-
Πού είσαι χαμένος εσύ? MSN, τώρα.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Βρήκα σε ένα συρτάρι μου ένα Palm m100 το οποίο είχα ξεχάσει ότι είχα. Επειδή έχω 1-2 πραγματάκια που μπορώ να κάνω μαζί του, αλλά επειδή δεν ανάβει (ακόμη και με καινούριες μπαταρίες), έχετε καμιά ιδέα πώς μπορώ να το ψάξω?
Κοίτα τι μπορεί να ξεχάσει ένας άνθρωπος μέσα στο συρτάρι του…
ΡΕ ένα palm δεν είναι αναπτήρας!
Αχ η καρδία μου!
το συγκεκριμένο δεν αξίζει πλέον ούτε 30 ευρώ.
Νικόλα εάν του είχες μπαταρίες μέσα, έχουν χάσει σίγουρα υγρά. Το έπαθε κι εμένα. Το καθάρισα και δούλεψε.
χτάνσο ιδού γιατί μιλάμε
υγ Nικόλα είναι λιγάκι σπαστικό. Το χρησιμοποιούσα κι εγώ για κάποιες σημειώσεις μια εποχή. Του είχα βάλει και κλείδωμα. Πάω να το ανοίξω μια ωραία πρωία και είχε κάνει μόνο του hard reset. Πάνε όλα. Από τότε στο ντουλάπι...
-
μονο εγω έχω πρόβλημα να μπω στον λογαριασμό μου στο gmail εδώ και δύο μέρες;
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
μονο εγω έχω πρόβλημα να μπω στον λογαριασμό μου στο gmail εδώ και δύο μέρες;Mόλις μπήκα , χωρίς πρόβλημα
-
RTFM
Καθάρισα την cache και μπήκα κι εγώ
-
Παιδια εχει καποιος να προτεινει κατι για gps (φορητο)? Ποιοι ειναι οι καλυτεροι χαρτες? Τι ακριβως χρειαζετε? Επειδη δεν ξερω τιποτα κατατοπιστε με λιγο οποιος δε βαριεται...
-
Πήρα ένα μέιλ με περίεργους χαρακτήρες
RE: Ξ�Ξ±ΞΉ ΞΏΞΉ Ξ΅Ο�Ο�Ο�Ξ�Ο�ΡιΟ� ΞΟ�Ξ΅Ο�Ο�Ξ±Ξ½ Ξ²Ο�ΞΏΟ�Ξ
Ξέρει κανείς πως μπορώ να το διαβάσω? -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Πήρα ένα μέιλ με περίεργους χαρακτήρες
RE: Ξ�Ξ±ΞΉ ΞΏΞΉ Ξ΅Ο�Ο�Ο�Ξ�Ο�ΡιΟ� ΞΟ�Ξ΅Ο�Ο�Ξ±Ξ½ Ξ²Ο�ΞΏΟ�Ξ
Ξέρει κανείς πως μπορώ να το διαβάσω?Αυτα ειναι character set 'Unicode UTF-8', αλλα το προγραμμα που χρησιμοποιεις για αλληλογραφια τα δειχνει λες και ηταν 'ISO-8859-7'.
Αυτο που μπορεις να κανεις λοιπον ειναι να κανεις force το προγραμμα σου να χρησιμοποιησει το (EDIT, ΔΙΟΡΘΩΣΗ! ) UTF-8. Καπου θα υπαρχει επιλογη View -> Character Set , View -> Encoding η κατι παρομοιο.
(Μην κατηγορεις τον εαυτο σου παντως, το πιο πιθανο ειναι οτι ηταν λαθος του αποστολεα η του προγραμματος που χρησιμοποιει ο αποστολεας. Για παραδειγμα το yahoo στελνει ΟΛΑ τα email με λαθος τροπο και πολυ συχνα δε μπορουν να διαβαστουν απο τον παραληπτη).
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Με ενδιαφέρει ένα σύστημα συναγερμού που να αποτελείται από 2 κομμάτια. Το ένα να είναι πάνω μου και το άλλο δεμένο στην τσάντα της κάμερας/φωτ. μηχανής/iPod (όλα μαζί), και όταν απομακρύνεται πολύ το ένα απ' το άλλο να σφυρίζει. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Σχετικά οικονομικό κατά προτίμηση!
