-
Γιατί δεν πάτε να κάνετε ένα τεστ ντράιβ να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές?
Δεν νομίζω ότι υπάρχει ευκολότερο πράγμα από το να διαπιστώσεις ποιο από τα 2 έχει καλύτερο τιμόνι!
Προσωπικά,δεν θεωρώ τα λεγόμενα των Άγγλων ευαγγέλιο...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εκδόσεις βενζίνης ή diesel;
οι diesel ήταν.
μήπως οι diesel έχουν κλασικό υδραυλικό; -συμβαίνει σε μερικά μοντέλα πχ Mazda 3 και δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας-
Σωστός! Παρ' όλα αυτά, στα πινακάκια του συγκριτικού οι Άγγλοι έχουν γράψει μόνο 'power steering', και καθάρισαν. Άντε να βγάλεις άκρη μετά...
-
Η γκάμα των Clio έχει μόνο ηλεκτρική υποβοήθηση. Υδραυλικό δεν υπάρχει πουθενά από όσο ξέρω.
...τώρα, περί τιμονιών...
Εδώ έχουμε αριθμούς και σχεδόν αμφισβητούνται, σε αίσθηση και ακρίβεια θα βγάλουμε άκρη; Πολλή επιθετικότητα βλέπω.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Προσωπικά,δεν θεωρώ τα λεγόμενα των Άγγλων ευαγγέλιο...
ουτε και γω...οπως και των ελληνων...
-
xtes περασα απο τη λαιον που δουλευει φιλος ο οποιος εχει 307 1.6 περι των 130ιππων(εκκεντροφ106+προγραμμα,κλασικη πλεον μετατροπη)...
ειχε ενα 207 εκει ενω οπως μου ειχε δηλωσει ετοιμαζοταν αυγουστο να παραγγειλει το 207gt...
τελικα του λεω τι θα κανεις?
θα το κρατησω.
γιατι?
γιατι καλο αλλα καλυτερο απο307 δεν ειναι ουτε σε χωρους ουτε σε ποιοτητα ουτε σε πατημα εθνικη... γενικα απο οτι το ειδα εχει ελαχιστα καλυτερους χωρους απο το 206 μου...
ειναι αρκετα πιο αργο απο το 206 1.6 συμφωνα με το παιδι και εν τελει αποδεικνυεται ακομα μια φορα ποσο δυσκολο ειναι να αντικαταστησεις ενα πετυχημενο μοντελο!το τιμονι του ειναι παρα πολυ καλο οπως και γενικα η συμπεριφορα ακομα και του μικρου 1.4 συμφωνα με το παιδι. αυτο δειχνει οτι μαλλον το gt θα ειναι κορυφαιο.
υ.γ το παιδι ειχε πολλα χρονια και 205 gti παλια...δηλαδη εχει οδηγησει αυτοκινητο με τιμονι.............................
υ.γ2. ποσο αραγε εχει το 206 1.4 16ν??? βλεπω αν ψηνω τη γυναικα να παρει ενα ακομα 206 και να τελειωνει το θεμα! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
γιατι καλο αλλα καλυτερο απο307 δεν ειναι ουτε σε χωρους ουτε σε ποιοτητα ουτε σε πατημα εθνικη... γενικα απο οτι το ειδα εχει ελαχιστα καλυτερους χωρους απο το 206 μου...
Γιατί δεν έχει καλή ποιότητα; Εγώ νομίζω ότι είναι ισάξια αν όχι καλύτερο του 307.
-
αυτο που μου τονισε ειναι οτι δεν ειναι ανωτερο....
-
Σήμερα έκανα test drive ένα 207 1.6 στην έκδοση Executive pack
Ας αρχίσουμε με τις πρώτες εντυπώσεις. Εξωτερικά το αμάξι είναι πολύ όμορφο με επιθετικές και αρμονικές γραμμές.
