-
Bring on the 1,6 turbos!
-
Για ολους τους λογους που αναφερετε το clio μου ειναι πλεον classic , και ασ μην εχει κλεισει χρονο (αυγ 2005).....Οσο μεγαλωνουν τα supermini οσο πιο βαρκες γινονται
-
ας μην βιαζομαστε να κρινουμε το GP πριν το δουμε στο δρομο...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Bring on the 1,6 turbos!Όσο ζω, ελπίζω!
-
Ο χρήστης baspats έγραψε:
ας μην βιαζομαστε να κρινουμε το GP πριν το δουμε στο δρομο...τι να δουμε? η αναμονη αφορουσε τον 95αρη κινητηρα...ειδαμε και τις επιδοσεις και τις τιμες και ο καθενας κανει τις επιλογες του...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Bring on the 1,6 turbos!Ναι, και τα 12άρια λίτρα μέση κατανάλωση.
Κατά τ' άλλα η βιομηχανία κόπτεται για το περιβάλλον (αφού δε μολύνουμε ας 'πίνουμε' περισσότερους φυσικούς πόρους τώρα που το πετρέλαιο ως γνωστό είναι φθηνό).Α-στα-διάλα μωρέ με τα σούπερ-μίνι που έχουν γίνει σαν πρησμένα μάγουλα μήκους 4 μέτρων - και βάλε. Όσο και να το 'καλωπίζουμε' το πράγμα είναι απαράδεκτο. Για τα μπάζα οι επιδόσεις του νέου GPunto (ας μη γελιώμαστε), το ίδιο και του 207 -κατά πάσα πιθανότητα, αφού 1200(!!!!!) κιλά είναι αυτά-, αλλά ούτε και του Clio III θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως 'σπιρτόζες', μάλλον απλώς επαρκείς.
-
Diesel is the way forward μάγκες
Άντε να έρθει και αθτή η απελευθέρωση.
-
Πως και το ξέχασα να το αναφέρω εδώ?
Εχώ πλεον και εγώ (οκ οκ η οικογένια) ένα Πουντάκι 1.3 90 πετρέλαιο και εδώ είναι οι πρώτες εντυπώσεις.
Ο κινητήρας έχει πολύ καλό τράβηγμα, αλλά η πρώτη και η δευτέτα μου φαίνονται λίγο κομμένες. Σε σημείο να έχω την εντύπωση ότι η τρίτη τραβάει καλύτερα.
Οι προσπεράσεις γίνονται αρκετά άνετα και το αυτοκίνητο είναι πολύ ήσυχο (πάντα για πετρέλαιο και σε σχεσή με το Rav4 diesel που έχω οδηγήσει).Αυτό που δεν μου άρεσε τόσο είναι, το ότι είναι ψιλοευάισθητο σε πλευρικούς ανέμους.
Τα φρένα είναι πολύ καλά και σου εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Οι αναρτήσεις του μου έχουν φανεί λίγο μαλακές, αν και έχουν καλό κράτημα. Φαντάζομαι οτι στον τομεά του κρατήματος θα ήταν πολύ καλύτερο με άλλα λάστιχα.
Επίσης ευχαριστήθηκα το ηχοσύστημα με τα 6 ηχεία +subwoofer με mp3
Όσο για την κατανάλωση.
Η χειρότερη που είδα (μετά απο εθνική, αρκετα χλμ στην Αθήνα και σε ορείνες διαδρομένες, με αρκετά σβέλτους ρυθμόυς ήταν στα 6λτ. Σε πιο νορμάλ ρυθμούς είναι κάπου 5λτ.Βγάζει άνετα 750 χλμ με ένα ντεπόζιτο.
Το κιβώτιο μου άρεσε αρκετά τόσο για την ακρίβεια όσο και για την ευκολία χρήσης του, αρκετά μαλακό, ιδανικό για μέσα στην πόλη.
