-
Nα ζηλευεις και να κατηγορεις τους καλυτερους (απο την αλλη μερια του Ατλαντικου) ντε!!!!!
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Nα ζηλευεις και να κατηγορεις τους καλυτερους (απο την αλλη μερια του Ατλαντικου) ντε!!!!!Και να πεις ότι δεν έχω κατηγορήσει και τους 'από δω'... Τέσπα, στου κουφού την πόρτα...
-
Οχι, εννοεί τις θεωρίες συνωμοσίας που -υποτίθεται- οτι μας αρέσει να αναπτύσουμε εδω στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Βρε Γαβριήλ....έλεος!
Οχι δεν πιάστηκαν ΟΛΟΙ ντοπέ.
Αλλά το ότι πιάνονται συνέχεια ντοπέ αποδεικνύει ότι για τα ρεκόρ απαιτείται ντόπα.
Τόσο δυσκολονόητο είναι? Η είναι κακό?Οπως και να είναι, η τοποθέτηση του Νίκου (που με ξάφνιασε στις Ανακοινώσεις!!!) με καλύπτει απόλυτα.
Ελεος με εσενα, σορρυ. Επηδει πιανοντε 'συνεχεια' το οποιο στην πραγματικοτητα ειναι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, δεν σημενει οτι για τα ρεκορ απαιτειται ντοπα και ειναι ολοι ντοπε. Αλλιως ολοι θα παινονταν. Εαν μπορεις να πιασεις Γκατλιν και Τζοουνς πιανεις και τους αλλους. Τοσο δυσκολονοητο για σενα ειναι?
Για σένα πόσο δυσνόητο είναι οτι τα ρεκόρ που συζητάς γίνονται ΜΟΝΟ με ντόπα ΚΑΙ ότι αυτοί που ΔΕΝ πιάνονται έχουν πάρει ντόπα που ΔΕΝ ανιχνεύεται?
Και για σενα ποσο δυσνοητο ειναι οτι δεν εχεις ουτε ενα στοιχειο για αυτο και οτι κανεις assumptions? Και οτι κατι τετοιο ειναι λυπηρο οπως και ενα απο τα Εθνικα σπορ στην Ελλαδα?
Ποιο εθνικό σπορ?
Mia απο τις κακες Ελληνικες συνηθειες ειναι to jump into conclusions and generalize situations with minimal facts (παρομοιο αλλα οχι identical με το λεγομενο truthiness).
Π.χ. ειρθα διακοπες ΗΠΑ για 15 μερες και εμαθα την χωρα και τους ΗΠΑμερικανους, γνωρισα 20 Γερμανους τουριστες και ξερω τι εστι Γερμανος και Γερμανια, οδηγησα ενα Οπελ και ξερω τι εστι Οπελ ως μαρκα, κτλ, κτλ, κτλ.
Και εδω, 'πιαστηκαν μερικοι πρωταθλητες ντοπε, αρα ολοι ειναι ντοπε'.
Clear?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Nα ζηλευεις και να κατηγορεις τους καλυτερους (απο την αλλη μερια του Ατλαντικου) ντε!!!!!Αυτο ειναι ενα αλλο Εθνικο σπορ επισης, ομως δεν αναφερομουν σε αυτο, στην προκειμενη.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι, εννοεί τις θεωρίες συνωμοσίας που -υποτίθεται- οτι μας αρέσει να αναπτύσουμε εδω στην Ελλάδα.Αυτο ειναι επισης ενα αλλο Εθνικο σπορ, και μαλιστα πεφτει πιο κοντα σε αυτο που εννοησα απο οτι η υποθεση του greo.
-
Γαβριήλ, ότι πεις.
Υπάρχει βέβαια ακόμα ένα σπορ.
Αυτό του 'στρουθοκαμηλισμού'.Αν θέλεις να πιστεύεις ότι τα ρεκόρ γίνονται από αθλητές χωρίς την βοήθεια ουσιών που ακόμα δεν μπορούν να ανιχνευθούν, είναι δικαίωμά σου.
