-
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ίσως το σκέφτονται, γιατί πολλοί βγάζουν άδεια με κλειστούς χώρους στάθμευσης, τους οποίους μετά κάνουν διαμερίσματα.Αυτό κάνουν συνήθως οι εργολάβοι με τις μεζονέτες.
Αγοράζεις μία τριώροφη μονοκατοικία με 40+40+40=120τμ που όμως στην πραγματικότητα είναι μόνο 80τμ γιατί το ισόγειο στα χαρτιά είναι υπόγειος (βοηθητικός) χώρος. -
Ίσως το σκέφτονται, γιατί πολλοί βγάζουν άδεια με κλειστούς χώρους στάθμευσης, τους οποίους μετά κάνουν διαμερίσματα.Μάλιστα πολλοί αφήνουν την γκαραζόπορτα να φαίνετε και από πίσω
υπάρχει υπνοδωμάτιο.... -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ίσως το σκέφτονται, γιατί πολλοί βγάζουν άδεια με κλειστούς χώρους στάθμευσης, τους οποίους μετά κάνουν διαμερίσματα.
Μάλιστα πολλοί αφήνουν την γκαραζόπορτα να φαίνετε και από πίσω
υπάρχει υπνοδωμάτιο....Μη ξεχνάτε ότι παίρνεις και 1 μέτρο παραπάνω ύψος από το ημιυπόγειο που θα έκανες. Διαμέρισμα ωραίο και ισόγειο γίνεται ο χώρος στάθμευσης.
-
Ας σκίσουν λοιπόν αυτούς που κάνουν την παρανομία, όχι τους νόμιμους. Σιγά μην έφτιαχνα γκαράζ/αποθήκη αν μου τη μέτραγαν για δομημένη έκταση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ας σκίσουν λοιπόν αυτούς που κάνουν την παρανομία, όχι τους νόμιμους. Σιγά μην έφτιαχνα γκαράζ/αποθήκη αν μου τη μέτραγαν για δομημένη έκταση.Ποιός να ελέγξει;
Η πολεοδομίιιιααααα;;;;
-
Ας πάρει τους δρόμους κι ο Σουφλιάς ο ίδιος. Εμένα μ'ενδιαφέρει να μη βγάζουν νόμους της φιλοσοφίας 'αφού κάποιοι παρανομούν, ας περάσουμε χειροπέδες στους πάντες'.
-
Μάνο, ευθύνη έχει η πολεοδομία. Ακόμα και η ΔΕΗ, δίνει ρεύμα με βεβαίωσή της. Ο (κάθε) Σουφλιάς δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωμένος να ελέγχει την εφαρμογή των Νόμων.
Κοιτούσα σήμερα μια νέα οικοδομή που γίνεται χωρίς σχεδόν να αφήνει πεζοδρόμιο, ενώ σ' εκείνο το δρόμο η οικοδομική γραμμή είναι δυο μέτρα μέσα! Όταν είδα το όνομα του μηχανικού, κατάλαβα...
-
τι κατάλαβες;
-
Πως πήρε άδεια.
Είναι Νομαρχιακός σύμβουλος και μελλοντικός υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Ηλείας...Α, ρε γμτ, πως 'δένουν' τα θέματα...
-
Πως πήρε άδεια.
Είναι Νομαρχιακός σύμβουλος και μελλοντικός υποψήφιος δήμαρχος σε δήμο της Ηλείας...Α, ρε γμτ, πως 'δένουν' τα θέματα...
ακριβώς...στο θέμα των δημοτικών εκλογών!
καλύτερα ολυμπιονίκης και μπασκετμπολίστας παρά 'επιχειρηματίες'...
-
Ποια η γνώμη σας για τα ξύλινα σπίτια; Δυο θείοι μου έχουν τέτοια σπίτια σε βουνό και η αίσθηση του να μένεις εκεί μέσα χειμώνα ή καλοκαίρι είναι απλά μοναδική.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ποια η γνώμη σας για τα ξύλινα σπίτια; Δυο θείοι μου έχουν τέτοια σπίτια σε βουνό και η αίσθηση του να μένεις εκεί μέσα χειμώνα ή καλοκαίρι είναι απλά μοναδική.Εγώ τα γουστάρω πάρα πολύ (άν εννοείς αυτό που κατάλαβα-που είναι απο ολόκληρους κορμούς) αλλά,μήπως είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το Ελληνικό καλοκαίρι;
Οι Σουηδοί και οι Καναδοί,δέν έχουνε τέτοιες θερμοκρασίες όπως εμείς. -
Προσωπικα εχω ταξει στην γυναικα μου να αποκτησουμε ενα ξυλινο εξοχικο, οταν και εαν ξεμπερδέψει κατι κληρονομικά με ενα κτηματάκι στο βουνό.Στο εξωτερικο εχουν αποδειχθει πολυ ανθεκτικά στον χρόνο.Και οπως λες,η αίσθηση ειναι μοναδικη
Προς το παρον εχω μονο στο μπάνιο ξύλο και χαίρομαι -
Ναι, ακριβώς αυτά εννοώ. Απ' όσο ξέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάφονται εξωτερικά με ειδικά υλικά ώστε να μην έχουν πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ναι, ακριβώς αυτά εννοώ. Απ' όσο ξέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάφονται εξωτερικά με ειδικά υλικά ώστε να μην έχουν πρόβλημα.Για τόν κίνδυνο να πάρουν φωτιά εννοώ.
