδο, έχω την εντύπωση ότι αποπροσανατολίζουν τους επισκέπτες από το θέμα του αρχικού topic και, κάνουν δυσλειτουργική την παρακολούθησή του.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 5 / 6
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