Σε παρακαλώ μπορείς όμως να μου απαντήσεις αν θεωρείς οτι αυτοί που πιάστηκαν έκαναν χρήση ουσιών και όταν έκαναν τα ρεκόρ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γαβριήλ, ότι πεις.Υπάρχει βέβαια ακόμα ένα σπορ.
Αυτό του 'στρουθοκαμηλισμού'.Αν θέλεις να πιστεύεις ότι τα ρεκόρ γίνονται από αθλητές χωρίς την βοήθεια ουσιών που ακόμα δεν μπορούν να ανιχνευθούν, είναι δικαίωμά σου.
Σε παρακαλώ μπορείς όμως να μου απαντήσεις αν θεωρείς οτι αυτοί που πιάστηκαν έκαναν χρήση ουσιών και όταν έκαναν τα ρεκόρ?
Ναι βρικες ατομο να αποκαλεσεις στρουθοκαμηλο. Ατομα που πασχουν απο στρουθ/μο δεν ειναι υπερ του πολεμου στο Ιρακ, στο Λιβανο/Χεζ., υπερ του πολεμου της τρομοκρατιας, κτλ.
Πισω στο ντοπινγκ:
ΑΥτο που πιστευω εγω ειναι ξεκαθαρο throughout this thread: Αυτοι που ειναι ντοπε πιανοντε. Εαν δεν πιανοντε διοτι δεν τους εγιναν τεστ, τοτε να κατηγορεις τις αντιντοπινγκ agencies που δεν κανουν τα απαραιτητα τεστ, ξανα και ξανα.
Ναι υπαρχουν μερικα designer drugs τα οποια δεν ειναι ανιχνευσιμα, ομως αυτο ειναι επισης λογος για να κατηγορεις τις αντιντοπινγκ agencies που δεν βρισκουν τροπο να νικησουν τους designer 'drugers' στο χημειο! ΟΜως ακομη και αυτα τα designer drugs ειναι εξαιρετικα σπανια μετα το 'πεσιμο' της BALCO.
Το αλλο που πιστευω εγω ακραδαντα ειναι οτι ΟΛΟΙ ειναι αθωοι, δηλαδη οχι ντοπε, μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο. Σιγουρα μερικοι πηραν μεταλλια ενω ντοπε, ισως να μην κερδιζαν αυτα τα μεταλλια εαν καθαροι, ισως οχι, ομως ξανα αυτο ειναι προβλημα των αντιντοπινγκ agencies.
Και αυτο ειναι ΟΛΟ το νοημα τους τροπου σκεψης μου (και αλλων συνπολιτων μου). Οτι δηλαδη, οταν το θεμα ερχεται στην κατηγορια για κατι τοσο σοβαρο, δεν υπαρχει θεμα ΘΕΩΡΙΩΝ, αλλα μονο θεμα ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - FACTS!
Και για αυτο το Εθνικο σπορ σας κριτικαρησα πιο πανω, αυτο του οτι καταληγεται σε ενα συμπερασμα απο ΘΕΩΡΙΕΣ και οχι απο facts! Stop doing it, it aint smart, nor proper.
-
By the way! Ακουσα στο ραδιο χτες το βραδυ οτι απο την ερχομενη σχολικη χρονια Σεπτεμβριου 2006, ΟΛΑ τα παιδια (που παιρνουν μερος σε ομαδες ως αθλητες) Γυμνασιου και Λυκειου στις ΗΠΑ θα περνανε απο υποχρεωτικο αντιντοπινγκ τεστ συχνοτατα!!!
How's that for being serious about this issue? Δεν ειναι νεο οτι υπαρχει τεραστιο προβλημα ντοπας στα σχολεια στις περισσοτερες χωρες τις Δυσης.
-
Τελικά, όντως, αυτό είναι το πρόβλημα της συνενόησης μαζί σου!
Βρε αδελφέ, δεν κάνουμε δικαστήριο εδω.
Το να υποστηρίξεις οτι φταίνει οι αντιντόπινγκ επιτροπές δεν λέει κάτι.
Συζήτηση κάνουμε.
Το ερώτημα είναι αν ένας αθλητής μπορεί να κάνει αυτά τα ρεκόρ χωρίς ντόπα.
Οχι ποιός φταίει.Τι σχέση έχει πάλι η μόνιμη κατηγορία σου για τους Ελληνες κλπ.