Πάμε μέσα. Η ποιοτητα των υλικών έχει κάνει πραγματικά άλματα σε σχέση με το 206 προσωπικά την θεωρώ καλύτερη του 307 και εφάμιλλη του 407. Μοναδική παραφωνία τα πλαστικά πίσω από τα χειριστήρια του Α/C στην κεντρική κονσόλα. Θα πρέπει να σημείωσω οτι τα ίδια ισχύουν και για την ποιότητα συναρμογής η οποία είναι πραγματικά εξαιρετική για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μονο. Γενικά το εσωτερικό είναι όμορφο και νεανικό αν και θα ήθελα μια καλύτερη οθόνη ( πιο εντυπωσιακή ) ενώ πολυ όμορφα είναι τα όργανα τόσο το σχήμα τους όσο και η γραμματοσειρά. Το δικό μου δεν είχε θερμόμετρο λαδιού αλλά οι εκδόσεις Sport και GT ( αφορά το μοτέρ με τα 150 άλογα ) από όσο είδα έχουν
Σε οτι αφορά την θέση οδήγησης εκεί και αν δεν έχουν γίνει άλματα σε σχέση με το 206. Ο οδηγός κάθεται χαμηλά και το τιμόνι ( με ρυθμιση πάνω-κάτω, μέσα-έξω) έρχεται εκεί οπου ακριβώς το θέλεις ενώ δεν παρατήρησα κάποια εργονομική 'παραξενιά' από αυτές που συνηθίζουν οι Γάλλοι όλα είναι ακριβώς εκεί που τα θές. Μόνη ένσταση οι εξωτερικοί καθρέφτες τους οποίους δεν κατάφερα να ρυθμίσω ακριβώς όπως ήθελα αφού και μικροί είναι και παράξενο σχήμα έχουν και χαμηλά βρίσκονται. Αλλά πιστεύω οτι σίγουρα μετά από λίγο καιρό συνηθίζονται και τελικά βρίσκεται η βέλτιστη ρύθμιση. Τα καθίσματα αν και δεν είναι μπάκετ στηρίζουν σωστά το σώμα και είναι πολύ άνετα παρόλο που είναι σκληρούτσικα ( ξεχάστε ποια τους γαλλικούς καναπέδες ) πιστεύω οτι δεν θα κουράσουν ποτέ τους επιβάτες αφού είναι σωστά σχεδιασμένα.
Βάζω μπρός και ξεπαρκάρω. Και να η πρώτη αρνητική έκπληξη... Μα τι τιμόνι είναι αυτό πραγματικά πανάλφρο, απίστευτα βολικό για επιτόπιους ελιγμούς με μικρές ταχύτητες αλλά άμα είναι έτσι και σε μεγαλύτερες ταχύτητες άστα να πάνε σκέφτομαι. Ευτυχώς το τιμόνι όσο αυξάνουν τα χιλιόμετρα σκληραίνει. Αυτό γίνεται με απίστευτα ομαλό και φυσικό τρόπο και όχι τεχνητά. Το τελικό αποτέλεσμα πολύ καλό. Μάλιστα στην Εθνική το τιμόνι παρουσιάζει μηδενική ασάφεια στην ευθεία. Δεν είχα βέβαια την δυνατότητα να το πάω όπου ήθελα όποτε τα συμπεράσματα μου για την οδική συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι απόλυτα πάντως η αίσθηση που δίνει είναι πολύ καλή και παιχνιδιάρικη. Το μοτέρ είναι απλά επαρκές για τα δικά μου γούστα οπότε θα πήγαινα για το 1.6Τ. Οι προπαραγγελίες έχουν αρχίσει και με 20500 και πραγματικά υπερπλήρη εξοπλισμό νομίζω οτι αποτελεί πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία. Να σημειώσω οτι ο επιλογέας των ταχυτήτων έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Απο άνεση τα πάει αρκετά καλά παρόλο που εντόπισα μια έντονη αντίδραση του πίσω άξονα σε συνεχόμενες και ιδιαίτερα έντονες κυματοειδείς ανωμαλίες με αρκετά χλμ στην Εθνική. Πολύ καλή και ηχομόνωση ενώ ιδιαίτερα αποδοτικός είναι και ο αυτόματος κλιματισμός. Οι χώροι είναι καλοί τόσο για επιβάτες όσο και τις για αποσκευές.
Τέλος η πανοραμική ηλιοροφή είναι must απο τα extra.
Αυτά ελπίζω να μην κούρασα ...τεραστιο post -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οι προπαραγγελίες έχουν αρχίσει και με 20500 και πραγματικά υπερπλήρη εξοπλισμό νομίζω οτι αποτελεί πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία.Το turbo θα βγαίνει και σε 5θ; Η τιμή είναι κανόνι
Θα πάω να το δω συντομότατα...
-
Εγώ για 5θ ρώτησα, η τιμή που έγραψα ειναι για 3θ.
Πλεον του εξοπλισμού των υπερξοπλισμένων 1.6 θα έχει 17αρες ζάντες, πανοραμική ηλιοροφή,φώτα με δέσμη που στρίβει ( απλά όχι Xenon ), απενεργοποιούμενο ESP και μπάκετ καθίσματα με δέρμα/ύφασμα. Δείχνει πολύ καλό. Για να δούμε -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σήμερα έκανα test drive ένα 207 1.6 στην έκδοση Executive pack
Μόνη ένσταση οι εξωτερικοί καθρέφτες τους οποίους δεν κατάφερα να ρυθμίσω ακριβώς όπως ήθελα αφού και μικροί είναι και παράξενο σχήμα έχουν και χαμηλά βρίσκονται.Mirage, διαφωνώ σε αυτό το σημείο. Εγώ που οδήγησα το 207 με φίλο εντελώς διαφορετικών διαστάσεων (εγώ 1.85, εκείνος 1.70) και όταν αλλάζαμε οδηγό, ρυθμίζαμε μόνο το κάθισμα. Οι καθρέπτες είναι πολύ μεγάλοι και στη σωστή θέση.(ειδικά αν έχεις ως μέτρο σύγκρισης το 206 όπως εγώ).
