Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ερώτηση σχετικά με δρόμο στη Πάτρα
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ερώτηση σχετικά με δρόμο στη Πάτρα
    • 1
    • 2
    • 2 / 2
    Περί αυτοκίνησης
    14
    30
    115
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • B
      babis_ece last edited by

Ο χρήστης Funis έγραψε:

Νομίζω οτι η διαστάυρωση είναι μία ακόμα κλασσική περίπτωση ήλιθιας ελληνικής ασαφής χάραξης...

Και δεν ειναι η μονη στην Πατρα.. Στο Φαναρι της Καννελοπουλου (BP) στην Εθνικη πάλι παρομοια προβληματα με αυτους που θελουν να στριψουν. Κυριως όμως όταν μετα το φαναρι, αυτοι που πανε ευθεια χωριζονται σε 2 λωριδες, ο κινδυνος με τα μηχανακια που χωνονται ειναι μεγαλος!

Όντως, στην Κανελλοπούλου γίνεται χαμός, όλοι χώνονται.
      Να θες να πας για μπαλίτσα στο Patras Soccer, και να φοβάσαι μην σκοτώσεις κανέναν στην διαδρομή..

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        tt last edited by

Διαγραμμίσεις στη διασταύρωση της Toyota υπήρξαν κάποια στιγμή, δε θυμάμαι πόσο έχουν ξεθωριάσει. Αρκετοί οδηγοί που θέλουν να στρίψουν αριστερά επιλέγουν να συνεχίσουν ευθεία και να στρίψουν στο επόμενο φανάρι (κάνοντας έναν μικρό κύκλο). Αυτοί είναι δύσκολο, έως αδύνατο σε πυκνή κυκλοφορία, να ακολουθήσουν μετά το φανάρι τη δεξιά λωρίδα και μετά πάλι αριστερά.

Το πιο σωστό για εμένα είναι να ακολουθούνται οι διαγραμμίσεις και ας υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις. Επιπλέον η λωρίδα προς αριστερά πριν το φανάρι, είναι στην ίδια διεύθυνση με το απέναντι ρεύμα προς παραλία. Όποιοι δηλαδή δε φρενάρουν ή αποτύχουν στη σφήνα καταλαβαίνουμε πού καταλήγουν: στα απέναντι αυτοκίνητα ή στο φανάρι και στην πρώτη κολόνα φωτισμού που πρόσφατα ξυρίστηκε.

Κατερίνα, η πιο ασφαλής έξοδος του Πανεπιστημίου είναι τα φανάρια του Μάκρο. Μπορεί να στήνεσαι στην ουρά κάποιες φορές, αλλά κινδυνεύεις πολύ λιγότερο. Είναι ζήτημα να χρησιμοποιώ την έξοδο που αναφέρεις πέντε φορές το χρόνο.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • K
          katerina-k last edited by

Η βλακεία έιναι οταν βιάζομαι και στο φανάρι γίνεται της πόπης...οπότε΄πάω απ΄τον άλλον δρόμο...
          Αλλά και σε εκείνον στο μακρο πόσες φορές δεν μου έχει τύχει να έχω κάποιον δεξιά και να στρίβει τελικα αριστερά άνετος...

• S
            s3 last edited by

Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
            Έκανα μια συζήτηση με ενα φίλο σχετικά με τα τελευταία φανάρια επι της εθνικής στην είσοδο της Πάτρας (στην αντιπροσωπεία της Toyota).

Εκει υπάρχουν 2 λωρίδες. Η αριστερή έχει διαγράμμιση για αριστερά και φανάρι δικό της, και η δεξια πάει ευθεία.

Μετά το φανάρι ο δρόμος αποκτά 3 λωρίδες.

Συνήθως και οι 2 λωρίδες ειναι πηγμένες και όλοι φεύγουν ευθεία, 1 στους 20 στρίβει αριστερά.

Έτσι όπως ειναι φτιαγμένος ο δρόμος, αν δεν στρίψεις, μπορείς να συνεχίσεις ευθεία χωρίς να ενοχλήσεις την άλλη λωρίδα (δηλ. χωρίς να χρειαστεί ο άλλος δεξιά να κάνει ελιγμό για να σε αφήσει).