Ποιά facts?Αυτά υπάρχουν μόνο οταν τους πιάσουν.
Αλλάζει όμως κάτι?Μόνο στην απαγγελία κατηγοριών στο δικαστήριο για την τιμωρία τους.Αλλά εδω, όπως είπα, δεν δικάζουμε. Συζητάμε.
Τουλάχιστον συμφωνείς ότι μπορεί να είναι ντοπέ αλλά δεν τους πιάνουνε.
ΟΚ. Φταίνε οι επιτροπές. -
Athletes, staff at Chinese sports school caught doping
http://www.usatoday.com/sports/olympics ... ping_x.htm
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τελικά, όντως, αυτό είναι το πρόβλημα της συνενόησης μαζί σου!
Βρε αδελφέ, δεν κάνουμε δικαστήριο εδω.
Θεμα συνενοησης οντως.
Δηκαστηριο κανω εαν λεω οτι τα αντιντοπινγκ agencies φτεναι, αλλα εσυ δεν κανεις δηκαστηρια οταν λες οτι ολοι οι πρωτααθλητες ειναι ντοπε? Και οι αλλοι σαν και εσενα? 'Η ΔΕΝ λες κατι τετοιο?
Το να υποστηρίξεις οτι φταίνει οι αντιντόπινγκ επιτροπές δεν λέει κάτι.
Λεει αυτο ακριβως που λεει. Οτι φταινε οι επιτροπες. Γιατι δεν ειναι ξαστερο αυτο για σενα? Εσυ μπορει να εχεις αλλη γνωμη αλλα μην λες οτι αυτο που λεω εγω, 'δεν λεει κατι'. Ισως δεν λεει κατι σε σενα? Αλλο αυτο.
Συζήτηση κάνουμε.
Και εγω τι κανω? Δηκαστηριο ειπες? Γιατι? Με βλεπεις με μανδυα δικαστη? 'Η πηγα κανενα φυλακη?
Το ερωτημα ειναι τι πιστευει το κοινο (στην Ελλλαδα και αλλου) για τον πρωταθλητισμο οσον αφορα το θεμα ντοπα. Εσυ εαν μιλας για αλλο θεμα, αλλο αυτο.
Τωρα στο ερωτημα σου πιο πανω, εαν θες να ειναι αυτο το ερωτημα:
Πρωτα πρεπει να αποδειξης οτι ο αθλητης ειναι ντοπε, πριν μιλησεις για τα ρεκορ που εκανε ή δεν μπορουσε να κανει. Εσυ πιστευεις οτι ΟΛΟΙ οσοι εκαναν ρεκορ σε οτιδηποτε αθλημα ηταν ντοπε, ετσι?
Οχι ποιός φταίει.
Εαν φταιει καποιος, σημειωνω και αυτο. Γιατι ειναι ασχετο?
Τι σχέση έχει πάλι η μόνιμη κατηγορία σου για τους Ελληνες κλπ.
Η μονιμη μου κατηγορια για τους Ελληνες οσον αφορα τι? Ποια απο ολες?
Ποιά facts?
Αυτα που βγαινουν στα εργαστηρια χημειας μετα τα τεστ. Ξαστερο enough for you? 'Η τα αμφιβαλεις και αυτα?
Αυτά υπάρχουν μόνο οταν τους πιάσουν.
Σωστα. Και? Εγραψα τι νομιζω και οταν δεν τους πιανουν. Εαν δεν τους επιασαν διοτι δεν εκαναν τεστ, φταινε αυτοι, εαν τους εκαναν τεστ και ενω ηταν ντοπαρισμενοι το τεστ δεν ηταν αρκετα ανιχνευσιμο να βρει την ντοπα, παλι αυτοι φταινε. Που δεν τους επιασαν φταινε, οχι που ο αθλητης ειναι ντοπε. Ο αθλητης φταιει που ντοπαρεται και πρεπει να τιμωρητε, σκληροτατα κττγ μου. Ομως εαν δεν τον επιασες ενω ηταν ντοπε, φταις εσυ. ΑΥτη ειναι η δουλειας σου ως αντι ντοπα agency. Εαν δεν τους επιασες δεν εκανες την δουλεια σου.
