-
Geia sas paidia!!!! Akousa prin apo ligo kairo oti to taxymetro opoioudipote autokinitou deixnei perissotera km/h ap'oti pragmatika kinhte to oxhma. Dhladh leei 160 alla kanonika phgainei me 150. Alhtheyei?? exw akousei gia thn apoklhsh pou exoun ola to taxumetra, alla mono gia ena h dyo km/h
-
Geia sas paidia!!!! Akousa prin apo ligo kairo oti to taxymetro opoioudipote autokinitou deixnei perissotera km/h ap'oti pragmatika kinhte to oxhma. Dhladh leei 160 alla kanonika phgainei me 150. Alhtheyei?? exw akousei gia thn apoklhsh pou exoun ola to taxumetra, alla mono gia ena h dyo km/h
-
-
εξαρτάται από το αμάξι. εμένα χάνει 5 κμ
-
Στα πολλά χλμ να υπολογίζεις ένα +10 (χλμ) από τα πραγματικά.
-
Νομίζω ότι όλα τα ταχύμετρα εν γένει έχουν μια απόκλιση της τάξης του 8-10%, η οποία εμφανίζεται περισσότερο στις υψηλότερες ταχύτητες.
Με άλλα λόγια, όταν το κοντέρ λέει 80 εσύ πας με 72-74, όταν λέει 120 πηγαίνεις με 108-112 κ.ο.κ.
Βέβαια τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν μικρότερη απόκλιση, πιθανόν 5-7%
-
αν μπορείς άλλαξε τον τίτλο του νήματος από HELLOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!! σε κάτι σχετικό όπως ΤΑΧΥΤΗΤΑ & ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΡΟΥ
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
αν μπορείς άλλαξε τον τίτλο του νήματος από HELLOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!! σε κάτι σχετικό όπως ΤΑΧΥΤΗΤΑ & ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΡΟΥΚαι να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρεςΚαι αυτό θα μας βοηθούσε πολύ στην ανάγνωση των μηνυμάτων σου...
-
Στα μηχανάκια αν αλλάξεις το γρανάζωμα τότε το ταχύμετρο δείχνει εντελώς άλλα αντι άλλων. Για τα μηχανάκια που έχουν ταχύμετρο χωρίς ντίζα υπάρχει το speedo healer, το οποίο διορθώνει την ένδειξη του ταχυμετρου. Δέν ξερω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αν μπορείς άλλαξε τον τίτλο του νήματος από HELLOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!! σε κάτι σχετικό όπως ΤΑΧΥΤΗΤΑ & ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΡΟΥ
Και να γραφεις με ελληνικους χαρακτηρες
και στην σωστή ενότητα των 'τεχνικών' όπου και μεταφέρθηκε [mod]
-
Οι ενδείξεις είναι ακριβείς με απόκλιση περίπου 5% όσο το αυτοκίνητο κινήται με χαμηλές ταχύτητες. Οσο αυτές μεγαλώνουν μεγαλώνει και η απόκλιση. Δηλ. αν το αυτοκίνητο κινήται με 50km/h το ταχύμετρο θα δείχνει πχ 54km/h, ενώ στο ίδιο αυτοκίνητο αν κινήται με 160km/h το ταχύμετρο μπορεί να δείχνει ακόμα και 175km/h.
Επίσης αλλάζουν οι ενδείξεις όταν αλλάξουμε τις διαστάσεις των ελαστικών. -
To σφάλμα του ταχυμέτρου,αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο όσο ανεβαίνουν τα χλμ..Γι αυτό στα πολλά χλμ έχουμε μεγάλες έως και τρελές άποκλίσεις(σε χλμ ανω των 250-260),σε αντίθεση με μικρότερες ταχύτητες,πχ 100 οπου το σφάλμα μπορεί να ειναι και 2-3χλμ
-
Στα σύγχρονα μη αναλογικά καντράν η απόκλιση (πάντα προς τα πάνω) μπορεί να μην είναι αναλογική. Πχ μπορεί να βλέπεις 55 στα 50, 103 στα 100, 141 στα 140 και 200 στα 188.... Και το τι ισχύει για ένα αυτοκίνητο δεν ίσχύει απαραίτητα για ένα άλλο ίδιο μοντέλο!