Καμία ιδέα για το αντικλεπτικό μου υπάρχει;
Έχω πει και το άλλο, αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει. Σύστημα συναγερμού που να αποτελείται από 2 συσκευές, πομπό-δέκτη, ένα πάνω μου, το άλλο στην τσάντα ώστε αν απομακρυνθεί από εμένα να σφυρίζει, υπάρχει;
Νάσο επείδη βλέπω και επιμένεις στο θέμα, να σου πω ότι το σχεδιάζουμε. Σε μερικούς μήνες μάλλον θα βγει σε παραγωγή. Θα κάνει και άλλα πράγματα εκτός από αυτό. Υπομονή!
-
Πως περνάμε νέο BIOS ( ) σε ένα PC?!!!
οχι, δεν χάλασε. Αναβάθμιση θέλω να του κάνω!!
Εχω το BIOS. Πως το 'περνάω'?!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πως περνάμε νέο BIOS ( ) σε ένα PC?!!!οχι, δεν χάλασε. Αναβάθμιση θέλω να του κάνω!!
Εχω το BIOS. Πως το 'περνάω'?!!!
Καταρχάς αν δεν χάλασε τιποτά καλό θα ήταν να το αφήσεις στην ησυχία του If it works don't fix it
Αν νομίζεις ότι είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση (μεταγενέστερος επεξεργαστής, μεγαλύτεροι δίσκοι κλπ) δοκίμασε πρώτα να δουλέυει με το υπάρχον BIOS. Αν όχι τότε προχώρα.Ο παραδοσιακός τρόπος flashαρίσματος απαιτεί μια δισκέτα εκκίνησης DOS, αρχείο BIOS και μια ειδική εφαρμογή μου συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε αυτό. Νεώτερα motherboard μπορούν να κάνουν το ίδιο μεσω Windows, (κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο άν δεν έχεις δισκέτα στο σύστημα σου).
Πρέπει όμως πρώτα να βρείς ένα τρόπο να κάνεις back-up το υπάρχον BIOS (η flash εφαρμογή που που συμεριλαμβάνεται στο αρχείο που κατάβασες θα πρέπει να μπορεί να το κάνει). Με το υπάρχον BIOS, την flash εφαρμογή σε μια δισκέτα εκκίνησης και το κατάλληλο autoexec.bat θα μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα στην αρχική του κατάσταση ακόμα και αν γίνουν όλα πουτ@ν@ και δεν κάνει ούτε boot. Δηλαδή αν δεν έχεις δισκέτα στο PC καλό θα ήταν να βάλεις για την συγκεκριμένη διαδικασία.Αν τα εξασφαλίσεις όλα αυτά μπορείς να συνεχίσεις άφοβα (ακόμα και μέσω Windows). Στείλε περισσότερα στοιχεία για κατασκευαστή και τύπο του motherboard για να βρώ πιο αναλυτικές οδηγίες. Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες αναβάθμισης ενός MSI K8N NEO3 που φλάσαρα πρόσφατα:
*Special Note:
The BIOS and DEVICE DRIVERS contained here are exclusively for Micro-Star products only. Micro-Star assumes no responsibility for any damages resulting from improper use or lack of technical expertise.WARNING!!!!!
DON'T FLASH FROM A FLOPPY DISK!!!!
DON'T FLASH WHEN YOUR SYSTEM IS RUNNING FINE!!!!
DON'T FLASH IF YOU DON'T KNOW WHAT YOU ARE DOING!!!!Award BIOS Flash Procedure
(Special Thanks to Forum Moderator Bas for his valuable contribution)-
Check your BIOS for BIOS FLASH DISABLED and ENABLE it, some boards have this function.
For Example:
K7N420 Pro (MS-6373) – BIOS setup/Integrated Peripherals/BIOS Protect/Disabled -
Know Your model number
a. Open your case and look for the MS-XXXX number on the motherboard between the PCI slots, also check the version number that is written there as well. (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number)
b. Boot up your system & take a look at the top left screen during POST, you should see something like “W6373MS v2.1 122101” This means the board is MS-6373 with BIOS version 2.1
Hint: Many systems are clearing this message very fast, the bios version is then unreadable, you can either press “PAUSE” or disable the “Quick Boot” in the BIOS setup. -
Download the BIOS that matches your motherboard AND version number (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number). BIOS can be found according to the CPU type of your board like if your CPU is Intel P4 478 type then look here
http://www.msi.com.tw/support/bios/socket_478.php
if you cannot find the BIOS that matches your board, try here http://www.msi.com.tw/support/bios/more.php -
Extract the BIOS-archive that you have downloaded by double clicking to c:\test
-
Boot your system from a Win98 or WinME boot-floppy.
