-
mafia.. εγκληματικα μυαλα..
καλα ρε, πες τον δειρανε.. πώς ειχαν το σθενος να τον θαψουν;
σοριν ματέι junior κτλκαι στην τελικη για την ψυχοσυνθεση τους φταινε κυριως αλλοι. αυτα 12χρονα παιδια ηταν.
Οπως στις ΗΠΑ, που μπηκε το αλλο το πιτσιρικι ιδιας ηλικιας στο σχολειο με οπλο και καθαρισε τοσα ατομα.
αλλα εμενα με ανησυχει περισσοτερο αυτο που εγινε εδω, γιατι ηταν πιο οργανωμενο. εκει, ναι μεν μαλακια που ειναι ετσι με τα οπλα και που ειχε ο πιτσιρικας οπλο, αλλα λες ενας ηταν, φρικαρισμενος..
εδω ηταν οργανωμενο! -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Κανένας δε γεννιέται αλήτης, δολοφόνος και πρεζόνι..
περιπου..
λενε οτι υπαρχει μια γονιδιακη προδιαθεση. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Κανένας δε γεννιέται αλήτης, δολοφόνος και πρεζόνι..
περιπου..
λενε οτι υπαρχει μια γονιδιακη προδιαθεση.Υπαρχει!!Και λεγεται Συνδρομο 47,ΧΥΥ!!
Παρατηρηθηκε πως η αναλογια ανδρων με αυτο το συνδρομο, ηταν υψηλοτερη στον πληθυσμο των φυλακων υψιστης ασφαλειας και ιδιαιτερα μεταξυ των υψηλοσωμων κρατουμενων!!
Δηλαδη καποιος ο οποιος εφερε την συγκεκριμενη προδιαθεση θα γινοταν πανω απο 183cm και ειχε μεγαλη προδιαθεση στο να αναπτυξει προβληματα συμπεριφορας!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Κανένας δε γεννιέται δολοφόνος ..
Επ' αυτού έχω πολλές αμφιβολίες!
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες η βίαιη συμπεριφορά, η επιθετικότητα, το 'κακό' κλπ να ελέγχονται γονιδικα και απλά κάποιες καταστάσεις (προβληματικές οικογένειες κλπ) θεωρούνται 'εκλυτικοί παράγοντες' που ενεργοποιούν κάποιες παθολογικές καταστάσεις.
Με πρόλαβε ο skye και ο Ammot...
Αν και δε νομίζω να συνέπεσαν 4-5 'υπεράρρενα', χωρίς αυτό να αποκλείεται.
Πάντως το σίγουρο (για μένα) είναι είναι ότι τα παιδιά δεν είναι άγγελοι!
-
το ειπατε ομως πιο σωστα..
εγω ουτε βιολογος ειμαι, ουτε καν κατι σχετικο.
απλα μου φαινεται σωστη η θεωρια αυτη, ειναι γεγονος οτι μπορεις να παρατηρησεις πως περνανε καποιες συμπεριφορες, οπως και χαρακτηριστικα απο γενια σε γενια, και συγκεκριμενα απ´τους γονεις στο παιδι..
το ιδιο γινεται για πολλες παθησεις απ'οσο εχω διαβασει, υπαρχει προδιαθεση ( επιληψια, στεφανιαια νοσος, ψυχωτικες καταστασεις κ.α)
το ιδιο λενε για διαφορες συμπεριφορες, ακομα και για ταση που υπαρχει στον αλκοολισμο, ναρκωτικα, βιαιες συμπεριφορες κλπ)
στις περιπτωσεις συμπεριφορας ομως, δε μπορει να μου γινει σαφες αν προκειται για κατι γονιδιακο, ή απλως επηρεαζονται απο αυτα τα βιωματα, ιοως να ειναι και τα δυο.
πιθανοτατα, πιστευω (χωρις επιστημονικη τεκμηριωση, βαση παρατηρησης) οτι η ψυχοσυνθεση αλλα σιγουρα και η χημεια καθε ατομου επηρεαζεται αρχικα και απο τα γονιδια, αλλα και απο το περιβαλλον, τους γυρω, ακομα και το κλιμα.
