-
Θεώρησα αναγκαίο να ανοίξω αυτό το θέμα, επειδή βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά για τα 'ζώα' που κυκλοφορούν στους δρόμους, κάποιο άλλο για τα κατοικίδιά μας, αλλά κανένα για τα ζωάκια που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους εξαιτίας, είτε της απροσεξίας, είτε της ασυνειδησίας μας, είτε (ακόμη χειρότερα) κάποιων πολύ βάρβαρων ενστίκτων μερικών που 'μαρκάρουν' τα ανυπεράσπιστα ζωντανά και... τραβούν ολοταχώς επάνω τους!...
Όχι μόνο το εθνικό δίκτυο αλλά, πάμπολλοι δρόμοι, παρουσιάζουν εικόνα 'μαζικής δολοφονίας'.
Δεν θα ήθελα να αναφέρω 'ανατριχιαστικές λεπτομέρειες', γιατί κάτι τέτοιο, δεν προσθέτει τίποτα (παρά μόνο πίκρα) στο, έτσι κι αλλιώς τραγικό αυτό γεγονός.
Σκύλοι, γάτες, λαγοί, κουνάβια, χελώνες, σκαντζόχοιροι πέφτουν κάθε λίγα λεπτά, θύματα κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων και αναρωτιέμαι, τι αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα σκοτωμένο ζώο ή, κάποιο που ψυχορραγεί (και τις περισσότερες φορές, όσο και αν θέλουμε, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε ο,τιδήποτε για αυτό). -
Θεώρησα αναγκαίο να ανοίξω αυτό το θέμα, επειδή βλέπω ότι υπάρχουν αρκετά για τα 'ζώα' που κυκλοφορούν στους δρόμους, κάποιο άλλο για τα κατοικίδιά μας, αλλά κανένα για τα ζωάκια που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους εξαιτίας, είτε της απροσεξίας, είτε της ασυνειδησίας μας, είτε (ακόμη χειρότερα) κάποιων πολύ βάρβαρων ενστίκτων μερικών που 'μαρκάρουν' τα ανυπεράσπιστα ζωντανά και... τραβούν ολοταχώς επάνω τους!...
Όχι μόνο το εθνικό δίκτυο αλλά, πάμπολλοι δρόμοι, παρουσιάζουν εικόνα 'μαζικής δολοφονίας'.
Δεν θα ήθελα να αναφέρω 'ανατριχιαστικές λεπτομέρειες', γιατί κάτι τέτοιο, δεν προσθέτει τίποτα (παρά μόνο πίκρα) στο, έτσι κι αλλιώς τραγικό αυτό γεγονός.
Σκύλοι, γάτες, λαγοί, κουνάβια, χελώνες, σκαντζόχοιροι πέφτουν κάθε λίγα λεπτά, θύματα κάτω από τις ρόδες των αυτοκινήτων και αναρωτιέμαι, τι αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα σκοτωμένο ζώο ή, κάποιο που ψυχορραγεί (και τις περισσότερες φορές, όσο και αν θέλουμε, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε ο,τιδήποτε για αυτό). -
το εχουμε συζητησει παρα πολυ αυτο...
δυστυχως, πολλες φορες ειναι πιθανο να πατησεις καποιο ζωο - κυριως γατα, και να μην προλαβεις ουτε να καταλαβεις τι εγινε. ΔΕΝ ειναι θεμα απροσεξιας και δεν προκειται να εισαι παντα σε θεση να προλαβεις να το αποφυγεις.
σιγουρα, λυπει τον καθενα η εικονα ενος τεμαχισμενου ζωου στη μεση του δρομου.. Ομως, στα εθνικα οδικα δικτυα, το λαθος ειναι της κατασκευης -στα οποια σημεια που επιτρεπει σε ζωα να μπουν σ'αυτο (αντε να σταματησεις ή να αποφυγεις ζωο που πεταγεται μπροστα σου και κινεισαι με 100+ χλμ/ω -
Nice post natasha.n, δυστυχως σε ολα τα σχολια σου εχεις δικιο, και εγω ο ιδιος οταν βλεπω καποιο τετραποδο στο δρομο νεκρο δεν κανω τιποτα, απλα καποιες στιγμιαιες σκεψεις περνανε απο το μυαλο μου του τυπου που ειναι το κρατος προνοια να μαζεψει το 'ζωο'? Ειμαστε τελικα φιλοζωοι εμεις οι Ελληνες?
-
Νόμιζα ότι η ΕΛΠΑ είχε φτιάξει μια τηλεφωνική γραμμή για αναφορά σκοτωμένων ζώων στην άσφαλτο.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Νόμιζα ότι η ΕΛΠΑ είχε φτιάξει μια τηλεφωνική γραμμή για αναφορά σκοτωμένων ζώων στην άσφαλτο.Ειναι σαν τα νοσοκομεια μας, εχουμε, αλλα ειμαστε short σε supplies και ανθρωπινο δυναμικο..........