Still confused Kouk?
Αλλάζει όμως κάτι?Μόνο στην απαγγελία κατηγοριών στο δικαστήριο για την τιμωρία τους.
Γιατι? Εσυ πιστευεις οτι εαν οι τιμωριες ηταν σκληροτατες (και προς τα εκει πανε) δεν θα αλλαξει κατι 'η δεν αλλαξε? Καντον μπαν ισοβειο με την πρωτη παραβαση να σου πω εγω πως πεφτει το προβλημα κατα 60%. Το υπολοιπο? Το καθαριζεις με το θεμα χημειο. Οπως ειπα. Ως antidoping agency, you have got to beat these guys AT THE LAB! Βρες τον τροπο! Μονο ο φοβος για την τιμωρια δεν φτανει για να εξαληφθει το φενομενο.
Αλλά εδω, όπως είπα, δεν δικάζουμε. Συζητάμε.
Εγω συζηταω. Εσυ τι κανεις?
Τουλάχιστον συμφωνείς ότι μπορεί να είναι ντοπέ αλλά δεν τους πιάνουνε.
ΟΚ. Φταίνε οι επιτροπές.Βλεπεις οτι υπαρχει θεμα συνενοησης οπως εγραψες πιο πανω. ΤΟυλαχιστον συμφωνουμε και σε κατι (οτι υπαρχει θεμα συνενοησης).
Εγραψα αμεσως πιο πανω:
Ναι υπαρχουν μερικα designer drugs τα οποια δεν ειναι ανιχνευσιμα
-
Βρηκα το αρθρο για το New Jersey αλλα δεν μπορω να βρω το αρθρο για ολη την χωρα
http://www.pbs.org/newshour/extra/featu ... _1-04.html
Εκτος εαν ακουσα λαθος στο ραδιο (πολυ πιθανον).
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το αλλο που πιστευω εγω ακραδαντα ειναι οτι ΟΛΟΙ ειναι αθωοι, δηλαδη οχι ντοπε, μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο..Όπως ήταν αθώος ο Σαντάμ, μέχρι να αποδειχθεί ότι έχει χημικά όπλα
Εσύ δεν υποστήριζες το 'bomb now, ask questions later'??? -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το αλλο που πιστευω εγω ακραδαντα ειναι οτι ΟΛΟΙ ειναι αθωοι, δηλαδη οχι ντοπε, μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο..
Όπως ήταν αθώος ο Σαντάμ, μέχρι να αποδειχθεί ότι έχει χημικά όπλα
Εσύ δεν υποστήριζες το 'bomb now, ask questions later'???Another cheap shot from you.
Ο Σανταμ μπορει να μην ΕΙΧΕ ('η να βρεθηκε οτι ειχε οταν ψαξαμε) WMDs οπλα, ομως ξερουμε οτι ειχε την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ για WMDs. Επισης υπηρχαν αλλοι λογοι για την εισοδο στο Ιρακ το 2003.
Τωρα για το ντοπινγκ εχεις τιποτε αλλο να σημειωσεις?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το αλλο που πιστευω εγω ακραδαντα ειναι οτι ΟΛΟΙ ειναι αθωοι, δηλαδη οχι ντοπε, μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο..
Όπως ήταν αθώος ο Σαντάμ, μέχρι να αποδειχθεί ότι έχει χημικά όπλα
Εσύ δεν υποστήριζες το 'bomb now, ask questions later'???Another cheap shot from you.
Ο Σανταμ μπορει να μην ΕΙΧΕ ('η να βρεθηκε οτι ειχε οταν ψαξαμε) WMDs οπλα, ομως ξερουμε οτι ειχε την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ για WMDs. Επισης υπηρχαν αλλοι λογοι για την εισοδο στο Ιρακ το 2003.
Τωρα για το ντοπινγκ εχεις τιποτε αλλο να σημειωσεις?
Ό,τι είχα να πω, το είπα: τα ρεκόρ δεν έρχονται με 'φυσικό τρόπο'. Και, όσο εγώ δεν έχω αποδείξεις γι'αυτό (κατ'εσέ), άλλο τόσο και περισσότερο δεν έχεις εσύ αποδείξεις για το αντίθετο
-
βρε να παρει, το ιδιο λεμε ολοι αλλα παιζουμε με τις λεξεις.
