-
Υπάρχουν λύσεις για την αξιοποίηση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε πλυντήρια ρούχων ή πιάτων; Π.χ ένας μίκτης (του νερού του ηλιακού και του δημόσιου δικτύου) που εισάγει νερό στις ηλεκτρικές συσκευές στους 50 βαθμούς C max, όταν αυτές είναι ρυθμισμένες σε προγράμματα 55 ή 60 βαθμών C, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης από τη θέρμανση του νερού και τη συντομότερη/καλύτερη απόσβεση της εγκατάστασης του ηλιακού.
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Έχω χτίσει μικρό διαχωριστικό τοίχο με υαλότουβλα ( πάσο κουζίνα-σαλόνι) και έχω να πω: μακριά από την κόλλα υαλότουβλων: Αργεί υπερβολικά να στεγνώσει και 'τρέχει' φριχτά! Προτείνω κλασσική διαφανή σιλικόνη.Ωχ τώρα μ'εβαλες σε σκέψεις...
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Υπάρχουν λύσεις για την αξιοποίηση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε πλυντήρια ρούχων ή πιάτων; Π.χ ένας μίκτης (του νερού του ηλιακού και του δημόσιου δικτύου) που εισάγει νερό στις ηλεκτρικές συσκευές στους 50 βαθμούς C max, όταν αυτές είναι ρυθμισμένες σε προγράμματα 55 ή 60 βαθμών C, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης από τη θέρμανση του νερού και τη συντομότερη/καλύτερη απόσβεση της εγκατάστασης του ηλιακού.Απ'ότι ξέρω υπάρχουν πλυντηρια με 2 εισαγωγές νερού, έναν για κρύο και έναν για ζεστό. Αν τώρα έχει μία μπορείς μόνος σου να ενώσεις 2 σωλήνες σε 1 με διακόπτες για την καθεμια, ώστε να ελέγχεις αν θες ζεστό ή κρύο νερό.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Υπάρχουν λύσεις για την αξιοποίηση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε πλυντήρια ρούχων ή πιάτων; Π.χ ένας μίκτης (του νερού του ηλιακού και του δημόσιου δικτύου) που εισάγει νερό στις ηλεκτρικές συσκευές στους 50 βαθμούς C max, όταν αυτές είναι ρυθμισμένες σε προγράμματα 55 ή 60 βαθμών C, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης από τη θέρμανση του νερού και τη συντομότερη/καλύτερη απόσβεση της εγκατάστασης του ηλιακού.
Απ'ότι ξέρω υπάρχουν πλυντηρια με 2 εισαγωγές νερού, έναν για κρύο και έναν για ζεστό. Αν τώρα έχει μία μπορείς μόνος σου να ενώσεις 2 σωλήνες σε 1 με διακόπτες για την καθεμια, ώστε να ελέγχεις αν θες ζεστό ή κρύο νερό.
Αν το πλυντηριο δεν εχει 2 εισοδους νερου με θερμοστατη δεν νομιζω οτι θα εχει αποτελεσμα η λυση αυτη.... η μαλλον θα εχει αλλα καταστροφικο για τα ρουχα μιας και το πλυντηριο δεν θα μπορει να ρυθμισει την θερμοκρασια του νερου.
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Έχω χτίσει μικρό διαχωριστικό τοίχο με υαλότουβλα ( πάσο κουζίνα-σαλόνι) και έχω να πω: μακριά από την κόλλα υαλότουβλων: Αργεί υπερβολικά να στεγνώσει και 'τρέχει' φριχτά! Προτείνω κλασσική διαφανή σιλικόνη.
Ωχ τώρα μ'εβαλες σε σκέψεις...
Μη σε τρομάζω... Θα έχουν βγει καλύτερες κόλλες... Τη δουλειά αυτή την έκανα πριν ... 13 χρόνια (και η κόλλα βρήκε κενά στους αρμούς και έτρεχε παχύρευστη για ...6 μήνες! Μέχρι που 'σφράγισα' τους αρμούς με σιλικόνη )
-
Εμείς δυστυχώς μπήκαμε σε μεγάλη ταλαιπωρία!!! .Έχει τρυπήσει η σωλήνα του μπάνιου & το νερό περνάει στο δικό μου σπίτι από κάτω με αποτέλεσμα να έχει πιάσει αρκετή θα έλεγα μούχλα το μπάνιο μας.Και τώρα είμαστε για ξήλωμα μπανιέρας,μάρμαρα(μεγάλη ταλαιπωρία!!!)Απ'ότι μας είπαν το μαλλί θα πάει γύρω στα 2500-3000€
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Απ'ότι ξέρω υπάρχουν πλυντηρια με 2 εισαγωγές νερού, έναν για κρύο και έναν για ζεστό. Αν τώρα έχει μία μπορείς μόνος σου να ενώσεις 2 σωλήνες σε 1 με διακόπτες για την καθεμια, ώστε να ελέγχεις αν θες ζεστό ή κρύο νερό.
Αν το πλυντηριο δεν εχει 2 εισοδους νερου με θερμοστατη δεν νομιζω οτι θα εχει αποτελεσμα η λυση αυτη.... η μαλλον θα εχει αλλα καταστροφικο για τα ρουχα μιας και το πλυντηριο δεν θα μπορει να ρυθμισει την θερμοκρασια του νερου.