Οπου και να τό έχεις,το καλοκαίρι θα βρίσκεσαι στο επίκεντρο τόνων καυσίμου ύλης,καί τόνων προσαναμάτων (ξερόκλαδα-χόρτα) -
Άντε να το βάλω εδώ...
Στους μηχανικούς της περιοχής μας χρωστάμε τη μη εφαρμογή (και επέκταση) του σχεδίου πόλης για δεκαετίες! Γιατί;
Επειδή αδυνατώντας οι φτωχοί άνθρωποι να αγοράσουν 4 ή 6 στρέμματα γης να φτιάξουν σπίτι, αγοράζουν διαμερισματάκια σε πολυκατοικίες - τέρατα που σηκώνονται με παρέκκλιση των πολεοδομικών κανονισμών στα κέντρα των πόλεων. Αντί, δλδ, να δημιουργηθούν καινούριες γειτονιές με χαμηλή κι όμορφη δόμηση, χώρους στάθμευσης και πρασίνου, πήζουν τα κέντρα! Όλες οι πόλεις της περιφέρειας πάσχουν, πλέον, από έλλειψη χώρων στάθμευσης και η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει, αφού εκεί όπου πριν υπήρχε μονοκατοικία με κήπο, τώρα υπάρχει πολυκατοικία δίχως ακάλυπτο!
Τα περισσότερα από τα εκτρώματα αυτά, τα φτιάχνουν μηχανικοί - εργολάβοι με αντιπαροχή. Ολόκληρες γειτονιές στα κέντρα των πόλεων χαρακτηρισμένες από χρόνια σαν χώροι πρασίνου, αποχαρακτηρίζονται μαγικά όταν τις αγοράσουν ή αναλάβουν ορισμένοι μηχανικοί. Κι όσο για την ποιότητα κατασκευής... Ποιός Θανάσης;Όσο για τους αθλητές, λυπάμαι για όσους από αυτούς δεν καταλαβαίνουν ότι τους χρησιμοποιούν. Για όσους το ξέρουν, λυπάμαι ακόμα περισσότερο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ναι, ακριβώς αυτά εννοώ. Απ' όσο ξέρω ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάφονται εξωτερικά με ειδικά υλικά ώστε να μην έχουν πρόβλημα.
Για τόν κίνδυνο να πάρουν φωτιά εννοώ.
Οπου και να τό έχεις,το καλοκαίρι θα βρίσκεσαι στο επίκεντρο τόνων καυσίμου ύλης,καί τόνων προσαναμάτων (ξερόκλαδα-χόρτα)Μα αυτό λέω κι εγώ, η στρώση των υλικών είναι ακριβώς για να αντέχουν στη φωτιά. Δεν έχω ακούσει πάντως κανέναν με ξύλινο σπίτι που να είχε πρόβλημα με φωτιά.
Μιας και λέμε για καιρό, το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δροσερά, ενώ ζεσταίνονται πανεύκολα(και κρατούν και τη θερμοκρασία) το χειμώνα.
-
Πόσο καιρό τα έχουνε οι θείοι σου;Λές να έχουνε και αντοχή στα χρόνια,χωρίς να ανοίγουν οι αρμοι αναμεσα στούς κορμούς;
Εχουμε κανένα λίνκ; -
Ξύλινα σπίτια: Για μένα, αταίριαστα με το περιβάλλον της Ελλάδας, κουραστικά μετά από καιρό και εν δυνάμει επικίνδυνα, αφού τα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται για να τα προφυλάξουν από την υγρασία και τη ζέστη της Ελλάδας δεν πείθομαι ότι δεν έχουν αναθυμιάσεις.
Είναι και αρκετά ακριβά, αν υπολογίσετε τη βάση τους και τις προδιαγραφές της. Καλύτερα (πάντα για μένα) ένα προκατασκευασμένο με ξύλινο διάκοσμο εσωτερικά.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