Έχει αρκετά καλή κλιμάκωση και σου επιτρέπει να κινήσαι με ταχύτητα πάνω. Όχι ότι με χαλάει να ανεβοκατεβάζω ταχύτητεςΕπίσης ο ήχος του κινητήρα μου άρεσε αρκέτα για πετρέλαιο.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Α-στα-διάλα μωρέ με τα σούπερ-μίνι που έχουν γίνει σαν πρησμένα μάγουλα μήκους 4 μέτρων - και βάλε. Όσο και να το 'καλωπίζουμε' το πράγμα είναι απαράδεκτο. Για τα μπάζα οι επιδόσεις του νέου GPunto (ας μη γελιώμαστε), το ίδιο και του 207 -κατά πάσα πιθανότητα, αφού 1200(!!!!!) κιλά είναι αυτά-, αλλά ούτε και του Clio III θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε ως 'σπιρτόζες', μάλλον απλώς επαρκείς.
1200 κιλά είναι το 207;
τόσα είναι το C4 μου...
-
τυχερος εισαι luke...
-
Γεια σας παιδιά,
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που γοητευτηκαν με την εμφάνιση και τα καλουδια (βασικά και έξτρα) που προσφέρει το νέο μοντέλο της φίατ. Ψηνόμουν λοιπόν πολύ να το αγοράσω. Μιλάω για το sporting 16v 95HP.
Σκεφτόμουν ότι επειδή κινούμαι κυρίως στην πόλη, το επόμενο αυτοκίνητό μου θα το πάρω αυτόματο-σειριακό. μου άρεσε ο τρόπος λειτουργίας του dualogic της φίατ και σκέφτηκα ότι είναι ακόμα πιο κοντά σε αυτό που ζητάω. Δεν το δίνει η φιατ στο sporting ομως, και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Αφού το dualogic δεν έχει απώλεια ισχύος, θα ήταν τάβλα να έχεις και πεταλούδες στο τιμόνι όπως το honda jazz. Τέλος πάντων, λέω κομμάτια να γίνει, έχει τοσα άλλα καλά το αυτοκινητάκι που δεν πειράζει.
Πήγα για test drive λοιπον, και απογοητεύτηκα πλήρως. Το αυτοκίνητο μέχρι τις 4000 είναι ψόφιο. Και τι να το κάνω να τραβάει σε στροφές που ρουφάει βενζίνη σαν τρελό;; Το 8v astra του 93 που έχω τώρα τραβάει πολύ καλύτερα απο χαμηλά.
Σκεφτόμουν κι εγώ όπως κι εσείς ότι πως είναι δυνατόν η φίατ να το έβγαλε το αμαξάκι έτσι αργό κλπ. Διάβασα όμως και τα λεγόμενά σας περι αυστηρών προδιαγραφών και ότι όλα τα μοντέλα είναι παρομοίως αδύναμα (207,clio κλπ).
Κι έρχομαι τώρα να ρωτήσω. Σε ποσο καιρό θα έχουμε προγράμματα για τον εγκέφαλο του πούντο που θα βελτιώσουν την κατάσταση αυτή (όπως το πρόγραμμα που κάνει τα seat απο 101->115 άλογα), και πόσο (θα) κοστίζει κάτι τέτοιο; Αν γίνει αυτο βέβαια.
Αν μου έλεγε κάποιος ότι πήρε ένα grande punto και με π.χ. 300 euro (μόνο πρόγραμμα) το έκανε να πηγαίνει αξιοπρεπώς, και το δοκίμαζα, θα το έπαιρνα αμέσως.
-
Ο χρήστης David έγραψε:
Κι έρχομαι τώρα να ρωτήσω. Σε ποσο καιρό θα έχουμε προγράμματα για τον εγκέφαλο του πούντο που θα βελτιώσουν την κατάσταση αυτή (όπως το πρόγραμμα που κάνει τα seat απο 101->115 άλογα), και πόσο (θα) κοστίζει κάτι τέτοιο; Αν γίνει αυτο βέβαια.
Αν μου έλεγε κάποιος ότι πήρε ένα grande punto και με π.χ. 300 euro (μόνο πρόγραμμα) το έκανε να πηγαίνει αξιοπρεπώς, και το δοκίμαζα, θα το έπαιρνα αμέσως.
Η συμβουλή μου είναι να μην αγοράσεις αυτοκίνητο με αυτήν την προοπτική!
Δεν ξέρεις ούτε αν θα βγουν, ούτε πόσο θα αποδίδουν, ούτε το κόστος κλπ...
Άμα με 300 ευρώ έβλεπες τέτοια διαφορά στην απόδοση, θα έκλεινε το μαγαζί η φίατ!