How to make boot floppy in case your don’t have it ready:
For Win9X, You can type [C:\ format a:/s] from the DOS prompt.
For WinMe, You can make a boot floppy from control panel--> add/remove program-->make boot floppy. Remove autoexec.bat & config.sys file if there's any.
For Win2000, there's no way to make boot floppy, so you have to either use Win9X or WinME boot floppy.
For WinXP, you can make a DOS boot disk. Go to Your Computer, right click drive A:, select Format, select copy system files. -
When you get the A:\ prompt, type the following sequence:
cd\test
C:\test> awdfl783m BIOS file
(to save or not to save old BIOS is the user’s decision) -
Reboot your system when prompted
P.S. If your system doesn't boot after you flashed, please refer to the BIOS recovery method as described http://www.msi.com.tw/support/bios/note.htm
AMI BIOS Flash Procedure
(Special Thanks to Forum Moderator Bas for his valuable contribution)-
Check your BIOS for BIOS FLASH DISABLED and ENABLE it, some boards have this function.
For Example:
K7T266 Pro (MS-6380) –BIOS setup/chipset setup/BIOS protection/disabled -
Know Your model number
a. Open your case and look for the MS-XXXX number on the motherboard between the PCI slots, also check the version number that is written there as well. (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number)
b. Boot up your system & take a look at the top left screen during POST, you should see something like “A6380MS v1.7 122101” This means the board is MS-6380 with BIOS version 1.7
Hint: Many systems are clearing this message very fast, the bios version is then unreadable, you can either press “PAUSE” or disable the “Quick Boot” in the BIOS setup. -
Download the BIOS that matches your motherboard AND version number (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number). BIOS can be found according to the CPU type of your board like if your CPU is Intel P4 478 type then look here
http://www.msi.com.tw/support/bios/socket_478.php
if you cannot find the BIOS that matches your board, try here http://www.msi.com.tw/support/bios/more.php -
Extract the BIOS-archive that you have downloaded by double clicking to c:\test
-
Boot your system from a Win98 or WinME boot-floppy.
How to make boot floppy in case your don’t have it ready:
For Win9X, You can type [C:\ format a:/s] from the DOS prompt.
For WinMe, You can make a boot floppy from control panel--> add/remove program-->make boot floppy. Remove autoexec.bat & config.sys file if there's any.
For Win2000, there's no way to make boot floppy, so you have to either use Win9X or WinME boot floppy.
For WinXP, you can make a DOS boot disk. Go to Your Computer, right click drive A:, select Format, select copy system files. -
When you get the A:\ prompt, type the following sequence:
cd\test
C:\test> amifl827 BIOS file
(to save or not to save old BIOS is the user’s decision) -
Reboot your system when prompted
P.S. If your system doesn't boot after you flashed, please refer to the BIOS recovery method as described http://www.msi.com.tw/support/bios/note.htm
Flashing the BIOS for Non-FAT file system (Thanks to Forum Moderator Assaf for his valuable contribution)
1.Check your BIOS for BIOS FLASH DISABLED and ENABLE it, some boards have this function.For Example:
K7T266 Pro (MS-6380) -BIOS setup/chipset setup/BIOS protection/disabled2.Know Your model number
b. Boot up your system & take a look at the top left screen during POST, you should see something like 'A6380MS v1.7 122101' This means the board is MS-6380 with BIOS version 1.7
Hint: Many systems are clearing this message very fast, the bios version is then unreadable, you can either press “PAUSE” or disable the “Quick Boot” in the BIOS setup.3.Download the BIOS that matches your motherboard AND version number (some motherboards are named like K7T Turbo, make sure you have the right version number). BIOS can be found according to the CPU type of your board like if your CPU is Intel P4 478 type then look here
if you cannot find the BIOS that matches your board, try here
4.Extract the file you have downloaded to a floppy (not the win ME/98 startup floppy) by double clocking the file in windows mode and supplying the path a:\
5.Boot the computer using a windows ME or windows 98 startup disk. It must be one of these! A plain boot disk will not be good enogh.
If you do not have Windows ME or 98 to create the floppy you can make one on a friend's computer.6.When boot is done there will be a message on the screen showing :'Diagnostic tools were successfully loaded to drive' followed by a single letter.
This letter is the leter assigned to the RAMDRIVE. This RAMDRIVE is a virtual drive in the system memory and can be accessed and controlled like any other drive with DOS commands such as:
MD - Make Directory
Copy - copy a file
Deleate - Deleate a fileThere is one important difference which is that being in the system memory this drive is wiped once the computer is restarted or shut down.
