Μπορεί όντως να πρόκειται για πλούσιο μπατίρι που του μένουν 1001 δόσεις, όμως δεν είναι απαραίτητα αυτή η εξήγηση.
Στην τηλεόραση δε λένε όλοι υποχρεωτικά την αλήθεια, η υπερβολή πάει σύννεφο. Σε τοπικό κανάλι έχω δεί άνθρωπο αρκετά ευκατάστατο να λέει πως δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά. Η τηλεόραση μας βγάζει ένα 'παραπονιάρικο' εαυτό, ιδίως αν η ερώτηση του δημοσιογράφου 'σιγοντάρει' και προμοτάρει μια τέτοια συμπεριφορά.
Επίσης το 'δεν έχω άλλα να βάλω', δεν μπορεί να ερμηνευτεί 'δεν έχω αυτή τη στιγμή μαζί μου χρήματα, γιατί ξέχασα να πάρω περισσότερα από το σπίτι?'.
Με άλλα λόγια, όταν βλέπω κάτι στην τηλεόραση, του οποίου το context, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ειπώθηκε κάτι, δεν είναι ξεκάθαρο 100%, είμαι συγκρατημένος και δεν υιοθετώ υποχρεωτικά την εξήγηση που μου αρέσει ή μου φαίνεται η πιο ελκυστική.
Αν όντως πρόκειται για πλούσιο μπατίρι, τότε το να μην ξέρεις τα οικονομικά (κι όχι μόνο) όριά σου είναι μια λάθος συμπεριφορά, όμως αυτό δεν είναι κάτι που θα το στηλιτεύσω χαιρέκακα, ούτε θα ευχαριστηθώ από τη δύσκολη θέση κάποιου.
[Αν αυτό βέβαια ειπώθηκε στην τηλεόραση, γιατί δεν κατάλαβα αν έτσι είναι, ή αν πρόκειται για live εμπειρία που είχε κάποιος. Το παραπάνω σχόλιο ισχύει πάντως)
Jacob