-
Απο ολα τα σκοτωμενα ζωα που εχω δει πιο πολυ λυπαμαι (5 δευτερολεπτα) τα σκατζοχοιρακια και τις αλεπουδες. σκυλια, γατια, χελωνες, φιδια τα προσπερναω
κατι ακομα απο Denis Leary ειναι για τους χορτοφαγους αλλα ...
'I don't want to eat the meat because I love the animals. I love the animals.'
Hey, I love the animals too. I love my doggy. He's so cute. My fluffy little dog.. He's so cute-There's the problem. We only want to save the cute animals, don't we? Yeah. Why don't we just have animal auditions. Line 'em up one by one and interview them individually. 'What are you?' 'I'm an otter.' 'And what do you do?' 'I swim around on my back and do cute little human things with my hands.' 'You're free to go.' 'And what are you?' 'I'm a cow.' 'Get in the $*%$ truck, ok pal!' 'But I'm an animal.' 'You're a baseball glove! Get on that truck!' 'I'm an animal, I have rights!' 'Yeah, here's yer cousin, get on the truck, pal!' We kill the cows to make jackets out of them and then we kill each other for the jackets we made out of the cows.
-
σκυλια, γατια, χελωνες, φιδια τα προσπερναω
Τίθεται πραγματικά, τέτοιο ζήτημα, όταν χάνεται μία ζωή;! Ειλικρινά, δεν το καταλαβαίνω! Υπάρχει κάποιος 'ψυχόμετρο' (αυτό το ζωάκι είχε... περισσότερη ψυχούλα από το άλλο!), ας πούμε;!
Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα, (για να θυμηθούμε και τον Orwell), ένα πράγμα;! -
Ομως, στα εθνικα οδικα δικτυα, το λαθος ειναι της κατασκευης -στα οποια σημεια που επιτρεπει σε ζωα να μπουν σ'αυτο (αντε να σταματησεις ή να αποφυγεις ζωο που πεταγεται μπροστα σου και κινεισαι με 100+ χλμ/ω
Επειδή μου έχει τύχει να δω άνθρωπο να θέλει να διασχίσει την ΕΟ (και να πηγαίνει μια εμπρός και μια πίσω, ο αναποφάσιστος!) σε σημείο που... ακριβώς επιτρέπει σε ζώα να μπουν...
Να το θέσω κάπως διαφορετικά; 9 στους 10, θα πουν: 'άλλο να πατήσεις γάτα (σκύλο, χελώνα κλπ.) και άλλο άνθρωπο'.Περιττό να επαναλάβω τον Orwell...
-
Όντως είναι άλλο να πατήσεις ζώο στην Ε.Ο. και άλλο άνθρωπο. Ο άνθρωπος πρέπει να'ναι εντελώς φούιτ για ν'αρχίσει να κάνει ζεϊμπεκιές στο οδόστρωμα της εθνικής. Το ζώο, για να μπει, κάτι δεν έχουμε κάνει σωστά εμείς οι άνθρωποι: ή του αφήσαμε περιθώριο να μπει στην εθνική (άρα κατασκευαστικό λάθος) ή το αμολήσαμε στην εθνική (ανθρώπινη ανευθυνότητα).
-
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
Ομως, στα εθνικα οδικα δικτυα, το λαθος ειναι της κατασκευης -στα οποια σημεια που επιτρεπει σε ζωα να μπουν σ'αυτο (αντε να σταματησεις ή να αποφυγεις ζωο που πεταγεται μπροστα σου και κινεισαι με 100+ χλμ/ω
Επειδή μου έχει τύχει να δω άνθρωπο να θέλει να διασχίσει την ΕΟ (και να πηγαίνει μια εμπρός και μια πίσω, ο αναποφάσιστος!) σε σημείο που... ακριβώς επιτρέπει σε ζώα να μπουν...
Να το θέσω κάπως διαφορετικά; 9 στους 10, θα πουν: 'άλλο να πατήσεις γάτα (σκύλο, χελώνα κλπ.) και άλλο άνθρωπο'.Περιττό να επαναλάβω τον Orwell...
μα και ανθρωπος να πεταχτει μπροστα σου ενω πηγαινεις με 120 χλμ, εννοειται πως δυσκολα θα τον αποφυγεις (εννοω να πεταχτει μπροστα σου, οχι να τον δεις 100 μετρα πριν). -- οι κανονες της φυσικης ειναι οι ιδιοι.--
απλα κατα κανονα, οι ανθρωποι, δεν θα πεταχτουν τοσο απροβλεπτα ενω εισαι στην αριστερη της εθνικης.
