-
Να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν θα κουράσω με αυτά που θα πω, αλλά θα ήθελα να μοιραστούμε τις σκέψεις μου. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλοι και δεν είμαι μόνος.
Πρώτα να δηλώσω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω οδηγήσει ορισμένα από τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει. Θα τα αναφέρω πιο κάτω.
Τα σκέφτομαι όλα αυτά γιατί εδώ και καιρό είμαι στην αναζήτηση κάποιου αυτοκίνητου. Λοιπόν είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρω απόφαση. Δεν ψάχνω για χώρους (να μπορούν να ταξιδέψουν 2 ζευγάρια), δε με ενδιαφέρει πολύ η εξωτερική εμφάνιση. Με άλλα λόγια θέλω αυτοκίνητο και όχι μεταφορικό μέσο.
Θυμάμαι ο πατέρας μου πριν 28 χρόνια είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 2 – 3 μοντέλα. Alfetta 1.8, Lancia β 2.0, Renault 20 TS. Κατέληξε στη πρώτη. Εκείνη την εποχή ξέραμε τι θέλαμε και το παίρναμε.
Τώρα ξέρω τι θέλω αλλά δε μπορώ να το πάρω. Να εξηγήσω ότι ποτέ δεν έβαλα δόσεις για να πάρω αυτοκίνητο. Μόνο για 3-4 μήνες αν θα βάλω.
Μέχρι το 1998 δεν κρατούσα πάνω από 3 χρόνια αμάξι. Τώρα το δικό μου είναι ήδη στα 8 χρόνια και της συζύγου στα 10. Στην Αθήνα κυκλοφορώ με παπί και μόνο. Να αναφέρω πως έχουμε ένα Polo III 1,4 μοντ 96 και ένα Rallye 8V 4/98. Και με τα δυο να έχουν 180.000 ΚΜ χωρίς σοβαρά προβλήματα. Ένα από τα δυο θα πουληθεί σε λίγο καιρό ίσως και όχι όμως. Πολύ οικονομικό το Polo και πολύ **ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ **το Rallye.
Έρχομαι στο ζητούμενο. Με 25000 και ούτε λεπτό παραπάνω τι μπορώ να πάρω; Απαντώ μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όχι δεν νομίζω να είμαι περίεργος. Απλά ξέρω τι θέλω. Όταν είχα στη κατοχή μου τα πιο κάτω **Αυτοκίνητα **δεν μπορώ να συμβιβαστώ σήμερα.
• Autobianchi A112 Abarth
• Fiat 127 Sport 1.3 (Βραζιλιάνικο μοτέρ)
• Alfetta 1,8
• Lancia β Coupe 1,3
• Lancia Delta 1,6 HF
• Peugeot 205 Gti 1,6
• VW Golf II Gti 16V 2,0
• Honda Civic Esi 1,6 3p
• Daihatsu Feroza EL II
• Peugeot 106 Rallye 1,6 8V
Όλα αυτά ήταν πραγματικά αυτοκίνητα και τα οδηγούσα. Βρείτε μου σε αυτά τα χρήματα κάτι ανάλογο. Όλα έχουν μια αποκομμένη αίσθηση και δεν τα οδηγείς. είναι σαν να πηγαίνουν μόνα τους.
Το Mini είναι στη κατηγορία μου αλλά είναι μικρό. Το Golf Gti είναι ακριβό. Θα μου πείτε υπάρχει το Gt. Ναι αλλά συγκριτικά με το άλλο το Gti καμία σχέση. Είχα μια σκέψη για 4Χ4 αλλά μετά από κάτι δοκιμές ναυάγησε γρήγορα.
Προσανατολίζομαι σε κάτι μτχ, αλλά πάλι είναι ρίσκο. Να πω πως ποτέ δε θα αγόραζα κάτι που είναι σε μήκος πάνω από 4,40 μ. Το θεωρώ εξαιρετικά μεγάλο για να επιβιώσει στους Ελληνικούς δρόμους.
Θα μπορούσα εδώ να πω ότι και τα κιλά να μην είναι πάνω από 1150, αλλά άντε βρες τώρα τέτοιο αμάξι. Ακόμα και το 207 που είναι «μικρό» ξεπερνά τα 1200.
Ελπίζω να μη σας κούρασα πολύ. Θα είμαι εδώ να ακούσω τις προτάσεις σας. -
Να ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν θα κουράσω με αυτά που θα πω, αλλά θα ήθελα να μοιραστούμε τις σκέψεις μου. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν κι άλλοι και δεν είμαι μόνος.
Πρώτα να δηλώσω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω οδηγήσει ορισμένα από τα καλύτερα, κατά τη γνώμη μου, αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει. Θα τα αναφέρω πιο κάτω.
Τα σκέφτομαι όλα αυτά γιατί εδώ και καιρό είμαι στην αναζήτηση κάποιου αυτοκίνητου. Λοιπόν είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρω απόφαση. Δεν ψάχνω για χώρους (να μπορούν να ταξιδέψουν 2 ζευγάρια), δε με ενδιαφέρει πολύ η εξωτερική εμφάνιση. Με άλλα λόγια θέλω αυτοκίνητο και όχι μεταφορικό μέσο.
Θυμάμαι ο πατέρας μου πριν 28 χρόνια είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 2 – 3 μοντέλα. Alfetta 1.8, Lancia β 2.0, Renault 20 TS. Κατέληξε στη πρώτη. Εκείνη την εποχή ξέραμε τι θέλαμε και το παίρναμε.
Τώρα ξέρω τι θέλω αλλά δε μπορώ να το πάρω. Να εξηγήσω ότι ποτέ δεν έβαλα δόσεις για να πάρω αυτοκίνητο. Μόνο για 3-4 μήνες αν θα βάλω.
Μέχρι το 1998 δεν κρατούσα πάνω από 3 χρόνια αμάξι. Τώρα το δικό μου είναι ήδη στα 8 χρόνια και της συζύγου στα 10. Στην Αθήνα κυκλοφορώ με παπί και μόνο. Να αναφέρω πως έχουμε ένα Polo III 1,4 μοντ 96 και ένα Rallye 8V 4/98. Και με τα δυο να έχουν 180.000 ΚΜ χωρίς σοβαρά προβλήματα. Ένα από τα δυο θα πουληθεί σε λίγο καιρό ίσως και όχι όμως. Πολύ οικονομικό το Polo και πολύ **ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ **το Rallye.
Έρχομαι στο ζητούμενο. Με 25000 και ούτε λεπτό παραπάνω τι μπορώ να πάρω; Απαντώ μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όχι δεν νομίζω να είμαι περίεργος. Απλά ξέρω τι θέλω. Όταν είχα στη κατοχή μου τα πιο κάτω **Αυτοκίνητα **δεν μπορώ να συμβιβαστώ σήμερα.
• Alfetta 1,8
• Lancia β Coupe 1,3
• Lancia Delta 1,6 HF
• Peugeot 205 Gti 1,6
• VW Golf II Gti 16V 2,0
• Honda Civic Esi 1,6 3p
• Daihatsu Feroza EL II
Όλα αυτά ήταν πραγματικά αυτοκίνητα και τα οδηγούσα. Βρείτε μου σε αυτά τα χρήματα κάτι ανάλογο. Όλα έχουν μια αποκομμένη αίσθηση και δεν τα οδηγείς. είναι σαν να πηγαίνουν μόνα τους.
Το Mini είναι στη κατηγορία μου αλλά είναι μικρό. Το Golf Gti είναι ακριβό. Θα μου πείτε υπάρχει το Gt. Ναι αλλά συγκριτικά με το άλλο το Gti καμία σχέση. Είχα μια σκέψη για 4Χ4 αλλά μετά από κάτι δοκιμές ναυάγησε γρήγορα.
Προσανατολίζομαι σε κάτι μτχ, αλλά πάλι είναι ρίσκο. Να πω πως ποτέ δε θα αγόραζα κάτι που είναι σε μήκος πάνω από 4,40 μ. Το θεωρώ εξαιρετικά μεγάλο για να επιβιώσει στους Ελληνικούς δρόμους.
Θα μπορούσα εδώ να πω ότι και τα κιλά να μην είναι πάνω από 1150, αλλά άντε βρες τώρα τέτοιο αμάξι. Ακόμα και το 207 που είναι «μικρό» ξεπερνά τα 1200.
• Alfetta 1,8
• Lancia β Coupe 1,3
• Lancia Delta 1,6 HF
• Peugeot 205 Gti 1,6
• VW Golf II Gti 16V 2,0
• Honda Civic Esi 1,6 3p
• Daihatsu Feroza EL II
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Έρχομαι στο ζητούμενο. Με 25000 και ούτε λεπτό παραπάνω τι μπορώ να πάρω;Ένα ΜΧ-5. Κι εγώ τα ίδια φιλοσοφικά ερωτήματα με εσένα είχα, γι' αυτό κατέληξα σε αυτό. Ήθελα κι εγώ ένα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, όχι ένα μεταφορικό μέσον.
Τώρα θα πουν μερικοί, 'ε, βέβαια, τι θα έλεγε το πορωμένο', αλλά...ποσώς με ενδιαφέρει
-
Η αλήθεια είναι πως οι επιλογές δν είναι πολλές αλλά όχι ότι δεν υπάρχουν.
Ειδικά μτχ με λίγα χλμ υπάρχουν πολλα.
ΜΧ5,MR2,TypeR,GTi,RX8,Clio2,0
206rc
Mεταχειρισμένα βέβαια όλα τα παραπάνω.
Το πρόβλημα ξεκινάει στο ότι θες και κάποιους χώρους..Το type-R δε σε καλύπτει? -
Αν εχεις παπι και 2ο αμαξι οποτε το θες για....3ο τοτε κοιτα και το rx-8
-
Το mx-5 πιστεύω θα σου δώσει τη ευχαρίστηση που ζητάς αλλά με 25.000Ε μάλλον θα πας το 1.8 (δεν είμαι σίγουρος καθώς δε θυμάμαι τιμές ακριβώς) το οποίο είναι τρομερό κ αυτό αλλά καλύτερο είναι το 2.0
Ένα καθαρόαιμο roadster κατ'εμέ!Από την άλλη μπορείς να δεις την 147 με τα 120 άλογα (ίσως κ τη 2.0lt αλλά δε γνωρίζω πόσο κόστίζει...)
Φεύγεις πλέον από τα καλά του roadster κ πας στα καλά του 3πορτου (δε σε ενδιαφέρουν οι χώροι είπες)
Αμάξι με σπορ χαρακτήρα κ η καλύτερη πρόταση, τουλάχιστον, στα 1600κ.εκ.Εγώ μόνο αυτά τα 2 θα σου προτείνω αφού με αυτά είμαι κολλημένος κ τα θεωρώ **αυτοκίνητα **(το καθένα με το δικό του προσανατολισμό βέβαια!)
Ό,τι κ αν αποφασίσεις να πάρεις πάντως, να σου είναι καλοτάξιδο με πολλά κ ασφαλή χιλιόμετρα!!
-
Type-R.
-
Υποθέτω μιλάει για καινούργιο, οπότε το Type-R και το MR2 μένουν εκτός.
Τα GTi, Clio και 206 που είπες Σταύρο δε νομίζω ότι θα ικανοποιήσουν τον rallye40, αν τον 'ψυχολόγησα' σωστά από αυτά που έγραψε...
-
206 rc
-
Θέμη εννοείς για την ''αγνότητα'' του σπορ χαρακτήρα τους?
Το 206 κ το Clio,απ'ότι έχω διαβάσει βέβαια,πλησιάζουν αρκετά την παλία σχολη. -
Αν ήθελα κάτι σαν το mx5, δεν θα το σκεφτόμουν και πολύ. Το προηγούμενο μοντέλο είναι πολύ καλό και μπορώ να το βρω και 2λιτρο. Για μτχ όμως σκέφτομαι σαν τελευταία λύση.
Η Alfa δεν είναι αυτή που γνώρισα. Με έχει ξενερώσει.
Το 206 RC δεν είναι αυτό που μπορούσε να βγάλει η Peugeot.
Με λίγα λόγια δε θέλω να πάρω κάτι και να πω μετά, «και τι κατάλαβα τώρα!!!»
Μια φορά έγινε αυτό με το Civic. Ιούνιος 92 μετά από το Golf II. Θυμάμαι πως δεν το κράτησα ούτε 6 μήνες. -
Κάτι σε RX-8; Φοβερό αυτοκίνητο, πραγματικά (κατ' εμέ)!! Και είανι ακριβώς αυτό που ΔΕΝ θα πεις 'και τι κατάλαβα τώρα', αλλά θα πεις 'ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ'
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Κάτι σε RX-8; Φοβερό αυτοκίνητο, πραγματικά (κατ' εμέ)!! Και είανι ακριβώς αυτό που ΔΕΝ θα πεις 'και τι κατάλαβα τώρα', αλλά θα πεις 'ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ'Αν δεν ειχε τις 2 πίσω πόρτες θα το εξέταζα. Ασε που είναι και ολυ βενζινοβόρος ο Wankel.
Αν βγει 2λιτρο turbo 207 με 200+ και κρατημένο βάρος ισως να αξίζει.
Αλλιώς με βλέπω να μαζεύω κανα ευρω παραπάνω και να περιμένω το νεο Type R -
Μάλλον το νέο Type-R είναι αυτό για το οποίο πρέπει να περιμένεις (και να συγκεντρώσεις και το ποσό που είναι πλέον των 25k)...
-
Έρχομαι στο ζητούμενο. Με 25000 και ούτε λεπτό παραπάνω τι μπορώ να πάρω;- MX-5
- Ρώτα στη Fiat για Alfa 156 2.0. Πρέπει να έχουν περισσέψει.
- 206 RC
- 207 Turbo (έρχεται)
- Golf GT
- Leon 2.0FSi
Αν θέλεις μεταχειρισμένο, η λίστα μεγαλώνει ΠΟΛΥ!
-
Κάτι σε RX-8; Φοβερό αυτοκίνητο, πραγματικά (κατ' εμέ)!! Και είανι ακριβώς αυτό που ΔΕΝ θα πεις 'και τι κατάλαβα τώρα', αλλά θα πεις 'ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ'
Αν δεν ειχε τις 2 πίσω πόρτες θα το εξέταζα. Ασε που είναι και ολυ βενζινοβόρος ο Wankel.
Αν βγει 2λιτρο turbo 207 με 200+ και κρατημένο βάρος ισως να αξίζει.
Αλλιώς με βλέπω να μαζεύω κανα ευρω παραπάνω και να περιμένω το νεο Type Rαυτο να κανεις !!!!!!!!!!!!!
-
Το 206 RC δεν είναι αυτό που μπορούσε να βγάλει η Peugeot.
Με λίγα λόγια δε θέλω να πάρω κάτι και να πω μετά, «και τι κατάλαβα τώρα!!!»
Μια φορά έγινε αυτό με το Civic. Ιούνιος 92 μετά από το Golf II. Θυμάμαι πως δεν το κράτησα ούτε 6 μήνες.Νομίζω ότι εφόσον σκέφτεσαι έτσι (και καλά κάνεις) και κρίνοντας από τα αυτοκίνητα που είχες μέχρι τώρα όντως δεν υπάρχει κανένα καινούργιο αυτοκίνητο να σε ικανοποιήσει, σε αυτά τα λεφτά.
Η δική μου πρόταση είναι: πάρε οποιοδήποτε 1600άρι supermini ή μικρομεσαίο και κράτα το Rallye, για όταν θες να οδηγήσεις.
Το 206RC ίσως θα ήταν καλή εναλλακτική (όχι όμως τόσο καλό όσο το 106 στην εποχή του) αλλά αν δεν κάνω λάθος η παραγωγή του έχει σταματήσει και πλέον υπάρχουν μόνο 4-5 αυτοκίνητα στο στοκ της Lion.
(τα 206 που θα βγαίνουν για τα επόμενα χρόνια θα είναι μέχρι 1.6) -
Το νέο Type-R θα κοστίζει πολύ ακριβά. Αφού το απλό 1800άρι ξεκινάει από 22-23.000 και ο Σαρακάκης βάζει φωτιά στα 'ειδικά' μοντέλα, πιστεύω ότι μιλάμε για μια 30ρούμπα, άρα γιατί να μην πάει κατευθείαν στο GTi από τώρα χωρίς αναμονή;
-
δες type-r και κλιο διλιτρο...
Μήπως ζητάω πολλά;