-
Και φυσικά η άλλη άποψη!
http://www.euro2day.gr/inlife/culture/articles/102741/*'Του Λουκά Τσουκνίδα
Ο ”Κώδικας Ντα Βίντσι”, μετά την τεράστια εκδοτική επιτυχία, φιλοδοξεί πλέον να γίνει και κινηματογραφική. Το Χόλιγουντ, την εμπιστεύθηκε στο σκηνοθέτη των ”A beautiful mind” και ”Cinderella man”, Ρον Χάουαρντ και η υπερπαραγωγή που θα σπάσει φέτος τα ταμεία είναι γεγονός.
Απόψε, ανοίγει στις Κάνες και από αύριο σε όλο τον κόσμο όπου επικρατεί φρενίτιδα για ένα εισιτήριο.
Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκντον, ειδικός στην αποκρυπτογράφηση συμβόλων, καλείται στο μουσείο του Λούβρου για μια περίεργη υπόθεση. Μαζί με την κρυπτολόγο Σοφί Νεβό ανακαλύπτουν, κρυμμένα στους πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ίχνη που οδηγούν σε επικίνδυνα μυστικά. Για να περισυλλέξουν τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να σπάσουν τον κώδικα θα μπλεχτούν σε μια συναρπαστική περιήγηση σε Παρίσι, Λονδίνο, Σκωτία και στο μυστήριο κόσμο των συμβόλων...
Είναι πολύ δύσκολο ένα τόσο δαιδαλώδες αφήγημα, όπως το συγκεκριμένο μπεστ-σέλερ, να μετατραπεί σε κινηματογραφικό σενάριο προσδοκώντας την αντίστοιχη επιτυχία. Ο Χάουαρντ επέλεξε τον Ακίβα Γκόλντσμαν που συνεργάστηκε μαζί του και στις ταινίες που προανέφερα.
Ο Γκόλντσμαν κατάφερε να αποδώσει εν μέρει την ατμόσφαιρα μυστηρίου και τη διαρκή υποψία ανατροπής που είναι διάχυτη στο βιβλίο. Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό καθώς το ενδιαφέρον του ανυποψίαστου θεατή αιχμαλωτίζεται και ο φαν του βιβλίου παίρνει τη συγκίνηση που περιμένει.
Ο Χάουαρντ αναγκάστηκε να κατασκευάσει αρκετά σκηνικά- ρέπλικες των χώρων του Λούβρου και να κάνει γυρίσματα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ σταματώντας την τουριστική κίνηση. Παίζει ξανά εκ του ασφαλούς, σκηνοθετεί τυπικά και φέρνει σε πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε. Το καστ είναι αναμφίβολα εξαιρετικό (ξεχωρίζει ο Ίαν ΜακΚέλεν) με πολύ καλούς καρατερίστες να πλαισιώνουν άψογα τον πρωταγωνιστή Τομ Χανκς και να προσθέτουν στην αίγλη της ταινίας.
Ένα καλό μπλοκμπάστερ που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.'
* -
Εμένα μου φαίνεται σαν ένας ευγενικός τρόπος να πει 'έφτασε, αλλά δεν άγγιξε'...
-
Αλήθεια, σας νοιάζει η γνώμη των κριτικών όταν είναι να πάτε να δείτε μια ταινία?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αλήθεια, σας νοιάζει η γνώμη των κριτικών όταν είναι να πάτε να δείτε μια ταινία?Όπως και στη μουσική, με ενδιαφέρει η άποψη λίγων, συγκεκριμένων κριτικών, χωρίς αυτό να σημαίνει συμφωνώ πάντα μαζί τους.
Η γνώμη του tsilis μετράει περισσότερο!
-
Βασικά, βλέπω οτιδήποτε ΑΡΚΕΙ να έχει κακές κριτικές!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...... Το καστ είναι αναμφίβολα εξαιρετικό (ξεχωρίζει ο Ίαν ΜακΚέλεν) με πολύ καλούς καρατερίστες να πλαισιώνουν άψογα τον πρωταγωνιστή Τομ Χανκς και να προσθέτουν στην αίγλη της ταινίας.Ένα καλό μπλοκμπάστερ που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.'
[/i]και για οποιον δεν πιστευει να μια φωτογραφια
και μη μου πειτε οτι δεν εινα καρατεριστας επειδη ο ενας κανει κουνγκ φου και ο αλλος ειναι σαολιν ε?
καρατεριστα ποιος/α ειναι αυτος που παιζει συνεχεια ενα ρολο, εμβαθυνει σε διαφορους δυσκολους ρολους η τι ακριβως.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βασικά, βλέπω οτιδήποτε ΑΡΚΕΙ να έχει κακές κριτικές!!!Scary movie 1, 2, 3, 4 ας πούμε;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Scary movie 1, 2, 3, 4 ας πούμε;
Είπαμε ρε Χάρη!! Από ταινίες που έχουν κάποιο νόημα!!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αλήθεια, σας νοιάζει η γνώμη των κριτικών όταν είναι να πάτε να δείτε μια ταινία?Των κριτικων και αλλων, οπως αυτο το θεμα, που δεν θα ειχα δει ας πουμε την βεντετα αμα δεν ειχα διαβασει καλα λογια εδω, επισης δεν εχω δει τα εφτα σπαθια γιατι εχω ακουσει τα χειροτερα.
Εχω δει πολλες σαβουρες και οι ανοχες μου εχουν πεσει πολυ.
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
Ισως να ηταν καλυτερο αν η παραγωγη ηταν Ευρωπαϊκη, τα τελευταια χρονια ο Ευρωπαικος κιν/φος εβγαλε πολλες ποιοτηκες και ταυτοχρονα ατμοσφαιρικες ταινιες πχ. Η Αδελφοτητα των Λυκων, Πορφυρα Ποταμια κλπ.