παρολα αυτα, μου εχει τυχει να δω (οχι την ωρα που εγινε) ατυχημα στη Συγγρου, οπου παππους προσπαθει να τη διασχισει ξημερωματα.. το αποτελεσμα... τραγικο..
ή το κλασσικο που λες, μπρος-πισω, αναποφασιστος, και τελικα κοκκαλωνει και μενει στη μεση του δρομου..
ομως οι ανθρωποι ειναι λιγο περισσοτερο προβλεψιμοι - ευτυχως γι'αυτους -
Ο άνθρωπος επίσης, πρέπει να είναι εντελώς φούιτ για να σκοτώσει ζωάκι σε δρόμους που, βία-βία το αυτοκίνητο κινείται με 80χλμ...
(Στο αρχικό, έγραψα πως δεν αναφέρομαι μόνο στο εθνικό δίκτυο). -
Εγώ ζώο ή άνθρωπο δεν έχω σκοτώσει ποτέ με το αυτοκίνητο και σκοπεύω να μην επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο.
-
natasha.n έχεις να προτείνεις κάτι;
-
Κι εγω ανηκω στην κατηγορια αυτων που δεν εχουν χτυπησει ποτε τιποτα ζωντανο, τετραποδο ή διποδο. Ευτυχως δηλαδη, γιατι στην περιπτωση του τετραποδου το λιγοτερο ειναι οτι θα στεναχωρηθω πολυ. Για διποδο, ασ'το καλυτερα...
Τροπος αντιμετωπισης δεν υπαρχει. Η μονη σωτηρια ειναι να εχεις δει το ζωο απο μακρυα, να εχεις κοψει αρκετα και να περιμενεις απ' αυτο οποιαδηποτε κινηση και να εισαι ετοιμος για καθε αντιδραση... -
Δεν ήταν σκοπός μου να κάνουμε προτάσεις. Το θέμα δεν ανοίχτηκε για να γράψουμε το εγχειρίδιο του ζωόφιλου οδηγού...
αναρωτιέμαι, τι αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα σκοτωμένο ζώο ή, κάποιο που ψυχορραγεί (και τις περισσότερες φορές, όσο και αν θέλουμε, δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε ο,τιδήποτε για αυτό).
Πιστεύω ότι και η παραμικρή προσπάθεια, είναι σημαντικότερη από την ιδανικότερη πρόθεση.
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Τροπος αντιμετωπισης δεν υπαρχει. Η μονη σωτηρια ειναι να εχεις δει το ζωο απο μακρυα, να εχεις κοψει αρκετα και να περιμενεις απ' αυτο οποιαδηποτε κινηση και να εισαι ετοιμος για καθε αντιδραση...
ακριβως.. δυστυχως ορισμενα ζωακια (κυριως οι γατες) μπορει να πεταχτουν ακριβως μπροστα στη ροδα σου, και δε σου αφηνουν κανενα περιθωριο αντιδρασης
-
Μου'χει τύχει. Ευτυχώς ήμουν μποτιλιαρισμένος και η ταχύτητά μου ήταν τόσο χαμηλή ώστε να μπορέσω να κοκκαλώσω τ'αυτοκίνητο αμέσως. Δυστυχώς όμως, αν και κατάφερα εγώ να μην το σκοτώσω, το γατάκι το πάτησε αυτοκίνητο που ερχόταν απ'το αντίθετο ρεύμα.
-
Ο χρήστης natasha.n έγραψε:
Δεν ήταν σκοπός μου να κάνουμε προτάσεις. Το θέμα δεν ανοίχτηκε για να γράψουμε το εγχειρίδιο του ζωόφιλου οδηγού...
Και γιατί ανοίχτηκε, για να μας ανατριχιάσει;
Έχω χτυπήσει γάτες με το αυτοκίνητο, ήταν αδύνατον να τις αποφύγω ή μάλλον, για να το περιγράψω καλύτερα, αυτές με χτύπησαν!
Πολλά πουλιά έχουν αυτοκτονήσει στο τζάμι μου!
Όποτε πατάω κάναν αρουραίο, στεναχωριέμαι μόνο που θα λερωθεί το αυτοκίνητο με αίματα.
Έχω καταφέρει μέχρι σήμερα να αποφύγω φίδια, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και σκυλιά, έχω σταματήσει πάμπολλες φορές για να περάσω χελώνες απέναντι.
Α, κάποτε χτύπησα κι ένα λαγό.
Καταστάσεις λίγο ως πολύ αναμενόμενες σε ανοικτούς, αφύλακτους δρόμους και στην 'ανεπτυγμένη' χώρα με τα περισσότερα αδέσποτα ζώα. Προσωπικά, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι τα κτυπημένα ζώα αφήνονται να πεθάνουν αβοήθητα και να σαπίσουν ανενόχλητα.
Σκοτώνουν τα ζώα πριν περάσουν...