Can we get along τουλαχιστον στο στιβο.
Εγω παω να διαβασω το μουντομπασκετ τωρα...
Νικος
-
Ολα μελι-γαλα για τη Μαριον Τζοουνς!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Ολα μελι-γαλα για τη Μαριον Τζοουνς!Ως συνήθως με τους αμερικάνους αθλητές ....
-
Παρότι το θέμα τιτλοφορείται 'Στιβος' έχει καταλήξει να είναι το θέμα συζήτησης περι ντόπας. Θα μπορούσε ίσως καποιος μοντ να μεταφέρει τα περι ντόπας Posts (ολα; ) σε νέο θέμα ή απλώς να αλλάξει τον τίτλο σ'αυτό;
Απο τη σημερινή SportDay...
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=57855Ο χρήστης Χρήστος Σωτηρακόπουλος έγραψε:
Δύο βήματα πίσω οι μηχανισμοί στο ντόπινγκ! (Sportday / Χρήστος Σωτηρακόπουλος)
Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα δείγματα αρκετών αθλητών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Γκέτεμποργκ είχαν βρεθεί να περιέχουν αυξημένα ποσοστά ερυθροποιητίνης, τελικά μαθαίνουμε ότι κανένας δεν ήταν ντοπαρισμένος και πως όλα κύλησαν ομαλά! Η Μάριον Τζόουνς, που επίσης είχε βρεθεί το πρώτο της δείγμα θετικό, γλίτωσε, αφού το δεύτερο ήταν στα κανονικά όρια! Οποιος πιστεύει πως σε έναν τόσο απαιτητικό σύγχρονο πρωταθλητισμό κανένας δεν βρίσκεται ντοπαρισμένος στις μεγάλες διοργανώσεις, μπράβο του. Αν η ηλικία του είναι πάντως πάνω από τα οκτώ, καλό είναι να αρχίζει να ψάχνεται! Γιατί ακόμα και οι πλέον αφελείς καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να μπορείς να κρατηθείς σε τοπ φόρμα μία ολόκληρη σεζόν χωρίς βοήθεια.
Θυμίζω ότι το 2002, με ανακοίνωση του γιατρού Ντβόρακ -τότε επικεφαλής των υπηρεσιών ντόπινγκ της ΦΙΦΑ-, μόλις δέκα μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ της Απω Ανατολής απαγορεύτηκε η χρήση της ερυθροποιητίνης. Πανικός! Ο υπεύθυνος της γαλλικής ομοσπονδίας είχε άμεσα προβλέψει την κατάρρευση της δικής του ομάδας. Η εικόνα των «τρικολόρ» να μην πετυχαίνουν γκολ και του Ζιντάν να πέφτει σαν χάρτινος πύργος στο ματς με τη Δανία έμεινε χαραγμένη στο μυαλό!
Η ερυθροποιητίνη υπάρχει ως φυσιολογική ορμόνη στον οργανισμό και όταν δεν λειτουργεί κανονικά, αυξάνεται ο κίνδυνος αναιμίας. Ως συνθετικό σκεύασμα μπήκε στη ζωή μας, όπως πολλά παρόμοια στο ντόπινγκ, μέσω του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας το 1998, όταν αποκαλύφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Πρόκειται για μία ουσία που διεγείρει τον μυελό των οστών ώστε να δημιουργηθεί πολλαπλασιασμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων και να αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στους νεφρούς. Η χρήση αυτής της ερυθροποιητίνης (ΕΡΟ σε συντομία) αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου σε ποσοστό της τάξεως του 7 έως 10%. Αυτό που κάνει είναι να μεταβάλλει την πηκτικότητα του αίματος, που αρχίσει να μοιάζει με μέλι και όχι με νερό, το οποίο όμως δεν κυκλοφορεί πλέον κανονικά στα αγγεία. Ετσι η καρδιά δουλεύει πιο πολύ αυξάνοντας τον κίνδυνο των θρομβώσεων ή της καρδιακής προσβολής, συνεπώς πολλοί γκουρού του ντόπινγκ τού αλλάζουν τη μοριακή σύνθεση! Με δεδομένο ότι δεν ανιχνεύεται εύκολα, αποτέλεσε την πιο δυνατή νέα περίπτωση στον χώρο του ντόπινγκ. Η ποδηλασία, ο μαραθώνιος και το cross country ski είναι τα πρώτα αθλήματα στα οποία γινόταν μαζική χρήση. Η μετεξέλιξή της στην ποδηλασία που οι γιατροί της ΔΟΕ ερεύνησαν άμεσα το 2003 ήταν της χρήσης ΕΡRΕΧ, που είναι φάρμακο το οποίο χορηγείται σε περιπτώσεις αναιμίας και έχει πιο αργή αποδέσμευση στο αίμα. Γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που οι ομάδες έχουν καιρό μπροστά τους να προετοιμαστούν. Ειδικοί θεωρούν ότι κάτι παρόμοιο έκαναν οι γιατροί ομάδων στο πρόσφατο Μουντιάλ της Γερμανίας και σε συνδυασμό με την GH (την αυξητική ορμόνη), που χορηγείται αρκετό καιρό πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει καιρός να απορροφηθεί!
