-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Από το να είναι σταθμευμένα πάνω στα πεζοδρόμια, ναι, ειλικρινά το προτιμώ. Έχουμε ίσως τις πιο εχθρικές στους πεζούς (αρτιμελείς και μη) πόλεις στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι οποτεδήποτε επισκέπτονται οι συμπατριώτες μας πόλεις της βόρειας Ευρώπης, πάντα γυρνώντας στα πάτρια, έχουν να λένε για το πόσο ωραία ήταν το ότι μπορούσαν να περπατούν σαν άνθρωποι. Στις Ελληνικές πόλεις και ειδικότερα στην Αθήνα έχουμε απολέσει αύτη την δυνατότητα και είναι πραγματικά τραγικό.Βρε συ Χρήστο απέχω νομίζω πολύ από το να θεωρηθώ Ελληναράς αλλά αυτή η εικόνα που βγάζεις τόσο με τα τσιγάρα και το κάπνισμα, όσο και με το παρκάρισμα τώρα, αλλά και με το avatar σου (που εμένα μου λέει 'μάγκες τα έχω τα φράγκα και κάνω σκί και σεις ο λαουτζίκος προσέξτε μην με ενοχλείτε'), με εκνευρίζει αφάνταστα.
Μπορεί να είσαι φοβερός τύπος και καλό παληκάρι και δεν σε ξέρω και μπορεί να κάνω λάθος αλλά έτσι μου έρχεται να σου απαντήσω ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!(ενώ ΔΕΝ το κάνω, γυρίζω μεσάνυχτα από την δουλειά, μένω στην Βικτώρια και ψάχνω μπορεί και μισάωρο για θέση)
Αυτό που θέλω να πω είναι βάλε λίγο νερό στο κρασί σου ρε παιδάκι μου...
Φιλικά εντελώς το λέω.
Απλά σε μένα αυτή η εικόμα βγαίνει... κάθε φορά που σε διαβάζω.Σαν την Μαρία Αντουανέτα 'μα καλά, γιατί δεν πέρνετε το ελικόπτερό σας να πάτε όπου θέλετε αντί να ταλαιπωρήστε στην κίνηση;;;
Έλεος.
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
αυτή η εικόνα που βγάζεις τόσο με τα τσιγάρα και το κάπνισμα, όσο και με το παρκάρισμα τώρα,[...] με εκνευρίζει αφάνταστα.Συγγνώμη αλλά εμάς τι μάς νοιάζει;;; Στείλτου pm!
Ορίστε μας, ερχόμαστε εδώ να διαβάσουμε γεμάτοι χαρά την αγαπημένη μας γκρίνια για τα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμιο, και αντί γι'αυτό διαβάζουμε ότι ο τάδε δε γουστάρει τον δείνα...
Πού οδεύει αυτό το φόρουμ πια;;;
-
Ρε μεγαλε, εσυ εισαι ο κομπλεξικος!
Που ειδες να λεει ο ανθρωπος εγω κανω σκι και εσεις δεν μπορειτε φτωχαδακια και τα λοιπα??
Μονος σου τα φανταζεσαι...Ασε που κανεις δεν ειπε να παρεις ελικοπτερο...
Στην βικτωρια απλα σου ζητησε να ψαχνεις μιση ωρα για παρκαρισμα, αντι να το βαλεις πανω στην πλατεια... Νομιζω πολυ λογικο... Αν δεν βρισκεις, η αλλαξε περιοχη, η αγορασε μια θεση.... Ειναι πολυ λογικα ολα αυτα...Εσυ πως απο εκει εφτασες στο τι θεωρει ο λαππας και τι οχι, τι να πω....
Αγνωστα τα κομπλεξ του καθ΄'ενος... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Από το να είναι σταθμευμένα πάνω στα πεζοδρόμια, ναι, ειλικρινά το προτιμώ. Έχουμε ίσως τις πιο εχθρικές στους πεζούς (αρτιμελείς και μη) πόλεις στον κόσμο...Επειδή έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες της Ευρώπης θα ήθελα να πω ότι μπορεί να μην παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια, υπάρχει όμως πρόβλεψη για το πού θα παρκάρουν. Με λίγα λόγια ή υπάρχουν χιλίαδες θέσεις σε πάρκινγκ δημόσια ή μη στο κέντρο της πόλης ή υπάρχει δημόσια συγκοινωνία τέτοιου επιπέδου ώστε κανείς να μην παίρνει το αυτοκίνητό του στο κέντρο. Πιο έξω από το κέντρο υπάρχει σχεδόν πάντα άπλετος χώρος, οπότε δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα.
Ήμουν στη Βιέννη πριν από λίγες μέρες και υπήρχε ηλεκτρονική σήμανση στο δρόμο για το πόσες κενές θέσεις υπήρχαν σε κάθε πάρκινγκ, τα οποία παρεπιπτόντως ήταν εκατοντάδες. Συγγνώμη αλλά μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και κάποια πράγματα είναι αναπόφευκτα.