το φιλοσοφικο θεμα του ολου ζητηματος, οπως το συνεχιζω, ειναι οτι η εξελιξη μεχρι τωρα μας εχει δειξει οτι συνεβαινε (η εξελιξη) κυριως λογω αναγκης, για την επιβιωση, συμφωνα με τις εκαστοτε συνθηκες, ωστε σιγα-σιγα αυτα τα γονιδια που περνανε απο γενια σε γενια διαφοροποιουνται, συμβιβαζονται ή ακομα και εξαλειφονται επειδη το περιβαλλον το απαιτει.
αυτο ειναι και το πιο περιεργο, δειχνοντας οτι ο ανθρωπος εχοντας την ευκαιρια να καταστρεψει, θα το κανει.
δειχνει ποσο περιεργο ειναι, που σημερα, στις σημερινες κοινωνιες, επιβιωνουν αυτες οι βιαιες συμπεριφορες -
Ο χρήστης skye έγραψε:
στις περιπτωσεις συμπεριφορας ομως, δε μπορει να μου γινει σαφες αν προκειται για κατι γονιδιακο, ή απλως επηρεαζονται απο αυτα τα βιωματα, ισως να ειναι και τα δυο.Αυτο ειναι!!Η επιστημονικα αποδεκτη αποψη σημερα ειναι αυτη, με μεγαλυτερη επιρροη ομως του περιβαλλοντος στη συγκεκριμενη περισταση.
-
Νομίζω ότι το τραβάμε μακρυα.. Ακόμα και αυτό να συμβαίνει, θέλετε να μου πείτε ότι παιδιά που γεννήθηκαν σε υγιές περιβάλλον έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάρουν τέτοιο δρόμο με παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον βίας ή αδιαφορίας (ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο απο τα δύο)? Εγω, ακόμα κι αν δεχτώ τα περί γονιδίων, πιστεύω πως ένας άνθρωπος που γεννιεται και μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με αγάπη και ενδιαφέρον, σε μια οικογένεια σωστή έχει πολυ λιγότερες πιθανότητες να λάβει μερος σε δολοφονία στα 13 του...
Αλλά ακόμα κι αν αφήσουμε τα περί δολοφινίας, παιδιά-έφηβοι που βρίσκονται ή θεωρουν ότι είναι, στο περιθώριο της κοινωνίας έχουν μια μεγαλύτερη τάση προς τη βία, τα ναρκωτικά, τις κακές παρέες και ότι αυτό συνεπάγεται...
Το να δεχτούμε απλά την θεωρία περί γονιδίων και να αφήσουμε το περιβαλλον απέξω είναι το μεγαλύτερο λαθος. Και άλλοι άνθρωποι έχουν οικογενειακό ιστορικό καρδιοπαθειων.. Αν αυτοί καπνίζουν, πίνουν και τρώνε ότι ναναι προφανώς και θα το πάθουν το καρδιακό μια ωρα αρχίτερα! Από αυτους που ζουν κανονικά, κάποιοι όντως μπορεί να πάθουν καρδιακό αλλά κάποιοι όμως θα την γλυτώσουν... (σωστά γιατρέ? )
-
Αυτο ειπα κι εγω...το αν καποιος θα βγει δολοφονος εχει σχεση με μια προδιαθεση απο το γονιδιακο του προφιλ ΑΛΛΑ τον μεγαλυτερο ρολο τον παιζει η επιδραση του περιβαλλοντος πανω σε αυτον...
-
ε καλα, δεν ειπε κανενας οτι δεν παιζει ρολο το περιβαλλον..
σιγουρα, καθοριστικο.
απλα λεμε οτι πιθανοτατα υπαρχει και προδιαθεση οπως εχει παρατηρηθει, και το ποσοστο επιρροης αυτης δεν ειναι ακριβως γνωστο.
παντως, νομιζω (αν και ισως ξεφευγουμε λιγο, νομιζω ομως αξιζει τον κοπο η συζητηση) οτι ο ψυχισμος και η αντιληψη καθε ανθρωπου ειναι κατι αρκετα πολυπλοκο/περιπλοκο με ασαφεις αιτιοτητες, δυσνοητες -εκ πρωτης οψεως συμπεριφορες, αυθορμητες ή μη.
