-
Ο χρήστης ollram έγραψε:
Αν δεν γίνει αυτό, το σίγουρο είναι ότι το επόμενο καλοκαίρι = προεκλογικά (όταν θα έχει φτάσει η αμόλυβδη 1.50ευρώ) το πετρέλαιο θα έχει επιτραπεί......
Καλα, καθε χρονο ειναι σιγουρο οτι του χρονου θα δουμε απελευθερωση....
Αχχχχ με την καταντια μας...
-
Προσωπικά πάντως προτιμώ να μην αναπνέω το πετρέλαιο θέρμανσης της κάθε σκατόιλ.
-
Ρε παιδια αυτο με την ΔΕΘ και την ανακοινωση για την πετρελαιοκινηση εχει καταντησει το μεγαλυτερο σε διαρκεια ανεκδοτο,ουτε η Λαμψη δεν κρατησε τοσο καιρο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ρε παιδια αυτο με την ΔΕΘ και την ανακοινωση για την πετρελαιοκινηση εχει καταντησει το μεγαλυτερο σε διαρκεια ανεκδοτο,ουτε η Λαμψη δεν κρατησε τοσο καιροΗ περισυλογή στο Μαγγανάρι θα φέρει τις κάτωθι ανακοινώσεις
-
Πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσ/ νίκη
-
Όριο τα 140χλμ στις ΕΟ
-
Πίστα F1
-
Και για σας φίλοι μου Σαλονικεις για να μη νομίζετε ότι απλά γίνεται εδώ η έκθεση και μόνο
έχουμε και λέμε -
Υποθαλλάσια Οδό
-
Μετρό
και βοήθεια στον ΠΑΟΚ
-
-
Το μετρο το εχουν ανακοινωσει απο τον χειμωνα.
Δεν μετραει.Πρεπει να βρεις αλλο. -
επεσαν καθολου οι τιμες μετα τις απανωτες πτωσεις της διεθνης τιμης?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επεσαν καθολου οι τιμες μετα τις απανωτες πτωσεις της διεθνης τιμης?Πολυ καλο!!Βεβαια το εχω ξανακουσει αυτο το ανεκδοτο αλλα δε θυμαμαι απο ποιον!!
Σοβαρα τωρα,σιγα μην πεσουν.Ποτε επεσαν για να πεσουν και τωρα?? -
Ο χρήστης SILVER TOURBO έγραψε:
Δεν μετραει.Πρεπει να βρεις αλλο.Και τι εγινε;Η Εγνατια οδος εχει ανακοινωθει περιπου απο 4 διαφορετικες κυβερνήσεις και εχει ακομα μελλον
-
Έχουν στοκάρει στα ψηλά οι βενζινάδες ...... οπότε ΄μέχρι να τελειώσουν
από την άλλη έχουν στοκάρει στα ψιλα και οι ελληνικές εταιρείες και επειδή η πτώση της τιμής θα δημιουργούσε χασούρα συννενούνται μεταξύ τους (έλα αλέκο!!!!!!!!! το καρτελ ξέρεις τι είναι?????) και πουλάνε στα επίπεδα που θέλουν για να μην έχουν χασουρα!!!!!
Φαντάσου η Shell Hellas να έχει εισάγει στα επίπεδα το $78 το αργό και η τιμή στην αγορά να έχει πάει στα 60... λέτε να μειώσουν τις τιμές άσχετα ας είχαν υψηλότερο κόστος?????
Ευρύτερα το κύκλωμα των καυσίμων λειτουργεί έτσι που ότι και να γίνει ο τελικός καταναλωτής κάθεται πάνω στο κατάρτιΣτην τελική πρεπει κάποτε κάποιος να μας πει πόσες έρμες μέρες παίρνει το αργό από την πετρελαιοπηγή να έρθει στο ρεζερβουάρ μου σαν βενζίνη για να καταλάβω στο περίπου ποιος μου τρώει τα πιο πολλά!!!!!!
Ο βενζινάς δεν είναι νομιζω.... νομίζω ότι οι ελληνικές εταιρείες (θυγατρικές των κολλοσών) κρατάνε καλά το παιχνίδι στα χέρια τους!!!!!!Μήπως ξέρει κάποιος 1 βαρέλι αργό πόσα λίτρα βενζίνη βγάζει μετά την δυίλιση?????
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν μετραει.Πρεπει να βρεις αλλο.Και τι εγινε;Η Εγνατια οδος εχει ανακοινωθει περιπου απο 4 διαφορετικες κυβερνήσεις και εχει ακομα μελλον
Η Εγνατια εστω εχει ξεκινησει να φτιαχνεται.Οπως ξεκιναει και το μετρο να φτιαχνεται,εργοταξια,κτλ(ετσι νομιζω βεβαια,μπορει να κανω και λαθος).Τα υπολοιπα που εχουν γραφτει ΘΑ γινουν.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μήπως ξέρει κάποιος 1 βαρέλι αργό πόσα λίτρα βενζίνη βγάζει μετά την δυίλιση?????