Σήμερα ο φίλος εκνευρίστηκε με κάποιον που όπως λέει του χώθηκε απο αριστερά. Αυτό μου κάνει εντύπωση, μιας και όπως είπα, υπάρχει αρκετός χώρος (περνάνε άνετα π.χ. αυτοκίνητο αριστερά και νταλικα δεξιά).

Προέκυψε λοιπόν το θέμα με τις διαγραμμίσεις. Ο φίλος λέει οτι πρέπει να τηρούνται τυφλά (ακόμα κι αν σε αυτή τη περίπτωση δεν προκαλείται πρόβλημα), πράγμα με το οποίο εγώ διαφωνώ.

Εσείς τι λέτε; Οι πατρινοί του φόρουμ;

Eτσι οπως τα λες ειναι, απλα οσοι δεν γνωριζουν, νομιζουν οτι καποιος παει να τους φαει τη θεση απο αριστερα.
            Το θεμα ειναι οτι και αυτος που 'χωθηκε' αριστερα αναγκαστικα καποια στιγμη πρπει να κανει δεξια γιατι αλλιως θα βρεθει στη νησιδα.
            Οποτε θεωρητικα ειναι αυτος ο παραβατης.

• S
              silencer51 last edited by

Γενικά οι διασταυρώσεις επι της Πανεπιστημίου ειναι άστα να πάνε... Ειδικά η διασταύρωση στο Τόφαλο...

• M
                montecarlo last edited by

Κλασική ελληνική περίπτωση

Θεωρητικά έπρεπε να υπάρχει διαγράμμιση και τόξο βαμένο για υποχρεωτική πορεία αριστερά.

Τόσες φορές που έχω περάσει συνέχιζα ευθεία

Δεν μπορώ να θυμηθώ αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει βαμμένο τόξο για αριστερά... Θα το τσεκάρω σήμερα...

Σήμερα πέρασα και νάι στην αριστερή έχει τόξο στο δρόμο για υποχρεωτική στροφή αριστερά.
                Επίσης το δεξί (και μοναδικό) ρευμα της εθνικής είναι ΑΠΌΛΥΤΑ ευθυγραμμίσμένο μέ το αριστερό της πόλης

• A
                  andreasp last edited by

Τι ψάχνετε να βρείτε τώρα.... Αν ήταν όλοι οι δρόμοι οκ δεν θα υπήρχε κανένα ενδιαφέρον στην οδήγηση! Ενώ τώρα βάζεις και το μυαλό να δουλέψει λίγο! Να πάω δεξιά; Να πάω αριστερά; Μήπως βγώ στο αντίθετο ρεύμα; Μήπως μπώ ανάποδα σε μονόδρομο; Μήπως κανένας 'έξυπνος' μου την πέσει από αριστερά/δεξιά/απέναντι;

• S
                    silencer51 last edited by

Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:

Κλασική ελληνική περίπτωση

Θεωρητικά έπρεπε να υπάρχει διαγράμμιση και τόξο βαμένο για υποχρεωτική πορεία αριστερά.

Τόσες φορές που έχω περάσει συνέχιζα ευθεία

Δεν μπορώ να θυμηθώ αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει βαμμένο τόξο για αριστερά... Θα το τσεκάρω σήμερα...

Σήμερα πέρασα και νάι στην αριστερή έχει τόξο στο δρόμο για υποχρεωτική στροφή αριστερά.
                    Επίσης το δεξί (και μοναδικό) ρευμα της εθνικής είναι ΑΠΌΛΥΤΑ ευθυγραμμίσμένο μέ το αριστερό της πόλης

Tι να πώ, θυμάμαι μια φορά ήμουν στη δεξιά -σωστή- λωρίδα και συνέχισα ευθεία, με ενα φορτηγό να πηγαίνει παράλληλα αριστερά...

• M
                      mika_hakkinen last edited by

Τι να πω... Ίσως θυμάμαι λάθος.

Πάντως και σε αυτή τη φωτό απο Google Earth φαίνεται πως υπάρχει άπλετος χώρος...