Αν έβλεπες και τα diesel;
-
Η seat γιατί έβγαλε τον κινητήρα με 101 εφόσον μπορούσε να παίζει στα 115;;
Μήπως θα το γυρίσουν όλοι σε μοντέλα τυπου Golf GT τελικά;
Kαλά τα 5 αστέρια στην παθητική ασφάλεια,αλλά θα τα χρειαστείς μία φορά (χτύπα ξύλο).
Τα 5 αστέρια στην ενεργητική που τα χρειάζεσαι κάθε φορά που κάνεις προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο γιατί δεν κοιτάνε να τα πάρουν;;;;
-
Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα σύγχρονα αυτοκίνητα που έχουν 'πνιγμένους' κινητήρες είναι το έξης.
Έστε ότι αυτή η κίνηση γίνεται για λόγους μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων. Άμα είναι 'πνιγμένο' το αυτοκίνητο δεν θα χρειαστεί μετά να πατάς παραπάνω γκάζι σε σχέση με πριν για την ίδια προσπέραση?? Άρα δεν θα αυξηθεί τόσο η κατανάλωση όσο και οι ρύποι??
-
Ο χρήστης David έγραψε:
Η seat γιατί έβγαλε τον κινητήρα με 101 εφόσον μπορούσε να παίζει στα 115;;Και ποιός σου είπε ότι πήγε στα 115;
Οι διαφημίσεις;
-
Ε ξέρω γω...για να το λένε έλεγα πως θα έχει διαφορά.
Πάντως αυτο που διαφημίζουν ότι μπαίνει στα ηλεκτρονικά γκάζια και κόβει το lag κάνοντας τα να αποκρίνονται πιο γρήγορα, φιλος που το βαλε είπε ότι είναι πατάτα.
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα σύγχρονα αυτοκίνητα που έχουν 'πνιγμένους' κινητήρες είναι το έξης.Έστε ότι αυτή η κίνηση γίνεται για λόγους μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων. Άμα είναι 'πνιγμένο' το αυτοκίνητο δεν θα χρειαστεί μετά να πατάς παραπάνω γκάζι σε σχέση με πριν για την ίδια προσπέραση?? Άρα δεν θα αυξηθεί τόσο η κατανάλωση όσο και οι ρύποι??
Αυτό ακριβώς σκεφτομουν κι εγώ οταν έβγαλα το Πούντο στην συγγρού και μου πε ο πωλητής 'Τώρα ανοιξέ το όσο θες', και σανίδωσα το γκάζι και το αμάξι το σκέφτόταν...το σκεφτοταν... Χειρότερο lag απο Seat 101 με το οποίο έχω κάνει πολλά χλμ.
Μάλλον σου λέει, θα πάρει απόφαση ο άλλος ότι το αμάξι δεν τραβάει ε και δεν θα ζητάει γκάζια.
-
Στον κατάλογο των έξτρα έχει το εξής:
ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ COMFORT) ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΕΡΑΓΩΓΟΥΣ
Εφόσον την θερμοκρασία την δείχνει στον πίνακα του trip computer (σε αυτό που οδήγησα και που μου ειπαν οτι ΔΕΝ έχει το παραπανω έξτρα), τι διαφορά έχει αυτός ο αισθητήρας;;
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα σύγχρονα αυτοκίνητα που έχουν 'πνιγμένους' κινητήρες είναι το έξης.Έστε ότι αυτή η κίνηση γίνεται για λόγους μείωσης της κατανάλωσης και των ρύπων. Άμα είναι 'πνιγμένο' το αυτοκίνητο δεν θα χρειαστεί μετά να πατάς παραπάνω γκάζι σε σχέση με πριν για την ίδια προσπέραση?? Άρα δεν θα αυξηθεί τόσο η κατανάλωση όσο και οι ρύποι??
Ναι, εστω οτι στην προσπεραση που αναφερεσαι αυξανονται καταναλωση και ρυποι. Τον υπολοιπο 90% χρονο ομως, στον οποιο δεν προσπερνας, μειωνονται τοσο η καταναλωση, οσο και οι ρυποι.
-
Να κι άλλος λόγος που αυξάνονται τα τροχαία (μετωπικές από έλλειψη δύναμης), αλλά μειώνονται οι νεκροί (5 αστέρια είναι αυτά)
Fiat Grande Punto 2005