-
Άλλαξα εξάτμιση (πίσω καζάνι) σε Subaru Forester 99 αλλά δεν έβαλα την εργοστασιακή γιατί μου φάνηκε πολύ ακριβή. Η νέα εξάτμιση (BEDA) που έχω πλέον, εκτός από το ότι έχει πιο μικρό καζάνι, (για το οποίο όμως με ενημέρωσαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα), αποδείχτηκε ότι κάνει πολύ θόρυβο, έχει μικρότερη διάμετρο σωλήνα και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου (πιθανότατα γιατί δεν συνεργάζεται ομαλά με τον εγκέφαλο). Στο κατάστημα που την τοποθέτησα μου πρότειναν να βάλουν άλλη σωλήνα για να 'πετύχουν' την σωστή διάμετρο αλλά δεν δέχονται αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων (πράγμα το οποίο θεωρώ πως πρέπει να γίνει αφού δεν δουλεύει 'σωστά' το αυτοκίνητο.
Τι να κάνω? -
Άλλαξα εξάτμιση (πίσω καζάνι) σε Subaru Forester 99 αλλά δεν έβαλα την εργοστασιακή γιατί μου φάνηκε πολύ ακριβή. Η νέα εξάτμιση (BEDA) που έχω πλέον, εκτός από το ότι έχει πιο μικρό καζάνι, (για το οποίο όμως με ενημέρωσαν ότι δεν θα έχω πρόβλημα), αποδείχτηκε ότι κάνει πολύ θόρυβο, έχει μικρότερη διάμετρο σωλήνα και πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου (πιθανότατα γιατί δεν συνεργάζεται ομαλά με τον εγκέφαλο). Στο κατάστημα που την τοποθέτησα μου πρότειναν να βάλουν άλλη σωλήνα για να 'πετύχουν' την σωστή διάμετρο αλλά δεν δέχονται αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων (πράγμα το οποίο θεωρώ πως πρέπει να γίνει αφού δεν δουλεύει 'σωστά' το αυτοκίνητο.
Τι να κάνω? -
Τι να κάνω? -
Τα ίδια και στο σιβίκ μου (ίδια μάρκα) με πιο μικρή σωλήνα, πιο μικρό καζανάκι και το σημαντικό περισσότερος και κακός θόρυβος.
Δεν έχω προσέξει διαφορά σε επιδόσεις και κατανάλωση αλλά το καζανάκι το έχω 3 χρόνια και δεν έχει χαλάσει παρά τα πολλά αλάτια που τρώει το χειμώνα. Στο συνεργείο το είχε δει κάποιος και είπε 'κρίμα το αμάξι να έχει τέτοια εξάτμιση'. Κακή εξάτμιση αλλά φτηνή και αντέχει.
-
Η μικροτερη διατομη της σωληνας μεταβαλλει δραματικα τα νουμερα που εχει υπολογισει ο κατασκευαστης και πρεπει να αποφευγεται δια ροπαλου!
-
Άλλος ένας ακόμη παθών απο beda σε punto gt.Ακριβώς η ίδια ιστορία.
Χώρια όλα αυτά που είπατε η δικιά μου ήταν και εξαιρετικά βαριά και τα λάστιχα που την συγκρατούσαν μια φορά το χρόνο παρέδειδαν πνεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται.... -
Εγώ αγόρασα το 306 με BEDA...
Πρόσφατα την άλλαξα με Supersprint και το αυτοκίνητο ανέπνευσε...
Η μικρότερη διατομή πνίγει τον κινητήρα και παράγει ΚΑΚΟ θόρυβο ΟΧΙ ΗΧΟ!
Προβληματικη εξάτμιση