1 βαρέλι αργού πετρελαίου = 42 γαλόνια = 160 λίτρα αργού
Τα παράγωγά του συνολικά είναι 44 γαλόνια (με προσμίξεις στα διυλιστήρια) = 166 λίτρα
Από αυτά περίπου τα 20 γαλόνια (76 λίτρα) αντιστοιχούν στις διαφόρων τύπων βενζίνες.
http://www.eia.doe.gov/neic/infosheets/ ... uction.htm -
Λες να αρχίσουμε την ανωτάτη μπακαλική???????
Ας υποθέσουμε λοιπόν τιμή 75$ το βαρέλι άρα έχεις 0.45$ το λίτρο στο περίπου από την πηγή και μόνο!!!!!
0.45$ = 0.35 Euro στο 1.20 που κάνει σήμερα στην Ελλάδα το 30% της συνολικής τιμής!!!!!Βάλε μεταφορικά στο δυιλιστήριο, κόστος δυίλισης, μεταφορά στις κεντρικές αποθήκες της BP Ελλας πχ, στο βενζινά, φόροι!!!! να το κύκλωμα!!!!!
Και εγω σου λέω η πρώτη ύλη δεν έιναι 30% της τελικής τιμής αλλά 40%... δεν θα έπρεπε για κάθε αύξηση της τιμής του αργού κατά 10% από 70$ το βαρέλι στα 77$ η αύξηση στο πρατήριο λόγω του αργού και μόνο να ήταν 3 με 4% οεοοο??????
-
Στις ΗΠΑ υπολογίζουν το 40% της τιμής της βενζίνης προκύπτει άμεσα από την τιμή του αργού (εδώ πρέπει να 'παίζει' λιγότερο εξαιτίας αυξημένων φόρων).
Από $60 τον Μάρτιο ανεβήκαμε στα $75 περίπου, άρα μιλάμε για αύξηση 25%. Με περίπου 30-35% της συνολικής τιμής της βενζίνης να προέρχεται από το αργό, αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις θα έπρεπε να είναι της τάξης του 7,5%-8,8%. Μαντέψτε όμως:
Μέση τιμή βενζίνης μέσα Μαρτίου 2006: 92,5 λ./λίτρο
Μέση τιμή βενζίνης μέσα Αυγούστου 2006: 110,5 λ./λίτρο
(πηγή: ΥΠ.ΑΝ.)
Αύξηση;;;; 19,6%(όσο και να 'ξεχειλώσουμε' την αύξηση του 5% στο φόρο κατανάλωσης, τέτοιο νούμερο δε δικαιολογείται).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
(όσο και να 'ξεχειλώσουμε' την αύξηση του 5% στο φόρο κατανάλωσης, τέτοιο νούμερο δε δικαιολογείται).
Την ελληνική ταινία που φωνάζει ο Ηλιόπουλος .....'ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ' την έχετε δεί.....
-
Aφού ως καταναλωτές δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ένα μποϊκοτάζ της προκοπής, προφανώς λέμε 'ΜΕΣΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ'.
-
+1. Εδώ κοτζάμ Σιούφας σχεδόν μας παρακάλαγε προχτές να ψάχνουμε τα πρατήρια πριν βάζουμε κλπ, λες και είμαστε ηλίθιοι (που μάλλον είμαστε). Αλλά είπαμε, βρίσκουν και τα κάνουν...
-
Σήμερα το πρωί, 1,05 στο ένα πρατήριο, 1,135 στο άλλο!
Μιλάμε για διαφορά 29 δρχ/λίτρο, όταν επί δραχμών οι διαφορές ήσαν της τάξης των 2 - 3 δρχ/λίτρο!
Έλεος, ρε παιδιά! 5 ευρώ διαφορά ανά γέμισμα είναι πάρα πολλά!!! -
ililias
Το είχα γράψει πριν κάνα χρόνο. Βενζινάδικα επί της Αγ.Δημητρίου (elin-aegean νομίζω, δεν θυμάμαι με ποια σειρά) με απόσταση 50 μέτρων, διαφορά 20 λεπτών...ο ένας π.χ. 0,82 ο άλλος 1,02...και μας νοιάζει η τιμή του αργού; Σοβαροί να είμαστε... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σήμερα το πρωί, 1,05 στο ένα πρατήριο, 1,135 στο άλλο!
Μιλάμε για διαφορά 29 δρχ/λίτρο, όταν επί δραχμών οι διαφορές ήσαν της τάξης των 2 - 3 δρχ/λίτρο!
Έλεος, ρε παιδιά! 5 ευρώ διαφορά ανά γέμισμα είναι πάρα πολλά!!!Στην Μαραθώνος:
Shell 1,14
Αegean & AVIN 1,02 στα 500μ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
ililias
Το είχα γράψει πριν κάνα χρόνο. Βενζινάδικα επί της Αγ.Δημητρίου (elin-aegean νομίζω, δεν θυμάμαι με ποια σειρά) με απόσταση 50 μέτρων, διαφορά 20 λεπτών...ο ένας π.χ. 0,82 ο άλλος 1,02...και μας νοιάζει η τιμή του αργού; Σοβαροί να είμαστε...0.975 ο ένας 1.17 ο άλλος σήμερα το πρωΐ
Πετρέλαιο! Τι θα γίνει επιτέλους;