γεγονος ειναι οτι σε καθε περιπτωση, αν ψαχνουμε τι εχει μεγαλυτερη επιρροη, ειτε αν ειναι κατι κυριως γονιδιακο, ειτε ειναι κατι κυριως επικοινωνιακο, θα πρεπει να προβληματισει τον καθενα.
αυτο που πρεπει να καταλαβουμε και θα το ξαναπω, ειναι οτι αυτα που πρεπει να μας βαζει σε σκεψεις ειναι η ομαδικοτητα του εγκληματος, γιατι δεν προκειται για μια μεμονωμενη σκεψη, μια μεμονωμενη περιπτωση που χρειαζεται προσοχη.
Μιλαμε για εγκλημα, και μαλιστα οργανωμενο.
αυτο σημαινει οτι σε τουτη την παρεα ανηλικων παιδιων, υπηρχε κοινη αποδοχη του εγκληματος και σιωπη για 5 μηνες.
Υπηρχε ομαδικοτητα στην εκτελεση και δε μπορουμε να μιλαμε για ενα μεμονωμενο περιστατικο που η ψυχοσυνθεση ενος παιδιου ισως ειναι και αχρηστης σημασιας και αξιοποιησης εκτος στατιστικης πλεον. -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Νομίζω ότι το τραβάμε μακρυα.. Ακόμα και αυτό να συμβαίνει, θέλετε να μου πείτε ότι παιδιά που γεννήθηκαν σε υγιές περιβάλλον έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάρουν τέτοιο δρόμο με παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον βίας ή αδιαφορίας (ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο απο τα δύο)? Εγω, ακόμα κι αν δεχτώ τα περί γονιδίων, πιστεύω πως ένας άνθρωπος που γεννιεται και μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον με αγάπη και ενδιαφέρον, σε μια οικογένεια σωστή έχει πολυ λιγότερες πιθανότητες να λάβει μερος σε δολοφονία στα 13 του...Αλλά ακόμα κι αν αφήσουμε τα περί δολοφινίας, παιδιά-έφηβοι που βρίσκονται ή θεωρουν ότι είναι, στο περιθώριο της κοινωνίας έχουν μια μεγαλύτερη τάση προς τη βία, τα ναρκωτικά, τις κακές παρέες και ότι αυτό συνεπάγεται...
Το να δεχτούμε απλά την θεωρία περί γονιδίων και να αφήσουμε το περιβαλλον απέξω είναι το μεγαλύτερο λαθος. Και άλλοι άνθρωποι έχουν οικογενειακό ιστορικό καρδιοπαθειων.. Αν αυτοί καπνίζουν, πίνουν και τρώνε ότι ναναι προφανώς και θα το πάθουν το καρδιακό μια ωρα αρχίτερα! Από αυτους που ζουν κανονικά, κάποιοι όντως μπορεί να πάθουν καρδιακό αλλά κάποιοι όμως θα την γλυτώσουν... (σωστά γιατρέ? )
Να μην την δεχθείς. Η Κούλα*('πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος )*Γρηγοριάδου και ο Lewontin σε δικαιώνουν γι' αυτά που γράφεις. Θα ψάξω να βρω και το link.Είναι από το 'Τhe sciences of education oniline' αλλά δεν εχω πρόχειρο το link .
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ε καλα, δεν ειπε κανενας οτι δεν παιζει ρολο το περιβαλλον..
σιγουρα, καθοριστικο.
απλα λεμε οτι πιθανοτατα υπαρχει και προδιαθεση οπως εχει παρατηρηθει, και το ποσοστο επιρροης αυτης δεν ειναι ακριβως γνωστο.
παντως, νομιζω (αν και ισως ξεφευγουμε λιγο, νομιζω ομως αξιζει τον κοπο η συζητηση) οτι ο ψυχισμος και η αντιληψη καθε ανθρωπου ειναι κατι αρκετα πολυπλοκο/περιπλοκο με ασαφεις αιτιοτητες, δυσνοητες -εκ πρωτης οψεως συμπεριφορες, αυθορμητες ή μη.
γεγονος ειναι οτι σε καθε περιπτωση, αν ψαχνουμε τι εχει μεγαλυτερη επιρροη, ειτε αν ειναι κατι κυριως γονιδιακο, ειτε ειναι κατι κυριως επικοινωνιακο, θα πρεπει να προβληματισει τον καθενα.
αυτο που πρεπει να καταλαβουμε και θα το ξαναπω, ειναι οτι αυτα που πρεπει να μας βαζει σε σκεψεις ειναι η ομαδικοτητα του εγκληματος, γιατι δεν προκειται για μια μεμονωμενη σκεψη, μια μεμονωμενη περιπτωση που χρειαζεται προσοχη.
Μιλαμε για εγκλημα, και μαλιστα οργανωμενο.
αυτο σημαινει οτι σε τουτη την παρεα ανηλικων παιδιων, υπηρχε κοινη αποδοχη του εγκληματος και σιωπη για 5 μηνες.
Υπηρχε ομαδικοτητα στην εκτελεση και δε μπορουμε να μιλαμε για ενα μεμονωμενο περιστατικο που η ψυχοσυνθεση ενος παιδιου ισως ειναι και αχρηστης σημασιας και αξιοποιησης εκτος στατιστικης πλεον.Σωστός!
Ξέρουμε όμως αν ήταν οργανωμένο ή κάτι στράβωσε στην πορεία και είχαμε αυτήν την κατάληξη; Ο ξυλοδαρμός ήταν προφανώς σχεδιασμένος, αλλά και η δολοφονία;
Πάντως, απ' όποια πλευρά και να δούμε το θέμα είναι τελείως τραγικό...
-
η δολοφονια δεν ξερουμε, και δε μπορουμε να ξερουμε, ουτε ο ξυλοδαρμος -αν υπηρχε και υπο ποιες συνθηκες.
ομως ξερουμε το βασικοτερο, και το χειροτερο για μενα. το εγκλημα.
εγκλημα εννοω οτι τον θαψανε, και τη σιωπη που ακολουθησε, και λιγοτερο την ιδια τη δολοφονια που ετσι και αλλιως δε γνωριζουμε.
το να υπαρχουν συμμοριες παιδιων που τολμουν να θαψουν εναν ανθρωπο και να κρατησουν μυστικο αυτο το εγκλημα 5 μηνες ειναι το πιο ανησυχητικο απ'ολα.
αλλωστε, ειμαι σχεδον σιγουρος πως δεν ηθελαν πραγματικα να τον σκοτωσουν. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
η δολοφονια δεν ξερουμε, και δε μπορουμε να ξερουμε, ουτε ο ξυλοδαρμος -αν υπηρχε και υπο ποιες συνθηκες.
ομως ξερουμε το βασικοτερο, και το χειροτερο για μενα. το εγκλημα.
εγκλημα εννοω οτι τον θαψανε, και τη σιωπη που ακολουθησε, και λιγοτερο την ιδια τη δολοφονια που ετσι και αλλιως δε γνωριζουμε.
το να υπαρχουν συμμοριες παιδιων που τολμουν να θαψουν εναν ανθρωπο και να κρατησουν μυστικο αυτο το εγκλημα 5 μηνες ειναι το πιο ανησυχητικο απ'ολα.
αλλωστε, ειμαι σχεδον σιγουρος πως δεν ηθελαν πραγματικα να τον σκοτωσουν.Το ότι δεν το έμαθε η αστυνομία, δε σημαίνει ότι το κράτησαν κρυφό...
Τίποτα δεν είναι σίγουρο, βέβαια...Απλά υποθέσεις κάνουμε!
-
τοσο το χειροτερο! το οτι μια ολοκληρη κοινωνια κρατησε κρυφο ενα τετοιο εγκλημα, ειναι ακομα πιο ασχημο..
σιγουρα κανουμε υποθεσεις..