Το μονο που μενει ειναι να δουμε οι ιδιοι την ταινια και να βγαλουμε τα συμπερασματα μας... Παντως θα περιμενω να 'κατσει ο κουρνιαχτος'!+1
-
Η ταινία απευθύνεται σε αυτούς που πανε σινεμά μια φορά τον χρονο (βλέπουν Titanic) , διαβάζουν ενα βιβλίο τον χρόνο (Da Vinci Code) και αγοράζουν cd μια φορά τον χρόνο (Eurovision Song Contest 2006).
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Scary movie 1, 2, 3, 4 ας πούμε;
Είπαμε ρε Χάρη!! Από ταινίες που έχουν κάποιο νόημα!!!
Ααα!
Ανησύχησα για μια στιγμή!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ακόμη, η Variety εκτιμά πως ένας από τους λόγους που η ταινία «ξεφουσκώνει» τόσο γρήγορα είναι η παντελής έλλειψη χημείας ανάμεσα στους δύο βασικούς πρωταγωνιστές, τον Χανκς και την Τοτού.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=253
Έτσι εξηγείται και το ότι 'Το διαφημιστικό πακέτο είναι από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών'.
Tώρα όχι να το παινευτώ αλλά το περίμενα:lol: . Αλλωστε το έγραψα και χθες. Και ας μην είμαι κριτικός κινηματογράφου. Το βιβλίο είναι καταιγιστικό και ούτε ο Χανκς ούτε η μικρή είναι για τέτοια. Καλή και χρυσή η μικρή άλλο όμως το 'dirty little things' kai οι 'αρραβώνες' και άλλο αυτή η ταινία
Πάντως πολλές φορές η γνωμη των κριτικών είναι σε αναντιστοιχία με τη γνώμη των θεατών. Θα δείξει.
-
Ο Μπι Μπι Σις εγραψε στο τελος
Together McKellen and Bettany prevent the film from being a £125m critical disaster.
But the truth is, the wide appeal of The Da Vinci Code book coated the film in critic-proof armour long before it was even made.
With 50 million copies of the book sold worldwide, it is virtually guaranteed to be a commercial hit.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
...... Το καστ είναι αναμφίβολα εξαιρετικό (ξεχωρίζει ο Ίαν ΜακΚέλεν) με πολύ καλούς καρατερίστες να πλαισιώνουν άψογα τον πρωταγωνιστή Τομ Χανκς και να προσθέτουν στην αίγλη της ταινίας.
Ένα καλό μπλοκμπάστερ που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.'
[/i]και για οποιον δεν πιστευει να μια φωτογραφια
και μη μου πειτε οτι δεν εινα καρατεριστας επειδη ο ενας κανει κουνγκ φου και ο αλλος ειναι σαολιν ε?
καρατεριστα ποιος/α ειναι αυτος που παιζει συνεχεια ενα ρολο, εμβαθυνει σε διαφορους δυσκολους ρολους η τι ακριβως.
Αλλο καρατεριστας και αλλο καρατεκα.Καρατεριστας ειναι ενας ηθοποιος που παιζει παντα τον ιδιο πανω κατω ρολο ,ιδιο χαρακτηρα,πχ Αρτεμης Ματσας.Ετσι το εχω καταλαβει εγω .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
....
καρατεριστα ποιος/α ειναι αυτος που παιζει συνεχεια ενα ρολο, εμβαθυνει σε διαφορους δυσκολους ρολους η τι ακριβως.Αλλο καρατεριστας και αλλο καρατεκα.Καρατεριστας ειναι ενας ηθοποιος που παιζει παντα τον ιδιο πανω κατω ρολο ,ιδιο χαρακτηρα,πχ Αρτεμης Ματσας.Ετσι το εχω καταλαβει εγω .
Και εγω αυτη την εντυπωση ειχα αλλα δεν πρεπει να ειναι αυτο
-
Ο χρήστης mezzanine έγραψε:
Η ταινία απευθύνεται σε αυτούς που πανε σινεμά μια φορά τον χρονο (βλέπουν Titanic) , διαβάζουν ενα βιβλίο τον χρόνο (Da Vinci Code) και αγοράζουν cd μια φορά τον χρόνο (Eurovision Song Contest 2006).+1
-
Αν η ταινία έχει τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση με το βιβλίο, θα είναι μια πολύ διασκεδαστική ταινία για να τη δει κανείς και να περάσει ένα ευχάριστο δίωρο και μετά να την ξεχάσει -όπως ακριβώς έγινε και με το βιβλίο....
-
To σκετσάκι με τον Τομ Χάνκς απέναντι στον 'Ιησού' (που έκαναν οι δημιουργοί του 'DaVinci Code' σε μια προσπάθεια να χαλαρώσουν τα πνεύματα) το είδατε? Είχε ένα διάλογο του στυλ:
'Ιησούς': Τομ, είδα την ταινία σου και θέλω να ξέρεις ότι σε συγχωρώ.
Τ.Χάνκς: Μα, Κύριε, ο 'Κώδικας' δεν είναι παρά μια απλή ταινία, κακώς την παίρνουν όλοι τόσο σοβαρά.
'Ιησούς': Αναφερόμουν στο 'The Terminal'...
-
Μόλις την είδα ρε παιδιά και δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε.
Δεν μπορώ να γράψω 10 παραγράφους γιατί, αλλά μου άφησε μια 'κενη' αίσθηση. Σαν να μην την είδα ένα πράγμα!
Κινηματογράφος - Ταινίες [#2]