O παράδρομος είναι το μπλε;

Εμένα όταν μου έρχονται από αριστερά εκεί δεν έχω δει να με ενοχλούν, αλλα προσωπικά αποφεύγω να το κάνω. Γιατί να καθυστερήσω κάποιον που μπορεί να είναι απο πίσω μου και να θέλει να στρίψει;

Πάντως το θέμα που πρέπει να τίθεται για τη συγκεκριμένη διασταύρωση είναι η ασφάλεια αυτού που θέλει να στρίψει αριστερά, για να βγεί στην Πανεπιστημίου. Το έχει επιχειρήσει κανείς σας; Ανάβει πράσινο μαζί με το αντίθετο ρεύμα (την κατεύθυνση που έρχεται απο Πάτρα)!

• M

Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
                        Προσωπικά στον συγκεκριμένο δρόμο πάντα πηγαίνω δεξιά, αλλα ποτε δεν έχει τύχει να με ενοχλήσει καποιος που έρχεται απο αριστερά.

Συμφωνώ με τον krus οτι αυτοί που ενοχλούνται ειναι όσοι θέλουν να στρίψουν αριστερά προς παναπιστήμιο.
                        Τις περισσότερες φορες που το έχω επιχειρήσει περίμενα πολύ ωρα.

Απ΄την άλλη όμως οταν έχει κίνηση δεν γίνεται τα αυτοκίνητα να περιοριστούν σε μια λώρίδα διοτι θα καταλήξουν η ουρα να ξεκινάει απο τα διόδια.....

Το οτι φταίει ο δήμος που δεν έχει βάλει βέλη/πινακίδες... κατι.....ώστε να ξέρεις αν κάνεις βλακεία ή οχι δεν χρειάζεται να το αναφέρω...!!!!!

Η χειρότερη διασταυρωση στην Πάτρα κατ'εμε είναι εκείνη που βγαίνεις απο το πανεπιστήμιο και μπαίνεις στον κεντρικό δρόμο (απ΄τον οποίο ανεβαίνεις για περιμετρικη...που είναι ο Τοφαλος) , δεν έχει φαναρι , δεν έχει διαγραμμιση και ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που έρχομαι απο πανεπιστήμιο και θα σταματήσω θα εμφανιστεί κάποιο τσογλάνι το οποίο θα βγει απο δεξια θα μου κόψει την ορατότητα απο δεξιά και αμα του πεις και τίποτα θα σου πει ας πέρναγες...

ΠΩΣ 'ΚΑΛΕ' ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ...θα ρωτήσω τα πουλάκια που πετάνε αν έρχεται κανείς απο δεξια...και εαν δεν έρχεται θα μου κουνήσουν με νόημα την φτερούγα..... ????

Η ταυτόχρονα θα στρίβω ταυτόχρονα θα κοιτάω και έαν έρχεται κανείς όποιος πρόλαβε τον Κύριο οίδεν...?

ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ.

Είναι άκρως επικίνδυνη αλλά ούτως η άλλως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας από κει. Φαναράκι ωραιότατο στη διασταύρωση του Makro!

• M

Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
                          Η βλακεία έιναι οταν βιάζομαι και στο φανάρι γίνεται της πόπης...οπότε΄πάω απ΄τον άλλον δρόμο...
                          Αλλά και σε εκείνον στο μακρο πόσες φορές δεν μου έχει τύχει να έχω κάποιον δεξιά και να στρίβει τελικα αριστερά άνετος...

Καθαρά απο στατιστικής άποψης, όποτε έχω σκεφτεί να ΜΗΝ πάω από το Μάκρο επειδή μπορεί να βιάζομαι, τελικά έχω αργήσει πιο πολύ.

Είναι σαν ρουλέτα, μπορεί και να είσαι κωλόφαρδος, τίποτα παραπάνω. Στο Μάκρο ξέρεις ότι το πολύ πολύ να σε πιάσει δεύτερη φορά το φανάρι και οριακά μάλιστα. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

• First post
                            Last post
                          • 1
                          • 2
                          • 2 / 2
                          • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                            • ΕΛΛΑΔΑ
                            • ΚΟΣΜΟΣ
                            • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                            • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                            • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