Στην Αθήνα μένω στη Νέα Σμύρνη σε ένα σημείο όπου έχει δύο πάρκα. Γύρω από αυτά δημιουργούνται πολλές θέσεις παρκαρίσματος, κάποιες από τις οποίες προϋποθέτουν το να ανέβει η μια πλευρά του αυτοκινήτου στο πεζοδρόμιο. Αν δε γινόταν αυτό θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα παρκαρίσματος. Άλλο όμως το ανεβάζω λίγο το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο χωρίς να ενοχλώ τους περαστικούς και άλλο το ανεβάζω ολόκληρο το αυτοκόνητο στο πεζοδρόμιο κλείνοντας τη διάβαση των πεζών. Το ένα είναι προς το συμφέρον όλων, το άλλο είναι γουρουνιά. -
Εδω ομως, ακομα και σε περιοχες που υπαρχουν θεσεις σε γκαραζ, (Π.χ πλατεια αιγυπτου, μενω εκει κοντα γιαυτο το λεω) το παρκαρισμα πανω σε πεζοδρομια δινει και παιρνει, γιατι 1)Δεν υπαρχει αστυνομευση
2)Δεν δινουν 5 ευρω για παρκαρισμα οταν η παρανομια στην ελλαδα ειναι ΤΣΑΜΠΑ
3)βαριουντε να περπατησουν 5 μετρα...Αποτελεσμα!
Το παρκινγκ υπαρχει, και εχει μονιμως θεσεις, ενω θα επρεπε να ειναι γεματο, αρα κρινεται μη συμφερον οικονομικα...
Κοστισε πολυ, και τωρα φαινεται ως 'περιττο' -
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Εδω ομως, ακομα και σε περιοχες που υπαρχουν θεσεις σε γκαραζ, (Π.χ πλατεια αιγυπτου, μενω εκει κοντα γιαυτο το λεω) το παρκαρισμα πανω σε πεζοδρομια δινει και παιρνει, γιατι 1)Δεν υπαρχει αστυνομευση
2)Δεν δινουν **5 ευρω **για παρκαρισμα οταν η παρανομια στην ελλαδα ειναι ΤΣΑΜΠΑ
Το παρκινγκ υπαρχει, και εχει μονιμως θεσεις, ενω θα επρεπε να ειναι γεματο, αρα κρινεται μη συμφερον οικονομικα...
Κοστισε πολυ, και τωρα φαινεται ως 'περιττο'Δεν πάει ακριβώς έτσι. Ας το είχαν 3 ή 2 ευρώ, αν ήθελαν να γεμίζει. Αλλά στις κλασικές καφρίλες του Έλληνα 'επιχειρηματία' και 'καταναλωτή' δεν υπάρχει σωτηρία.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
2)Δεν δινουν **5 ευρω **για παρκαρισμα οταν η παρανομια στην ελλαδα ειναι ΤΣΑΜΠΑ
Κοστισε πολυ, και τωρα φαινεται ως 'περιττο'Δεν πάει ακριβώς έτσι. Ας το είχαν 3 ή 2 ευρώ, αν ήθελαν να γεμίζει. Αλλά στις κλασικές καφρίλες του Έλληνα 'επιχειρηματία' και 'καταναλωτή' δεν υπάρχει σωτηρία.
Ποιος εχει δει στο εξωτερικο παρκινγκ με 2-3 ευρω????
Ελεος παιδια ας μιλαμε σοβαρα.... Κλειστο παρκινγκ με 2-3 ευρω? Για να γεμιζει? Τι ειναι, κοινωφελες ιδρυμα? Αλλα αν κοβανε μια 60αρου σε οσους καφρους παρκαρουν στα πεζοδρομια, μια χαρα θα γεμιζαν με 5 ευρω τα παρκινγκ... -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πιστεύεις ότι αν το είχαν φτηνότερα θα είχε μεγαλύτερη πληρότητα;
Στην Ελλάδα ζούμε και μάλλον είναι πολύ όμορφο για να είναι αληθινό αυτό που γράφεις. -
Εμένα κάποτε μου είχε κλείσει το γκαράζ λευκή ΝΕΚΡΟΦΟΡΑ, η οποία έπρεπε να πάρει τον απέναντι που πέθανε . Βιαζόμουν βέβαια αλλά δεν μπορούσα να κορνάρω κιόλας σωστά;
-
Σίγουρα βιαζόσουν περισσότερο από τον απέναντι.
-
Μακάβριο... αλλά καλό!!
-
2)Δεν δινουν 5 ευρω για παρκαρισμα οταν η παρανομια στην ελλαδα ειναι ΤΣΑΜΠΑΑς βγει η αστυνομία να γράψει να δεις για πότε θα γεμίσει το πάρκινκ, όχι με 5
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ας βγει η αστυνομία να γράψει να δεις για πότε θα γεμίσει το πάρκινκ, όχι με 5
-
Ας βγει η αστυνομία να γράψει να δεις για πότε θα γεμίσει το πάρκινκ, όχι με 5
-
Δεν ειναι και λιγα κιολας.