7.Replace the startup floppy with the one containing the flash utility and bios ROM files previously extracted in windows.
8.Copy the 2 files to the RAMDRIVE by using the DOS command copy.
Here is an example, in this example the flash utility is AWFL814B.EXE ,the ROM file is w6373nms.220 and the RAMDRIVE letter assignment is Dcopy awfl814b.exe d:
copy w6337nms.220 d:\9.Change the current working directory to the RAMDRIVE root directory, with the example case of the RAMDRIVE being drive D this is done by simply done with the command d:
10.Execute the flash utility with the ROM file as a command line argument, with this example:
awfl814b w6373nms.220If you wish to save the current bios you must specify the full path a:\filename. Specifying only a file name will save the bios to the RAMDRIVE which will be wiped after restarting the computer and the file will not be saved.
a:\bios.old is an example of the correct way to save the bios.
11.Reboot your system when prompted
- If your system doesn't boot after you flashed, please refer to the BIOS recovery method as described*
-
-
Ευχαριστώ, κι εγω MSI έχω!
Το πρόβλημα είναι οτι δουλευει συνέχεια ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή, αν και η θερμοκρασία του είναι από 25 έως 32 βαθμούς!!
Μου είπαν ότι αυτό οφείλεται στο ΒΙΟS και η αλλαγή θα το διορθώσει.
Είναι φίλος αυτός που μου το εξήγησε οπότε τον πιστεύω!Αλλά έλεγα να μην τον περιμένω και να το κάνω μόνος μου!!
-
Αν σταματήσει ο ανεμιστήρας δεν θα έχεις επεξεργαστή μετά από μερικά δευτερόλεπτα.
Το μόνο που γίνεται είναι να πέφτει η ταχύτητα του ανεμιστήρα όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία. Αυτό το χαρακτηριστικό λέγεται για τους AMD 'Cool'n'Quiet'. Αν έχεις Intel δεν ξέρω πως λέγεται.Το βασικό για την αναβάθμιση του BIOS είναι να φτιάξεις ένα φάκελο μέσα σε ένα partition με χαρακτηριστικό όνομα (πχ MSIBIOS) και να αποσυμπιέσεις εκεί μέσα όλα τα αρχεία που κατέβασες. Μετά ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες. ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ PC ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ. Αν είναι δυνατόν, σύνδεσε ένα UPS στο PC γιατί τυχόν πτώση της τάσης θα σου καταστρέψει τη μητρική.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν σταματήσει ο ανεμιστήρας δεν θα έχεις επεξεργαστή μετά από μερικά δευτερόλεπτα.
Το μόνο που γίνεται είναι να πέφτει η ταχύτητα του ανεμιστήρα όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία. Αυτό το χαρακτηριστικό λέγεται για τους AMD 'Cool'n'Quiet'. Αν έχεις Intel δεν ξέρω πως λέγεται.Hot & Loud
-
Η CPU, αν το heatsink που έχουμε ειναι μεγάλο και χάλκινο, αντέχει αρκετά λεπτά με τον fan εκτός λειτουργίας. Φυσικά εξαιρέσεις αποτελούν οι super hot P4 (Prescott κ.λ.π.).
Το επικύνδυνο ειναι να μην έχει πατήσει καλά το heatsink στη CPU, οπότε και την πέρνεις στο χέρι μετά απο 15-20 δευτερόλεπτα (οι περισσότερες mobos πλέον κλείνουν αυτόματα το PC αν ανιχνευθεί απότομη άνοδος θερμοκρασίας).
Θυμάμαι το βίντεο ενός Athlon Thunderbird 1GHz (απο τους πιο 'καυτούς' επεξεργαστές ever) που λειτούργησε χωρίς ψύκτρα για 5-6 δευτερόλεπτα κι έπειτα... έλιωσε!
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Θυμάμαι το βίντεο ενός Athlon Thunderbird 1GHz (απο τους πιο 'καυτούς' επεξεργαστές ever) που λειτούργησε χωρίς ψύκτρα για 5-6 δευτερόλεπτα κι έπειτα... έλιωσε!Athlon Thunderbird 1,2 GHz έχω σπίτι (από δώ γράφω τώρα) και τα καλοκαίρια με τις ζέστες ανέβαζε για πλάκα 75° με... πασιέντζα!