Κανονικά λοιπόν για να είσαι σίγουρος πρέπει να το μετρήσεις. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με GPS σε ευθεία, επίπεδη με σταθερή ταχύτητα και σε διάφορες ταχύτητες ώστε να ξέρεις τι σου γίνεται.
Επίσης καλό είναι να τσεκάρεις και τον χιλιομετρητή σε κάποια γνωστή απόσταση (πχ ενδείξεις σε εθνική οδό) καθώς αυτός μπορεί να έχει διαφορετική απόκλιση από το κοντέρ! -
Το BORA που έχω λέει 120 όταν στην πραγματικότητα πηγαίνει με 115, ενώ το BMW λέει 120 όταν στο GPS γράφει 117-118.
-
Στο δικο μου ισχυουν τα εξης με βαση το GPS:
στα 164 πραγματικα, δειχνει 170
στα 155 πραγματικα, δειχνει 160
στα 135 πραγματικα, δειχνει 140
στα 125 πραγματικα, δειχνει 130
στα 96 πραγματικα, δειχνει 100 -
To δικό μου ως ψηφιακό ότι δείχνει έχει και στην πραγματικότητα.
Τσεκαρισμένο επίσης με GPS. -
Τα πιο φιλότιμα λένε ότι είναι τα Opel και αν θυμάμαι καλά και τα FIAT (αν και για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος).
-
Το Jimny μου πριν την αλλαγή ελαστικών έδειχνε 2-3 χλμ λιγότερα.
Τώρα με τη νέα διάσταση δείχνει ακριβώς σε όλες τις ταχύτητες!
Φυσικά τσεκαρισμένο με GPS.
Ένας απλός τρόπος να τσεκάρετε την ταχύτητα χωρίς GPS είναι σε μια μεγάλη ευθεία με χρονόμετρο, ή και απλό ρολόι.
Προϋπόθεση να έχει στην άκρη του δρόμου την χιλιομετρική απόσταση.
Μόλις περάσετε κάποιο χιλιομετρητή μηδενίζετε το χρονόμετρο και κρατάτε σταθερό γκάζι. Σε ένα λεπτό με 60 χλμ/ω θα διανύστε 1 χλμ, με 120 χλμ/ω 2 χλμ και με 180 χλμ/ω 3 χλμ απόσταση. Εκεί θα δείτε αν το ταχύμετρο δουλεύει σωστά.΄Έτσι είχα τεστάρει και το Punto και ήταν και αυτό 100% αξιόπιστο.
Ιδανικός δρόμος η ευθεία της Θήβας και η Αττική Οδός. -
Να προσθέσω, αν και έχει αναφερθεί ξανά, ότι το 'σφάλμα' του ταχύμετρου δεν είναι στην πραγματικότητα σφάλμα. Ο αισθητήρας ταχύτητας του οχήματος μετράει με πολύ καλή ακρίβεια την ταχύτητα, απλά για λόγους ασφάλειας το ταχύμετρο είναι ρυθμισμένο να δείχνει 'κάτι παραπάνω'.
Αν έχετε υπολογιστή ταξιδιού, μπορείτε να το διαπιστώσετε ως εξής: σε μια μεγάλη ευθεία, πηγαίνετε με σταθερή ταχύτητα, π.χ. 120. Εκείνη τη στιγμή μηδενίζετε τον υπολογιστή ταξιδιού, διατηρώντας σταθερή ταχύτητα. Θα παρατηρήσετε ότι ενώ το ταχύμετρο δείχνει σταθερά 120, η μέση ταχύτητα στον υπολογιστή ταξιδιού αντί για 120 είναι μικρότερη, και ίση με την πραγματική σταθερή σας ταχύτητα.
ΤΑΧΥΤΗΤΑ & ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑΧΥΜΕΤΡΟΥ