-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Σιγουρα ο Μπαφετ θα ηταν σε καλυτερη **οικονομικη κατασταση **εαν κρατουσε τα 37ΔΙΣ και ας φορολογουντω.
H καλύτερη ατάκα της συζήτησης και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη!!!
Θα ήταν σε καλύτερη 'οικονομική κατάσταση'!.... Ενώ τώρα, και μέχρι να πεθάνει, τι θα του λείψει ρε φίλε;;;... Μήπως θα μετακομίσει σε διαμέρισμα και θα τρώει με πλαστικά μαχαιροπήρουνα;...Έχετε χάσει τελείως το μέτρο μερικοί εκεί κάτω. Να 'ναι καλά το 'όνειρο' σας και το κυνήγι του.
Ο λογος που το ειπε ειναι οτι δεν χρειαζοτανε να δωρησει 30 δισ για να γλυτωσει φορους. Μπορουσε να τα κρατουσε και ακομα με την φορολογια δεν θα τους κοστιζε τοσο πολυ. Ο Buffet δεν τα εδωσε για μην εχει να φαει η να μην εχουν οι κληρονομοι τοτ τα μεσα να ζησουν παρπανω απο ανετα.
Ειναι παραγματικα καταπληκτικο πως τα χωριζετε και τα γυριζετε αναποδα και τα διαστρευλωνετε για να βγαλετε αυτο που θελετε. Αυτο μου θυμιζει κατι δημοσιογραφικα (που κανουν οτιδηποτε να βγαλουν την ειδηση και να εχουν το ακροατηριο)
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Σιγουρα ο Μπαφετ θα ηταν σε καλυτερη **οικονομικη κατασταση **εαν κρατουσε τα 37ΔΙΣ και ας φορολογουντω.
H καλύτερη ατάκα της συζήτησης και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη!!!
Θα ήταν σε καλύτερη 'οικονομική κατάσταση'!.... Ενώ τώρα, και μέχρι να πεθάνει, τι θα του λείψει ρε φίλε;;;... Μήπως θα μετακομίσει σε διαμέρισμα και θα τρώει με πλαστικά μαχαιροπήρουνα;...Έχετε χάσει τελείως το μέτρο μερικοί εκεί κάτω. Να 'ναι καλά το 'όνειρο' σας και το κυνήγι του.
Ο λογος που το ειπε ειναι οτι δεν χρειαζοτανε να δωρησει 30 δισ για να γλυτωσει φορους. Μπορουσε να τα κρατουσε και ακομα με την φορολογια δεν θα τους κοστιζε τοσο πολυ. Ο Buffet δεν τα εδωσε για μην εχει να φαει η να μην εχουν οι κληρονομοι τοτ τα μεσα να ζησουν παρπανω απο ανετα.
Ειναι παραγματικα καταπληκτικο πως τα χωριζετε και τα γυριζετε αναποδα και τα διαστρευλωνετε για να βγαλετε αυτο που θελετε. Αυτο μου θυμιζει κατι δημοσιογραφικα (που κανουν οτιδηποτε να βγαλουν την ειδηση και να εχουν το ακροατηριο)
Το 'ακροατήριο' σίγουρα το βρήκαμε σ'εσένα, που τσίμπησες κατευθείαν (ο gavriil1 ήταν φαίνεται σε conference call όλη μέρα και δε μπορούσε ν'απαντήσει ο ίδιος γιατί το έγραψε και τι εννοούσε ).
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εσείς εκεί μας δείχνετε με κάθε ευκαιρία ότι το μόνο μέτρο που έχετε για την 'οικονομική κατάσταση' κάποιου είναι το ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ, όταν από ένα σημείο και πέρα, όπου δεν σου κάνει πρακτικά καμία διαφορά αν έχεις 10 δις παραπάνω ή 30 δις παραπάνω, η 'οικονομική κατάσταση' είναι απλά 2 λέξεις: 'FILTHY RICH'. O όρος 'οικονομική κατάσταση' σε αυτό το επίπεδο φαντάζει πραγματικά ΑΣΤΕΙΟΣ και η ακριβής αποτίμηση της περιουσίας του ατόμου δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα για την ποιότητα ζωής του ΙΔΙΟΥ (πέρα ίσως από ηλίθιες κόντρες μεταξύ 'επιτυχημένων μεγιστάνων' σε φυλλάδες και περιοδικά).
Γι αυτό το 'θα ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση αν τα κρατούσε' μου φαίνεται πραγματικά αστεία διαπίστωση. Λες και θέλουμε να πούμε ότι 'ο Νίκος θα ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση αν δε χάριζε το Σουμπαρού', ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ η μία περίπτωση με την άλλη. Πολύ περισσότερο θα σεβόμουν εσένα αν χάριζες τ'αμάξι σου για φιλανθρωπικούς σκοπούς, που το πιθανότερο είναι ότι θα σου λείψει, παρά τον άλλο που χάρισε το τρελό ποσό που δε θα του κάνει καμία διαφορά για την υπόλοιπη ζωή του.
Φιλε μου ειναι αντιπαθεια σε οτι Αμερικανικο, μεμψημοιρια και ζηλεια.
...
Το να ειναι καποιος πετυχημενος και να εχει πολλα λεφτα θεωρειται συνωνυμο με το εχει κανει της παναγιας τις παρανομιες.Σόρι αλλά το 'αμερικάνικο' από που το έβγαλες ρε τιτσατάκι;
Πάλι υποθέσεις κάνεις και νομίζεις ότι πίσω από οποιαδήποτε δυσπιστία κρύβεται το μίσος προς την Αμερική, έτσι;...Καλα πρεπει να αστειευεσαι. Κοιτα τις δημοσιευσεις. Απο τις ΗΠΑ τη χωρα των κατευθυνομενων μεχρι απο που ειναι ο Bill Gates και ο Buffet απο την Ουγκαντα; Η αν θελεις ποιος ανοιξε το θεμα; Τι ειναι αυτο αγαπη για την Αμερικη;
Σε λιγο θα μου πεις οτι αρχισατε να αγαπατε τις ΗΠΑ. Που θα ειναι το λιγοτερο αστειο. Το οτι η μεγαλη πλειοψηφεια αντιπαθει τις ΗΠΑ ειναι γεγονος εδω μεσα. Και οι λογοι ειναι ακριβως οτι εγραψα παραπανω.
Η απο τον αλλο με τη γνωμη που οταν ενας πλουτιζει οι αλλοι ψοφανε της πεινας. Δηλαδη κανενας δεν επιτρεπεται να κανει επιχειρηση και τα πλουτιζει. Μονο ολοι μαζι στην φτωχια. Μου θυμιζει τις γνωμες της μαμας Ρωσιας (οταν ηταν ΕΣΣΔ). Ολοι στην φτωχια με 3 και 60 και θανατος στους μπουρζουαδες καπιταλες. Παραλογισμος μιλαμε.
Δεν αστειεύομαι καθόλου, μάλλον εσύ πρέπει ν'αστειεύεσαι. Αν όχι, το θεωρώ ΛΥΠΗΡΟ να τα εξηγείς/εξηγείτε (ο gavriil1 κι εσύ) όλα μέσω του 'μίσους προς τις ΗΠΑ'. Και Καναδός να ήταν, Σαουδάραβας, Έλληνας, ή ο,τιδήποτε άλλο, οι απορίες και η καχυποψία θα ήταν ακριβώς οι ίδιες. Αλλά σας βολεύει φαίνεταιι, έχετε βρει την εύκολη εξήγηση για όλα, εκεί. 'Για ότι δε σας αρέσει, φταίει το μίσος σας προς τις ΗΠΑ'.
Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.
Όσο για τα υπόλοιπα, για επιχειρήσεις, πλουτισμό, 'μαμά Ρωσία', 'όλοι μαζί στη φτώχεια' κλπ τα βρίσκω εξίσου ξεκαρδιστικά. Λες και είπε κανείς 'όχι στις επιχειρήσεις', λες και δεν υπάρχει μέση λύση, λες και το 'λιγότεροι ζάμπλουτοι, περισσότεροι με οικονομική άνεση' και το 'καλύτερη κατανομή του πλούτου' σημαίνει... 'όλοι φτωχοί'!!!
Το ποιός έχει τάση να τα διαστρεβλώνει και να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα είναι ολοφάνερο. Αν το ξεπεράσετε αυτό, και δεχτείτε ότι δεν έχετε το τέλειο σύστημα, την τέλεια κατανομή του πλούτου, τις τέλειες προοπτικές για το μέλλον σε ό,τι αφορά όλους αυτούς τους παράγοντες, μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά. Αν και μάλλον δε θέλετε ν'ακούσετε την άλλη άποψη εκεί...
(EDIT: Nα θυμίσω το link του asimov από άλλο τόπικ, που κλασικά έμεινε ασχολίαστο; )
-
-
Δεν μαζευομαστε λεω γω να ανοιξουμε κανενα φιλανθρωπικο ιδρυμα μπας και μας κανουν και εμας καμια δωρεα ????
Με τα φραγκα που θα μαζευτουν, εφυγα για την νεα Murcielago με τα 650 αλογα -
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Θεωρώ το ποσό εξωφρενικό!
Δεν έχει κληρονόμους ή δεν τα έχει καλά μαζί τους;
Εχει κληρονομους. Αλλα δεν πιστευει σε δυναστειες οπως ειπε σημερα.
Σε πήρε τηλ; φαξ; ταχυδρομικό περιστέρι;
Οι εξυπναδα τρεχει απ'τα μπατζακια...
Ο Μπαφετ ειναι the top story on business news σημερα. Ειναι σε ολα τα καναλια σε live συνεντευξεις κτλ με τον Gates και την Melinda Gates. Γραφω αυτα που ακουω και βλεπω που εχουν πει ηδη.
Και προς τι η τόσο στενη παρακολουθηση των κυριων αυτών;
γαβρίλη καλό ειναι μεν αυτό που κανουν, αλλά οταν συνοδευεται από δημοσιοτητα και φωτα και προβολεις και συνεντευξεις, μου φαινεται κομματακι δυσκολο να πιστέψω ότι το κανουν γιατί ενδιαφερονται πια τόσο πολύ για τα προβλήματα του κοσμου.
Για μερικους με συγκεκριμενα πιστευω, οτι και εαν κανει καποιος απο την 'καλη του την καρδια' δεν προκειτε να αντιληυθει ως αυτο. Ειναι θεμα τροπου σκεψης βλεπεις.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι όταν κάποιος είναι πλούσιος δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και παλιάνθρωπος ή ότι κάνει τα πάντα για το συμφέρον του. Μπορεί να το κάνει για την υστεροφημία, μπορεί να το κάνει από ανθρωπισμό, μπορεί να το κάνει από χίλιους άλλους λόγους εκτός του κέρδους.
Μη ξεχνάμε ότι τόσο ο Bill Gates, όσο και ο Warren Buffet είναι αυτοδημιούργητοι, κάτι που σημαίνει ότι δε γεννηθήκαν στον πλούτο και ως εκ τούτου έχουν γνωρίσει και τον 'πραγματικό' κόσμο ζώντας και αυτοί ως απλοί και άγνωστοι άνθρωποι.
Όταν κάποιος λοιπόν έχει λεφτά που μπορούν να εξαγοράσουν ολόκληρες χώρες πιστεύω ότι μπορεί και μόνο από απλό ανθρωπισμό να κάνει μια τέτοια πράξη. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι την περιουσία τους αυτοί οι άνθρωποι την έφτιαξαν με καθαρά νόμιμες ενέργειες, τίποτα όμως δε μπορεί να υποβαθμίσει αυτή τους την κίνηση. Και στην Ελλάδα έχουμε πολλά παραδείγματα πλουσίων που προσφέρουν, μιλάμε όμως συνήθως για απειροελάχιστα ποσοστά των περιουσιών τους. Τελευταίος Έλληνας που έκανε μια κίνησή ισάξια της κίνησης των Bill Gates και Warren Buffet ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος προσέφερε στο Ίδρυμα Ωνάση τη μισή του περιουσία.Εχεις στοιχεια για παραπνομες ενεργειες του Μπαφετ sir?
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Μπραβο οι υποαναπτυκτες χωρες και οι ανθρωποι τους, εχουν αναγκη απο προσβαση σε βιβλιοθηκες και ιντερνετ.. ετσι μπορουν ανετα να βλεπουν τι τρωμε εμεις στο δυτικο κοσμο και να ονειρευονται νοστιμιες...
Τοσες πραγματικες φιλανθρωπικες οργανωσεις υπαρχουν, σε αυτη του Μπιλυ πηγε και τα εδωσε ????Η unisef τον χαλαγε ? Εγω δεν πιστευω τιποτα απο ολα αυτα... Τα λεφτα αυτα θα αποδωσουν κερδη και στους 2 και οι ανθρωποι των υποαναπτυκτων χωρων, θα συνεχισουν να πεθαινουν της πεινας.
Οταν εχεις ζησει με στερησεις και μετα πλουτησεις, θα εκανες τα παντα για να μην ξαναβρεθεις στην ιδια θεση........UNICEF
Why dont I flush my money down the toilet, ποιο πολυ αξια θα επερναν ετσι.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τοσες πραγματικες φιλανθρωπικες οργανωσεις υπαρχουν, σε αυτη του Μπιλυ πηγε και τα εδωσε ????Η unisef τον χαλαγε ?
Ξέρεις το περιεχόμενο του έργου που επιτελεί το ίδρυμα 'Bill & Melinda Gates Foundation';
Αν όχι τότε πώς μπορείς και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα;
Μπες λίγο εδώ: http://www.gatesfoundation.org/default.htm , διάβασε και μετά σχολίασέ το αν θεωρείς ότι δεν επιτελεί ανθρωπιστικό έργο.Εγω δεν πιστευω τιποτα απο ολα αυτα... Τα λεφτα αυτα θα αποδωσουν κερδη και στους 2 και οι ανθρωποι των υποαναπτυκτων χωρων, θα συνεχισουν να πεθαινουν της πεινας.
Ασε! Οπως εγραψα. Εαν δεν θελει να ξερει και να βλεπει καποιος, δεν εχει σημασια τι συμβαινει απο πλευρας facts ανα τον κοσμο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τοσες πραγματικες φιλανθρωπικες οργανωσεις υπαρχουν, σε αυτη του Μπιλυ πηγε και τα εδωσε ????Η unisef τον χαλαγε ?
Ξέρεις το περιεχόμενο του έργου που επιτελεί το ίδρυμα 'Bill & Melinda Gates Foundation';
Αν όχι τότε πώς μπορείς και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα;
Μπες λίγο εδώ: http://www.gatesfoundation.org/default.htm , διάβασε και μετά σχολίασέ το αν θεωρείς ότι δεν επιτελεί ανθρωπιστικό έργο.Εγω δεν πιστευω τιποτα απο ολα αυτα... Τα λεφτα αυτα θα αποδωσουν κερδη και στους 2 και οι ανθρωποι των υποαναπτυκτων χωρων, θα συνεχισουν να πεθαινουν της πεινας.
Το ίδρυμα 'Bill & Melinda Gates Foundation' έχει ενεργητικό 30 δις δολ. Αυτά πού πιστεύεις ότι βρεθήκαν; Δωρεά του Bill Gates ήταν την οποία θα μπορούσε να μην έχει κάνει ποτέ και να έχει 80 δις δολ. περιουσία αντί για 50 δις δολ. Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι το 1,5 δις δολ. που διέθεσε πέρισυ το ίδρυμα δε χρησιμοποιήθηκε για την παροχή ανθρωπιστικού έργου; Ο Warren Buffet απ' την άλλη δήλωσε ότι θα δώσει σταδιακά 37 δις δολ. από τα 40+ δις δολ. της περιουσίας του σε ιδρύματα παροχής ανθρωπιστικού έργου με κυριότερο το 'Bill & Melinda Gates Foundation'. Εσύ δεν πιστεύεις ότι αυτά θα αξιοποιηθούν για την παροχή ανθρωπιστικού έργου; Δηλαδή θεωρείς ότι θα ήταν καλύτερα να τα κρατήσει και να κάθονται στην τράπεζα; Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι εννοείς όταν λες ότι αυτά τα λεφτά που θα δώσουν θα τους αποδώσουν κέρδη! Πες μου έναν τρόπο που έχοντας 10 ευρώ και προσφέροντας τα 9 ευρώ καταλήγεις τελικά κερδισμένος γιατί θα τρελαθώ με αυτά που ακούω.
Οταν εχεις ζησει με στερησεις και μετα πλουτησεις, θα εκανες τα παντα για να μην ξαναβρεθεις στην ιδια θεση........
Και ποιός σου είπε ότι θα βρεθούν οι κληρονόμοι του Bill Gates ή του Warren Buffet σε οικονομικές στενότητες; Πιστεύεις ότι αν αντί για 40+ δις δολ. μείνουν με π.χ. 10 δις δολ. δε θα έχουν να φάνε; Σε πληροφορώ ότι πάνω κάτω τόσα έχει η οικογένεια Λάτση, η οποία είναι η 51η στη λίστα των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου και δε νομίζω ότι πάσχουν οικονομικά.
ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή! Τέτοια καχυποψία και τέτοιος φθόνος είναι αδικαιολόγητος. Και γω θα ήθελα να έχω κάποια δις δολ. περιουσία, το ότι δεν την έχω όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να θάβω και να κατηγορώ αυτούς που τα έχουν και ειδικότερα αυτούς που θελήσαν να κάνουν μια καλή πράξη με αυτά.
Εχει υπολογιστει οτι το Ιδρυμα Gates εχει σωσει γυρω στις 500,000 ζωες μονο μεσα στα λιγα χρονια που λειτουργει. Αυτο ειναι μονο η αρχη. Με τα λεφτα του Μπαφετ το παραπανω ποσο θα ειναι στα 50,000,000 σε 10 χρονια ανετα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή! Τέτοια καχυποψία και τέτοιος φθόνος είναι αδικαιολόγητος. .
Τοσο και χειροτερα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μια μικρή διευκρίνηση: όταν λέμε ότι ο Gates ή ο Buffet έχουν περιουσία Χ δις, δεν είναι σε μετρητά στην τράπεζα (ΟΚ, κάποια λίγα είναι). Σε μετοχές είναι και άρα η περιουσία αυτή δεν είναι πραγματική (αν αύριο γίνει κραχ, αντίο) ούτε άμεσα ρευστοποιήσιμη (αν θελήσει να πουλήσει ο Gates προσωπικά ή το Bill & Melinda τις μετοχές του, η τιμή της μετοχής της M$ θα πάει στο υπόγειο).Βέβαια, η ιστορία με το $100 laptop δείχνει πως καλή η φιλανθρωπία, αλλά μην ξεχνάμε και την κονόμα
Οπως και να έχει, μπράβο στον Gates και στον Buffet (προσωπικά δεν πιστεύω στην φιλανθρωπία σαν το ενδεδειγμένο μέσο ανακούφισης του πόνου των ανθρώπων (από το να τον θεραπεύεις καλύτερα να τον προλαμβάνεις) αλλά σίγουρα κάτι κάνει).
Σε μετοχες ειναι τα περισσοτερα ομως μετοχες που πανε επανω μονο τα τελευταια...α.. '250 χρονια'. Με αλλα λογια, δεν θα ηταν τοσα εαν δεν ηταν σε μετοχες. Εαν γινει αυριο κραχ, coulda, woulda, shoulda, εαν ειμουν σουπερμαν, θα εκανα οτι ηθελα.
Δεν σου φτανει που εμβολιαζουν χιλιαδες παιδια με ενεσεις για 'μαλερια' και δεν πεθαινουν δηλαδη, θες τι ακριβως για να τους αποκαλεσεις φιλανθρωπους in your book? Να κανουν κανα καφε πριν ξυπνησεις και να στον φερουν στο κρεβατι?
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Το να μιλάνε αυτοί οι τύποι για φιλανθρωπία, είναι σα να ακούω λιοντάρι να δηλώνει χορτοφάγος!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!Και βέβαια πιστεύω το όσα μας μετέφερε ο Γαβριήλ, όμως το πιο εύστοχο σχόλιο τ άκουσα απ τον nass:
Οι περιουσίες που ακούμε είναι στα χαρτιά, στις μετοχές...Εσυ οπως και ο Νασος δεν καταλαβαται. Το ενεργητικο του ιδρυματος Gates ειναι πραγματικο. Οχι σε μετοχες. Αυτα που αγοραστηκαν για τα παιδια της Αφρικης και οι χιλιες ερευνες για διαφορες αρρωστιες και ολα αυτα που εχει κανει το ιδρυμα μεχρι τωρα εχουν πληρωθει με χρηματα, απο αυτα που μπορεις να τα πιασεις και να τα ανταλλαξεις.
ΟΙ περιουσιες των Gates και Μπαφετ τι σχεση εχουν σε τι ειναι με την φιλανθρωπια? Λες να πεσει η τιμη της μετοχης της Berkshire Hathaway κατα 90% του χρονου ή σε 5 χρονια? Εγω λεω πιο πανω οτι θα ειναι και παλι. Αλλα αυτο τι σχεση εχει με το Ιδρυμα και αυτα που κανει και εχει κανει μεχρι τωρα?
-
ζητω ο Μπους
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Θεωρώ τις ΗΠΑ την κοινωνία της απόλυτης κατεύθυνσης και καθοδήγησης, σε βαθμό που τίποτα να μην είναι τυχαίο.Ακόμη και τέτοιου είδους κινήσεις...
Φυσικα και την θεωρεις ετσι και χειροτερα μαλιστα. Ειναι οφθαλμοφανες κατι τετοιο.
Το ποια ειναι τα facts, εναι μια εντελως διαφορετικη συζητηση.
Οπως π.χ. ειναι μια αλλη συζητηση οι πολλες και τεραστιες φιλανθρωπικες δωρεες Ελληνων κατα καιρο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το πως αποκτήθηκε η περιουσία ειναι, βεβαια, ενα θέμα. Υπό όρους σκληρού καπιταλισμού, φαντάζομαι, αλλά αυτοί, δυστυχώς, είναι οι κανόνες του παιχνιδιού κι εχω υπ' όψιν ξένους κι εγχώριους μεγιστάνες που ούτε γι' αστείο δε συζητούν τέτοιο ενδεχόμενο.... ..Ε βλεπεις και οπως ξερεις δοκιμασαμε και τον κουμουνισμο αλλα δραχμη δεν βγηκε. Αρα ειπαμε να δωσουμε μια ευκαιρια στον καπιταλισμο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Θα ήθελα, βέβαια, να μην υπήρχαν Μπαφετ να 'χαρίζουν', αλλά ένας καλύτερος κόσμος, που δε θα χωρούσε τετοιους μεγιστάνες, αλλά πολλά δισεκατομμυρια χορτασμένους ανθρώπους. (Προς το παρόν) βολεύομαι με ό,τι έχω...
Και εγω θα ηθελα να ειμουν Superman. Αλλα βλεπεις δυσκολο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αντε να τα δωσει και ο γκειτς....
Εχεις 'δει' ποσα εχει δωσει ο Γκειτς μεχρι σημερα sir?
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πραγματικά πάντως δε μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια δυσπιστία
Το να έχει λεφτά κανείς είναι κακό πράγμα; Τον κάνει παλιάνθρωπο;Ναι. Και εαν ειναι και αμερικανακι με λεφτα τον κανει χειροτερο απο παλιανθρωπο. Τον κανει χιονανθρωπο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Τελικά μερικοί άνθρωποι είναι τρελά κολλημένοι...Ποιο τρελα και απο τα λεφτα των Γκειτς και Μπαφετ
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Το πως αποκτήθηκε η περιουσία ειναι, βεβαια, ενα θέμα. Υπό όρους σκληρού καπιταλισμού, φαντάζομαι, αλλά αυτοί, δυστυχώς, είναι οι κανόνες του παιχνιδιού κι εχω υπ' όψιν ξένους κι εγχώριους μεγιστάνες που ούτε γι' αστείο δε συζητούν τέτοιο ενδεχόμενο.... ..
Ε βλεπεις και οπως ξερεις δοκιμασαμε και τον κουμουνισμο αλλα δραχμη δεν βγηκε. Αρα ειπαμε να δωσουμε μια ευκαιρια στον καπιταλισμο.
Η μόνη περίοδος κατα την οποία οι ΗΠΑ δοκιμασαν τον κομμουνισμο ηταν στα γυρισματα του... 'Red dawn' Ή μήπως ησουνα στην ΚΝΕ πιτσιρικάς;
Και εγω θα ηθελα να ειμουν Superman. Αλλα βλεπεις δυσκολο
Έχεις στοιχεία; Εχεις αποδείξεις;
Δωρεά $37 Δις του Warren Buffet σε φιλανθρωπικό ίδρυμα