Στα υπόλοιπα που γράφεις είμαι απόλυτα σύμφωνος.
-
Κοίτα εγώ είπα οτι δεν κατάφερα να τους ρυθμίσω όπως ήθελα κοινώς να έχω το ίδιο καλό πεδίο ορατότητας με την Xsara που οδηγώ αυτή την στιγμή. Δεν το πολυκούρασα κι όλας για να λέμε την αλήθεια, αλλά μου φάνηκαν λίγο μικροί.
Σας είπα για την πανοραμική? -
Εν τω μεταξύ, το ελληνικό Top Gear έκανε συγκριτικό με τα ίδια ακριβώς μοντέλα που έκανε και το αγγλικό (clio, 207, g. punto), και το συμπέρασμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο: εκθειάζεται η οδική συμπεριφορά και το τιμόνι του 207, ενώ η αίσθηση του clio χαρακτηρίζεται αποκομμένη.
Ποιον να πιστέψεις τώρα (μέχρι να κάνεις το test drive, εννοείται);
-
Παντως δεν ξερω αν το εχετε παρατηρησει αλλα εχει γεμισει ο κοσμος 207.
Τελικα κανεις απο μας ρε παιδια δεν το εχει παρει?? -
Μήπως τα μπερδεύεις με τα 307;
Όντως, πουλάει σαν ζεστά ψωμάκια! Πρέπει να έχω δει γύρω στα 10 ήδη! Στο ίδιο διάστημα τα GP...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μήπως τα μπερδεύεις με τα 307;Όντως, πουλάει σαν ζεστά ψωμάκια! Πρέπει να έχω δει γύρω στα 10 ήδη! Στο ίδιο διάστημα τα GP...
Funky εχουμε πλακα μου φαινεται.
Αν σου πω οτι εχω δει καμμια 10αρια GP και μονο 2 207???Το ενα μαλιστα το εχει μια κοπελα στην γειτονια μου και το αλλο(αυτο με τις 17αρες) ενας αντιπροσωπος!!!!
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Ποιον να πιστέψεις τώρα (μέχρι να κάνεις το test drive, εννοείται);Κανενα ρε Τασουλη...
Μεσα στα πραγματα εισαι και ξερεις τι γινεται!!!!
Μονο οτι σου αρεσει εσενα.
Δεν πανε να γραφουνε οτι θελουνε. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Εν τω μεταξύ, το ελληνικό Top Gear έκανε συγκριτικό με τα ίδια ακριβώς μοντέλα που έκανε και το αγγλικό (clio, 207, g. punto), και το συμπέρασμα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο: εκθειάζεται η οδική συμπεριφορά και το τιμόνι του 207, ενώ η αίσθηση του clio χαρακτηρίζεται αποκομμένη.Ποιον να πιστέψεις τώρα (μέχρι να κάνεις το test drive, εννοείται);
σκεφτομουν να παω να παρω και τα 2...με τρωει η περιεργεια...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μήπως τα μπερδεύεις με τα 307;Όντως, πουλάει σαν ζεστά ψωμάκια! Πρέπει να έχω δει γύρω στα 10 ήδη! Στο ίδιο διάστημα τα GP...
Εγώ πάλι έχω δει 1 207 και πολλά (ουκ έστιν ο αριθμος ) GP.
-
MDVQ
charmak66
Ίσως στη Θεσσαλονίκη να μην πουλάει καλά ή να αργούν να φέρουν, ξέρω εγώ;Πάντως, ενώ το 207 έχει έρθει σαφώς αργότερα από το Grande Punto, βλέπω σαφώς τακτικότερα το γαλλάκι...Αν σας πω ότι θυμάμαι και ποια χρώματα-ζάντες συνδυασμό έχω δει στο Grande Punto εδώ και πόσο καιρό, δεν θα κάνω πλάκα...πολύ λίγα. Αντίθετα, Yaris II άρχισα να βλέπω πολλά - τα περισσότερα με τυπικό εταιρικό επίπεδο εξοπλισμού.
Φυσικά, το μάτι του funkyreverend ουδόλως επηρεάζει τις πωλήσεις και τα έσοδα των εταιρειών!
Peugeot 207 2006