Η ανίχνευση της πρόσθετης ερυθροποιητίνης στον αθλητή δεν είναι εύκολη, γι' αυτό και έχει δημιουργηθεί ένα τεστ που εξελίσσεται και το οποίο μελετά τα ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία όταν παράγονται από το συνθετικό EPO, είναι μικρότερα και δεσμεύουν περισσότερο σίδηρο από όταν παράγονται φυσιολογικά από τον οργανισμό. Το 2002 υπήρξαν πολλές αμφιβολίες για το αν οι Κορεάτες του Χίντινκ, που έτρεχαν σαν διάολοι, είχαν πάρει μόνο (όπως ισχυριζόταν) ενέσεις σιδήρου με ειδικό εκχύλισμα από σκόρδα! Αυτό, σύμφωνα με ειδικούς γιατρούς, ενεργοποιεί απόλυτα και φυσιολογικά τα όρια των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αλλά κάποιοι λένε ότι πιθανότατα είχαν ανακαλύψει και κάτι ακόμα. Το ίδιο παραδέχονται υψηλά ιστάμενοι άνθρωποι της ΦΙΦΑ πως έγινε και στο γερμανικό Μουντιάλ, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι στο ντόπινγκ οι μηχανισμοί ανίχνευσης είναι πάντα δύο βήματα πίσω!
Η ποδηλασία, όπως πιθανότατα κάποιοι έχετε παρατηρήσει, έχει αυξημένα κρούσματα. Ο στίβος, επίσης, παραμένει το πεδίο δοκιμών κάθε νέου φαρμάκου. Η κολύμβηση, τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό και τα ρεκόρ έμειναν στάσιμα, πολέμησε το ντόπινγκ με καλά αποτελέσματα. Η WADA επιμένει ότι αυτό που συνέβη στο Γκέτεμποργκ ήταν ύποπτο. Στο ποδόσφαιρο η συνεχιζόμενη αύξηση των αγώνων και των απαιτήσεων είναι βέβαιο ότι οδηγεί κάποιους στη σκέψη της «βοήθειας». Τα συμφέροντα που διακυβεύονται είναι τεράστια. Η ιστορία της Γιουβέντους, με την κρεατίνη και την επιβεβαίωση του ντοπαρίσματος για τρία χρόνια από το '95 έως και το '98, μπορεί να οδήγησε μόνο στην τιμωρία του γιατρού και όχι του συλλόγου, αλλά κανείς νοήμων δεν πίστεψε πως αυτό γινόταν εν αγνοία των διοικούντων!
Η ερυθροποιητίνη εδώ και κάποια χρόνια απαγορεύεται, αλλά παραμένει το αγαπημένο όπλο των γκουρού. Μέχρι να βρουν το επόμενο. Ή, για να ακριβολογούμε, μέχρι να καταλάβουν οι μηχανισμοί ποιο είναι το αγαπημένο που χρησιμοποιείται τώρα και δεν το ξέρουν ακόμα!
Στιβος