Ετσι οπως εχουν παει γενικοτερα οι τιμες και οι μισθοι ολα εχουν σημασια. -
Υπαρχει και η λογικη του αφου δεν εχω, δεν το χρησιμοποιω, εκει που δεν μπορω να το αντεξω... ας παει με συγκοινωνια στη δουλεια...
Δεν καταλαβαινω γιατι η λογικη πρεπει να παντα να ειναι 'αφου δεν εχω ας μαμησω ολους τους υπολοιπους για να βολευτω εγω!!'ας χρησιμοποιησει καποιος αυτο το ρημαδι το μετρο και το λεοφωρειο...
Ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι ο ιδιος που λεει 'ωραιο το μετρο, ας το παρουν οι αλλοι, να πηγαινω εγω με το αμαξι μου στη χλιδα μου στο κεντρο...'Ε οχι!!!!
-
Υπαρχει και η λογικη του αφου δεν εχω, δεν το χρησιμοποιω, εκει που δεν μπορω να το αντεξω... ας παει με συγκοινωνια στη δουλεια...
Δεν καταλαβαινω γιατι η λογικη πρεπει να παντα να ειναι 'αφου δεν εχω ας μαμησω ολους τους υπολοιπους για να βολευτω εγω!!'πολυ σωστα!!
ας χρησιμοποιησει καποιος αυτο το ρημαδι το μετρο και το λεοφωρειο...
Ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι ο ιδιος που λεει 'ωραιο το μετρο, ας το παρουν οι αλλοι, να πηγαινω εγω με το αμαξι μου στη χλιδα μου στο κεντρο...'Ε οχι!!!!
παρα πολυ σωστα!!
-
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν καταλήγουμε ότι το 'κέντρο' αποτελεί προνόμιο όσων τα έχουν.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν καταλήγουμε ότι το 'κέντρο' αποτελεί προνόμιο όσων τα έχουν.Το πατρικό μου ήταν στα Πετράλωνα (πριν το Θησείο) και Γυμνάσιο-Λύκειο πήγα στην Πλάκα.
Για ένα χρονικό διάστημα 6 ετών και από μικρή ηλικία έμαθα ότι το τρένο ήταν, είναι και θα είναι το καλύτερο μέσω για να πας γρήγορα στο κέντρο της Αθήνας.
Από τότε ΔΕΝ έχω κατέβει ποτέ στο κέντρο με το αυτοκίνητο μου, τώρα είμαι 36 ετών, παρά μόνο όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη ή έπρεπε να κουβαλήσω κάτι.Θεωρώ λοιπόν όσους δουλεύουν στο κέντρο της Αθήνας ή εκεί γύρω και για να πάνε πέρνουν το αμάξι τους το λιγότερο μαζοχιστές (για να μην πώ κάτι βαρύτερο).
Για τους υπόλοιπους που μένουν εκεί πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αγορά ενώς αυτοκινήτου πάει μαζί με τα αντίστοιχα έξοδα για γκαράζ (αν δεν έχουν ήδη θέση).
Μπορεί να ακούγεται απόλυτη η θέση μου για το τελευταίο αλλά από το να αναπτύσουν συμπεριφορές στ@ρχιδισμού, να το βρίσκουν κλεισμένο από άλλους «έξυπνους» ή ακόμα χειρότερα να το βρίσκουν κτυπημένο είναι πολύ καλύτερα για την ψυχική τους υγεία. -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν καταλήγουμε ότι το 'κέντρο' αποτελεί προνόμιο όσων τα έχουν.με το αμαξι,** ας ειναι**
δεν καταλαβαινω γιατι ειναι παραλογο ενας πλουσιος αν εχει ευκολιες σε πολλα πραγματα... Δηλαδη οπως ενας πλουσιος εχει το προνομιο να στειλει τα παιδια του σε ιδιωτικο σχολειο, και να παει διακοπες οπου γουσταρει, ετσι και εχει το προνομιο να τα σκασει για παρκινγκ στο κεντρο...
Πραγματικα δεν καταλαβαινω που ειναι το παραλογο...Γυρισε ποτε κανενας να πει 'το εξωτερικο για διακοπες ειναι προνομιο οσων τα εχουν???'
ελεος, ζειτε σε μια ταξικη κοινωνια, στον λεγομενο δυτικο πολιτισμο, σε οποιον δε του αρεσει, υπαρχει και το Ιρακ, Αφγανισταν, και η κουβα... ετσι λειτουργει το συστημα σε ολα...
Ο πλουσιος ειναι πιο ανετος...
Η απαντηση σε αυτο, δεν ειναι η αναρχια...
"Καταληψη" πεζοδρομιων απο ΙΧ