Το έχω ρυθμίσει από το bios πια να κλείνει μόνο του στους 75°, και έχω προσθέσει δύο ανεμιστήρες με έλεγχο από το Speedfan. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
...Το βασικό για την αναβάθμιση του BIOS είναι να φτιάξεις ένα φάκελο μέσα σε ένα partition με χαρακτηριστικό όνομα (πχ MSIBIOS) και να αποσυμπιέσεις εκεί μέσα όλα τα αρχεία που κατέβασες. Μετά ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες. ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟ PC ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΡΙΝ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΩΣΤΑ. Αν είναι δυνατόν, σύνδεσε ένα UPS στο PC γιατί τυχόν πτώση της τάσης θα σου καταστρέψει τη μητρική.Ακόμα και αν τα βάλει σε ένα χαρακτηριστικό partition είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να ανιχνεύσει δίσκους, να μην bootάρει σωστά , εώς και να μην έχει ούτε καν σήμα εικόνας και να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μετά. Η μητρική σπάνια αχρηστεύται αν υπάρχει πρόβλεψη για επαναφορά του bios όπως αυτή για τα boards της MSI.
Σύμφωνα με το παραπάνω το μόνο που έχεις να κάνεις Κουκ είναι να βάλεις σε μια δισκέτα εκκίνησης το παλιό bios (θα το βρείς εκεί που κατέβασες και το τελευταίο ) με την flash utility και το κατάλληλο autoexec.bat (προσοχή να είναι σωστά τα ονόματα της utility και του αρχείου bios). Ακόμα και αν συμβεί το κακό (πτώση τάσης κλπ) με τη δισκέτα αυτή θα επανέλθουν όλα αυτόματα
Απο κει και πέρα εξασφαλισμένος απο τυχόν αναποδιές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Live Update για πανεύκολη αλλαγή bios με μερικά κλικ σε περιβάλλον Windows χωρίς boot σε DOS και άλλες ιστορίες.
Υπόψη, το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα μπορεί να μην λυθεί με το νέο bios μόνο' ίσως χρειαστείς και έναν Cool and Quiet Driver (απο το ίδιο σάιτ) και να κάνεις enable την επιλογή Cool and Quiet απο το bios setup menu (F5). Με περίπου 1000 στροφές στο ρελαντί θα είσαι σίγουρα quiet και αρκούντως cool . Όλα αυτά για AMD επεξεργαστή πάντα' για Intel δεν ξέρω.+1000 για την απίστευτη θερμοκρασία των T-Bird. Δεν πάνε δέκα μέρες που ψήθηκε φαντασμαγορικά (σπίθες, καπνός, τρελός χαμός ) ο δικός μου 1000άρης, αφηνοντάς με στα κρύα του λουτρού .
Το κάτω του μέρος έχει μαυρίσει εμφανώς και το δωμάτιο έκανε μια μέρα να ξεβρωμίσει απο την ψαρίλα -
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
...ψήθηκε φαντασμαγορικά (σπίθες, καπνός, τρελός χαμός ) ο δικός μου 1000άρης, αφηνοντάς με στα κρύα του λουτρού .
Το κάτω του μέρος έχει μαυρίσει εμφανώς και το δωμάτιο έκανε μια μέρα να ξεβρωμίσει απο την ψαρίλαΜε τον ίδιο 'φαντασμαγορικό' τρόπο κάηκε ο σταθεροποιητής τάσης που είχα στο pc και το στερεοφωνικό, ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, με όλα σβηστά (ύπνος βαθύς, καλά που ξύπνησα και δεν καήκαμε)... και η οσμή ιχθυόσκαλας έφυγε μετά από δύο μέρες, με ορθάνοιχτες μπαλκονόπορτες όλο το ΣΚ...
Νέος σταθεροποιητής παίζει στα 100-120
-
Χεχε, μου θυμίσατε τότε που ο κολλητός μου έκαψε το Nokia του στην παραλία. Τον πήραν τηλέφωνο και απάντησε. Μόλις είχε βγει από τη θάλασσα. Προσθέστε ηλεκτρονικά σε λειτουργία και θαλασσινό νερό, τι βγαίνει? Ενα καμμένο κινητό και μια παραλία καλυμμένη με αφόρητη μυρωδιά σιλικόνης.
-
ξέρετε πρόγραμμα που με απλή γραμμή ΟΤΕ (όχι ISDN) να έχω αναγνώριση κλήσης από το modem? (και αν γίνεται όσο είμαι online)
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#5]