αλλα λογικα ειτε
α) αυτη η ομαδα παιδιων το ηξερε οπως και ομολογησε
ήβ) το ηξερε μια ολοκληρη κοινοτητα και το κρατησε κρυφο..
-
Έχεις δίκιο!
Δε συμβαίνουν μόνο στις ταινίες τελικά...
-
Μικρότερες χρεώσεις γι αυτούς που ταξιδεύουν και χρησιμοποιούν το κινητό τους.
-
Το XYY γνωστό και ως 'σύνδρομο υπεράρρενος' είναι γνωστό,πολϋ μικρού ποσοστού,και δεν δύναται να εξηγήσει απόλυτα την ακραία συμπεριφορά που εμπεριέχει τη λογική στην πράξη (π.χ. τον σκότωσα,και κρύβω το πτώμα του...)
-
Μιλημένοι πρέπει να ήταν οι φύλακες. Ο θόρυβος του ελικοπτέρου ακούγεται από μακρυά και μέχρι να κατέβει και να ξανανέβει έχεις χρόνο για να το κάνεις σουρωτήρι με τα πολυβόλα.
-
από το in.gr
*Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 20:05Κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε στις 6.25 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και παρέλαβε δύο κρατουμένους από την 5η πτέρυγα.
Όπως μεταδόθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, η θεαματική απόδραση φαίνεται πως οργανώθηκε από το διαβόητο κακοποιό Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος, πιθανότατα μαζί με κάποιον συνεργάτη του, νοίκιασαν το ελικόπτερο, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα και, εν πτήσει, έπιασαν όμηρο τον πιλότο του ελικοπτέρου (βρισκόταν στην περιοχή του Αγίου Κοσμά), απειλώντας τον με όπλο, χειροβομβίδες και εκρηκτικά.
Με τον τρόπο αυτό ανάγκασαν τον πιλότο να τους βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου τους.
Στη συνέχεια το ελικόπτερο προσγειώθηκε ανενόχλητο στο προαύλιο της πρώτης ακτίνας των φυλακών Κορυδαλλού, απ' όπου παρέλαβε τον αδερφό του «φαντομά» Νίκου Παλαιοκώστα, Βασίλη, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από τροχαίο, και τον επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριζάι, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του επιχειρηματία Θανάση Κορωπιώτη.
Οι φύλακες αιφνιδιάστηκαν και, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν την απόδραση, εν τούτοις δεν τα κατάφεραν. Κατά πληροφορίες, τη σύγχυσή τους επέτεινε το γεγονός ότι το ελικόπτερο ήταν λευκού χρώματος, με μπλε λωρίδες, και έμοιαζε έτσι με αστυνομικό.
Ακολούθως, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού, απ' όπου οι τέσσερις άνδρες διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες, τύπου enduro, προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή, έπιασαν τον πιλότο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε για να βοηθήσει στην απόδραση.
Για να καθυστερήσει μάλιστα τους αστυνομικούς, ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε αφήσει μέσα στο ελικόπτερο και μια χειροβομβίδα. Ένα ακόμη στοιχείο που δυσχέρανε το έργο των αστυνομικών, ήταν ότι την ώρα της απόδρασης βρίσκονταν στον αέρα περί τα 18 ελικόπτερα, τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν για την ασφαλή διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις».
Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, που όμως «πιάστηκαν στον ύπνο» στην περίπτωση αυτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιφύλακας του Κορυδαλλού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, δήλωσε ότι δεν ήξερε πόσοι και ποιοί κρατούμενοι έλειπαν και πως επρόκειτο να γίνει καταμέτρηση.
Η καταμέτρηση ωστόσο δεν χρειάστηκε να γίνει, καθώς οι συγκρατούμενοι που βρίσκονταν στο προαύλιο, ανέφεραν στους αστυνομικούς ποιοι ήταν αυτοί που είχαν αποδράσει.
Στο σημείο σπεύδει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει: «Έρχομαι, για να πάρω κεφάλια». Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας καραμανλής, ο οποίος αναμένει περαιτέρω στοιχεία από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.*
Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα!!!
-
χαχαχαχαχαχαχα...
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"