Πράγματι το θέμα είναι για συσκευές με μία σύνδεση νερού η ρύθμιση της μέγιστης θερμοκρασίας της μίας εισόδου και για συσκευές με δύο συνδέσεις νερού η δυνατότητα της συσκευής να κάνει μόνη της σωστή μίξη ζεστού και κρύου για να μη δημιουργούναι προβλήματα στα ρούχα. Δε γνώριζα πως υπάρχουν τέτοιες συσκευές. Μετά από σύντομο ψάξιμο είδα πως σε ορισμένες συσκευές υποστηρίζονται συνδέσεις ζεστού νερού με μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία, ενώ για άλλες συσκευές υπάρχουν οδηγίες να μη συνδέονται με παροχή ζεστού νερού.
-
Βεβαιως και υπαρχουν τετοια πλυντηρια... Λιγα ομως...
Το θεμα ειναι οτι σπανια προβλεπεται και ζεστο σε παροχη πλυντηριου.
(και εγω βαζω ζεστο εκει μονο αν το θελησει ο ιδιοκτητης..)Τωρα για κοστος κλπ αγνωστο.
Φυσικα και πρεπει να υπαρχει θερμοστατης για το αν θα παιρνει νερο η οχι..
Και κατι τελευταιο. Τυπικα το συστημα δεν ειναι τελειο αφου μεχρι να ερθει το ζεστο απο πανω στην παροχη του πλυντηριου ηδη θα εχουν ρουφηχτει μερικα λτ κρυου απο το πλυντηριο.....
-
Τα πρισσότερα πλυντήρια (μάλλον όλα) σήμερα έχουν χωριστή παροχή ζεστού νερού.
Όσο για το χαμένο νερό από τον ηλιακό, ειδικά αν αυτός είναι αρκετούς ορόφους πιο πάνω, η λύση είναι ένας κυκλοφορητής (όπως τών καλοριφέρ), ο οποίος παρεμβάλλεται στο κύκλωμα του ζεστού νερού, ενεργοποιείται με διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα ή αλλού, και σε λίγα δευτερόλεπτα ανακυκλοφορεί το νερό στο κύκλωμα του ζεστού, στέλνει το νερό που έχουν οι σωλήνες πίσω στον ηλιακό, και κατεβάζει ζεστό.
Πρέπει όμως να έχει προβλεφθεί στην αρχική εγκατάσταση του υδραυλικού.
Δεν πάει σταγόνα χαμένη!! -
Ευχαριστώ, για τις πληροφορίες
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
Τα πρισσότερα πλυντήρια (μάλλον όλα) σήμερα έχουν χωριστή παροχή ζεστού νερού.
Όσο για το χαμένο νερό από τον ηλιακό, ειδικά αν αυτός είναι αρκετούς ορόφους πιο πάνω, η λύση είναι ένας κυκλοφορητής (όπως τών καλοριφέρ), ο οποίος παρεμβάλλεται στο κύκλωμα του ζεστού νερού, ενεργοποιείται με διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα ή αλλού, και σε λίγα δευτερόλεπτα ανακυκλοφορεί το νερό στο κύκλωμα του ζεστού, στέλνει το νερό που έχουν οι σωλήνες πίσω στον ηλιακό, και κατεβάζει ζεστό.
Πρέπει όμως να έχει προβλεφθεί στην αρχική εγκατάσταση του υδραυλικού.
Δεν πάει σταγόνα χαμένη!!Καλό!
-
Προβλημα στο μπανιο.
Η μπανιερα εφαπτεται στο τοιχο και στο σημειο εκεινο εχει πιασει κατι σα μούχλα απο τα νερα. Εβαλα σιλικόνη αλλα μετα απο 2-3 μηνες ξεκολησε. Καμμια ιδεα; -
Έβαλες κοινή σιλικόνη ή την ειδική για τη μούχλα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έβαλες κοινή σιλικόνη ή την ειδική για τη μούχλα;Πώς ειπατε; Υπαρχουν δυο ειδη;
Δε ξερω. Ειχε παντως διάφανο χρωμα. -
-
Ας τις σιλικονες υσηχες και βαλε αρμοστοκο για πλακιδια...
Ειτε μουχλικη ειτε αντιμουχλικη δεν την παλευει καλα με την υγρασια...
Εκτος αν βρεις απο την Sika σιλικονη ... (που εχει και 9Ε...)
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Ας τις σιλικονες υσηχες και βαλε αρμοστοκο για πλακιδια...Ειτε μουχλικη ειτε αντιμουχλικη δεν την παλευει καλα με την υγρασια...
Kανε αυτο που σου προτεινει ο Madman77 ,και θα ησυχασης για πολυ καιρο.
ΥΣ. εννοειτε οτι πρωτα με ενα εχμυρο αντικειμενο, θα βγαλεις τον παλιο αρμοστοκο.
-
Βάλε και κάποιο ενισχυτικό στον αρμόστοκο για στεγανοποίηση και μεγαλύτερη ελαστικότητα.
-
Και ενα εικονισμα διπλα για ασφαλεστερα και καλυτερα αποτελεσματα
-
Εγω δεν το ηξερα!!Αν χαλασουν οι τρυπες που εχετε κανει στον τοιχο για να κρεμασετε καποιο βαρυ αντικειμενο,κρεμαστρα πχ, και τα upa (ετσι δε λεγονται??) βγαινουν εξω ,υπαρχει λυση!!Προετοιμαζεται λιγο γυψο και τον 'σπρωχνεται' μεσα στη τρυπα.Πριν στεγνωσει ο γυψος σπρωχνεται μεσα το upa και αφηνεται το γυψο να στεγνωσει.Πολυ καλο αποτελεσμα!Μπορεις να κρεμασεις μεγαλο βαρος!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