-
Λεύκτρα?
-
Μαντίνεια; Εναντίον Αθηναίων και Σπαρτιατών;
edit
Ax βρε Adis...
-
θεσπιες ειναι...το ειπε κανεις ρε σεις και μου ξεφυγε?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Θεσπιές;εμ πώς να μη σου ξεφύγει;; Λιώσαμε!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
που ειπατε θεσπιες?αν ειπωθηκε και μου ξεφυγε...σορυ...
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 137#640137
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 141#640141 -
-
παιδες σορυ...στη σελιδα δε μου βγηκαν 4-5 ποστς....τωρα που τα εβαλε ο krus σε λινκ εμφανιστηκαν...
-
λεω και γω..τοσο δυσκολο ηταν?
-
Μιας και αναφέραμε τη Θήβα, ποια σημερινή πόλη της Αφρικής ονομαζόταν παλιά Θήβα;
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Μιας και αναφέραμε τη Θήβα, ποια σημερινή πόλη της Αφρικής ονομαζόταν παλιά Θήβα;Το Καρνάκ.
Τι ήταν το Κον Τίκι, τι επιχειρήθηκε με αυτό και από ποιούς?
-
Oύτε στο Σουβλατζίδικο δε γίνεται τέτοιος χαμός....
Πολλή γνώση όμως ρε παιδιά...ΜΠΡΑΒΟ..
-
Σχεδία ήταν με την οποία επιχειρήθηκε (δεν είμαι σίγουρος) ο διάπλους του Ατλαντικού. Από ποιους;
-
Από Νορβηγούς να φτάσουν στο Περού ε;
-
απο τους κατοικους του ισημερινου και της χιλης σε τωρινα γεωγραφικα δεδομενα...για να φτασουν στη χαβαη...
-
Ο χρήστης tony78 έγραψε:
Σχεδία ήταν με την οποία επιχειρήθηκε (δεν είμαι σίγουρος) ο διάπλους του Ατλαντικού. Από ποιους;Όχι στο υπογραμμισμένο.
Από Νορβηγούς να φτάσουν στο Περού ε;
Όχι.
απο τους κατοικους του ισημερινου και της χιλης σε τωρινα γεωγραφικα δεδομενα...για να φτασουν στη χαβαη...
Όχι.
-
Krusenstern
Ο νορβηγός εθνολόγος και αρχαιολόγος [b]Θωρ Χάγιερνταλ έγινε διάσημος με τον περίφημο διάπλου του Ειρηνικού πάνω στη σχεδία 'Κον Τίκι', από τις ακτές του Περού ως την Ανατολική Πολυνησία, στα τέλη της δεκαετίας του 40. Με το εγχείρημά του αυτό ο Χάγιερνταλ θέλησε να επαληθεύσει τη θεωρία του ότι ο πολιτισμός της Πολυνησίας και ειδικώτερα ο πολιτισμός της Νήσου του Πάσχα, προέρχεται από την προκολομβιανή Αμερική και συγκεκριμένα από τους ανδικούς πολιτισμούς.
-
-
καλα δεν το είπα;;
edit: xi δεν το είπα καλα. Σορυ
-
με τα edit χανεται η μπαλα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
με τα edit χανεται η μπαλα...Όντως, αλλά δεν σας προλαβαίνω, απαντήσατε πολλοί μαζί. Οι Νορβηγοί το έκαναν στη σύγχρονη εποχή.
Η ιστορία λέει ότι πρώτοι το έκαναν οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας και έπιασαν στεριά όντως κάπου στο Περού. Προ Κολομβου φυσικά.
Quiz γενικών γνώσεων